Posts

Showing posts from July, 2011

GO TIGER! GO TIGER!

Image
Hai hai.
Semalam enivesari I dengan Apek 5 tahun 11 bulan yawww. Lagi 3 bulan ataupun kalau kira hari lagi 90 hari je kiterowang akan menjadi Hubby & Wiffy gitu.

Kat mana celebrate? Tak celebrate pun cuma semalam boleh dipanggil salah satu date paling best. TENGOK BOLA WEYH! BOLA! BOLA! Dengan sorang lagi kawan Apek, Nazreen. Nazreen ni ahh best man dia nanti. Kiterowang tengok kat Vanggey Greentown, duduk sit paling depan sekali. Konon nak dapat view paling hebat sekali. Memang terbaik ahh duduk situ. Skrin besar, puas! Cuma pokok pokok bamboo yang mamak tu letak kat bawah skrin tu, haishh gua rasa punca kekalahan Malaysia ah. <=ok ni tak ada kaitan!


Tengok sanggul I. Tinggi tak?? Tinggi nokk!! Apek panggil donut comel.
Cara nak dapat sanggul cantik kemas macam ni adalah dengan menggunakan barangan korea yang sememangnya memang gemar benda benda yang user friendly ni. Next entri I tunjuk cara buat sanggul ni okay and where u can get this great invention for adorable lady that…

SIMPLE WALKWAY

Image
.White carpet with the rose petals right & left.
My dream!!

P/S: Malaysia bridal service jarang ada this white carpet. All they have is the plain boring red carpet. Maybe dun have to use the carpet, we can just buy the very cheap kain and bentangkan dia as the white carpet. =D

Hari terkahir menjadi bujang #FutureHubby ialah pada umur 22

Image
19/07/11 - 22 tahun

PRE-BDAY TREAT


150711. Black Canyon, Jusco. No present.


WHEN THE CLOCK TURNS 12AM SHARP ON 19/07/11.....



I gave him this. He's so damn happy. Did not expect anything from me because yeah we both broke. NO MONEY ehh bukan break. Ahahahaha! He loves this perfume so much. GUCCI GUILTY! Harum gila nok.


DINNER TIME


Sate Kajang, Medan Gopeng. The food was good. Cheap!

ANOTHER SUPRISE FOR HIM! I asked him to close his eyes and then I presented this 2nd present to him.


HARRY POTTER 3D MOVIE TICKET for 2 person after this dinner treat.
Happy tak terkata dia sebab teringin sangat nak tengok Harry Potter.


When he's going to make the payment, I quickly rush to the car. Konon wanted to make a suprise for him because at first I cakap, "B! Im so sorry. This year, no cake for you". Dia pun buatlah ayat ayat sweet dia cakap its ok semua.


But....



TADAA! Hey, I got you a cake lah this year. Mana boleh tak ada.
Fabulous 22 for my #DearFutureHubby. Again, he did not expect. Macam …

#Teaser baju nikah (Bride)

Image

#Teaser tuxedo reception

Image
Semalam ambil blazer Apek. Dah siap. Smart! Hensem sangat! Tak sangka dah siap. Cepat sangat. Tak sampai 2 minggu. Before dat pergi G2000 kat Jusco, beli sampai 3 kemeja. Mahal sikit tapi berbaloi. Nampak tuff sangat my darling pakai. Gagah gitu. Cantik terletak. Habis ahh pasni tiap bulan Apek beli kemeja dekat G2000. Tak sabar nak tengok my darling pakai full set. Nak cari kasut pointer tajam tajam baru ahh kacak.
**warna blazer cukup. Vintage!

Number is just a number.

I always receive this one question from my friends, my uncle and aunty. Ok, what is the question?

BERAPA RAMAI KAMU JEMPUT, AINI??

When I told them my guest for my reception will be 400-500 person, they will make this kind of strange expression lepas tu cakap, "Ehh cukup ke? 500 je? Sikitnya!" sambil buat muka yang I macam nak je cakap, "TALK TO MY HAND, DUDE! TALK TO IT!".

To be honest lah kan, I nak a simple harmony delicate wedding. I tak nak kawin gah-gah yang memerlukan I sampai jemput 1K++ guests. I dont need that! I cuma nak tetamu tetamu yang datang tu orang yang betul-betul NAK DATANG MAJLIS I. Kenal siapa I personally and sincere nak share the happiness with us, bak kata Miss X, my feveret bride to be. Be it blogger ke, teman dah lama kenal tapi dah lama tak jumpa ke, as long as ada rasa happy and ada rasa nak share kebahagiaan I tu dipersilakan sangat datang majlis I. Tell me and I will definitely will deliver the card to you personally or kalau jauh sanga…

PROSEDUR KAHWIN PART 2 : UJIAN HIV

Image
Hi hi. Wahh gagahnya je kan update kali ni.

ENtah kenapa tah rajin benau hari ni. Update je kerjanya. So kali ni nak cakap HOORAYYY dah settle prosedur kahwin yang ke-2 which is ambil ujian HIV. First sekali ambil kursus kahwin which I ada taip entri jugak kat sini. Lega gila bila dah settle ujian HIV ni. Dua-dua okay. Negatif. Ye ahh macam mana nak kena HIV kalau tak pernah buat tuttttt. GILA!


APA YANG PERLU DIBAWA: Diri sendiri & IC


Ok khas untuk orang Ipoh, ni I nak kasi share satu tips. Kalau nak ambil ujian HIV tak payah nak susahkan diri pergi Hospital Besar. Penuh! Ramai! I waktu datang pukul 8.20 pagi kena tunggu giliran 120 orang tau. Terus cabut. Bukannya ada buat ujian talasemia sekali pun. Buat rugi je. Masa I telefon dia cakap ada buat lepas tu bila I nak isi borang dia cakap tak ada pulak. Terus I ajak Mr.LuffLife pergi klinik dekat Jalan Bandar Timah.



TADAA!! Klinik kesihatan Bijeh Timah. Dia dekat pekan lama. Dekat Nashmir Riverfront. Memang kejap je buat. Macam waktu …

PHUKET for our 4 months wedding annivesary

Image
Hai hai.

Mesti terkejut kan, ingatkan dah kahwin ke apa ke kan. NO lah! Mana ada kahwin lagi. Kahwin bulan 10 lah. So IM STILL SINGLE. As some of you ada yang dah tau, I nak pergi Phuket dis coming Saturday. Company trip! I siap masuk talent show lagi sebab hadiah dia lumayan wohh. Padahal masuk sebab macam kena paksa je. T__________T. Penat practice menari hari-hari. I nari lagu Gee from Second Generation. Lagu dia cheeky gila, I suka sangat. Hopefully, I tak membodohkan diri kat atas pentas tu nari sorang-sorang. Dah lah lebih 200 orang tengok. Inilah kerja paling gila sekali I pernah buat. Kalau hebat menari macam HMC Phlow takpe, ini hancus.

Ok, back to topic. I ni kalau dah excited pasal something tu hari ni jugak laju je nak update belog.

So, tadi I tengah scroll scroll lah kan home dekat FB sekali ternampak AIRASIA buat promotion. Dulu RM1 tu I terlepas sebab balance tak cukup dalam bank lepas tu bila nak buat booking lagi sekali harga bapak melambung naik. Entah macam mana, tadi …

Kawan di dunia cyber, kawan di luar.

Image
Seronok sembang macam-macam Blogger retis ni semua ni. I dengan Apek je tak . Fezal omel, HudaLuna comel and the most comel omel HannaMarukuChan. Lepak 3 jam tak cukup weyh!! BEST!! Walaupun muka I berlemuih dari pagi keluar rumah settle benda benda kahwin ni lepas tu lepak Mcd sampai ke pukul 11.30 malam.