Friday, July 29, 2011

GO TIGER! GO TIGER!


Hai hai.
Semalam enivesari I dengan Apek 5 tahun 11 bulan yawww. Lagi 3 bulan ataupun kalau kira hari lagi 90 hari je kiterowang akan menjadi Hubby & Wiffy gitu.

Kat mana celebrate? Tak celebrate pun cuma semalam boleh dipanggil salah satu date paling best. TENGOK BOLA WEYH! BOLA! BOLA! Dengan sorang lagi kawan Apek, Nazreen. Nazreen ni ahh best man dia nanti. Kiterowang tengok kat Vanggey Greentown, duduk sit paling depan sekali. Konon nak dapat view paling hebat sekali. Memang terbaik ahh duduk situ. Skrin besar, puas! Cuma pokok pokok bamboo yang mamak tu letak kat bawah skrin tu, haishh gua rasa punca kekalahan Malaysia ah. <=ok ni tak ada kaitan!


Tengok sanggul I. Tinggi tak?? Tinggi nokk!! Apek panggil donut comel.
Cara nak dapat sanggul cantik kemas macam ni adalah dengan menggunakan barangan korea yang sememangnya memang gemar benda benda yang user friendly ni. Next entri I tunjuk cara buat sanggul ni okay and where u can get this great invention for adorable lady that loves to doll up like us. >.<


MALAYSIA

VS

SINGAPORE

1-1

Malaysia kalah bermaruah. Walaupun defense agak kurang tapi lagi teruk asyik cedera je sepanjang masa. Siapa tak tengok, tak tahu lah apa jadi. Rugi ahh tak tengok. Drama terbaik gila.

Selain Safee Ali & Fahmi, Gunalan dengan AmirulHadi hebat juga. Rambut AmirulHadi paling I suka. Karat yawww. Baru ahh Tiger! Aummmm!!

GOOD JOB MALAYSIA & thanx for choosing this 280711 date for the match. Best gila date macam ni. (beria gila kau aini)

Gambar Apek dengan Nazreen tak ada, deme fokus sangat tengok bola. I pun lupa nak amik gambar. I pun fokus juga okay so amik gambar kat rumah je. Apek sampai hilang suara ahh hari ni, jerit kuat sangat semalam. FUN ahh semalam.

Okaylah itu je. Bye.

Thursday, July 28, 2011

SIMPLE WALKWAY


.White carpet with the rose petals right & left.
My dream!!

P/S: Malaysia bridal service jarang ada this white carpet. All they have is the plain boring red carpet. Maybe dun have to use the carpet, we can just buy the very cheap kain and bentangkan dia as the white carpet. =D

Tuesday, July 26, 2011

Hari terkahir menjadi bujang #FutureHubby ialah pada umur 22

19/07/11 - 22 tahun

PRE-BDAY TREAT


150711. Black Canyon, Jusco. No present.


WHEN THE CLOCK TURNS 12AM SHARP ON 19/07/11.....



I gave him this. He's so damn happy. Did not expect anything from me because yeah we both broke. NO MONEY ehh bukan break. Ahahahaha! He loves this perfume so much. GUCCI GUILTY! Harum gila nok.


DINNER TIME


Sate Kajang, Medan Gopeng. The food was good. Cheap!

ANOTHER SUPRISE FOR HIM! I asked him to close his eyes and then I presented this 2nd present to him.


HARRY POTTER 3D MOVIE TICKET for 2 person after this dinner treat.
Happy tak terkata dia sebab teringin sangat nak tengok Harry Potter.


When he's going to make the payment, I quickly rush to the car. Konon wanted to make a suprise for him because at first I cakap, "B! Im so sorry. This year, no cake for you". Dia pun buatlah ayat ayat sweet dia cakap its ok semua.


But....



TADAA! Hey, I got you a cake lah this year. Mana boleh tak ada.
Fabulous 22 for my #DearFutureHubby. Again, he did not expect. Macam mana nak expect, I letak kek tu dalam bonet kereta. =D

Apek cakap, "Hey, kenapa sweet sangat hari ni?". Well, dia ingat dia sorang je boleh jadi sweet. I pun bolehlah. Then off we go to the cinema to watch Harry Potter.



HOPE U HAVE A GREAT BDAY EVER THIS YEAR!

Weyh, Harry Potter tak matilah. Ok, bai!

Sunday, July 24, 2011

#Teaser baju nikah (Bride)

#Teaser tuxedo reception

Semalam ambil blazer Apek. Dah siap. Smart! Hensem sangat! Tak sangka dah siap. Cepat sangat. Tak sampai 2 minggu. Before dat pergi G2000 kat Jusco, beli sampai 3 kemeja. Mahal sikit tapi berbaloi. Nampak tuff sangat my darling pakai. Gagah gitu. Cantik terletak. Habis ahh pasni tiap bulan Apek beli kemeja dekat G2000. Tak sabar nak tengok my darling pakai full set. Nak cari kasut pointer tajam tajam baru ahh kacak.

**warna blazer cukup. Vintage!

Tuesday, July 19, 2011

Number is just a number.

I always receive this one question from my friends, my uncle and aunty. Ok, what is the question?

BERAPA RAMAI KAMU JEMPUT, AINI??

When I told them my guest for my reception will be 400-500 person, they will make this kind of strange expression lepas tu cakap, "Ehh cukup ke? 500 je? Sikitnya!" sambil buat muka yang I macam nak je cakap, "TALK TO MY HAND, DUDE! TALK TO IT!".

To be honest lah kan, I nak a simple harmony delicate wedding. I tak nak kawin gah-gah yang memerlukan I sampai jemput 1K++ guests. I dont need that! I cuma nak tetamu tetamu yang datang tu orang yang betul-betul NAK DATANG MAJLIS I. Kenal siapa I personally and sincere nak share the happiness with us, bak kata Miss X, my feveret bride to be. Be it blogger ke, teman dah lama kenal tapi dah lama tak jumpa ke, as long as ada rasa happy and ada rasa nak share kebahagiaan I tu dipersilakan sangat datang majlis I. Tell me and I will definitely will deliver the card to you personally or kalau jauh sangat by post. Bukannya terpaksa datang, terpaksa menempek muka dekat situ, or paling teruk sekali datang just untuk STALK my wedding. Just nak mendoakan keruntuhan or ketidakbahagiaan kami sebab HASAD DENGKI. Its not good, ok!

Plus, my reception will be more into western dinner. So rasanya kalau western ni tak perlu kot nak jemput sampai 1K++, dah lah mahal habis kopak duit I karang so 400-500 guests will be P.E.R.F.E.C.T! Orang putih lagi rileks je kadang-kadang tu jemput 100 orang je. Bestnya share majlis dengan orang yang betul-betul kenal kita je tapi itu ENGLISH CULTURE, nak ubah MALAYSIA CULTURE ni memang susah. 500 orang pun dah kena kata, inikan 100. Apa nak kata, katalah janji I tau apa yang I nak. So please siapa-siapa jangan nak buat muka tahi bila I cakap my guests is obly 400-500 persons only. Buat muka tahi, aku tak nak ajak. Pi mam..


P/S: RSVP invitation for my reception. Card will be ready during the fasting month. Cant wait much huh? Me too!=)) Anyway SELAMAT HARI MENJADI BUJANG UNTUK KALI TERAKHIR my lufflife. Fabulous 22.

Wednesday, July 13, 2011

PROSEDUR KAHWIN PART 2 : UJIAN HIV


Hi hi. Wahh gagahnya je kan update kali ni.

ENtah kenapa tah rajin benau hari ni. Update je kerjanya. So kali ni nak cakap HOORAYYY dah settle prosedur kahwin yang ke-2 which is ambil ujian HIV. First sekali ambil kursus kahwin which I ada taip entri jugak kat sini. Lega gila bila dah settle ujian HIV ni. Dua-dua okay. Negatif. Ye ahh macam mana nak kena HIV kalau tak pernah buat tuttttt. GILA!


APA YANG PERLU DIBAWA: Diri sendiri & IC


Ok khas untuk orang Ipoh, ni I nak kasi share satu tips. Kalau nak ambil ujian HIV tak payah nak susahkan diri pergi Hospital Besar. Penuh! Ramai! I waktu datang pukul 8.20 pagi kena tunggu giliran 120 orang tau. Terus cabut. Bukannya ada buat ujian talasemia sekali pun. Buat rugi je. Masa I telefon dia cakap ada buat lepas tu bila I nak isi borang dia cakap tak ada pulak. Terus I ajak Mr.LuffLife pergi klinik dekat Jalan Bandar Timah.



TADAA!! Klinik kesihatan Bijeh Timah. Dia dekat pekan lama. Dekat Nashmir Riverfront. Memang kejap je buat. Macam waktu kiterowang pergi dia cakap lambat lagi sebab tengah buat ujian darah so dia suruh datang balik pukul 11 macam tu but before 2. Makanya, pukul 11 I dengan Apek pun datanglah. Memang cepat! Bagi IC then dia panggil, isi borang, bagi borang terus proceed then dapat result. Pantas! YANG PENTING FREE!



I pakai kemeja pink, Apek pun pakai pink.


NI lah bornag yang kena isi, simple je.

Lepas dah dapat keputusan, boleh balik dengan girangnya but before dat singgah kedai makan dekat Masjid Negeri.


.My Sugar Baby.


And yeah, settle. Bila I nak bukak surat tu Apek cakap tak boleh buka, tok kadi yang akan bukakkan. Sampai sekarang I tengah fikir betul ke tipu apa yang dia cakap tu. Macam tipu je sebab macam gelak-gelak waktu cakap tu. Takkan ahh tak boleh bukak. Apek cakap kalau dah bukak, kena buat ujian HIV lagi sekali. Dah lah sekarang ni tak tahu mana surat HIV tu. Balik ni kena cari. Ok daaa...

Tuesday, July 12, 2011

PHUKET for our 4 months wedding annivesary



Hai hai.

Mesti terkejut kan, ingatkan dah kahwin ke apa ke kan. NO lah! Mana ada kahwin lagi. Kahwin bulan 10 lah. So IM STILL SINGLE. As some of you ada yang dah tau, I nak pergi Phuket dis coming Saturday. Company trip! I siap masuk talent show lagi sebab hadiah dia lumayan wohh. Padahal masuk sebab macam kena paksa je. T__________T. Penat practice menari hari-hari. I nari lagu Gee from Second Generation. Lagu dia cheeky gila, I suka sangat. Hopefully, I tak membodohkan diri kat atas pentas tu nari sorang-sorang. Dah lah lebih 200 orang tengok. Inilah kerja paling gila sekali I pernah buat. Kalau hebat menari macam HMC Phlow takpe, ini hancus.

Ok, back to topic. I ni kalau dah excited pasal something tu hari ni jugak laju je nak update belog.

So, tadi I tengah scroll scroll lah kan home dekat FB sekali ternampak AIRASIA buat promotion. Dulu RM1 tu I terlepas sebab balance tak cukup dalam bank lepas tu bila nak buat booking lagi sekali harga bapak melambung naik. Entah macam mana, tadi ternampaklah Air Asia buat promotion RM3 pulak. I memang laju ahh log in semua and manage the booking. Dia ada pergi Hong Kong, Bangkok and macam-macam tempat lagi but then I dengan Apek sebulat suara pilih Phuket sebab Phuket kan pulau. Kiterowang kan suka gitu pulau-pulau ni. So check, dah key in semua details details, total tiket terbang sahaja pergi dan balik RM426.80 sahaja. Murahlah tu kan. Maknanya seorang baru RM213.40 sahaja. TERBAIK!

I pilih 28/02/12 sempena annivesary kiterowang yang ke 4 bulan kahwin and 6 tahun 6 bulan couple. Eeeewahhh!!

Ni ringkasan yang I dapat cari bila I search pasal Phuket

PHUKET
Phuket is a haven when it comes to spectacular beach fronts, stunning sunsets and uncomparable island adventures. It is afterall Asia's most popular island destination with an unbeatable combination of perfect white beaches, excellent entertainment options of all standards and worldclass accommodation around every corner. Not forgetting plenty of eco-adventures, diving and even golfing to complete your perfect holiday.

PHUKET ATTRACTION
-Phuket Aquarium
-Crocodile Farm
-Fanta Sea
-Butterfly Farm
-Chalong Temple
-Khao Phra Thaeo National Park
-Khao Rang Hill
-Phuket Boat Lagoon


So sekarang ni tengah nak mencari hotel je. Mana ehh hotel yang ada provide macam candle light dinner ke, apa apa yang melibatkan romantic feel gitu tapi tak nak mahal-mahal. Budget okay.

So, hotel yang I berkenan is Seeka Boutique Resort tapi sayangnya dah FULL. Dah lah murah pulak tu. Sehari RM45. MUrah derrr. So lepas ni HOTEL HUNTING pulaklah.

So siapa-siapa nak pi melancong pi Phuket ke Hong Kong ke, pergilah laman web AirAsia. Benda ni bukak hari ni and last tepat pukul 12 malam. Dia 24 hour punya promotion. Pandai je tau AirAsia ni bikin gua gelabah. CIS!

Sunday, July 10, 2011

Kawan di dunia cyber, kawan di luar.

Seronok sembang macam-macam
Blogger retis ni semua ni. I dengan Apek je tak . Fezal omel, HudaLuna comel and the most comel omel HannaMarukuChan. Lepak 3 jam tak cukup weyh!! BEST!! Walaupun muka I berlemuih dari pagi keluar rumah settle benda benda kahwin ni lepas tu lepak Mcd sampai ke pukul 11.30 malam.

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...