Posts

Showing posts from December, 2010

SELAMAT HARI JADI DAH LEPAS, ADIK LELAKIKU!

Image
Hari Ahad hari tu tengah syiok syiok ni lepak kat living room, ehem ehem living room lagi.. Haa lepas tu Iqa bagitahu ibu ajak pergi Pantai Remis kutip duit sewa tanah lepas tu terus pergi Lumut celebrate bday adik dekat KFC. I macam woishh bday dia bukan ke 2 minggu lepas which is 11/12/10.. Memang super duper belated ni. I pun ok je..


Bertolak pukul 2.45 petang macam tu..

HAI! SAYALAH PEMANDU PELANCONG ANDA PADA HARI NI.
Arigato Godaimaz Su...(saya baget budak Jepun haitt watashi)

Ok! Tayar terkopek terkobak terbelah semua ada. I yang drive time ni. Waktu ni dekat Pantai Remis. Haip!! Bukan salah I ok, tayar ni memang dah basi busuk reput semua ada tu pasal dia pecah tu, kalau tak mesti elok jee.. Betullll =))


Ok! Sori ayah terpaksa menggunakan kekuatan tenaga ayah sebab ohh akak memang tak laratlah ayah nak menukar tayar dengan kekuatan sendiri. Sesungguhnya saya memang seorang wanita yang dimanjakan... Haip! Tapi I reti tukar minyak hitam kereta ok. Heheheh! Tak habis-habis dengan keba…

I just love this words..

Know a woman who always seems to be in perfect sync with the guy she is dating — they laugh at each other’s jokes, are considerate of one another’s feelings, and are devotedly in love (and best friends to boot)? Well, the reason this gal’s so lucky in love is pretty simple:

It’s because she treats her guy right, and he can’t get enough of her company. Now, when I say she “treats her guy right,” what do I mean? She treats him like a friend, giving him the same five-star support, understanding, and (yes) slack we automatically extend to our girlfriends.

HIGH FIVE APEK! WE ARE BESTFRINDS & LOVERS..I LOVE U SO MUCHHHH!!

TERIMA KASIH P1. Keranamu saya boleh online kat rumah..

Image
HI SEMUA!!
Hari ni secara rasminya rumah I dah ada internet kembali. I amik P1. Amik pakej paling murah sekali. RM49 sebulan. Memandangkan dalam rumah I ada 4 orang kanak kanak riang iaitu Ainee Joe, Eddie Joe, Iqa Joe dan Ifa Joe makanya seorang hanya perlu mengeluarkan sebanyak RM12 sahaja untuk sebulan.Lumayan kan?Sangat!!!

**EDDIE JOE dah bertukar menjadi bunga di tangan IQA JOE tu pasal tak nampak dia dalam gambar ni...
Kiterowang adik beradik memang macam ni. Bersemangat waja saling melengkapi. Ececehh! Bayangkan kalau nak beli cd cetak rompak tu mintak sowang RM5 maka serilah kan. 4 orang dah RM20 dah boleh dapat 4cd. Macam tu jugak dengan PS2. Repair sampai RM180 tapi bila bahagi 4 jadilah RM40 je seorang. Part paling best kiterowang ni tak berkira langsung. Pinjamlah kat sapa-sapa RM100 ke RM200 ke, cakap je pinjam lepas tu halalkan je. Adik beradik malas kot nak berkira sangat pasal duit. Best gila ok dapat adik-beradik macam ni. I heart u all lah anak-anak Joe.
MAKANYA SEKARAN…

Missing Person.. Meh lah exchange link dengan I..

Ok! Dah link habis dah follower follower I. Tapi ada yang tak dapat detect dia punya url sebab kat user profile dia tak tulis, habis jenuh I pergi cari kat goggle ok. Rajin tak?? Kan I dah cakap I banyak masa terluang hari ni. Tapi ada yang cari kat google pun tak dapat. Maybe I salah type ke maybe orang tu dah tukar nama ke apa ke kan. Kat sini I nak list outlah nama nama yang url dia tak dapat dikenalpasti. Kalau ada masa terluang droplah kat komen bagitahu I ok.

Siapa yang bukan follower I ada satu belog khas untuk kowang iaitu SENARAIBELOGSAHAJA.BLOGSPOT.COM. Bukannya apa hari tu kan semua url belog I tempek kat belog rasmi I ni makanya I jadi rimas. So I pun buatlah lagi satu belog khas untuk link link sahaja. Tapi SHAMPOO FOLLOW ME special sikit dia duduk kat belog rasmi I ni sebab gila weyh penat matilah I semua link nak copy n paste masuk belog khas tu. Pemalas kan?? Tau! Tau!

Ni nama nama kat user profiles tau yang I tempek kat sini
1) Radiokita
2) Myra Zarmia
3) Qis_emee
4) Mizz A…

Spring Cleaning

Hari ni dengan tekun dan gigihnya I nak link linkkan orang yang rajin baik hati selalu singgah belog I ni. Lepas tu nak linkkan orang orang yang baru follow belog I ni. Tenkiu! Tenkiu! Appreciate sangat. Lepas tu hari ni I nak jalan jalan melawat belog belog orang baik yang famos amos, yang kelakar, yang penuh dengan ilmu dan semuanyalah.

KERANA APA?

Kerana hari ini saya rajinlah. Kan dah nak hujung tahun dah kenalah beramah mesra lepas tu kenalah kemas kini link link yang ada.

Pasangan kesayangan dah split up. SEDIH!

Image
OH MAI GOD!
Ok I sangat sangat ketinggalan, at first I nak tulis pasal kejadian paranormal kat kereta I yang membuatkan plat kereta I patah tapi bila I baca Yahoo News I klik dekat Celebrity Breakups, I get shocked baby. Biar betul pasangan kesayangan I dah break up?? Sedih ni! Sedih ni! Dieowang yang break up, I yang sedih. I tak tahu kenapa tapi ni memang satu penyakit bagi I tau bila orang lain yang ada masalah penceraian I konon konon nak jadi pakar pemulihan masalah lah kan tapi selalu tak menjadi. Cehh kononlah. Poyo kan aini?? Tauuu!!!

Siapa lagi kalau bukan the sweetest couple ever, Zac Efron & Vanessa Hudgens. Weyh! Memanglah I nak sangat kat Zac Efron tu tapi tak adalah sampai nak suruh si Van break dengan dia. Aloh sedihnya, lepas ni tak dapat dah tengok gambar sweet dieowang berdua. Sedih ni! Sedih ni! Nak pergi mengadu kat Apek kejap. ;((

**In memories
T_T

GUYS! PLEASE GET BACK TOGETHER. U BOTH LOOK SO SWEET WHY SUDDENLY MAKE THIS KIND OF SAD DECISIONS?

Video Tunang Aini & Apek...

Ada video tang sarung cincin je. Itu pun Nazrin si kawan baik Apek yang rakam. Tenkiu Nazrin. Kalau tak ada dia, mesti tak ada video ni. Haishh rugi tak bagi dia camcorder. Silap! Silap! Lepas tu Eddie ada buat huru hara sikit dalam video ni, orang nak rakam dia pergi halakan kamera tu ke arah dia. Sengal! lepas tu akhir akhir video dia buat gegaran pulak. Sengal betul adik I yang sowang ni tau. Video ni 3 minit je tapi entah nape leh jadi sampai 5 minit. Cacat! Album yang I pegang tu album duit hantaran. Hari tu punyalah takut ada pencuri ke kan sambar album tu habis terus kang RM8989.89 tu kang.

Tengoklah! Enjoi the video!!!
I memang segan gila time ni sebab ramai nak mampos orang amik gambarnya. Cover je lebih ni. Muahahhah!





Untuk yang datang, TERIMA KASIH SANGAT!
Untuk yang tak dapat datang takpe kahwin nanti jangan lupa datang ya.. Saya terkilan kejap je. Jangan amik serius..=))

Mas kawin banyak ke sikit ke apa ada hal?

Selasa lepas dah pergi book pelamin semua. Dah bayar deposit dah tapi macam menyesal pulak sebab ada satu Bridal Shop ni tawarkan harga jauh lebih murah. Hemm.. Kena pergi tengok dulu macam mana. Hari ni dok sibuk telefon dewan-dewan yang ada kat Ipoh ni. baget macam orang kaya sikit gatal pergi telefon tanya sewa dewan kat hotel-hotel. Perghh tak ada yang murah. Semua stok mahal je. Tak sanggup den. Tapi ada dewan yang ok, tu pun balik ni kena bincang dengan parents and Apek dulu. Nanti dah kompem semua I list out rate harga dewan-dewan kat sini ok.

Adalah satu benda yang I geram sebenarnya. Ada orang pergi pertikaikan pasal mas kawin I. Bising Apek nak bagi lebih. Apalah! Itu pun nak pertikaikan ke? Dah Apek nak bagi sebagai hadiah, suka hati dialah. Macamlah mintak duit dieowang untuk buat mas kawin I. Pening kepala. Macam-macam orang zaman sekarang ni. I ni dah lah pendendam orangnya, kalau marah tu boleh ambil masa berhari-harilah walaupun dekat mulut cakap OK. Nasib baik ada Ape…

Cerita Malam Hari 09/12/10

Terima kasih luff luff for the necklace yang ada tulis BABY ni. Suka sangat. Everyday pakai ok. Lepas tu semalam kita jalan-jalan dan makan mewah lagi kan. Tak adalah mewah sangat Johnys je pun tapi uishh kalau lebih dari RM20 tu dah dikira mewah lah tu. Bazir je kan??kan? Nasib baik sedap. Lepas tu semalam I dah pun selamat menunaikan salah satu janji I dekat u iaitu belikan u jam tangan. Kan?kan? Hope u love it my fiancee. Eeeeuwww! Gelinya panggil fiancee, tetap nak panggil BF jugak boleh?? Apek pun tak biasa lagi.


Semalam lepas dah shopping shopping balik rumah, bawak Ifa pergi jalan-jalan dekat Padang Ipoh lepas tu lepak kat Mc'd Pekan bagi dia makan Big Mac lepas hantar Iqa dengan kawan dia kat Greentown Mall. Style dia makan gila pelik. Ifa akan makan satu persatu bahan-bahan yang ada kat burger tu instead of eating the burger just like normal people do. Dia akan makan roti dulu lepas tu dia akan makanlah segala sayur yang ada kat situ, daging dia akan asingkan and last sek…

Enjoi lepas tunang

Image
Ewahhh! Masih lagi dalam feeling feeling hari tunang.

Semalam sempena pembebasan salah satu dugaan yang hebat iaitu kegigihan Apek mengumpul duit hantaran dah kegigihan I mengumpul duit untuk sewa baju, sewa khemah semua, kiterowang pun mengambil keputusan untuk berjoli sakan. Amboihh! Gila melampau kan?? Tak adalah, duit hantaran I tu, I dah masuk dalam ASB ok. Nak tunggu dividen beranak-anak barulah boleh joli. Ni duit lain yang kiterowang jolikan.

Makanya semalam I dengan Apek pergi tengok wayang setelah hampir 4-5 bulan kiterowang tak menjejakkan kaki ke panggung kerana pada anggapan kami walaupun RM20 je tiket untuk 2 orang tapi ianya membawa kepada kepincangan besar untuk pengumpulan duit kami. AMBOIHH!!! Kiterowang tengok cerita Harry Potter. Best ok! Tak pernah miss tengok Harry Potter kat wayang sebab kalau miss tak dapat feeling feeling kat dunia ahli sihir kang. Lepas tu sebelum tengok wayang sempat tu melabuhkan punggung kat Sushi King. Haaa lebih RM60.50. Rugi! Rugi! Terasa…

Cerita Hari Tunangku 051210..

Image
Gambar dari Offical Photographer. Best gila ok Abang Tajul ni. Datang sharp gila. Punctual gila. Siap pergi salun sekali, tangkap gambar kat sana. Class lah. Siapa nak ambil photographer seriusly I sangat suggest Abang Tajul ni. Seriusly I dah rasa macam artis dah ke hulu ke hilir ada photographer. Dia selagi tak habis kerja dia tak pergi makan pun, penat dah mak dengan ayah I ajak makan dia tak nak. Haishh abang tajul, abang tajul. Siapa nak ambil dia boleh call Abang Tajul sendiri at 012-9139294. Harga memang sangat berpatutan. Boleh runding punya.



**gambar bawah bawah ni semua gambar dari kamera ayah, gambar dari OP tak dapat lagi.


Pelamin hasil usaha I dengan Apek. Ok finelah Apek lah paling banyak buat. Dari pentas sampai ke gantung gantung semua buat sendiri. Pentas buat sendiri tu!!! Apek penat menukang nukang. Bila nak tangkap gambar je I risau gila kawan kawan I semua berdiri kat situ kang takut habis roboh kang, nasib baik alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Lepas t…

Cover Depan Guest Book

Image
Lepas je hantar gambar style rambut yang I nak buat waktu engagement nanti dekat Apek via email terus dia setuju. Suka beno dia dengan style rambut yang I nak buat tu padahal simple je pun. Then I pun mintak kat dia design front cover guest book untuk engagement ni. Terus dia hantar kat email. I tengok, terus jatuh cinta.

Korang yang datang wajib OK! WAJIBBBBB!! Wajibb sangat menulis menconteng dalam guest book tu ok! Nak lukis apa apa pun boleh ok..


Rasa memang macam sangat poyo je ada guest book. Tapi alah tak apalah, sekali je kan seumur hidup ni. Apa salahnya beria, poyo, gedik nak mampos kan?? kan?? Heheheheheh! Trima kasih my luff love sebab design penat-penat untuk I. Penat kan ikut kerenah awek cerewet u ni kan?

Tapi guest book I ni tak sempat binding so akan tebuk dua lubang then sangkut ring ring je lepas dah habis event nanti baru hantar pi binding cantik-cantik. Woot! Woot!


P/s: Buat korang yang tak nak datang tak payahlah paksa diri tu datang, nak datang datang, tak nak udah …

Kompem ada pekerja 2 orang. Hooray!

YES! Pekerja dah kompem 2 orang. Bukan apa, walaupun masak sendiri, anggota kelaurga dengan kawan kawan ramai yang nak tolong tapi kalau boleh tak nak susahkan dieowang. Kalau boleh nak deme datang dan makan sahaja. Ecehh! melampau kan padahal mak mak sedara dengan bapak-bapak sedara dah jenuh datang sehari sebelum dengan the day majlis berlangsung tolong-tolong masak.

DEMAND GILA BUDAK BUDAK SKANG. MINTAK SAMPAI RM50 KOT PADAHAL ANGKAT PINGGAN JE. FUIYOOO! KOPAK SAYA.