Thursday, June 21, 2012

Almost perfect..


Alhamdulillah. Dapat juga beli peti ais bulan ni. Minggu depan sampai. Sama dengan sofa. What can I ask more? Alhamdulillah!

JENAMA: Samsung (sama dengan TV kami ah)
MODEL: RT59FBSL
SAIZ: 590L

Beli besar terus senang. Kalau beli kecil kecil karang nanti rasa hati nak tukar besar sikti sebab rasa tak muat nak campak semua benda. Kang habis ayam semua campur dengan sayur. Apek tu dah lah suka beli air tin banyak-banyak, air botol banyak-banyak, air kotak banyak-banyak. Hantu air betul. Tambah tambah COKE. Sungguh tak menyihatkan tau. Lagipun I dengan Apek fikir peti ais kan pakai lama. Lebih dari 10 tahun so apa salahnya melabur lebih sikit untuk pakai jangka masa panjang kan??

Haishh tak sabarnya..

Wednesday, June 20, 2012

Busy like a machine

Been busy. Preparing for final exam next month. Can't wait for the Ramadhan to come. Must be super exciting to have someone call husband besides me during the Ramadhan. Bazar. Terawih. ^__^

And this is my exam timetable.

1 July 2012 - ECO415
6 July 2012 - MGT420
10 July 2012 - MGT 417

And yeah hari yang dinanti-nantikan 19 July 2012. My darling's birthday. Will be celebrating together as husband and wife for the first time. Its gonna be FUN!! Sayangnya jatuh hari Khamis. Boleh je ambil cuti tapi cuti I dah habis sebenarnya. T_____T Mana taknya, hari tu pergi Phuket dah ambil 4 hari, nanti bulan 9 nak pergi KK kena ambil lagi 3 hari lepas tu pergi Bali hujung tahun ni lagi 5 hari then 1 hari untuk final exam. Belum masuk lagi cuti-cuti kecemasan yang lepas tu. Kalau tak boleh I ambil cuti dan off we go to vacation.

Ok guys! Wish me all the best. Doakan I jadi si rajin yang rajin memegang buku dan dapat DEKAN! Woohaaa!


Update: Tiba-tiba teringat tadi Bobotie tangkap cicak besar kat rumah kiterowang. Lepas tu time solat Subuh berjemaah dengan Apek dia bawak datang dekat I. Dah rakaat terakhir time tu. Time sujud. Dah doa dalam hati janganlah Apek sujud lama-lama sebab ye lah kan afdal doa masa sujud kompem time rakaat terakhir tu sujud lama sikit. Cicak tu betul betul dekat kepala I. Gelinya yang amatlah sebab si Bobotie ni main lompat lompat gigit gigit cicak tu. Dah lah cicak tu berpura-pura mati buatnya dia nak lari dari Bobotie dia terus naik ikut kepala I perghh ngeri. Memang tak khusyuk dibuatnya Bobotie. Lepas je bagi salam terakhir terus melompat lompat pergi dapur. Gila ahh! Memang pengalaman betul Subuh tadi.

Friday, June 15, 2012

Living Room Sketch by Apek & I

By my darling Apek
By me myself and I

Macam biasa, Apek dengan I akan berchatting di Facebook apabila pergi ke tempat kerja masing-masing. Biasalah dah tak ada ayat lain dah. Menyatakan kerinduanlah, tak sabar nak baliklah, stress kerjalah, tahun depan nak melancong ke manalah, malam ni nak makan luar ke masak, wayang apa nak tengok Rabu depanlah dan bla bla bla. Tapi mestilah lepas kami dah siapkan kerja masing-masing. THAT IS OUR PRIORITY! Kadang-kadang Apek bagi salam dulu, I lepas sejam baru dapat balas. Kadang-kadang I dah balas 10 minit lepas tu baru Apek balas. Bergantung kepada ada kerja ke tidaklah. Kadang-kadang Apek tak ada kat tempat dia sebab dia kena round mall. I pulak kadang-kadang tak ada kat tempat I sebab I pergi fotostat. Kadang-kadang dua dua mengadap komputer tapi tak boleh reply sebab I tengah menaip report dia tengah mendesign macam-macam. Dan itulah rutin harian kami.

Tiba-tiba 2 hari lepas, Apek tempek gambar ruang tamu yang dia design. I macam wahhh!! rajinnya. Tiba-tiba teringat sketch pelamin tunang kiterowang kat sini. Design my darling ni simple sikit so I yang memang the very the diva beria ni of course ahh nak design jugak sebab dia guna website mydeco.com instead of illustrator. Kalau guna illustrator memang mak jemah fail lah kan. Terima kasih suamiku kerana memperkenalkan website ni. Kalau boring boring boleh singgah main design design budget interior designer. ^__^

Terus I tinggalkan Apek terkapai kapai dekat room chat tu. Konon busy banyak kerja sebab tu tak reply rupanya ralit main benda deco-deco ni. 3 jam okay I habiskan masa dekat sini je. Mana taknya, ada kerja tinggal then sambung balik lepas tu sambung balik.

Ok sambung balik cerita. Sofa memang kami dah order dah. Memang kompem warna Maroon. Hujung bulan ni sampai. Sekali dengan meja kopi sekali. Kabinet TV baru je beli awal bulan ni. TV memang dah ada cuma nak tunggu sofa je ni untuk realisasikan impian ruang tamu ApekAinee ni. Sebab ruang tamu kami kecil je takut kalau cat awal awal sofa tu dah tutup jalan ke apa ke kan buat penat je buat feature wall tapi tak dapat guna.

Which one u ollsss prefer? Apek punya design ke I punya design? Ke dua dua pun ke laut?

Apa-apa pun, cepatlah hujung bulan. tak sabarnya nak main cat. Tak sabarnya nak gantung frame-frame hadiah kahwin tu.

Friday, June 8, 2012

Dihargai oleh Pelakon beberapa minit Cinta Vlog. Terharu noxx.


Ok lah tak reti nak guna Photoshop maka guna PrintScreen dan tempek dekat Paint je.
Terima kasih Kak Maghia. Terasa penulisan dihargai gitu. ^__^

Disebabkan ini, akan ku kongsi apa saja tips travelling selepas ini sebab ada orang hargailah katakan. Ecececehh! Padahal travel tips pergi Redang dah tempek tapi pergi Phuket tak kongsi pun lagi kan. Ok lah nantilah I kongsi berkongsi lalu rasa dihargai lagi dan lagi mana tau dapat berlakon Cinta Blog (drama akan datang) lalu Kak Maghia tak dapat job dah walaupun beberapa minit lepas tu tiru aksi comel Kak Maghia mintak 1juta kat customer. Tak main ahh seribu je weyh..

Wednesday, June 6, 2012

Breakfast & Dinner

Thank you husband for preparing the dinner yesterday and today's breakfast.

What can I ask Allah more? With the existence of you in my life is the perfect gift ever. Alhamdullilah.

Monday, June 4, 2012

New environment

Alhamdulillah. Semalam dengan rasminya dah angkut semua benda masuk rumah baru. TV dengan komputer memang dah angkut siap-siap, semalam tinggal barang-barang besar besar je macam almari, katil, peti ais dengan washing machine. Sofa?? Ohh sofa dengan coffee table bakal menjelma hujung bulan ni. Yahooo!! Warna maroon gitu. Tak sabarnya.

Semalam dah berjaya beli kabinet TV. Bukan main seronok Apek dapat kabinet TV untuk letak TV 51' dia tu. Tu lah TV kemain nak besar-besar, konon nak feel lebih bila main X-Box lah PS3 lah. Ishh apa apa je lah Apek ni, padahal X-Box pun tak beli beli lagi. I lah untung dapat tengok Desperate Housewives, Secret Circle, Switched At Birth dengan terangnya. Terima kasih suamiku. =)

Rumah sewa baru kali ni sangat terang dan sejuk je walaupun cuaca hok mak aihh panas gila. Jimat letrik! Tak payah pasang lampu siang-siang tak payah pasang aircond.

Ingat masuk rumah sewa baru ni senang?? Banyak duit pakai ohh. Nasib baik deposit sebulan je. So total kena bayar RM300+RM300+RM100. So total RM700. Memandangkan lantainya lantai simen kenalah membelanjakan lagi RM318 untuk tikar getah untuk satu rumah tu termasuk bilik. Hambik kau RM1000 lebuh macam tu je. Tapi tak apa, untuk keselesaan bersama. Tak sabar nak deco deco rumah walaupun bukan rumah sendiri. Tak sabar nak gantung gantung frame yang banyak sangat tu. Tak sabar nak mengecat. Tak sabar nak buat taman kecil kat luar rumah. Aishh! Semua tak sabar. Nasib bukan rumah sendiri, kalau rumah sendiri mesti I dengan Apek lagi over nak mendecorate.

Raya tahun ni boleh buat open house kat rumah sendiri khas untuk sedara mara dan kawan kawanku yang nak sangat tengok rumah kecil I dengan Apek ni haaa. Nanti bulan puasa nanti I tempek event dekat FB korang yaa siap dengan map sekali haa time tu datanglah. Sekarang ni tak boleh datang lagi, rumah tak ready lagi. Masih bersemak samun. Kat belakang adalah tanah sikit, mak mertua nanti bagi serai, pokok cili padi, daun kari, daun limau suruh bercucuk kat belakang rumah. Nak bela ayam tapi Apek tak bagi. T___T

By the way, siapa siapa kat Ipoh ni nak sewa lori dengan harga yang sangat murah. Lori 1 tan. Bolehlah call Along 012-5749717.




Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...