Posts

Showing posts from July, 2012

Inilah agaknya orang bilang dalam senyum ada duka, dalam duka ada senyum

Kamu kena kuat wahai kekasihku untuk aku menjadi badang 
Aku ini gadis yang tabah bentuk hatinya, gemar menyembunyikan rasa
Yang kadangnya dikira sekecil kuman pada hakikatnya sebesar gajah
Suka dikatup dikunci dari dihebahkan dibiarkan untuk dikongsi bersama
Iya! Aku perahsia orangnya
Rahsia manusia lain dan rahsia aku semat terkunci dalam benak ini
Kadangnya aku biar ia luput hilang jauh dari ingatan

Di hujung ganggang itu, setitik jatuhnya air dari matamu
Aku tahu, aku rasa tapi aku diam pantas mengolah rasa IM OKAY!
Kerana aku takut bila aku mengatakan aku tahu kamu nangis ya di sana sayang
Aku takut aku juga turut serta bermandi lautan air entah dari mana datangnya
Eh mana boleh! Aku kan badang.

Kita sama-sama kena kuat.
Aku gapai kau, kau capai aku
Sama-sama kita tempuh ya sayang
Ini semua ada hikmahnya
Pegang pada itu mesti kita kuat mampu tewaskan 1000 laskar pelangi
Sentiasa prasangka baik dengan Allah kerna Allah memang baik. MAHA BAIK!

Saya sayang awak wahai Encik Sempurna.…

DINING + LIVING ROOM INSPIRATION

Image
Almaklumlah, rumah kecil maka kena jimat ruang. Terpaksalah Si Dining dengan Si Living duduk sekali kalau ada jodoh. Kalau tuan rumah berduitlah kan nak menjodohkan dieowang. Sekarang ni baru beli sofa sahaja, meja makan masih dalam proses pengumpulan wang walaupun meja makan lebih murah dari sofa. Take time dulu. Lagipun rumah kami ada bar so kalau dalam keadaan rilex bolehlah lepak dekat bar tu je tapi nak juga ada meja makan sendiri satu hari nanti. Boleh candle light dinner dengan boyfriend I. Ada 1 je gambar living+dining room yang I berkenan. Yang lain tu either too big and too crowded.

I dengan Apek baru je duduk 2 bulan. Best sangat duduk rumah sendiri. Rasa semua benda nak beli semua benda nak hias. Sayangnya hanya rumah sewa maka kalau nak hias pun berpada padalah kan. Tak sabar nak cat feature wall dekat living warna kelabu. Kenapa kelabu? Apek dah buat decision. I angguk je. Cantik juga kelabu. ^___^


 COMING SOON!! WAIT FOR US OKAY DEAR DINING!

SOFA BERMANJA MANJA

Image
Alhamdulillah semalam sofa sampai. Setelah diorder daripada 2/6/12. Dia ambil masa sikit sebab dia kena custom dulu. Apek yang pilih warna ni. Yang dekat showroom tengok warna purple. Nak warna purple tapi pilihan warna memang tak ada warna purple so Apek pilih maroon. Bantal coklat. It turns out AWESOME! Modern look.

Dulu baru-baru masuk rumah semua kawan kawan nak datang rumahlah. Tanya bila nak buat housewarminglah, nak lepaklah, nak gosiplah. Semua ada, tapi awal-awal I cakap NO! NO! NO!. Bukannya tak nak bagi datang tapi segan sebab tak ada apa pun lagi. Kawan-kawan semua cakap tak kisah tapi I kisah okay. Tak sukalah nak bagi orang duduk bawah. Nak sembang pun tak selesa tau. Adik-adik I tak apa duduk bawah. Dioewang tu pengujung tetap rumah kami. Tapi sekarang dah ada sofa. Marilah! Marilah! Marilah datang kalau sudi. I masakkan pancake boleh makan dengan Nutella atau madu. Ke korang nak makan french fries dengan nugget? Pilih je. Sambil tengok Running Man.

Selesa sangat sofa …

Kasut raya

Kasutlah raya dah sampai. Woohooo!!

Tarawih with my kakanda

Image
Alhamdulillah. My first sahur, puasa, iftar and tarawih with ya hubby by ya Apek. May you be my partner in crime, my side kick, my bolster for the rest of my life.

Ok now come the confession.

Actually, I never perform a real tarawih in my life. The last time I went for tarawih is during my Form 3. Itu pun banyak main. Paling rajin pergi Tarawih dengan Wawa & Yana, my sweetheart neighbors. Dan semestinya waktu itu berumur 8 tahun, 9 tahun yang di mana kami adalah kanak-kanak ribena, coklat syiling, tikam-tikam, coki coki yang tidak ada gadget untuk dimain yang paling canggih pun cyber pet maka pergi surau adalah salah satu aktiviti yang kami rasa paling seronok.

To be honest, I segan sebenarnya nak pergi masjid sorang-sorang. Dah lah tu tak tahu pulak nak solat tarawih macam mana. Google dekat Internet cara-cara nak solat tarawikh macam payah sangat. Kena hafal macam-macam surah I tengok.

The truth is, solat tarawikh ni tak sesusah yang kita gambarkan, tak sesusah yang google gamb…

Better be aware IPOH FOLKS

Assalamualaikum and good morning peeps.

Hows your day? For my Muslim friends, how are your fasting thing going? For my 1st day of Ramadhan, I felt so weak. Maybe it's because I didn't took some rice during the 'Sahur' because I am mistaken of the Imsak time with Subuh time. Penat masak ayam madu sedap-sedap tau. Gigih je masak pagi-pagi tu last last makan waktu berbuka.

For the 1st, 2nd and 3rd Ramadhan, Apek and I went for Tarawikh at Masjid Jalan Dairy. Okaylah sana, not bad. Best! Tapi untuk orang yang datang lambat kesian sampai ke bawah-bawah dieowang solat. Alhamdulillah, I selalu dapat saf ke-2 lepas je habis yang 8 rakaat I dapat saf pertama sebab ramai orang balik kan?

Semalam I solat 8 rakaat je sebab risau rumah tinggal lama-lama sebab on the 1st of Ramadhan, rumah I ada orang masuk. Pukul 11.20 malam. Kebetulan hari tu Apek tukar tempat duduk dia tengok tv  mengadap ke tingkap. I pulak duduk tempat yang biasa dia duduk. Tiba-tiba tengah khusyuk tengok TV, …

Do A Little Good

Assalamualaikum.

This early morning, I have read THE STAR NEWSPAPER and I found something great to share with you people out there which I know very keen to help others but don't have the channel to do so. And here it is, as I cross over the article of this great website that give you a chance to choose what skills do you have, how many hours/day you can contribute in helping others and many many many many more to choose.

I have sign up and choose 1 volunteer thing that I can just do on my fingertips. I wish I can travel up to Cameron Highlands to teach orang asli kids ABC, 123 but nehh I am lack of time and $$$$. Maybe one day. One day insyallah. ^___^


http://beta.dogoodvolunteer.com/" <=click here to go directly to this great website.

There is no excuse anymore for us to help those in need. If you are good in art you can design their brochures or if you have a list of contacts that who is so rich and don't know where to channel their money you can be the HR and bla b…

Free Movie Ticket at AEON STATION 18 baby!

Image
Dah puas gebang dekat Twitter dekat FB dekat ofis ni nak gebang dekat Belog pulak.
Mana nak dapat tiket free? MANA? MANA? 
Ni haaa I dah tempek dekat belog ni. Just tekan klik dan print. Isi dan submit. TARAA! Dapat kupon free. Semua orang kat ofis tanya I ni ada share ke kat TGV. Ehh of course lagi mahu tanya ke. I salah seorang director dekat TGV okay. Malas nak sembang je. Pffttt!

Happy little things to share for last week.

Image
Assalamualaikum. Tinggal berapa hari je nak puasa dah kan. Im so happy sebabnya tahun ni berpuasa bersama suami tercinta. Tahun lepas bersatu, tahun ni berdua. Tahun depan? Hihihihi! Here is some photo that I took last week. What Apek, my siblings and I enjoyed. What Apek & I got. Chilling with buddy that I haven't seen for years. Me is happy. Oh and blessed. ^__^



Not so leisure to me

The times is running fast chasing me minute after minute.

Here is my exam table.

1 July 2012 - ECO415
6 July 2012 - MGT420 (Subjek paling mencabar bagi I)
10 July 2012 - MGT417

2 papers to go. All the best Aini. Esok tengok BRAVE dengan adik-adik. bestnya!