Sunday, October 10, 2010

Mana Nak Beli Barang Hiasan Untuk Hantaran MURAH Kat Ipoh ni?

Semalam dah habis beli barang untuk hantaran I. The cost kurang dari RM100 ok? Murah gila! I expect macam RM100 abovelah kan.

Before beli barang-barang tu, I dengan Apek dah pergi survey cincin. I nak cincin emas putih tapi tu lah opah I dia tak suka dia suruh I beli jugak cincin emas betul punya. No putih-putih. Dan kiterowang dah jumpa cincin yang sesuai. I rasa emas putih lagi mahal dari emas betul. So kiterowang punya budget Apek banyak balance so dia nak bagi 2 cincin. Satu cincin risik. Satu lagi untuk cincin tunang. I LIKE!!!! Isnin ni nak pergi beli. Sebab I tengin I tak cash out duit kat ASB. Ahahahahah! Cina tu dah buat muka keciwa dah. Sorilah ya aunty, Isnin saya datang lagi. Tapi nanti nikah I nak cincin berlian and make sure its emas putih, dah cakap kat Apek siap-siap. Tak gemor sangat cincin emas kuning sebab macam tak sesuai je dengan umur I yang baru 21 ni. Eeeewaaaahhh!!

OK! Kat Ipoh ni nak beli barang barang kahwin dekat Jalan KK lah senang kan sebab adalah beberapa kedai kat situ.

So kalau nak beli daun murah, bekas cincin ke, hiasan hiasan kecil boleh beli kat Thowlee.

Kalau nak beli bunga murah beli kat VRC. Tapi ada akak tu cakap bunga murah beli kat kedai before Thowlee bawah jambatan. I pun tak tahu kat mana tapi minggu depan nak beli barang-barang untuk I gubah nak bagi kat Apek so I akan carilah kat mana.

Kalau nak beli kain tak payah gedik nak pergi Riamoda, kain dia mahal-mahal. Belilah dekat Kamdar. Ini kalau kain biasalah-kain nak buat lapik dulang tu kan, kain untuk buat baju kawin tak ada kat Kamdar ya. Ada pun tak cantik! Choice pun sikit.

Lepas tu kalau nak beli kotak-kotak ke, carriage ke, apa-apa je lah kan yang berkaitan untuk letak barang hantaran tu haa boleh cari kedai yang ada 4 buah tu. Yang dekat dengan ada satu kedai buruk tu. Haaa kat situ dia ada banyak choice and macam tadi I ada nampak dia ada promotion beli 5=RM72....Haaaa lebih kurnag macam tu lah. I tak reti nak panggil benda tu apa. Bekas hantaran kot. Betul ke?

I tulis ni untuk ingatkan diri sendiri sebab I ni kan nyanyuk, nanti untuk kawin punya pun nak beli jugak. Karang tak tahu mana kedai lagi murah tak payah penat-penat survey dah bukak belog dan lihat sahaja. Di smaping tu of course nak share dengan koranglah. I ni kan baik? Kan? Kan?

Haishh, hari nak pergi rumah lecturer I kat Kuala Kangsar. Kahwinlah apa lagi kan. Lepas tu nak kena kejar nak pergi member bertunang pulak kat Meru. Perghh! Banyak betul aktiviti hari ni. Hopefully, sempat.

No comments:

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...