Posts

Showing posts from December, 2011

Last Night...

Image
..... we had a great night date. So romantic. Holding hands. Out of town. NoTV. No internet connection. Just chill bebeh! We both have a great time together at LostWorld Hot Spring. So romantic. So in the party mode with the lights everywhere. We jump from one pool to another pool because they have like 5-6 different different types of pool you see. That's kinda exciting. At first we went to Infinity Pool then somethings with the name of cave and then crystal clear and then Jacuzzi then blablabla I forgot the names already because hello I'm there to have fun not to memorize the name of the pool.

If any of you staying in Ipoh. Just wanna have chillax time. Don't know where to go. Wanted to take an escape from this hectic life just put on your swimsuit, bring some clothes for changes, jump into the car and just drive to this LostWorld Hotspring in Sunway, Tambun. You will not regret it.

The fare? For us, it is reasonable. RM15 per person. RM10 for the deposit.

You can put your …

I wanna grow old with you

Image
Its been 2 months darling. Me and you as husband and wife. Every single day is amazing when Im with you. Cuddle and kiss. Sweet notes. Sweet talk. Its like I live in my own candyland because everything is sugar and chocolate when Im with you. I love being around you. I love to be your sleeping partner, I love to be your eating partner. I LOVE TO BE EVERYTHING WHEN IM WITH YOU! You let me punch you when I feel so geram with your cute perangai. You make a cup of hot milo early in the morning and midnight when I got my period to reduce my pain. And not to forget u give me a free great massage when my body craving for it tapi tak ada duit nak bayar untuk Thai Massage padahal you the one who need it more. But you are really my SUPER HUSBAND. Your patience, your love, your words. You are one of a kind.

Another 3 days both of us will turn 23. Looking forward in achieving our dreams. I promise to be a good wife to you darling for the rest of my life.

HAPPY 2 MONTHS OF LOVE. Its a brand new l…

Sabtu & Ahad

Image
Kenduri kahwin of course! Macam biasalah kan musim cuti sekolah ni













Jumpa kak Ain yang dah lama tak jumpa siap dah ada anak sorang umur setahun 5 bulan dah. Comel sangat rayyan ni. Dulu kecik je.




Dan ini semalam. Lepak bersama rakan-rakan.
Husband kerja ada event so Zaza ambil dekat rumah. Lepak dekat Johnys sebelum tunggu Apek & Naz. Nak tengok wayang Sherlock Holmes pukul 4.50. Feberet movie si Zaza. Before dat pergi kenduri kahwin.

Lepas dah habis tengok wayang, I pun balik dengan Zaza sebab nak hantar Yna and Zaza tak tahu jalan pulang. Husband balik sendiri and lepak dengan Naz and Halim. Okay bila dah sampai rumah dah pakai baju tidur semua sambil melepak di atas katil berwhatsapp bersama kawan terbaik tiba tiba received call form husband suruh get ready dia otw nak amik I pergi makan makan. Ok! Rasa macam zaman couple couple. Ambil dekat rumah ajak makan. Hihihihi!

Masuk-masuk kereta dapat sushi sebab tadi tak makan bila keluar dengan Zaza & Yna. Apek cakap, "B tau …

My sista need help!!

Image
Im here to request your kindness darling of hearts. My sista really need a new handphone as she never had a real handphone. Means that she only get a leftover handphone that were abandon by her sister which is me, her brother & her parents after we bought a new one. She never have an experience what is it like to hold a new brand handphone. All in her life is SECONDHAND! SECONDHAND! SECONDHAND!

So now DIGI is having a giveaway contest. And Im as a sister support her 101% because she really want that smartphone to feel what is it like to have our own handphone.

So please click this link

http://apps.facebook.com/gilagiveaway/ViewEntry.aspx?id=1132&authcode=115798033817

and vote for her every day until 28/12/11 which is my 6years 2months anniversary. ^_^


Yeah her team name is Cycle Everywhere. Please give her some happiness. Do vote for her. Is not that difficult right? Just log into your FB account and click that previous link I posted up there. Its only take less than 3 minutes. She…

Rumah itu KEPERLUAN atau KEHENDAK?

I dengan Apek ada usha usha rumah hari tu. Macam teringin je nak ada rumah sendiri. Dah jumpa satu rumah ni. Corner lot 3 tingkat. Harga boleh tahanlah. Tak murah sangat dan tak mahal sangat. RM280K. Tapi dia agak jauh ke dalam lah. Tapi tak adalah jauh mana sebenarnya nanti lama-lama kawasan kat situ dah bukak sikit sikit mesti rasa dekat je dengan jalan besar. Kiranya masih dalam proses pembangunan.

Tapi kami dalam dilema sangat. Nak beli ke tak nak. Sebabnya kami masih muda. Baru 23. Baru kahwin pulak tu. Tak sempat nak enjoy lagi. Kalau beli rumah sah-sah sebulan kena bayar RM1K++. Tinggal berapa kerat je nanti lepas bayar bil bayar kereta bayar PTPTN. Tapi harga rumah makin lama makin naik. Sekarang ni pun rumah baru kalau corner lot setingkat jangan haraplah nak dapat RM250K ke bawah. Memandangkan I kerja syarikat hartanah kan, I tanyalah valuer macam mana market value sekarang untuk rumah tepi sebab impian I dengan Apek memang nak rumah tepi. Tak nak atas tak nak tengah tak nak …

Nasihat untuk bakal pengantin

Assalamualaikum

Ambil penting apa yang I nak sampaikan ni. Kadang-kadang kita hanya mampu merancang tapi sebabkan benda-benda tertentu apa yang kita rancang tu tak menjadi and yes di samping izin Allah juga.

Perkahwinan ni bukanlah sesimple bertunang. Lain sama sekali. Dulu waktu bertunang semua pun I buat sendiri. Pelamin, hantaran, guestbook. Waktu tu rasa macam alahai senangnya. Siap tak payah ambil cuti lagi nak prepare bertunang. Tapi kahwin ni lain walaupun anggapan I sama je. Bila dah tiba hari nak kahwin tu baru nak rush sana rush sini. Kahwin ni complicated sikit tak macam tunang. Tunang memang senang. Tak payah banyak kisah tapi kahwin............. Tak tau macam mana nak cakap kesibukan dan kehavockan dia. Kalau nak tau korang kena kahwin ohh dan semua buat sendiri.

Ini nasihat bekas pengantin kepada bakal pengantin.
1) Kalau ada duit sila hire Wedding Planner. Kita takkan mampu buat semua sendiri.
2) Kalau nak buat semua benda sendiri make sure setahun awal tu dah mula buat. Jan…

Rezeki

Alhamdulillah. Tadi tengah lunch boss panggil semua staff masuk meeting. Ingatkan meeting apa tadi. Rupanya nak bagi duit. Sebulan gaji. Alhamdulillah. Ni bukan bonus ni kira macam imbuhan. Bonus tak sabar nak dapat bulan 6/7/8 nanti. Imbuhan ni tak effect bonus, company saja-saja nak bagi. ALHAMDULILLAH! Tak tahu dah nak bersyukur macam mana. Kalau dapat imbuhan RM500 pun dah cukup bersyukur dah inikan dpat sebulan gaji. Alhamdulillah. Syukran ya Allah. Syukran!

Terus telefon husband nak mintak izin nak telefon Hafiz nak tambah custom album untuk rezeki yang tak diduga ni. Alhamdulillah Apek on je sebab Hafiz pun ada sarankan buat custom album hari tu tapi tak dapat nak buat sebab tak ada duit. Ini dah ada rezeki ni apa salahnya buat sebab I memang suka sangat gambar-gambar kahwin I. Kalau boleh nak cepat dapat soft copy, tak sabar nak dapat album supaya bila celik mata je dapat tengok gambar kahwin. Sebelum tidur je selak album kahwin. Siapa yang tak suka wedding sendiri kan?

Makanya …

Hitam Merah

Image
Husband dinner semalam dekat Impiana Hotel, Ipoh. I tak ikut sebab tu dinner ofis dia. Gila kau boss besar pun tak bawak isteri takkan Apek nak bawa I kot. Makanya I pun duduklah sorang-sorang dekat rumah layan Cinta Elysa kejap selama 30 minit sebab pukul 9.30 nak tengok Vampire Diaries. Gila kau nak pilih Cinta Elysa daripada Vampire Diaries. Hell no! Dah lah kunci bilik attach together with our car key. Memang tak masuk biliklah I kan sebab kakak ofis hantar sampai rumah. Kereta ada dekat Apek. Memang melangut duduk kat luar je lepas tu ayah dok gelak-gelak. Apek nak balik rumah baru ayah buat trick macam mana nak bukak pintu yang berkunci. Hampeh tau ayah aku ni. Nasib baik sayang.

Balik-balik je dengar macam ada orang tutup pintu kereta terus lari pergi depan pintu. "Yeahh! Cayang dah balikkkk!". Terus sambut dia. Dia bagi bunga u. Bunga ros putih. Alololololo! I love u lah my B. Lepas tu dia bawak hamper besar. Banyak makanan. Ifa lah seronok. Kuat makan kan. Dan yang p…

HUJUNG MINGGU

Image
WHAT IS MY ACTIVITY DURING LAST WEEKEND??
SATURDAY Ready to date me, my prince? Yes! Im So happy to date you my princess. Lets go!
Ohh! Im ready too my prince.

So off we go to the bazaar. Held at VILLA something something which I have forgotten the name of the heritage house. It is before the Sultan Iskandar Roundabout, opposite the Casuarina Hotel. Wow! I would never knew about this bazaar if Raja Nadiah didn't tell me.
I was so rambang mata especially to this cute lil clay thing. They were a lot of english style decorations thing too. I have took the card and will give a call when I have my own house one day. It was super cheap I tell you. There were a lot lot lot of handmade craft things. From bracelet, ring, house decorations. They even sell home made cake and pie. Lovely!
So I grab these bracelets for RM15 from my friend's mum. Ok kata rambang but then the only thing I bought is a gelang. Well, no money lah weyh! Sudah joli sana sini. Probably next time=D

Ohhh not so much pictur…