Posts

Showing posts from August, 2016

Rezeki

Image
Rezeki.
Susah nak cakap.
Bila. Di mana. Bagaimana rezeki tu datang.
Alhamdulillah.
Bagi kami Qoshi ni membawa rezeki.
Rasanya kalau tak ada dia NIMI PROJEK takkan berkembang sampai macam ni.
Alhamdulillah every month ada wedding.
Kami panggil ni rezeki Qoshi.
Siap company bagi bonus kat dia hasil cadangan dedinya.Tapi sebab business pelamin ni dia jatuh dan luka.
Sebab business ni kadang kena bawa dia.
Dia meragam. Dia penat.
Mami dedi penat. Mami dedi stress.
Mami dedi kadang termarah budak baik, budak bijak, budak suci ni.
Padahal kami yang salah bawak dia sekali.
Tapi sejak kejadian berdarah memang pasang ke bukak ke memang no more Ahmad Qoshi.
Duduk dengan nenek atau opah.
Biar nangis kat sana dari kami nangis something happen to you.
Qoshi! Qoshi! Jadi anak yang baik ya.
Mami dedi sayang sangat kat Qoshi.Tadi ada appointment di Tambun.
Tak nak bagi Qoshi penat tunggu maka nak hantar ke rumah opah.
Opah tak ada.
Gigih dedi patah balik ke Soong Choon pulak nak hantar rumah nenek.
N…