Posts

Showing posts from June, 2016

BAJU GHAYE 2016

Image
Semalam shopping dah sikit.
Baju harian je.
Suami belanja. Kita pilih ja.
Mula-mula nampak RM39 satu.
Ambil 2 helai.
Lepas tu nampak lagi cantik grab lagi 2 helai.
Lepas suami dah bayar kat kaunter tengok ada lagi murah.
2 helai RM39.
Aduh! Kalau nampak awal-awal tadi dah boleh jimat.
Dari 4 helai dapat 8 helai.
Alang-alang cukupkan 12 helai boleh buat pakai sebulan pakai 1 baju baru sampai jumpa raya tahun 2017 shopping lagi.Next.
Baju basahan lagi 8 helai.
Ni guna duit sendirilah. ☺
Lepas tu kasut.
Seluar palazo nak 12 helai gak.
Nak semua warna basic kita ada.
Ahahaha!
Gila tamak.
Lepas tu tudung tak payah kot.
Beli warna apa je yang tak ada.Baju kurung beli 2 helai cukup kot sebab jarang pakai.
Dah book warna pink magenta satu.
Lagi satu ingat nak warna pastel pastel sweet gitu tak pun champagne.
Nak yang boleh pakai harian gak.
Tak mo over over. 😻😻Beli banyak terus so shopping memang time raya je.
Azam lah konon tak nak shopping time bukan bulan raya.
Sat lagi hamik bulan…

Mood Raya

Puasa pun baru berapa hari dah on mood raya.
Ingat nak buat niat bila puasa je beli barang baru.
Baju semua pun kena tunggu nak raya baru boleh tambah koleksi.
Boleh gitu?Raya ni kita dah buat list nak buat apa kat rumah.
Tak sabar nak gaji. ☺So gaji nanti nak buat apa ya?PORCH
1. Beli pokok pokok bunga.
2. Nak beli carpet welcome.RUANG TAMU
1. Dah bohsan dengan wallpaper pink tu. Rasa macam nak tukar tapi tengok budget dulu.
2. Ni memang penting. Nak tukar lapik sofa. Buhsan dah warna merah tu. Nak tukar sofa terus tak mampu. Tukar lapik je dah. Tapi tak tahu kat mana.
3. Nak tampal wallpaper dekat bahagian TV.DAPUR
1. Cat pintu kabinet dapur warna putih.
2. Balut peti ais dengan wallpaper stripe putih hitam.RUANG MAKAN
1. Nak beli table runner dengan kerusi makan 2 biji.
2. Nak letak kipas.BILIK TIDUR QOSHI
1. LangsirBILIK TIDUR SENDIRI
1. Tak ada apa nak ditambahBILIK KERJA
1. Tak ada apa apa nak ditambah

Babysitting the lil boy

Dedi babysit Qoshi for 2 whole days while mami went to PRUBSN SEMINAR.Thanks b!

Cucuk setahun

Image
Orang kata ada DNA BABI.
Betul ke?
Aini tanya doktor.
Aini tanya nurse.
Semua terkejut.
Kata mereka tak adalah.
Takkan Malaysia negara Islam bagi masuk suntik DNA babi dekat budak kecik.And here we go Qoshi dah cucuk setahun semalam.
Umur 1 tahun 4 bulan baru nak cucuk. Hehe.Alhamdulillah.
Tak nangis.
Senyum je.
Dan hari ni tak demam.
💪💪💪💪strong boy.