Thursday, May 28, 2009

i am the luckiest person because......


MUHAMMAD AMIRUL SYAFIQ

.hepi 3years 9 month sweety boo.
suka tak present yang i bagi kat u semalam?
hope u loike it!!
nanti i tunjuk kat u all tau kengkawan, mane tau kowang pon rajin nak wat camtu kat cowok and cewek kowang!

Monday, May 25, 2009

tak tau larr laki pon wajib ke tak tapi yang pasti perempuan WAJIB

ini isu pasal ganti puasa
ye larhh raya dah nak dekat...lagi 4bulan..
meaning lagi 3bulan kita semua akan berpuasa...
wahh tak sabar sungguh saya menantikan bulan RAMADHAN..
berlapar sehari suntuk then tak sabar menunggu waktu berbuka..
yes!!waktu berbuka tu lahh yang paling seronok..seronok sangat!!
saban tahun tak sabar menunggu bulan yang mulia penuh dengan keberkatan ni..



so anda semua dah ganti puasa??
owhh saya BELUM..
bakal menggantinya bulan depan..

JOM sama-sama ganti puasa!!

ini hanya sekadar PERINGATAN kepada semua kaum muslim serta diri sendiri..
ASSALAMUALAIKUM!!

Friday, May 22, 2009

nak cari baju saiz XL

20hb saya teman rakan saya bernama REEN gi cari baju untuk dinner dia...
tema: SMART & CASUAL DESTINASI: IPOH PARADE

apa itu smart & casual??


beginikah??

atau


begini??

kalau saya, saya akan gayakan kot dengan skinny hitam saya bersama kansut converse..kasual and smart larr tu kan??


macam ni pon okie gaks..cun woo!!dengan bot die..i loike!



wahh reen bergaya cengen seperti ini ya??owhh tidak!!


bagaimana pulak dengan yang di bawah nie??seswai ke dengan tema?

kalau ada polis fashion sure kene tangkap..dengan pinknyer!!

okies ni maksud smart & casual di dalam kamus oxfor fajar yang terbuka luas di hadapan mata
smart=> segak & lawa, berwibawa, pantas, perit
perit??bia benar..lepas ni kalau sesiapa rasa perit cakap 'IM SMART!IM SMART!"lol!
casual=>kebetulan, sementara, bersahaja


so kalau gabung dua-dua menjadi segak & lawa tetapi bersahaja..btol tak??baju semua pon da beli..tapi nak mencari baju dan kasut tu yag terseksa skit..


dekat sini takde masalah bagi insan yang bersize S dan M..tapi masalah timbul bagi insan yang bertubuh chumel lote macam kawan saya..mereka pon ada keinginan untuk bergaya tapi macam mane nak bergaya kalau size baju asyik takda, size kasut pon takde, size seluar pon takde..kesian mereka tau!
*sigh


memang ada butik-butik yang mengeluarkan baju untuk insan chumel lote tapi designnyer tak menepati citarasa..lebih ke arah 30an..kan bagus kalau saya ada banyak duit then ada tukang jahit bolehlah saya realisasikan impian saya untuk membuka butik chumel lote kan??maybe ONE DAY!!

**********************************************************************************
RULES
1.make sure lengan dibuat besar jangan baju je besar sbb masalah utama adalah lengan
2. gunalah kain cotton sbb kalau gune kain lembik-lembik ni(yes!saya takde pengetahuan dalam textile jadi tak tau nak panggil kain ape) akan ternampak isi lemak perut semua
3. design harus muda sentiasa
4. layan pelanggan sambil buat muka chumel rasa nak cubit pipi
and the list goes on & on & on

***************************************
BARANGAN YANG AKAN DIJUAL
1. tee-shirt
2. kot
3. skinny jeans(cian reen, paling besar size skinny size 30)<=tapi apek cakap xseswai mereka pakai skinny..tapi peduli ape aku!!nak gaks!!
4. kasut design chumel size pon ade
5. skirt
6. aksesori
7. macam-macam lagi

juga akan menyediakan KHIDMAT PERUNDING IMEJ..FOC!!

hari tu kami mintak nasihat pon blur-blur..


kalau ini hanya impian agan ku gapai!!
kalau ini hanya angan-angan aku mahu realisasikan..

kalau andai kata kowang semua nampak sebuah butik bernama

ECBS(EVERYONE CAN BE STYLE)

ATAU

NIMIXXL

ATAU

NIMIfashion(merangkap dari baju XS hingga XXXL)

ape2 je r under NIMI Co. tandanya saya berjaya merealisasikan angan-angan itu dan menggapai impian itu dan jangan lupa support!!
ceeewaaahh!!!

REEN!!kau inspirasiku

Thursday, May 21, 2009

rambut baru saya macam tempurung kelapa kan??

haaa ni larrr pic lekat-lekat yang saya cakap kat entri lepas..
nah skit pengenalan...
saya aini!!dia ain!!
kami sama-sama satu skolah rendah..dari tahun 1996 kiterowang kawan..gi tuisyen ngan skolah agama rakyat pon sama-sama..lama kan kami kawan??kan saya dah cakap saya mmg seorang yg sangat menghargai FRIENDSHIP!!
sumpah tak tipu..(muke marah nmpk gigi!!)


AND nak tunaikan janji dulu yang nak tunjuk budak kampung punyer rambut baru..haa sila sila tengok skrang!!huduh kan??skrang ni saya klip je bang(rambut depan aka fridge) saya tu sebab ku rasakan diriku ini huduh sangat...*down!!

owhh sila scroll!!tak sabar nak tunjuk muka ku yang macam baru lepas pakai fair and lovely..


BFF??itu ain tulis tau!!muncung ainee mahal k!!


owhh sila jangan tiru aksi hodoh nie!!ramai-ramai cakap "kepak di muka!!kepak di muka!!"


sengal sengal sengal dan sengal!!ain ni pelahap btol..tak cukup cukup dengan kek dekat secret recipe tadi..jangan tak tau dia ni gila brownies instead of cake..ehh geng zra si badak r kalau gitu erkk!!saya laks cam nak menari cak lempong je gayanya..alah dah ketandusan idea r tue!!


u be my mummy and i will be your baby

sape nak amik saya jadi anak angkat??sila!sila!owhh ayam di atas itu namanya mira..mira pon kawan kami!!tapi dia tak ikut kiterowang laks dat day kalau tak dah cukup forum..dia lagilah lama..kawan dari tadika..sape masih ada kawan waktu tadika??sila bagitau saya sebab skrang ni saya rasa cam saya jer ade kawan waktu tadika..

owhh poyo!!

and untuk jejaka jejaka yang rasa diri itu hensem, tak putih sangat dan tinggi sila jangan segan promote diri sebab ain ni masih single..umur 20tahun(sebaya larr!!)nak tengok pic die lebih lanjut silalah ke entri ini..woi ainee ko macam jual kawan woo!!DOSA!!

Saturday, May 16, 2009

First Bridal Magazine Yoo!

wahh nampak sangat dah tak sabar nak melayari bahtera bahagia..
today beli majalah PENGANTIN..
muka depan si zamarul ngan diana rafar..
alhamdulillah dah kawin pon dieowang...

ape ke sengalnya, esok exam tapi tak baca buku yang ada kaitan ngan exam tapi dok sibuk baca majalah pengantin..LOL!!

RM60 untuk 2 orang??perghh!!

today hang out dengan ain lalu menjamu selera di secret recipe..tergamam dengan harga tapi jangan salahkan secret sebab salah kat kiteowang yg makan banyak sangat...salahkan ainee juga sebab tak paus melahap di sana beberapa hari lepas bersama dong apek shayang!!

kegilaan kami melanda sebab sanggup sedekahkan RM22 kat kotak gambar lekat tu(sila paham sendiri!)..bermula lah posing2 ngok daku dan ain..pic coming soon k!!pc bodoh tak leh connect ngan printer..lol!

Friday, May 15, 2009

petua cegah penuaan ala chinese tradition..

macam poyo je kan nak bagi tips ni..konon PRO!!muahhahah..ye larr sejak tengok iklan yang dieorang terbalik-balikkan number age dieorg tu rasa teruja nak duduk depan tv semata-mata nak tengok iklan tu..muka muda tapi actually usia da 40++..IM IMPRESSED!!adik saya pon cakap"wahh giler ahh!!tak caya!!"..cucuk botox ke cam opah anita kita??tapi saya suka opah nita..vogue!

saya da interbiu mereka dan ini jawapan wanita-wanita anggun(cehh nama da macam dalam citer merah puteh larr)


1. minum secangkir teh hijau tiap2 pagi
-sumpah tak sedap takda gula kan wei??da rasa cam teh hijau yang leh dapat free kat sushi king.. teh hijau ni dia boleh mengelakkan banyak penyakit cam angin ahmar and apa-apa je larr yang melibatkan mental ni.ye larr da tua larr katakan so banyaklah penyakit ske sangat menyinggah kat badan kita kan...tetambah penyakit nyanyuk..wei cik muda cam saya ni pon da ada masalah SHORT TERM MEMORY LOST inikan cik tua..jangan tak tau, teh hijau ni ada antioxidan tu pasal larr dia bagus untuk otak..


2. ambil magnesium untuk energy
-magnesium ni ape erkk??kalau nak tau lebih lanjut klik sini..bende alah ni dia menolong badan kita menghasilkan tenaga..tenaga zahir mahupon batin..wohh!!yes!saya pepandai tambah tang batin tu..ahahahha!!kebanyakan kita ni tak cukup magnesium because of too much dairy and too much salt..and makanan-makanan yang dah diproses ni..bagusnya magnesium ni dia boleh jaga jantung kita, relieves kita punya krem krem otot tu dan paling beshh dia protect kita punya kulit from UV damage..wahh tak payah susah susah nak cari SPF50 ke 1000 ke juz ambil magnesium je..
-okies mana kita leh dapat magnesium untuk badan kita??


whole grain bread
(kowang tgk tu punyalah semangat budak tu nak dapatkan magnesium untuk bekalan di hari tua supaya wajah muda sentiasa..)


kacang dan bijirin
-pumpkin seeds, sunflower seeds, almonds, cashews-



3. try chai for revitalization

chai ni macam rempah larr kiranya..tapi rempah utama dalam chai ni ialah cardamon..chai ni da terkenal kat ASIA disebabkan dia ni boleh increace our circulation and improve our energy..bagi balik energy!(saja nak translate)..saya sendiri pon tak tau mana nak cari minatang alah ni..kowang pernah dengar ke pasal mende ni??dikatakan lagi chai ni boleh jadi ubat penenang woo..chai ni boleh kiter letak dalam kopi(wahh buat ice blended pon okie gaks!), muffin, ice cream and macam-macam lagilah..ermm nyum!nyum!


ayuh anak-anak, kita makan jamu je larr senang!


ohsopopout: owhh chumelnya dia..

Wednesday, May 13, 2009

WTF!2 minggu tu lame kot bagi insan bernama ainee

HAI KAWAN-KAWAN(sambil melambai ala2 cerita kanak-kanak kat TV9 dekat di hati) perghh cam lama gila da tak update kan?? Miss me tak?? TAK!! Alah cakap miss larr baru larr terasa cam disayangi..+_+

Takpe takpe neway I MISS U ALL DAMN MUCH!! Kalau boleh nak je baca semua update yang korang buat sampai terkena penyakit buasir sebab duduk lama sangat kat depan pc bodoh yang asyik terkena penyakit tak boleh cucuk keyboard USB..HARUS KE PERTAHANKAN ZAMAN CUCUK BULAT-BULAT TU WAHAI MR.DEKSTOP??BAGI JE LAR CHANCE KAT CIK KEYBOARD CANTIK MANIS YANG TAK SABAR BERSETUBUH DENGAN LOO...And akhirnya mr dekstop akur lalu die pon bagi r chance kat cik manis keyboard yang body ngancam masih dara sbb plastic wrap pon tak bukak lagi..And here I am dah boleh mengupdate taman pari2 ini..SUMPAH WINDU!! Rasa nak cakap banyak-banyak kali RINDu..

Di sini nak memohon keampunan sebab tak tunaikan janji nak tunjuk rupa budak kampung episod 2 sambungan dari
budak kampung episod 1...Jangan mara saya tapi sila tendang mr dekstop sebab semua berpunca dari dia..

Sekarang ni saya dah tak keje so duduk rumah berusaha mengecilkan badan yang da makin berisi ni..haishH!! Tapi takpe skang ni dah ade teman baru iaitu Encik Dodo dan Cik Momo..Suka sangat!! Hadiah dari ENCIK BOYFIE...Tenkiu honey bunny..U ske sangat ikut kerenah I kan..Muah!! Sayang u sampai syurga larr bak nyanyian faizal tahir..


perkenalkan pasangan bahagia ENCIK DODO dan CIK MOMO



Mari-mari scrool bawah lagi untuk jadikan diri anda lebih jeles yaa kaum hawa...Jeleskah??PLEASE larrr...tambah-tambah inn erkk, sungguh tak gemar warna pink nie..ahahahha...










tadaaa!!sangkar die berwarna pink..wuu im so in love with it..sila suka#$%^&@FULLSTOP!!



segala kelengkapan asas khas untuk momo dan dodo



ni larr tempat dodo ngan momo menguruskan badan kalau rasa-rasa badan da makin berisi..harus mantain k!!masih uda dan dara lagi..lain larr kalau da beranak 50 baru larrr ada alasan tak nak naik benda ni..

Chumelkan?? Sangkar warna pink lagi..ngeee!! Dah dah sila jangan jeles, mereka daku punya..Tapi apa-apa pon still doakan kepulangan
cik sayang..all my family members cakap "alah silap tak ada burung kalau tak dah cukup team WONDERPETS..."..haishh depa ni sengal je..Tak nak larr bela burung..Cian die tak boleh terbang bebas..kan?kan?



Dan skrang ni lately(dah skrang..lately plaks!!) tengah sangap baca buku PS I LOVE YOU...okies saya tau saya ketinggalan zaman sebab buku tu da lama keluar kat pasaran baru saya nak beli dan baca kan..Tapi nak buat macam mana kalau kocek seluar da bocor.. Akhir kata(apehal laks da macam ucapan guru besar ni!), skang ni semua pon da okies so leh larr update selalu macam dulu-dulu..YIPPIE!!

Tuesday, May 12, 2009

Ingat baby je ada first step?

semalam tak ada klas..oleh kerana dah selalu sangat berangan nak hidup semati sama encik boyfie so kiterowang lepak kat TESCO blakang jusco memandangkan JUSCO skang ni da kene bayar parking..sumpah cam nyampah bodoh nak sumpah orang yang amik alih JUSCO tu...geramnyer!!tapi takpe kiterowg still ade port parking baik punyer...persekitaran OK, siap ada anjing pengawal lagi so sape nak curi kereta kiterowang yang tak seberapa tu doa-doakan kaki anda tak hilang ataupon kalau tak nak kaki korang hilang sila jangan makan setahun biar kaki tu keding so anjing tu takde hati nak gigit kaki kowang tu..dia akan pandang sebelah mata then berkata dalam hati,"ko amik larr kereta si apek ngan ainee tu..aku tau ko tak cukup duit nak makan tu sbb kaki tinggal tulang je.."...

okies da berenti merepek di situ ya cik ainee!!

so lepak larr di jusco...memula hasrat di hati nak lepak makan dan minum je suddenly da abeshh makan dan minum dah takde aktiviti nak buat...dan disebabkan mak masing-masing pon asyik dok tanye bielr nak kawin biler nak kawin kiterowang pon plan larr nak pelamin cam mane then setting tempat makan macam mana...ehh memacam r!

then perut meragam rasa nak melempiaskan hajat lalu kiterowang rushing larr pergi tandas..demi persediaan menempuh alam berdua, encik boyfie haruslah kelihatan kacak di mataku pada hari bahagia tu..memang lambat lagi and tarikh pon tak tau biler tapi sebagai persediaan awal encik boydie kenalah pakai FAIR & LOVELY..haaa amik kau!!tempek larrr benda alah tu pagi petang siang malam sampai muka kau putih!!baru kau nampak HOWT di malam pertama..wahahhhahha!!

then sedar tak sedar da pukul 9 lebey so kiterowang rasa ITS TIME FOR US TO GO BACK..lagipon ade citer desperate housewives kot..mane leh tinggal babe..

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...