Posts

Showing posts from January, 2013

#Wishlist - XBOX KINECT

Image
Seksi kan? Seksi kan? Alhamdulillah. Akhirnya my darling baby boo berjaya membeli XBOX KINECT yang dah ada dalam senarai wishlist dia sejak zaman kawan-kawan lagi. Masa kiterowang tengah kawan lagi dia dah cakap, "Lepas kahwin nak beli XBOX. Tak kira! Tak kira!" sambil hentak-hentak kaki meronta-ronta sambil menggulingkan badan di atas bahu jalan. Alolololo comelnya. Masa tu xbox tak keluar kinect lagi. I pun tak tahu apa kebendalah minatang XBOX ni. Tak silap I, I baru tahu betapa bestnya benda ni awal tahun ni. Yelah I manalah tahu pasal game game ni. Yang I tahu I suruh Amirul beli Wii. Ainee, you're so 80's. =)

Semalam pergi je kedai dia bagi 10 cd percuma then 30 game percuma masuk dalam hard disk. Tau tak siapa yang teruja lebih? Ya! Semestinya sayalah. My Amirul suka babykan I maka dia suruh I pilih semua cd. Dia tu setakat bola pun dah cukup. Dalam 10 cd tu sepoloh sepoloh tu I punya game. Siap pau lebih 1 cd lagi. Kiranya dapat 11 lah cd game percuma. Sema…

#Food Hunting Pakpek & Cikni - FM TOMYAM

Image
Assalamualaikum semua. Bersiaran kita kali ini dalam rancangan #Food Hunting Pakpek & Cikni. Macam mana boleh terjmpa FM TOMYAM yang menyajikan tomyam yang sangat sangat special ni ialah pada enivesari kami yang ke setahun sebulan, I google nak makan kat mana lepas tu terserempak ada satu belog cakap pasal tomyam special ni. Nama dia Tomyam Poktek. Dah lah special, sedap pulak tu. Ni pertama kali I jumpa tomyam yang unik macam ni. Serius unik. Siapa datang Ipoh wajib cuba. Kalau dah orang luar Ipoh pun wajib cuba apatah lagi yang tinggal di Ipoh lagilah super duper wajib dan harus cuba.

 Gerai FM TOMYAM ni terletak di Medan Selera Silibin. Dekat Medan Selera ni ada pokok cherry yang sangat besar. Dan terletak berhampiran roundabout Labu. Kiranya dia belah yang bertentangan dengan Klinik Kerajaan. Kena buat u-turn. Get the idea? Ok kalau tak dapat gambarkan sila open google map and search for Medan Selera Silibin. Tempat masak dia bersih. Tak percaya boleh step in. Biasa dalam ga…

Manisnya berjumpa sahabat lamaku, Nazifah.

2 hari lepas aku menghadapi payyyperrr pertamaku untuk sem ni. Kat Shah Alam. Maka aku pun kenalah naik bus nak pergi Shah Alam. Dah stok salam kasih sayang kat boyfirend aku, aku pun ternampaklah seorang wanita yang pernah menjadi rakan gila-gila waktu Tingkatan 3. "Weyhh!! Nazifah!". Pukul dia dengan tangan sikit lepas tu terus naik bus tak sembang banyak pun. Bagilah chance dia nak berkasih sayang dengan boyfriend dia pulak.

Aku pun gigih cari tempat aku kat dalam Plusliner tu. Memang sepanjang aku berulang dari Shah Alam-Ipoh, Ipoh - Shah Alam, aku akan beli tiket Plusliner tiada bus lain. Maka sesiapa yang berhasrat nak terserempak dengan aku bolehlah cuba-cuba beli tiket bus dari Ipoh - Shah Alam pukul 9.45 malam. Aku tak suka nak naik awal-awal. Aku suka beli tiket paling lewat sekali. Tapi peringatan ya, aku malam-malam ni nak terus tidur maka aku tak suka nak ada bedak ke maskara ke apa kat muka aku. Kalau nampak aku macam selebet tu maafkan je lah. ^_____^

Ok sambu…

Some inspiration for 2013.

Image
DO WHAT MAKES YOU OH SO HAPPY!