Posts

Showing posts from June, 2011

5 YEARS 10MONTHS and 1DAY OF LOVE

Image
Oh Mr.Lufflife, I cant wait for the moment you kiss my forehead with full of love to be captured.
And yeah me as your wife and you as my husband.
Happy anniversary darling. May we love each other till death.

HIBURAN

Image
This is FUNN!!

Jadual Sabtu Ahad saya padat sekarang...

Image
Hula hup semua. Haishh tak tahulah macam mana nak gambarkan betapa bznya kehidupan sekarang ni. Sabtu Ahad walaupun cuti kerja tapi ne heii cuti ahh for me. Asal Sabtu Ahad mesti keluar pergi selesaikan benda benda kahwin ni. Serious! Nak keluar dengan kawan pun tak ada masa woihh. Sori Ain Salleh kesayangan, dah berapa lama dah ni tak jumpa awak dah ni. Hari tu tak dapat nak reply mesej ko ajak aku teman ko pi cuci kereta kat Ampang tu sebab tak ada kredit. Dah 2 hari tak ada kredit. Pokai rabak semua ada. Nanti ada masa, I'll meet u ok best friend. Ohh untuk wawa yang tadi jumpa kat Pasar Tani, tadi aku pergi rumah ko tapi tak ada orang. Haiyaa! Esok lepas balik kerja, aku singgah kejap okay update life.

SABTU
Ok, ini wajah hari Sabtu. Malas punya pasal, pakai t-shirt dengan jeans je. Muka pun selebet alahai. Mana taknya, penat kot berjalan menunggu lalu berjalan balik dan akhirnya sampailah kat Fruit Land, De Garden ni haa untuk isi perut. Tu yang masing-masing muka layu je. So a…

#STORY BOOK harga baik punya. RM92 sahaja

Image
Olla! Assalamualaikum. Indahnya malam.
Kenapa dikatakan indahnya malam ni? Bunga bunga betul Aini malam ni kan? Well, mau tak bunga bunga weyh, hati penuh dengan bunga sebab I baru purchase storybook yang harga sebenar dia RM368 tapi I dapat beli RM92 je weyh. Betul! RM92 sahaja. Anda tak rabun, anda tak buta ya. MEMANG RM92 SAHAJA! Tak lebih tak kurang. Tepat-tepat.
Memang murah rezekilah hari ni. Dengan Apek dapat job, I dapat bonus. Lepas tu dengan tawaran terhebat yang I jumpa secara kebetulan ni. ALHAMDULILLAH!! Dapatlah print gambar gambar tunang yang dah tertangguh sekian lama tu. Ada hikmah rupanya tangguh lama-lama. >.<
Honestly, I pun tak tahu ini dah kali ke berapa yang I cakap, yang I suka gila kat storybook more than custom album. Serious weyh!
Ok, Aini memang banyak bebel kan tapi tak bagi bagi tahu pun kat mana dapat diskaun yang super tu. Klik sini. Groupon Malaysia namanya. Lebih kurang macam MilkADeal jugak. Best betul dunia sekarang. Semua pakai online je. Coupun …

Bekas Hantaran GOLD

Image
Assalamualaikum diari blog, dah lamanya I tak menjenguk jenguk kamu kat sini ya. Tunang pun cakap, "Sekarang ni belog baby dah tak best, tak update selalu". Elelele, tau lah stalker terhebat kan, tu sebab nak suruh I update belog je semedang. Sabar ya! Sabar! Bz gila lately, semalam ada interview Penolong Pegawai Tadbir. Tomoro I share the tips ehh, mana tahu ada yang nak interview esok esok ke jawatan ni at least boleh ahh tolong tolong sikit kan.

Tapi hari ni satu benda je I nak tanya dekat siapa siapa yang baik hati nak share dengan I.




.Credit to Lace & Beads.

Nice huh?? Cantik gilos. Haaa I nak sangat sangat dulang warna emas ni, mana nak cari ehh? Be it untuk disewa ke jual ke, I tak kisah. I so want it! Dah cari kat Ipoh ni, jenuh cari punya cari punya cari, satu pun takde. Sedih je! NAKKK!! So anyone yang baik hati nak bagitahu I kat mana ada jual? KL? Ok kalau kat KL kat mana. NAKK!!

PELAMIN BERTANDANG - TRADITIONAL CLASSIC

Image
Alhamdulillah setelah penat bertungkus lumus mencari pelamin on Apek's side selama 2 hari berturut-turut, akhirnya semalam dengan officially dah bayar deposit untuk pelamin ala-ala arabic sikit tapi konsep I dengan Apek tetap classic yoo. Apek dah pening gila dah, dia tak nak fikir panjang-panjang dah, kalau berkenan bayar je deposit terus. Dah lambat beno dah katanya. Hihihihihi!

By the way, I akan pakai songket. Pakai kebaya songket tu satu impian dari kecil okay so kena realisasikan impian dari kecil tu kalau tak sampai ke tua menyesal. So, our theme dah change to kuning. Ala-ala diraja gitu okay. Baru ahh memang classic betul punya bertandang ni. Tapi tengah berfikir kalau kuning diraja campur merah, masyuk tak agak agak? I nak warna gabungan yang boleh nampak classic sangat sangat sangat. Any idea?


Ohh, Im so in love with our kuning emas attire. Can't wait!

REAL WEDDING : K.Lieya's solemnization

Image
OK! Ini bukan pengantin sebenar. Ini bakal ya, diulangi BAKAL. Insyallah.


Ini barulah pengantin sebenar. Kakak saudaraku yang bernama Lieya. Takpe, kasi laluan dulu kat senior kahwin dulu. I bakal menjelma bulan 10 ni. Bulan 4 hari tu abang saudara I kawin. Lepas tu Kak Lieya pulak. Perghh berderet deret opah dapat cucu baru.



Ini pengantin otai-otai punya.
Atas dari kiri: Maklong (menantu) & opah
Bawah dari kiri: Ibu, Maksu & Maklang
Makngah je tak ada sebab dia bz. Almaklum ahh mak pengantin kan, surely ahh bz sikit. Dapat pulak anak saudara yang kecoh havoc tapi tak reti tolong ni haa.


Date : 3/6/11
Venue : Surau & Rumah


Meletup kan pelamin dia?? Sangat!! I suka sangat ok. Untuk b2b kat Ipoh yang berkenan bolehlah survey survey dekat Megoplex. Kedai akak ni kat depan jual barangan gym tu. Baju dia pun cantik-cantik gitu. Pakej dia pun murah sangat. Tak percaya? Boleh tanya dulu, mesti u all terkejut beruk macam I. I tak boleh ambil dah, kalau boleh ambil pun belah Apek sebab bel…

Selfish for Future

Image
I have this one situation. One of my dearly friend's mum has pop up this one question to my friend, which of course about marriage. She's in her 25+ but still below 30. Yeah, this will of course put some pressure on her and a lil bit of depressed. She's taken and has been in the relationship for 1 year plus. From what she had told me, her feeling towards her current boyfriend, 'tak adalah sayang sangat'. It means normal. Don't have spark. If broke out pun, will not be a BIG PROBLEM to her.

Ok to make it simple, her mother has asked her about her current relationship and to what my friend has observe from her boyfriend's financial and future plan, she see NOTHING and if she does, it will take a long long time. Bayangkan she's now in 25-30, her mum keep pushing her about married thingy. As a lady, of course she feel unsecured, u know the terms of ANDARTU. Wauu! Dats preety scary peeps. So her mum has this one friend that has this one gentleman in his 25+ b…

Checklist

NIKAH

Venue: Ampang, Ipoh (Home Sweet Home)
Date: 28/10/11 (morning)
Time: 10 am *Insyallah*
Color theme: Black & White

1. Hire Makeup Artist => Lily Ah Loy (not yet paid deposit)
2. Baju Nikah (Groom) => To purchase during Raya Sale. Banyak choice
3. Baju Nikah (Bride) => Material bought.
4. Pelamin => D'Anggun Bridal (deposit paid RM500)
5. Menu Majlis Nikah
6. Hire Caterer => Masak sendiri Edited: R&Z Catering
7. Sewa peralatan Edited: Use catering so tak payah sewa
8. Doorgift: None
9. Photographer => Hafizudin from Sukasukaphoto
10. Videographer => Pencerita.tv (deposit paid)
11. Pengapit => Ain Salleh & Nazreen
12. Hulubalang => Syahir, Halim, Efy, Nor & Amin
13. Dayang-dayang => Mira, Rose, Diana, Yna, Zaza, Dottie, Syera
14. Inform family members about the theme => Belah Ibu Done
15. Inai => Opah
16. Khemah => En. Isa


RECEPTION
Venue: TownHall
Date: 28/10/11 (Starry Night)
Time: 8pm till high
Color theme: Pastel Color (Pink, Pu…

PRE WEDD THEME (I LOVE)

Image
NO! Im not the kind of pre-wedd person love, I'm more into wedding-family friend session. But if I change my plan, I will definitely pick this kind of theme.

.SWEET.PASTEL.VINTAGE.