Saturday, February 28, 2009

.terima kasih cinta.


.hepi enivesari yg ke 3thn 6bln, my baby mucuk masham.
.i will love u more day by day.
.cant wait for our 4th year.

here's the song that when i listen i remember of you mucukie..

i remember the way u glance at me, yes i remember
i remember when we count the shooting star, i remember
i remember all the things that we share and the promise we make just u and i
i remember all the laugh dat we share
all the wishes we make upon the roof dat dawn

do u remember when we were dancing in the rain at dat December
and i remember when my father taught u were a burglar
i remember all the things dat we share n the promise we make just u and i
i remember all the laugh dat we share
all the wishes we make upon the roof dat dawn

i remember the way u read your book
yes i remember the way u tight your shoes
yes i remember the cake u like the most
yes i remember the way u drink your coffee
and the way u smile at me yes i remember

:05::06::16:

Friday, February 27, 2009

.kalau takde BAKAT tapi ada MINAT berhasil tak?.

:22::15::12::23::09:

yes!!saya gemar makan kek dan menghadiahkan org yang disayangi dengan sebuah kek yg cumel dan sedap yg dibuat dengan penuh kasih sayang oleh saya..tapi saya perlu SKILL!!saya gaks ske sgt fashion!sejak darjah 6 saya da berangan nk reka baju sendiri tapi saya tak reti lukis..saya takde bakat..sedeynye saya!!i wish i have dat talent..;(

tahun depan saya akan menghabeshhkan pengajian saya dalam DIPLOMA dan bercadang nk continue studi DEGREE...tapi sy tak tau nak amik bidang ape...saya nk jadi LECTURER tapi kalau leh saya nak mengajar orang dlm bidang yg saya minat..now im taking DIP IN E-BUSINESS..boleh je kalau nk continue studi in BUSINESS..saya juga minat business tapi saya takut degree in business susah giler..tapi amik BUSINESS ni leh gi jauh..mcm2 kerja kite rleh apply..kalau saya amik degree in fashion mahupon pastry laks, skop pekerjaan saya terhad..ye r kalau pastry leh jadi chef je tp income masyuk kalau pandai wat duit(maksud di sini buat klas)...kalau fashion leh kerja ngan AZURA, RIZALMAN...perghh!!!then biler da pandai leh bukak line sendiri..=D

tapi cita2 saya nak jadi LECTURER!!nak jadi LECTURER dlm bidang yg saya minat..tapi saya takde bakat melukis..pendek kata saya takde kreativiti..tapi saya bebetol minat in FASHION..cam glamer g2 kan..ahahhaha!!leh bukak butik sendiri..pastry pons aya minat giler..the FONDANT, the CREAM!!saya ske gile tgk rancangan CHEF AT HOME channel 703..saya impikan dapur mcm die..semue complete!!tapi kalau nak bukak business ni lagi bagus smbg DEGREE in BUSINESS, da abeshh tu baru saya amik skill2 smpingan cam fashion ngan pastry..urghh!!kawan2 bantuin r saya buat keputusan..sape2 ade pengalaman die tade bakat tapi amik bidang fashion or pastry sila kongsi pengalaman tu dengan saya erkk..

BUSINESS?FASHION?PASTRY?

Wednesday, February 25, 2009

.hantu gigi.




.kasihan pemilik tgn ini kerna telah digigit oleh seseorg yg digelarnye HANTU GIGI.

.si minah screamo ngan pelakon spa Q bagi penderaan yg ringan.

blogger-emoticon.blogspot.com
nasib baik senang cik screamo a.k.a lulu kalau tak hutang r jawapnyer..
buat rakan2 lain yg masih blum slesai ku bayar hutang, sowi yer kwan later i buat..
tensyen kot hutang2, igtkan hutang duit je ade..hutang tagging pon ade!

nama panggilan koo ?
aini, eni

keadaan skarang?
ponggong ku keletihan

fikirkan buat mase ini?
event SMAP di uitm kelantan n ayam marah kat i lg tak

ape problem kecik bagi koo yang koo slaloo buat untuk mase ini ?
boros tapi bagi saya probs ni besar kot

movie yang koo tunggu ?
tah!!trs gi cinema then tgk ape citer yg ade trs tgk!

lagu yang koo dengar sekarang ?
tgh dengar ERA.FM...pagi di ERA!!lawak tol si din beramboi ni

ape yang koo pikir pasal skola sekarang ?
skola??apakah i2??rasanya kene tukar ni jadi kolej..saya nk cepat abeshh DIP ni..

Plan koo akan datang [ lepas SPM] ?
alah tukar jadi lepas DIP r..saya nk smbg studi

Subjek yang agak koo minat ?
fashion n masak2

Subjek yang koo beri perhatian lebey ?
semue ku beri perhatian..nk SCORE kot

kerjaye yang pernah dipikirkan ?
pensyarah, doktor, peguam(ahahha pilihan wak2 darjah 1 until form3, kan ade 3pilihan tu kan)

yang mane lebey suke, matahari terbit atau matahari terbenam ?
matahari terbenam coz cam dat tyme view die sgt cantik

Orang yang mau di TAG ?
zaza, cik yana, si pembebel, byla, zra
random pop up: apeyg tlh ku buat ni..blogger-emoticon.blogspot.com




alamak ade lagi satu tag r!!grrrr!!from si qis qis qis qis..
buli giler..one day 2 tag..cadang nk buli zra tapi skang ni die bz so xleh kite kene kasi die chance..cian die penat!!


What is the relationship of you and him/her?
saya punyer lesbian partner

Your 5 impressions towards him/her...
1. stunner
2. howtsetuff
3. giler comel!!
4. suara die ROXX
5. energetic

The most memorable things he/she had done for you...
die memorykan kiss pertama kiterowg dengan lagu I KISS A GIRL

The most memorable things he/she had said to you?
i kiss u and i like it!!it tastes like cherry chapstick(bangge kot!)

If he/she becomes your enemy, you will...
tukar name jadi ainee perry, acting like im her younger sista

If he/she becomes your enemy, the reason..
ialah die xdpt trimer saya tgglkan die sbb now im partnering with MILEY CYRUS

The most desirable thing to do on him/her is
talk trash ngan die..gosip sane!gosip sini!

How do you think the people around you will feel about you?
mereng n beron!!damn!!kawan2 sy mmg ske gelar saya begi2..Y??=D

The character of you for yourself is
always there if ppl need me..cth:amik kat train, hang out

The character you hate of yourself is
boros..nk simpan duit!!:(

The most ideal person that you want to be is

.dlm citer HANNAH MONTANA.
.FUN GILER.

p/s: letak pic artis peberet kowang..actually QIS letak HIM je i yg pepandai letak HER sbb tak minat memane artis laki pon

Send this tag to
Amy, Queenie, Sze Haw, Lynn, Raja Nadiah
blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, February 23, 2009

.dulu silisih senyum pon mcm nak xnk, kini TIDAK lagi.

Yeah!! mereka2 ni bukanlah rakan seponggongku ketika di sekolah..klas lain2!!zaza, fariza, n najwa..deme ni class Science 1..budak pandai tu!!klas bersama pon wak2 agama..yeah ustazah shafinaz..jage2larr kalau time die mengajar jgn duduk di depan kerana anda akan terkene weaponnyer yg MAHA AGUNG iaitu air liurnye tersembur kuar(mampos den kalau die pon ade blog)..ahahahha!!geng PAPA WONG(cikgu GEO masa form2)..adda slalu tidur wak2 time agama, busuk giler perangai..masa klas agama kalau saya xbwk tudung mmg gabra giler smpai tawaf sa2 skolah nk pinjam tdung..ahahha!!such daku RINDU zaman skulah..

dah dah saya ni melalut laks..sabtu lepas akhirnyer dapat gak kua ngan zaza setelah sekian lame takde hodoh akhirnya tuhan menemukan kami gaks..aahhhhaha!!kebetulan laks dat day aefy ngan wan ade kat IPOH n deme pon suruh saya anta gi train station(ceewahh xnk tulis stesyen keretapi tu)..mcm mane saya boleh ngam ngan zaza??jawapannyer tah!!zaza, u tau ke how we get along??aktiviti kiterowg main boling n shopping..da penat2 cari parking dapat gaks akhirnyer then ketemu mereka di PIZZA..eee daku tak mkn..daku boikot!boikot!


mmg mcm siot kalau gune bola2 yg da disediakan ni..better bwak bola sendiri..kalau ade saiz jari ringan sgt then kalau berat n seswai ngan kiter jarak jari jauh then lubang sebesar lobang serombong kapal tu...and yeah akhirnye saya dapat gaks bola yg serasi ngan saya..bola tu ade lesung pipit nyah!!

haaa chek tak tipu kan??die ade dimples kan??

pas tu lane laks wat hal..jam da tunjuk pukul 4.30p.m so kene r berangkat anta aefy n wan gi train station(ahahha!!again!!)..deme punyer train kul 5..mmg tepat2 r smpai kul 4.45p.m..da r hujan mmg lebat tak terkata r sampai saya kene bukak lampu r utk menerangi jalan demi keselamatan daku si pemandu serta pengguna2 jalan raya yg lain..

then met them up kat VINCCI..berkenan sgt ngan satu kasut ni tp sedey tade size saya..tetiber kakiku membesar menjadi saiz 7..OMG!!so ape lagi keciwe r insan bernama NURAINI..pas tu jenjalan and zaza, i ngan najwa beli baju then i ngan zaza ternmpk baju kebaya yang MAHA CUN!!jgn wisau i ade snap pic..

cun x??

ending of the story: kantoi ngan makcik kat bakery wak2 nk snap pic n kene tolak kete..nk bace citer lengkap bace kat blog zazablogger-emoticon.blogspot.com

ending yg sgt FUNNY and will be remembered 4 ever..ahhahaha!

.hadiah i2 satu kemestian wak2 hari jadi.

igt lagi tak bdayku??alah da lame da..ni haa present yg ayam bg tapi baru je bukak smalam coklat tu tuk dimkn bersama ayam..hehehehe!!sengal je kan??
.cam terharu gilaks je.



.pinky winky ngan chocochoclate.



.say blogger-emoticon.blogspot.comto pinky winky.






.papai chocchoclate..da abesh dimakan dalam mase bape jam je.
.hehe!!.

blogger-emoticon.blogspot.comtenkiu ayam!!i sggh TERHARU!!tapi kan u, i nk kad besar caam taun lepas..mane??i NAK!!

Saturday, February 21, 2009

.untuk seksi anda harus pakai legging.



superb chumel...kenal ke sape ni??sape dpt teke ainee blanje VITAGEN!!tgk legging die..PERGH!!mmg cam suit giler ngan kaki die yg seksi tu plus pakai glads..absolutely STUNNING!!

Thursday, February 19, 2009

.pencarian penuh HARAPAN pas da abeshh blaja..KAWINkah?.


blogger-emoticon.blogspot.comHI SEMUA!!
PERINGATAN: entry ini sgt pnjg berkaitan ngan hal kerja..stop saja di sini kalau mls bace..heheheh!!

skrang ni kalau nk idup semue pakai duitkan??nk masuk tandas pon kene ade duit..kedekut punyer mall!!tandas pon nak berkire!!2 sbb kiter semue yg muda mudi ni semue nak demand gaji..hehe!!terutama skali PEREMPUAN..surely r, sbb kiterowg nak SHOPPING maaa...leh beli jenama2 cam PRADA, GUCCI, LV, JIMMY CHOO...eee memcm lagi r!!tapi dengan keadaan ekonomi skang ni semue pekerja diberhentikan kerja..kesian pakcik2 ngan makcik2 kat kilang tu..ye r!!kita yg muda2 ni senang r nak cari JOB lain tapi pakcik2 ngan makcik2 tu nk cari kerja ape??da tua sape nak amik dieowg keje..SIAN GILER kan!!mcm mane ngan anak dieowg??arghh tak mau ckp lagi sedih;(



zaman skang ni org da xpikir da nak cari duit cara halal, tak tau lah ape nak jadi kan ngan org2 yg ske cari duit ngan cara xhalal ni..kalau da ada anak, sian anak tu makan duit haram..haishh!!tak berkat hidup wooo!!ade yg ske cetak duit palsulah, rompak r, samun r, terima rasuah larr...eeeee semuenyer HARAM!!semue sbb kuasa dunia ni, DUIT..CASH!CASH!CASH!ade tu da r rompak then gi bunuh laks org yg die rompak tu..eee mmg berlipat kali ganda r dosanya..cian org yg tak berdosa tu!!

da melalut laks saya ni, actually nak gi tau ape JOB yang DEMAND gaji although ekonomi menurun ke menaik ke, mantain je org nak pakai..kat sa2 dunia tau bukan kat MALAYSIA je..mengikut info kat yahoo r!!xtau r plaks saya kan..



p/s: nadya, entry ni untuk awak!!awk kan tgh cari kerja yg gaji tggi kan...da r sesat si mucuk2 nadia ni, amik zoology tp nak keje BANK..hehe..tape2 ramai per org wat mcm tu nadya..chaiyok nadya dalam mencari kerja untuk sara saya..

kan beshh kalau manyak duit cam kat ats ni..amik je bape nak..xyah pikir!!huhu..NAK!!


1. ACCOUNTANT
-banyak org yang kaye sbb bukak business sendiri kan??so dengan adanya business, surely akauntan diperlukan tuk manage akaun2 tu..alah tgk je r BANK contohnyer semue gaji tggi kan sape yg keje c2..termasuk r kerani yg baru lepasan SPM gaji pon da 1000++..Co. perlukan akauntan tuk assist die punye akaun syarikat and manage tax2 yg co. perlu bayar..kalau kowang pandai kowang leh wat part time akauntan..sbbnye ade co. die nk kurangkan cost so die akan hire accountant luar so dat die tak payah potong EPF SOCSO..budget r katakan
-requirement: BACHELOR's DEGREE in ACCOUNTING
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: CTK



2. COMPUTER SOFTWARE ENGINEER
-maybe kiter tak sedar yg software manyak menolong idup kiter..tol x??orang yg kerja ni die akan blaja tentang computer..kirenyer die ni pro computer r..bukan kiter je ade doctor tau, computer pon ade doctor gaks..dengan perkembangan dunia internet, keperluan engineer komputer mmg sgt diperlukan cuma kita xtau
-requirement: BACHELOR's DEGREE in COMPUTER SCIENCE
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: FATIN SHAZWANI





3. DOKTOR GIGI
-haaaa igt takde org gi klinik gigi..hari tu saya pergi kawan saya(ANDREA) punyer husband punyer klinik gigi..brape banyak punyer da??ramai gaks org pergi rupenyer..saya jer yg tak nak gi sbb takut..ahahhaha!!skang ni makin manyak masalah gigi..gigi rosak larr, gigi nk tercabut r, nk pakai braces r n tak luper gaks nenek2 n atuk2 yg nak pakai gigi palsu..hehehe!!senyuman i2 kan PENTING dlm idup ni..senyuman yg manis surely will cairkan hati seseorg although org tu tgh marah..hehehe!!senyum k bukan gelak!!ape tugas doktor gigi??alah cam cleaning, X-ray, cabut2 gigi jahat..eee memcm r!!
-requirement: BACHELOR's DEGREE in DENTAL SURGERY



4. CIKGU
-dengan peningkatan pesara2 guru kan surely permintaan guru pun meningkat..guru ni kan penting!!pelita hidup kita semue..merekalah yg ajar kita semue membacalah, menulislah, menangis..ahahahha!!jasa guru xkan saya lupakan smpai mati..hehehehe!!kalau saya kawin nnti semue cikgu yg pernah mengajar saya saya nk jemput..hehehe!!bg saya lecturer saya skang ni pon cikgu saya..hehe!!pekerjaan cikgu ni seswai ngan org yg ske budak2 n ske tgk peningkatan deme baik dari segi perangai, attitude mahupon sukan..PELBAGAI r pendek kata!!
-requirement: BACHELOR's DEGREE in EDUCATION
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: RAJA NADIAH



5. ENVIRONMENTAL SCIENCE & PROTECTION TECHNICIAN
-memndgkan manyak syarikat2 tumbuh bak cendawan surely r deme nk cantikkan opis dieowg ngan tumbuhan2 n bunga2 yg cun melecun g2 kan so surely r deme need someone to water the plant n make sure pokok2 dieowg tu cantik slalu..sebagai org2 yang pakar dalam bidang ni, surely kowang akan memikirkan cara2 baru to alleviate environmental stress on the planet, right??
-requirement: ASSOCIATE's DEGREE in APPLIED SCIENCE




6. MISI aka NURSE
-mmg HOWT JOBS r skang ni pekerjaan misi ni..nape HOT JOBS??ye r skang ni klinik, hospital, ngan nursing homes semue nak gune NURSE..sape nak manyak duit tapi xde kegeliaan nak basuh taik org or tak gentar biler tgk darah n tak takut pegang jarum lalu menjahit utk smbgkan angota2 badan mayat yg da terputus leh aja apply jadi NURSE..tugas yg mulia kot!!da r mulia, high pay lask tue..kalau kerja kat ARAB SAUDI leh dapat RM10,000 tu..wauuu!!
-requirement: DIPLOMA in NURSING
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: EINA, IYLIA(kakak sedaraku)



7. PERSONAL FINANCE ADVISOR
-pernah dengar AKPK??ehh btol ke??alah yg slalu kuar iklan tu..haaa tu personal finance advisor r tue..kowang yg berminat tuk tolong orang n ske main ngan akaun leh aja terjun dlm bidang nie..keje ni kirenya cam tolong org uruskan kewangan r!!
-requirement: BACHELOR's DEGREE in FINANCE




8. PHYSICAL THERAPIST ASSISTANT
-ni kirenye cam pas org da eksiden tu semue kan deme perlukan rawatan susulan..kat sini r physical therapist punyer khidmat digunakan..deme ni ler yg akan tolong2 org yg baru pas operation ke kan..tapi physical therapist die tak leh berdiri sengsowang je surely die kene ade assistant..
-requirement: ASSOCIATE's DEGREE from an accredited physical therapist assistant



9. SKIN CARE SPEACILIST
-kowang surely pernah gi wat FACIAL ngan body treatment kan??alah takyah nak tipu r kalau tak pernah buat..ni mmg feberet wanita kot!!saya pon at least sebulan skali pergi..pas da wat facial kan muke cam licin je..ceeewahh!!wak2 tu r nak bangge kulit licin semue..ahahhaha!!alah xpon kakak ke makcik ke nenek kowang ke kawin, kan ke pakai perkhidmatan makeup..haaa igt makeup sesuke ati je, deme surely r kene tgk condition kulit kowang ye dak??
-requirement: sijil atau program2 yg berkaitan ngan kecantikan cam FACIAL, PEDICURE ke..yg berkaitan ngan kecantikan r!!



10. COUNSELOR
-dengan mengejar kemewahan ni semue surely ade org abaikan anaklah, mak bapaklah, isteri abaikan suami then suami abaikan isteri r..memacam r!!haaa masalah camni akan meningkat r kalau semue org dalam dunie ni masing2 sibuk ngan hal masing2..semue pon terabai!!manyak masalah timbul..kat luar negara da manyak da tubuh pejabat2 kaunseling ni sbb kat sana mmg probs giler ahh!!alah mcm tak biasak lakk tgk..cam MR&MRS SMITH punyer citer pon ade kan..one day surely msia pon akan hadapi masalah camni..
-requirement: BACHELOR's DEGREE in COUNSELLING



blogger-emoticon.blogspot.comohsopopup: alah kalau susah sgt main je jutaria or monopoli kalau nk rasa kaya pastu bankrupt..hehhehe!!experince gaks per..

.perutku penuh.


.akhirnya tercapai hasrat apek nk makan char keow teow kat tambun smalam.

Wednesday, February 18, 2009

.music i2 boyfie saya.

semue orang ske music kan??hidup ceria dengan MUSIC!!tapi semue org ade citarasa yg berbeda-beda g2..cam cik LULU die ske lagu yg hardcore..giler ahhh dak ni..muke sweet tak sangke ske hardcore..saya ngan QIS ske lagu2 yg easylistening..cam terapi g2!!ahahahah!!cam dalam BALLROOM!!n saya ske lagu citer2 fantasi cam lagu cinderella, snow white, enchanted, beauty n the beast...hei tell me yours!!which one is ur favourite..hardcore ke easylistening ke ballads ke??


tapi bukan tu yg saya nak sembang, saya nak list out lagu2 yg HIT kat radio ngan telinga2 manusia skang ni n menjadi siulan pekakan dlm bilik mndi..zra!!jangan nyorok, i tau u ske melalak dlm bilik mndi..


1. Single Ladies (Put a ring on it) - Beyonce
-saje letak pic ni sbb saya giler ske rmbt die..teringin nk wat rmbt cam2 tp ayam tak kasi..huhuhu!!
-uishh video klip die seksi giler..saje nk tayang body yg tiptop tu...ahaks!



2. Love Story - Taylor Swift
-ni mmg feberet sesape yg tgh hangat bercinta kan??ehh xsemestinyer...
-lagu ni giler cumelnyer...ske sgt!!tanye r semue teenagers surely ade melalak lagu ni punyer..kat tag pon kalau tanye lagu ape yg paling last nyanyi kebanyakan jawap lagu ni..=]
-tak caye tgk r mangse tag saya..no.16..zra ngan qis..alah Qis da delete kot tag tu, tak jumpe pon!


3. Live Your Life - T.I feat Rihanna



4. Circus - Britney Spears
-catchy gilaks ini lagu..ske!ske!love BRIT!


5. Heartless - Kanya West
6. Right Now(Na Na Na) - Akon
7. Rihab - Rihanna




8. Hot n Cold - Kate Perry
-owhh dis howt gal mmg kegemaranku..
-lagu baru die thinking of u beshh dowhh!!




9. Just Dance - Lady Gaga
-kawanku semue geli tgk die punyer video klip..ahhahaha!!tp saya tgk takde per pon..
-dgr lagu ni mmg rase cam nak nari..*wink


10. Bird Walk - Soulja Boy Tell 'Em

Tuesday, February 17, 2009

.penuh dengan gambar.

QIS sudah kasi ini tag sudah lama juga(26/01/09)
sowi yunk, baru ade kesempatan nk wat..hehe!!
Rules: Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people:

1. i am ..


2 . i really want to go to ..

.dreamland yg ade manyak chocolate and bunga.

3 . my favourite place is ..

.rumahku sendiri.

4 . my favourite thing is ..

.tabung.

5. my favourite drink is ..


6.my favourite food is...

.ape2 je yg ade UDANG.

7. my favourite colour is ..

.pink ngan hijau=daun+bunga.

8. i live in ..

.IPOH.

9. i was born in ..

.klinik bhajan, ipoh.

10 . i attended ..

.yoga class (bakal r).

11. my favourite story is ..




12. this is my hobby ..

.membaca buku.

13. and i definitely dream for..

.my own kids with curly hair and have a pair of blue eyes.
.definitely xkan dapat..ahahahah!!.
p/s: budak ni cumel giler

hahhahahahah!!tibalah masa nak tag org
.zra(i noe u love it!).
.k.ria.
.nadya.
.nadia.
.husna.
.mimi.

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...