Posts

Showing posts from June, 2012

Almost perfect..

Image
Alhamdulillah. Dapat juga beli peti ais bulan ni. Minggu depan sampai. Sama dengan sofa. What can I ask more? Alhamdulillah!

JENAMA: Samsung (sama dengan TV kami ah)
MODEL: RT59FBSL
SAIZ: 590L

Beli besar terus senang. Kalau beli kecil kecil karang nanti rasa hati nak tukar besar sikti sebab rasa tak muat nak campak semua benda. Kang habis ayam semua campur dengan sayur. Apek tu dah lah suka beli air tin banyak-banyak, air botol banyak-banyak, air kotak banyak-banyak. Hantu air betul. Tambah tambah COKE. Sungguh tak menyihatkan tau. Lagipun I dengan Apek fikir peti ais kan pakai lama. Lebih dari 10 tahun so apa salahnya melabur lebih sikit untuk pakai jangka masa panjang kan??

Haishh tak sabarnya..

Busy like a machine

Been busy. Preparing for final exam next month. Can't wait for the Ramadhan to come. Must be super exciting to have someone call husband besides me during the Ramadhan. Bazar. Terawih. ^__^

And this is my exam timetable.

1 July 2012 - ECO415
6 July 2012 - MGT420
10 July 2012 - MGT 417

And yeah hari yang dinanti-nantikan 19 July 2012. My darling's birthday. Will be celebrating together as husband and wife for the first time. Its gonna be FUN!! Sayangnya jatuh hari Khamis. Boleh je ambil cuti tapi cuti I dah habis sebenarnya. T_____T Mana taknya, hari tu pergi Phuket dah ambil 4 hari, nanti bulan 9 nak pergi KK kena ambil lagi 3 hari lepas tu pergi Bali hujung tahun ni lagi 5 hari then 1 hari untuk final exam. Belum masuk lagi cuti-cuti kecemasan yang lepas tu. Kalau tak boleh I ambil cuti dan off we go to vacation.

Ok guys! Wish me all the best. Doakan I jadi si rajin yang rajin memegang buku dan dapat DEKAN! Woohaaa!


Update: Tiba-tiba teringat tadi Bobotie tangkap cicak besar …

Living Room Sketch by Apek & I

Image
Macam biasa, Apek dengan I akan berchatting di Facebook apabila pergi ke tempat kerja masing-masing. Biasalah dah tak ada ayat lain dah. Menyatakan kerinduanlah, tak sabar nak baliklah, stress kerjalah, tahun depan nak melancong ke manalah, malam ni nak makan luar ke masak, wayang apa nak tengok Rabu depanlah dan bla bla bla. Tapi mestilah lepas kami dah siapkan kerja masing-masing. THAT IS OUR PRIORITY! Kadang-kadang Apek bagi salam dulu, I lepas sejam baru dapat balas. Kadang-kadang I dah balas 10 minit lepas tu baru Apek balas. Bergantung kepada ada kerja ke tidaklah. Kadang-kadang Apek tak ada kat tempat dia sebab dia kena round mall. I pulak kadang-kadang tak ada kat tempat I sebab I pergi fotostat. Kadang-kadang dua dua mengadap komputer tapi tak boleh reply sebab I tengah menaip report dia tengah mendesign macam-macam. Dan itulah rutin harian kami.

Tiba-tiba 2 hari lepas, Apek tempek gambar ruang tamu yang dia design. I macam wahhh!! rajinnya. Tiba-tiba teringat sketch pelamin…

Dihargai oleh Pelakon beberapa minit Cinta Vlog. Terharu noxx.

Image
Ok lah tak reti nak guna Photoshop maka guna PrintScreen dan tempek dekat Paint je.
Terima kasih Kak Maghia. Terasa penulisan dihargai gitu. ^__^

Disebabkan ini, akan ku kongsi apa saja tips travelling selepas ini sebab ada orang hargailah katakan. Ecececehh! Padahal travel tips pergi Redang dah tempek tapi pergi Phuket tak kongsi pun lagi kan. Ok lah nantilah I kongsi berkongsi lalu rasa dihargai lagi dan lagi mana tau dapat berlakon Cinta Blog (drama akan datang) lalu Kak Maghia tak dapat job dah walaupun beberapa minit lepas tu tiru aksi comel Kak Maghia mintak 1juta kat customer. Tak main ahh seribu je weyh..

Breakfast & Dinner

Thank you husband for preparing the dinner yesterday and today's breakfast.

What can I ask Allah more? With the existence of you in my life is the perfect gift ever. Alhamdullilah.

New environment

Alhamdulillah. Semalam dengan rasminya dah angkut semua benda masuk rumah baru. TV dengan komputer memang dah angkut siap-siap, semalam tinggal barang-barang besar besar je macam almari, katil, peti ais dengan washing machine. Sofa?? Ohh sofa dengan coffee table bakal menjelma hujung bulan ni. Yahooo!! Warna maroon gitu. Tak sabarnya.

Semalam dah berjaya beli kabinet TV. Bukan main seronok Apek dapat kabinet TV untuk letak TV 51' dia tu. Tu lah TV kemain nak besar-besar, konon nak feel lebih bila main X-Box lah PS3 lah. Ishh apa apa je lah Apek ni, padahal X-Box pun tak beli beli lagi. I lah untung dapat tengok Desperate Housewives, Secret Circle, Switched At Birth dengan terangnya. Terima kasih suamiku. =)

Rumah sewa baru kali ni sangat terang dan sejuk je walaupun cuaca hok mak aihh panas gila. Jimat letrik! Tak payah pasang lampu siang-siang tak payah pasang aircond.

Ingat masuk rumah sewa baru ni senang?? Banyak duit pakai ohh. Nasib baik deposit sebulan je. So total kena baya…