Posts

Showing posts from May, 2011

My New BABY

Image
**taken using my new device's camera

Ollo korang korang and hai belog diari.

Now, I dah ada hp baru. Dah tak ada dah hp bila nak charge je tak berjaya, bila nak call je bateri padam. Sekarang I dah pakai......

Yeah! Do u see that?? My baby galaxy tab present by Apek for our 5years 9months of love. Thanx bee. I love u so much. Tau tau je handphone I tu dah nazak sangat kan? Lepas tu semua orang meluat I tak bawak hp lah, I tertinggal hp lah, bateri handphone habislah. Ok sekarang tak boleh ada alasan macam tu dah.

Ohh! Apek pun ada beli satu untuk diri sendiri jugak for business purpose. Senang katanya. My tab ni bukan setakat ada wireless semua, dia yang jenis sekali dengan handphone tu. Haaa boleh bayangkan tak betapa besarnya letak benda ni kat telinga kalau orang telefon tapi takpe, I guna earphone so tak adalah orang usha pelik.

Samsung Galaxy Tab ni memang best gilaa ok! U all have to get one. Dia tak besar sangat and tak kecil sangat. Just nice! Semalam pun I dah beli casing dia.…

Busy like a bee

Image
Sorry diary, I sangat bz lately. Dengan kerja dekat PC fair 3 hari lagi, Jumaat Sabtu Ahad. Lepas tu pc dekat ofis buat hal lagi. Haishh macam-macam so tak dapat I belai belai u ya belog diari. Takpe nanti I dah tak bz I update u ok dear masham diary. Tak sabar nak bulan 6 sebab bulan 6 nanti baru boleh all out. Boleh cari catering, boleh jumpa vendor pelamin kat Taiping, boleh macam-macamlah. Eeee cant wait.. =))


P/S: Cant wait for my cousin sister wedding next week. Planning to give her a really nice sexy night wear coz yeah I know she doesn't have the time to look for 1 for her first night. Ahuh! Like it? Gyeah!! I know.

DAYANG-DAYANG OUTFIT : Putih

Image
Bayangan for my dayang dayang putih yang macam mana I nak.

OFFICIAL VIDEOGRAPHER : PENCERITA (DONE)

Image
Olla olli ku beri nama saudara saudiri cikebum cekibum.

Hai korang!!

Akhirnya, tadi tengah hari tepat jam 12.17pm, I dah bank in kan RM2K deposit for my official videographer which isPencerita Cinematography selepas banyak drama yang berlaku. Drama sedihlah, drama pening kepala tak tahu mana nak cekau duit sebab over budget ahh, drama mahu tapi sengkeklah. Macam-macam sampailah Jumaat malam tu baru komfemkan nak ambil ke tidak. Sedih je bila lepaskan dat 2K pergi tau. Hiba je hati ni. Sayu je hati ni. Ibarat melepaskan anak pergi ke perantauan. Eeewahh!

So why we choose Pencerita Cinematography as our official videographer?
1) Terasa macam ada connection bila I dengan Apek cakap dengan abg azrul tu
2) The PR was super duper bridezella good
3) Video yang dia capture clean habis
4) Pengalaman dia banyak so nak cakap apa lagi kan surely ahh video dia berkualiti gila
5) Pengapit I (Ain Salleh) cakap ada unsur drama dalam setiap video dia. Riang gila excited dia bila I cakap I jadi amik Pencerita …

GUEST DRESS CODE (Reception)

Image
Olla my cupcakes and marshmallows. So dah nama pun perempuan memang kalau boleh every single detail dia nak menempek dengan belog kan? kan? Well, I kan Princess Control. So I memang dah tetapkan dress code for my guests during my reception. MUST OBEY OK!

DRESS CODE : PASTEL COLOR

Attire tak kisahlah nak pakai baju kurung ke baju kebaya ke dress ke bikini ke as long as warna dia soft. Cakap pastel kan? Tapi yang pasti I punya reception tema dia ala ala English so pandai-pandailah kan my guest nak pilih baju. I tak kisah baju apa janji pastel. Ok dah dua kali repeat, nampak sangat mengharapkan ke'cooperation' guests. I nak wedding I nanti macam gula-gula kapas gitu. Well, Im just 22, what do u expect me to be? And old lady who loves bright bright color? =D


PINK
SUPER SOFT PINK


BABY YELLOW + BABY BLUE
-sweet combination-


I love the dress but I would love the color to be more candy. ^_^


NUDE

WHITE PURPLE

Semua dress comel comel kan? U can start to put aside ur money into your piggie bank so …

CHILDHOOD FRENZIE

Image
Ain-Amira-Ainee

Hujung minggu lepas (Ahad) memang happening sangat. Lepak dekat GINTELL sampai sejam dengan Ain sementara tunggu my tunang habis kerja sebab handle event Mom on Parade hari tu. Orang tu set urut kaki 15minit je tapi kiterowang tambah tambah tambah jadi sejam lebih bila orang tu tak pandang. Hihihihi! Nakal kan kami? Kiterowang siap dapat baring atas katil urut bernilai RM28K. Terasa macam sleepover pulak bila baring atas katil tu. Tapi bapak ahh mahal katil tu sampai RM28K kan? Tapi yang tak bestnya Mira kena balik awal so tak dapat lepak sama sama kat GINTELL kalau tak sure lagi best tapi before dat kiterowang main boling and as usual cuba teka siapa juaranya? OF COURSE LAH AINEE CUMI!

Sekarang ni bila ada orang ajak keluar malam je surely pakai spek ni sebab malas nak makeup malam-malam, konon-konon pakai spek ni macam boleh mencomelkan dirilah kot tanpa makeup. KONONLAH! The reason I pakai spek ni is after balik lepak tak payah nak susahkan diri cuci makeup, tanggal j…

THE SOLEMINZATION THEME

Image
Hai hai everyone. So keputusan muktamad untuk theme nikah ialah KELABU.

WHY KELABU/GREY?

Sebab entahlah, macam best je kelabu. Mula mula dekat belah Apek nak pakai baju warna kelabu but then we decide to change it to red sebabnya warna merah combine dengan warna emas boleh menampakkan ciri-ciri klasik + ekslusif. Lagipun kan ke belah Apek I nak buat ala-ala tradisional gitu kan? Nak pakai kebaya songket tabur. Class nyah!!

Bila dah decide nak pakai warna kelabu, terus perah otak tanya Apek tanya bridesmaid warna apa yang sesuai dengan dayang-dayangku sebab idea nak suruh pakai biru tu macam tak best pulak. Tak sesuai. Mula mula nak pilih pink kena reject lepas tu pilih warna kuning pun kena reject last-last Apek came with the idea of putih. Sebabnya hulubalang-hulubalang semua kan ke pakai baju melayu hitam kan so hitam + putih memang cantik lah. Sesuai gitu. Lagipun hitam + putih= kelabu. Best gila kan idea Apek? So dah start suruh dayang-dayang cari baju yang menepati citarasa dieowang…

BERNIAGA TAPI TAK JUJUR

Image
Hai Assalamualaikum semua.

Jujur!! Hari tu adalah dalam beberapa minggu lepas yang dah terlepas, I dengan Apek pergilah mencari telekung yang boleh buat I jatuh terguling guling, boleh buat mata jadi juling bila tengok dia tapi memang susah. MEMANG SUSAH! Memang susah nak cari telekung yang boleh buat I jadi extra hyper lebih dari hari-hari biasa. Dah penat jalan punya jalan punya jalan kat Greentown sampailah I dengan Apek sampai satu kedai ni. Telekung dia memang mak aihh cantiknya kerawang. Dah lah cantik, murah pulak tu. Kerawang banyak=RM75. Murah kan? Dah lah tu ada warna yang I dok cari. Nak tau warna apa? WARNA MERAH menyala yang oii. Merah cili. Bukan meron ke merah hati ke apa, ini merah yang memang rare lah kalau nak cari kat telekung.

Sebab apa nak warna merah?? Sebabnya macam satu kebetulan pulak semua barang hantaran I warna merah. Serius tak rancang langsung kot. Cincin batu ruby dah warna merah (ye lah kau nak expect ruby warna biru memang tak lah), perfume pun botol war…

CENTERPIECE : CANDLE

Image
Simple and nice. Insyallah will opt this idea for my centerpiece. =))

Classic, timeless, and elegant

Image
Tergamam!