Posts

Showing posts from September, 2010

Mana nak download game best-best TAPI FREE?

I sangap nak main game ni sejak internet dah tak ada kat rumah. Kalau nak main internet kena tunggu Iqa balik bawa berukband dia. NI SEMUA SALAH ORANG TM NET TU! Tak pasal je I kena bayar RM166 untuk hidupkan balik I punya line. Bengong! So sekarang I merajuk tengah tunggu promo supaya duit I tak terbang macam tu je.

Makanya, sekarang ni I tengah mencari game game yang syiok gila yang boleh buat I addict. Alah tak payah syiok sangat pun takpe, syiok sikit pun jadilah. Apa kata orang, hemm peneman di kala sunyi gitu. Dulu I selalu download kat reflexive.com tapi sebab I selalu download dan hack dia lepas tu kantoi, terus management dia tak kasi dah main free. EEE, busuk hati betul kan? Padahal korang pun dulu selalu je kan download kat situ kan?kan?


SO, SEKARANG REFLEXIVE DAH KEDEKUT!! MAKA SEKARANG NI KORANG DOWNLOAD KAT WEBSITE MANA PULAK? CARA HACK SAMA KE MACAM REFLEXIVE TU? BAGILAH TAHU PATIK YANG BUTA IT NI, PLEASE!!

Did I just say 5 years and 1 month?

Image
OMAIGOSH! We are reaching our 5years & 1month anniversary. WE ARE OK! Or should it be WE WERE? With Apek, everything seems so nice like I'm living in a candy world eating a lots lots lots of candy without worrying my teeth will be eaten by damn busuk bad bacteria while im eating a very very sweet yummylicious candy.

Apek is such a sweet talker, calm person and a funny person I must say. I do appreciate him but sometimes u know, I CAN BE DAT ANNOYING! Sorry ya, huggie bearbear (geli tak panggilan ni??). I think, kalau orang lain dah cabut lari dah. With Apek, I can share almost EVERYTHING!


We were born to be bestfriends and lovers I guess.

We update each other every single hour/minute, gossiping about others (ok! this is real bad ainee..really really bad.=P), make a silly jokes and laugh until we couldn't breath and many others thing just like bestfriends do. For the lovers part, Apek is more into it because I love to pretend like we're bestfriends instead of lovers in f…

Kesedaran Diri Yang Tak Dapat Dibaiki

Kadang-kadang aku rasa sakit hati dengan perangai orang tapi dalam sedar aku pun banyak menyakitkan hati orang lain. TAKE NOTE, DALAM SEDAR YA!! Aini, berubahlah please. Biar orang sakitkan hati kita, jangan kita sakiti hati orang lain.

NAK PAKAI KE TAK?

Image
Niat di hati I yang satu ni dah lama simpan. Dah lama I pendam. Nak tunaikan tapi tak tertunai tunai lagi. Banyak benda lintas kat dalam kepala otak ni. Kalau pakai nanti macam menyesal lalu buka balik sebab nanti dengki dengan kawan dan gadis-gadis comel yang buat rambut ala-ala kawaii gitu. Kalau tak pakai nanti dengki dengan manusia yang pakai pulak sebab nampak mereka suci je, nampak ayu je, nampak manis gitu macam gula-gula kapas-nyum-nyum.


HAISHH!! DILEMA BETUL MACAM NAK PILIH ANTARA ED WESTWICK KE ZAC EFRON SEBAGAI PUJAAN HATI.


Tau tak apa benda yang I nak pakai ke tak nak pakai ni? YES! U ARE DAMN RIGHT BABY! Tudung ya puan-puan. T.U.D.U.N.G...TUDUNG!


Macam mana korang boleh pakai ehh? Maksudnya pakai tapi tak cabut-cabut? Tak jeles ke tengok orang lain boleh bergaya sakan dengan macam macam gaya rambut? Lepas tu lagi satu masalah I yang tak boleh bendung ni kenapa I rasa I macam buruk je bila pakai tudung. Adakah itu perasaan biasa ketika mula-mula pakai ke apa? Ye lah, I mana p…

Sembang Raya 2010

Image
Arghh! Tak kira walaupun hari ni dah 13 Syawal tapi tetap nak gebang poyo poyo cerita pasal raya. Walaupun ini dah masuk hari ke-3 ganti puasa and hooray tinggal lagi 4 hari je untuk I ganti, tetap nak gebang cerita hal raya.


RAYA PERTAMA
Raya pertama mestilah beraya kat rumah opah kesayangan yang comel lote. Lepas tu penat pergi beraya sakan rumah sanak saudara. I paling kelakar bapak I. Bila pakai baju melayu je mesti pakai kopiah tu yang akan membuatkan muka dia sangat innocent ehh! Tah habis habis dia kena perli dengan kiterowang. Innocent gila ok. Ayah I ni best gila sebab dia memang sporting habis, sumpah sayang yang amat. Adik-adik serta ibu pun sama. I CANT LIVE WITHOUT MY GILA-GILA FAMILY!

RAYA KEDUA
Dari kampung I pergi ambil Apek lepas tu pergi ambil Syaza lepas tu singgahlah rumah si Syahir ni. I dapatlah minum air belimbing yang konon-kononya special, kata Syahir. Apa yang I makan kat rumah dia pun I lupa.

Lepas pergi rumah Syahir, terus gerak pergi rumah Ahmin. Ahmin ni bole…

I OTW nakganti pose, korang dah ganti PUASA?

Image
Tahun ni I dengan jayanya PONTENG PUASA SELAMA 7 HARI dengan bersebab ya. Tak ada sebab tak boleh nak ponteng. Maka semalam dengan jayanya setelah beraya sakan di rumah kawan-kawan sepanjang percutian kerja ni kan, I dah start ganti puasa. DAN BUKAN HANYA SEMALAM YA! Hari ni pun I ganti. Harapnya dapatlah I ganti sampai hari Ahad ni supaya I boleh teruskan dengan "Puasa Nam" pula. Ingat ya anak-anak, kita tak boleh puasa nam sebelum tunaikan ibadah wajib dulu so kena ganti dulu puasa yang kita ponteng masa Ramadhan tu baru boleh puasa sunat. Dulu, I ingat boleh niat sekali je puasa ganti dengan puasa nam tapi SEKARANG SUDAH TAU RUPANYA TAK BOLEH WOOOO!!!


Sekarang kan, I ada gambar feberet terbaru tau. Alah, gambar I dengan Apek lah mesti. Kalau gambar I sorang-sorang, sah sah kes syok sendiri kan?





TING!

Nilah gambar feberet I untuk bulan ni. Waktu ni pergi beraya kat rumah Sasa dan credit to Anisa. Kat sebelah Apek ada sahabat kiterowang yang bernama Syahir tapi kalau tak crop …

Hot Guy

Image
AIN'T HE SUCH A HOTTIE?? IM MELTING!!!

RAYA TAHUN NI...Perghh!! Meriah!

Image
Perghh..Hari ni memang penat. Nak dekat 100+ orang datang kot untuk open house tahun ni. Ye lah, I pun buat like once in a 5 years kot maulah kan tak ramai orang. OPEN HOUSE KALI NI DHA MACAM REUNION SEKOLAH DAH! Semua keep updating each others lifelah then dapat kenal orang barulah. Best gila! Sori korang tak dapat nak mengajak korang semua sebab gila bz sampai tak dapat nak jemput korang kat belog ni kalau tak mesti lagi fun kan?kan?? Takpe, insyallah lagi 5tahun.
Dah tu raya tahun ni lah yang aling tak senang duduk. Boleh dikatakan lepas je raya pertama terus semua orang buat open house. ITS LIKE EVERYDAY tahu tak?? Tiap-tiap hari ada je rumah I nak gi beraya lepas tu dalam satu hari tu mesti pergi melantak dekat 4-5 rumah sampai risau I akan kelihatan gemuk hari ni tapi nasib baik badan I baik hari ni dia pandai setting baik cantik punya muat-muat untuk kebaya. Ni esok ada open house lagi, perghh dah tak tahu dah nak pakai baju apa. Lepas ni I kena make sure I ada baju raya at l…

Pasangan KEGEMARAN SAYA....

Image
Semalam best gila hang out buka puasa kat MCD dengan Yna, Syera and Zaza. Sumpah! Gila happening ok. DAHLAH I MACAM TAK PERCAYA MCD BUKA PUASA GILA MURAH! Haishh! rugi betul di akhir akhir Ramadan ni baru tau. Hari ni nak ajak Apek buka puasa kat Mcd lah. Nak order 4 Big Mac biar kembung perut sekaligus menambahkan berat badan.

Lepas dah makan-makan lepak lepak sembang pung pang pung pang tu terus pergi Jusco dengan Iqa dan Ifa. And as usual mestilah bawak Apek sekali kan sebab macam gila kekok kalau Apek tak ada. Nanti tak ada orang nak dipegang. Ececececehhh! Dan disebabkan Yna kebohsanan dia nak ikut sekali maka bawak je lah Yna sekali. AKU SAMPAI SKANG TAK PUAS HATI DENGAN KAU YNA PASAL PUSING TU! AKU TETAP NAK BAWAK KO BALIK KAMPUNG AKU TU! KITA REPEAT LEPAS RAYA!


DAN INILAH PASANGAN KEGEMARAN SAYA SELAMANYA!
(Beside Chuck & Blair in Gossip Girls)









MEREKA SANGAT ADORABLE OK!

Bukan Carta Muzik

Image
HAA AINEE!! KALAU NAK BUAT DIY CHANDELIAR, DIY BUNGGA MANGGAR KE, DIY BUNGA TELUR KE GUNA CARTA NI. KO TU DAH LAH HANGAT HANGAT TAHI AYAM LEPAS TU TAK KRETIF, MENGHARAPKAN APEK JE!!!!

Saloon feberet terbaru.

Image
YES! Semalam dah buat treatment rambut sementara tunggu Iqa buat perm. Best! RM79 sahaja. Dan saya dah ada saloon kegemaraan kefeberetan kesukaan yang terbaru. NO MORE KENZO sebab semalam saya pergi salun dia untuk tanya kenapa rambut saya tak lurus seperti yang diharapkan walaupun telah melabur sebanyak RM150, dia suruh saya tunggu sambil dia bz uruskan customer lain.

MAKA, SALUN FEBERET TERBARU SAYA IALAH TRIM SALOON. Alah dekat Ipoh Jaya sebelah Styles Saloon. Dia guna produk Loreal maka tak ada benda nak diragui ke apa.

So, sekarang rambut dah lembut sikit, dah tak macam penyapu dah. Lepas tu dah kasi potong layered layered macam yang saya nak dulu yang dulu bila I tunjuk kat KENZO hasilnya tak seperti yang saya nak sebab dia cakap saya punya rambut tak boleh buat itu macam sebab rambut saya pendek.

IQA CAKAP SAYA BARU TERSEDAR SEBAB SELAMA 3 TAHUN NI SAYA TERKENA BOMOH KENZO. Iye sangatlah tu Iqa oii padahal sebelum ni dia buat elok je. ANd yes, curl Iqa superb cantik. Saya suka san…

Shopping Raya

Pagi-pagi berbulu je I bila I pergi kat I punya tailor nak amik baju tapi dia tak siap lagi. Haiii!!! Melampau ehhh... I dah hantar sikit punya cepat, mana tak cepat 4bulan sebelum raya kot. Boleh pulak dia bagi alasan kain tak potong lagi. Weyh!! Raya bila weyh?? TAK POTONG LAGI?? Hokmaihh!!! Bagi alasan lain kali bertapis lah sikit, ini rilek je cakap kain tak potong lagi. I bukannya hantar sebulan before raya tapi 4 BULAN KOT BAIII!!! Tak apalah, I kasi last chance lah kat dia, lepas ni memang jangan harap nak hantar kat dia dah. Dah lah charge I mahal gila. Yang paling I tak tahan boleh laks dia pertikaikan I tak balik kampung. Woihh! I balik kampung kot walaupun kampung I dekat. I nak jahit beads lagi kat baju kurung I tu. Dia ada jugak tu alasan bila I cakap nak jahit beads, dia cakap kat baju I dah ada beads buat apa nak jahit dah. WEYHH AKAK OIII! SUKA HATILAH!!! Kalau awak charge saya macam harga dulu tak apa juga, ini awak dah lah charge mahal kat saya tapi kat orrang lain m…

Enivesari ke-5 tahun

Image
Macam melampau gila tahap kemalasan saya ni kan nak mengadap awak ni wahai diari. Kesian awak dibuang buang disepah sepah je oleh Ainee. Hai diari, saya bukannya sengaja. Maafkan saya ya diari. Saya tahu awak rindu kat saya kan? Alolololo!

Alah tak ada pun yang best pun, ada yang paling best pun I dengan Apek celebrate enivesari kiterowang yang ke-5 tahun lah. Haaa itu je lah yang paling best. Itupun penat kiterowang nak fikir nak dinner kat mana tau.


VENUE: DAVID's DINNER

Comel tak I? Kecik je kan tengok dari jauh, mai dekat tengok haaa gedebuk lemak semua nampak. Terus tak comel dah!

Untuk orang Ipoh, I gila suggest gila gila punya kalau korang nak dinner romantik romantik lepas tu nak dapat layanan kelas A+++ haaaa bolehlah singgah sini. Dia sederet dengan Restoran Simpang Tiga yang dekat Greentown Business Centre tu. Harga pun bolehlah tahan, tak mahal sangat dan tak murah sangat. Ala-ala lah. Dan dia tak ada ehh gov tax ke apa dia ada service tax je itupun alahai tak berpada pun.…