Posts

Showing posts from May, 2009

i am the luckiest person because......

Image
MUHAMMAD AMIRUL SYAFIQ

.hepi 3years 9 month sweety boo.
suka tak present yang i bagi kat u semalam?
hope u loike it!!
nanti i tunjuk kat u all tau kengkawan, mane tau kowang pon rajin nak wat camtu kat cowok and cewek kowang!

tak tau larr laki pon wajib ke tak tapi yang pasti perempuan WAJIB

ini isu pasal ganti puasa
ye larhh raya dah nak dekat...lagi 4bulan..
meaning lagi 3bulan kita semua akan berpuasa...
wahh tak sabar sungguh saya menantikan bulan RAMADHAN..
berlapar sehari suntuk then tak sabar menunggu waktu berbuka..
yes!!waktu berbuka tu lahh yang paling seronok..seronok sangat!!
saban tahun tak sabar menunggu bulan yang mulia penuh dengan keberkatan ni..


so anda semua dah ganti puasa??
owhh saya BELUM..
bakal menggantinya bulan depan..
JOM sama-sama ganti puasa!!
ini hanya sekadar PERINGATAN kepada semua kaum muslim serta diri sendiri..
ASSALAMUALAIKUM!!

nak cari baju saiz XL

Image
20hb saya teman rakan saya bernama REEN gi cari baju untuk dinner dia... tema: SMART & CASUALDESTINASI: IPOH PARADE

apa itu smart & casual??


beginikah??

atau


begini??

kalau saya, saya akan gayakan kot dengan skinny hitam saya bersama kansut converse..kasual and smart larr tu kan??


macam ni pon okie gaks..cun woo!!dengan bot die..i loike!



wahh reen bergaya cengen seperti ini ya??owhh tidak!!


bagaimana pulak dengan yang di bawah nie??seswai ke dengan tema?

kalau ada polis fashion sure kene tangkap..dengan pinknyer!!

okies ni maksud smart & casual di dalam kamus oxfor fajar yang terbuka luas di hadapan mata
smart=> segak & lawa, berwibawa, pantas, perit
perit??bia benar..lepas ni kalau sesiapa rasa perit cakap 'IM SMART!IM SMART!"lol!
casual=>kebetulan, sementara, bersahaja


so kalau gabung dua-dua menjadi segak & lawa tetapi bersahaja..btol tak??baju semua pon da beli..tapi nak mencari baju dan kasut tu yag terseksa skit..


dekat sini takde masalah bagi insan yang bers…

rambut baru saya macam tempurung kelapa kan??

Image
haaa ni larrr pic lekat-lekat yang saya cakap kat entri lepas..
nah skit pengenalan...
saya aini!!dia ain!!
kami sama-sama satu skolah rendah..dari tahun 1996 kiterowang kawan..gi tuisyen ngan skolah agama rakyat pon sama-sama..lama kan kami kawan??kan saya dah cakap saya mmg seorang yg sangat menghargai FRIENDSHIP!!
sumpah tak tipu..(muke marah nmpk gigi!!)


AND nak tunaikan janji dulu yang nak tunjuk budak kampung punyer rambut baru..haa sila sila tengok skrang!!huduh kan??skrang ni saya klip je bang(rambut depan aka fridge) saya tu sebab ku rasakan diriku ini huduh sangat...*down!!

owhh sila scroll!!tak sabar nak tunjuk muka ku yang macam baru lepas pakai fair and lovely..


BFF??itu ain tulis tau!!muncung ainee mahal k!!


owhh sila jangan tiru aksi hodoh nie!!ramai-ramai cakap "kepak di muka!!kepak di muka!!"


sengal sengal sengal dan sengal!!ain ni pelahap btol..tak cukup cukup dengan kek dekat secret recipe tadi..jangan tak tau dia ni gila brownies instead of cake..ehh geng zra si b…

First Bridal Magazine Yoo!

wahh nampak sangat dah tak sabar nak melayari bahtera bahagia..
today beli majalah PENGANTIN..
muka depan si zamarul ngan diana rafar..
alhamdulillah dah kawin pon dieowang...

ape ke sengalnya, esok exam tapi tak baca buku yang ada kaitan ngan exam tapi dok sibuk baca majalah pengantin..LOL!!

RM60 untuk 2 orang??perghh!!

today hang out dengan ain lalu menjamu selera di secret recipe..tergamam dengan harga tapi jangan salahkan secret sebab salah kat kiteowang yg makan banyak sangat...salahkan ainee juga sebab tak paus melahap di sana beberapa hari lepas bersama dong apek shayang!!

kegilaan kami melanda sebab sanggup sedekahkan RM22 kat kotak gambar lekat tu(sila paham sendiri!)..bermula lah posing2 ngok daku dan ain..pic coming soon k!!pc bodoh tak leh connect ngan printer..lol!

petua cegah penuaan ala chinese tradition..

Image
macam poyo je kan nak bagi tips ni..konon PRO!!muahhahah..ye larr sejak tengok iklan yang dieorang terbalik-balikkan number age dieorg tu rasa teruja nak duduk depan tv semata-mata nak tengok iklan tu..muka muda tapi actually usia da 40++..IM IMPRESSED!!adik saya pon cakap"wahh giler ahh!!tak caya!!"..cucuk botox ke cam opah anita kita??tapi saya suka opah nita..vogue!

saya da interbiu mereka dan ini jawapan wanita-wanita anggun(cehh nama da macam dalam citer merah puteh larr)


1. minum secangkir teh hijau tiap2 pagi
-sumpah tak sedap takda gula kan wei??da rasa cam teh hijau yang leh dapat free kat sushi king.. teh hijau ni dia boleh mengelakkan banyak penyakit cam angin ahmar and apa-apa je larr yang melibatkan mental ni.ye larr da tua larr katakan so banyaklah penyakit ske sangat menyinggah kat badan kita kan...tetambah penyakit nyanyuk..wei cik muda cam saya ni pon da ada masalah SHORT TERM MEMORY LOST inikan cik tua..jangan tak tau, teh hijau ni ada antioxidan tu pasal larr…

WTF!2 minggu tu lame kot bagi insan bernama ainee

Image
HAI KAWAN-KAWAN(sambil melambai ala2 cerita kanak-kanak kat TV9 dekat di hati)perghh cam lama gila da tak update kan?? Miss me tak?? TAK!! Alah cakap miss larr baru larr terasa cam disayangi..+_+

Takpe takpe neway I MISS U ALL DAMN MUCH!! Kalau boleh nak je baca semua update yang korang buat sampai terkena penyakit buasir sebab duduk lama sangat kat depan pc bodoh yang asyik terkena penyakit tak boleh cucuk keyboard USB..HARUS KE PERTAHANKAN ZAMAN CUCUK BULAT-BULAT TU WAHAI MR.DEKSTOP??BAGI JE LAR CHANCE KAT CIK KEYBOARD CANTIK MANIS YANG TAK SABAR BERSETUBUH DENGAN LOO...And akhirnya mr dekstop akur lalu die pon bagi r chance kat cik manis keyboard yang body ngancam masih dara sbb plastic wrap pon tak bukak lagi..And here I am dah boleh mengupdate taman pari2 ini..SUMPAH WINDU!! Rasa nak cakap banyak-banyak kali RINDu..

Di sini nak memohon keampunan sebab tak tunaikan janji nak tunjuk rupa budak kampung episod 2 sambungan dari budak kampung episod 1...Jangan mara saya tapi sila tendang…

Ingat baby je ada first step?

semalam tak ada klas..oleh kerana dah selalu sangat berangan nak hidup semati sama encik boyfie so kiterowang lepak kat TESCO blakang jusco memandangkan JUSCO skang ni da kene bayar parking..sumpah cam nyampah bodoh nak sumpah orang yang amik alih JUSCO tu...geramnyer!!tapi takpe kiterowg still ade port parking baik punyer...persekitaran OK, siap ada anjing pengawal lagi so sape nak curi kereta kiterowang yang tak seberapa tu doa-doakan kaki anda tak hilang ataupon kalau tak nak kaki korang hilang sila jangan makan setahun biar kaki tu keding so anjing tu takde hati nak gigit kaki kowang tu..dia akan pandang sebelah mata then berkata dalam hati,"ko amik larr kereta si apek ngan ainee tu..aku tau ko tak cukup duit nak makan tu sbb kaki tinggal tulang je.."...

okies da berenti merepek di situ ya cik ainee!!

so lepak larr di jusco...memula hasrat di hati nak lepak makan dan minum je suddenly da abeshh makan dan minum dah takde aktiviti nak buat...dan disebabkan mak masing-masing …