Thursday, January 31, 2013

#Wishlist - XBOX KINECT


Seksi kan? Seksi kan? Alhamdulillah. Akhirnya my darling baby boo berjaya membeli XBOX KINECT yang dah ada dalam senarai wishlist dia sejak zaman kawan-kawan lagi. Masa kiterowang tengah kawan lagi dia dah cakap, "Lepas kahwin nak beli XBOX. Tak kira! Tak kira!" sambil hentak-hentak kaki meronta-ronta sambil menggulingkan badan di atas bahu jalan. Alolololo comelnya. Masa tu xbox tak keluar kinect lagi. I pun tak tahu apa kebendalah minatang XBOX ni. Tak silap I, I baru tahu betapa bestnya benda ni awal tahun ni. Yelah I manalah tahu pasal game game ni. Yang I tahu I suruh Amirul beli Wii. Ainee, you're so 80's. =)

Semalam pergi je kedai dia bagi 10 cd percuma then 30 game percuma masuk dalam hard disk. Tau tak siapa yang teruja lebih? Ya! Semestinya sayalah. My Amirul suka babykan I maka dia suruh I pilih semua cd. Dia tu setakat bola pun dah cukup. Dalam 10 cd tu sepoloh sepoloh tu I punya game. Siap pau lebih 1 cd lagi. Kiranya dapat 11 lah cd game percuma. Semalam sampai pukul 2 pagi I main nari-nari cd Black Eye Peas. Gila best. Siap ada follower lagi.

Ok! Siapa tak ada XBOX KINECT sila pergi beli sekarang sebab ianya memang ohsem sangat. Balik je kerja ni nak pasang cd workout pulak. Kurus is my plan for this 2013. Beras pun dah tak mainlah beras putih, makan brown rice sekarang. Curllllasss kau jah!

Okay! Tak sabar nak balik rumah sekarang.


P/S: I suka post gambar kat instagram then link dengan Twitter memandangkan Twitter I tak aktif langsung kasilah nampak macam aktif sikit dengan adanya gambar gambar kat instagram. Tapi I tak link instagram kat Facebook maka siapa ada instagram bolehlah follow I. Nama I kat instagram rasanya Ainee Johari. I pun lupa. Selalulah I post gambar makan lah, rumahlah, kucinglah and etc. Oh tujuan cakap pasal instagram ni sebab I post gambar Amirul lambai tangan kat tv lah semua kat instagram. Kira macam Instagram tu tempat I selalu updatelah. Ok chau chin chau. Assalamualaikum.

Friday, January 11, 2013

#Food Hunting Pakpek & Cikni - FM TOMYAM

 Assalamualaikum semua. Bersiaran kita kali ini dalam rancangan #Food Hunting Pakpek & Cikni. Macam mana boleh terjmpa FM TOMYAM yang menyajikan tomyam yang sangat sangat special ni ialah pada enivesari kami yang ke setahun sebulan, I google nak makan kat mana lepas tu terserempak ada satu belog cakap pasal tomyam special ni. Nama dia Tomyam Poktek. Dah lah special, sedap pulak tu. Ni pertama kali I jumpa tomyam yang unik macam ni. Serius unik. Siapa datang Ipoh wajib cuba. Kalau dah orang luar Ipoh pun wajib cuba apatah lagi yang tinggal di Ipoh lagilah super duper wajib dan harus cuba.

 Gerai FM TOMYAM ni terletak di Medan Selera Silibin. Dekat Medan Selera ni ada pokok cherry yang sangat besar. Dan terletak berhampiran roundabout Labu. Kiranya dia belah yang bertentangan dengan Klinik Kerajaan. Kena buat u-turn. Get the idea? Ok kalau tak dapat gambarkan sila open google map and search for Medan Selera Silibin. Tempat masak dia bersih. Tak percaya boleh step in. Biasa dalam gambaran orang kalau gerai gerai ni mesti kotor tapi FM TOMYAM ni bersih. Serius. ^___^


Nasi dia serius banyak gila. Kalau korang in tight budget mintak sepinggan je pun dah cukup then kongsi. Untuk lelaki bolehlah habiskan kot tapi for me separuh je I larat. Kami ambil set. RM23 then tambah RM3 untuk tukarkan tomyam poktek menjadi tomyam poktek dalam kelapa. Apa ada dalam set tu I akan tunjuk dengan gambar-gambar kat bawah. Memang kenyang. Memang murah. Memang berbaloi.

Telur Dadar

Kailan + Daging. Superb!

TARAAA!!! Inilah TOMYAM POKTEK. Lain kan? Lain kan? Harga RM12.90 sahaja. Kalau kebetulan nasib baik ada promotion bolehlah dapat RM10.90. Memang sedap. Memang unik. Memang terbaik. Memang lain dari yang lain. Sekali hirup terus cakap WOOWW MAMAMIAA!! THIS IS DELICIOUS BABY! Dalam dia ada ketam, ada udang, ada ayam. Lala pun ada okay. Ehh bukan takat lala, cendawan pun ada. Satu biji kelapa ni boleh makan 2 orang. Kenyang habis. Alhamdulillah. Oh sebelum terlupa, paling terbaik sekali bila makan isi kelapa tu dengan kuah tomyam dia, nikmatnya tak boleh nak cakap. Kena cuba sendiri baru tau.

Ikan Kembung masak 3 rasa.

Oh and this is my baby. Bukan untuk dimakan. ^___^
 Overall  kami makan hari ini ialah RM29.20. Dia charge RM29 sahaja. RM26 untuk set menu then lagi RM3.20 tu air. So untuk orang Ipoh yang  tak tahu dan buntu nak makan mana kat Ipoh ni boleh give FM TOMYAM a try. Semua sedap. I doakan FM TOMYAM ni terus maju dan mendapat tempat di hati peminat tomyam dan kelapa dan boleh jadi peymes macam Mee Rebus Ramli, Nasi Lemak Ayam Kampung & Nasi Ayam Fuziah.

Spread the words Ipoh!

P/S: Jangan lupa mention nak dalam kelapa kalau tidak rasa dia hanyalah tomyam biasa. Tomyam biasa dia power macam tomyam guna air kelapa.

Manisnya berjumpa sahabat lamaku, Nazifah.

2 hari lepas aku menghadapi payyyperrr pertamaku untuk sem ni. Kat Shah Alam. Maka aku pun kenalah naik bus nak pergi Shah Alam. Dah stok salam kasih sayang kat boyfirend aku, aku pun ternampaklah seorang wanita yang pernah menjadi rakan gila-gila waktu Tingkatan 3. "Weyhh!! Nazifah!". Pukul dia dengan tangan sikit lepas tu terus naik bus tak sembang banyak pun. Bagilah chance dia nak berkasih sayang dengan boyfriend dia pulak.

Aku pun gigih cari tempat aku kat dalam Plusliner tu. Memang sepanjang aku berulang dari Shah Alam-Ipoh, Ipoh - Shah Alam, aku akan beli tiket Plusliner tiada bus lain. Maka sesiapa yang berhasrat nak terserempak dengan aku bolehlah cuba-cuba beli tiket bus dari Ipoh - Shah Alam pukul 9.45 malam. Aku tak suka nak naik awal-awal. Aku suka beli tiket paling lewat sekali. Tapi peringatan ya, aku malam-malam ni nak terus tidur maka aku tak suka nak ada bedak ke maskara ke apa kat muka aku. Kalau nampak aku macam selebet tu maafkan je lah. ^_____^

Ok sambung balik .

Lepas aku dah ambil seat, selang beberapa minit lepas tu Nazifah pulak masuk. Seat dia belah kiri aku. Aku belah kanan. Memang dekat sangat tapi dipisahkan oleh satu bangku di tengah. Bear in mind ya, kami duduk seat single. Aku tegur ala kadar. Macam biasalah perkataan lazim, "Sihat ke?", "Duduk mana sekarang?", "Flawlessnya kulit kau". Lepas tu dia pun pegang BlackBerry dia. Aku pun tak nak kacau dia, aku pun peganglah handphone aku sambil merenung ke luar jendela melihat bus yang meninggalkan Ipoh. Doaku dalam hati agar perjalananku selamat supaya dapat baring atas karpet bulu bulu kat rumah tu dengan Amirul bila balik dari Shah Alam nanti.

Sampai je tol Simpang Pulai, Nazifah panggil duduk dekat seat tengah tu. Aku yang tadinya segan terus dah tak ada dah nak segan-segan.Persengkataan kami pun macam terbang pergi gitu je. Dah 8 tahun kot kami tak jumpa. Sama je muka Nazifah. Tak berubah pun. Masih cantik. Cara gelak pun sama lagi. Gaya bercakap pun sama. What a beautiful moment when we were friends.Serius, aku tak pernah ada memori yang sangat banyak dengan kawan macam mana memori aku dengan dia. Bila sembang sama-sama boleh bikin gelak, boleh fikir betapa lawaknya zaman dahulu betapa bestnya saat tu. Bayangankan perjalanan 2 jam 45 minit tu kami tak henti-henti bercerita cerita cerita.

Dulu aku jumpa kawan lama aku kat dalam KTM sembang pasal betapa nakalnya kami ponteng kelas agama je lepas tu diam sebab memori best tu sampai situ je tapi dengan Nazifa ni asyik cakap-cakap-cakap je.

Waktu kami rapat gila-gila dulu, aku form 3 dia form 4. Macam mana kami kenal dan boleh rapat tu susah nak refresh. We just click. Jenuh gila kami 2 orang perah kepala memang tak dapat jawapan. Zaman kami dulu ada budak skateboard, budak vespa, budak scooter lepas tu gila coding Myspace, suka ronda dengan motor biru yang memang dah feymes dekat Rapat Setia tu. Memang lawak. Belum lagi cerita kasut dengan eyeliner kat BUM City. Menaip memori ni je dah boleh buat aku senyum.

Macam mana boleh bersengketa? Sebab sepasang kasut Nike yang dicuri oleh manusia tak guna dekat Library Tun Razak dekat dalam seat scooter biru tu. Aishh malas nak cerita. Nazifah pun cakap, "Cerita lama". Kami tak sentuh pun pasal benda tu. Yang pasti kami tak kekok bersama. Terasa macam Serena & Blair dalam Gossip Girl pun ada.

What a beautiful moment. Thank you Allah sebab temukan kami berdua selepas 8 tahun bila dua-dua kami dah matang and learn to let go. Manisnya susah nak digambarkan. Memang manis tapi sayangnya lupa nak mintak no. telefon. Mungkin dalam masa 8 tahun lagi kami akan berjumpa semula. Waktu tu aku akan pastikan handphone aku sihat so boleh snap gambar bersama, ambil alamat, ambil no. telefon. Eh semualah. Insyallah. Oh tapi aku ingat dia ada cakap dia akan kahwin umur dia 30 tahun dan aku dah pesan jangan lupa jemput aku. Bila aku duduk dengan kawan-kawan aku ni aku pun lupa aku ni dah isteri orang. Feel like a single teenager gitu. ^___^


P/S: Bye (nama sebenar Baizurah) cantik sangat. Sekali pandang macam Hanis Zalikha. Kemain lagi senior-senior Convent aku ni semua stok lawa-lawa.

Thursday, January 3, 2013

Some inspiration for 2013.

DIY LIGHT UP BOARD
DIY KITCHEN PEGBOARD
MEMORY WALL


AMIRUL'S CHAIR AND AINI'S CHAIR. EACH OF US WOULD CHOOSE OUR PERSONAL FAVORITE CHAIR AND MAKE OUR OWN MINI READING SECTION
PLACES THAT WE HAVE BEEN TOGETHER
SO ROMANTIC!
GARDEN

DO WHAT MAKES YOU OH SO HAPPY!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...