Posts

Showing posts from November, 2009

rumah idaman

Image
I tak tahulah I ni terlebih matang ke apa tapi fikiran I selalu nak ke hadapan.
Nak jadi orang kayalah, nak ada business sendirilah, nak jadi moyang before 23lah.
I selalu setkan satu goal untuk I achieve dalam hidup I.
Kali ni goal yang I nak achieve masa umur 23 telah difast forwardkan macam tape dan goal tu dapat I achieve waktu umur 20.

I selalu ingat 20 tu dah terlambat untuk kecapi semua yang I impikan but actually IM STILL YOUNG. Too YOUNg! Itulah orang selalu cakap bila I sebut umur I and Im not a kind of person yang suka orang guess umur sebab nanti kalau dia salah teka and dia cakap,
"I rasa umur u 45 kot."

Maka, sia-sialah usaha I pergi facial setiap minggu, tempek tepung gomak kat muka, makeup mahal mahal, rambut kalau boleh tak nak kasi nampak uban, pergi Yun Nam Haircare untuk cover kebotakan, suntikan botox dan aktiviti sedut lemak yang dijalankan setiap bulan.


Goal yang I tanam dari dulu sekarang dah tumbuh pucuk tak lama lagi akan berbuah. Akhirnya I akan memiliki …

sifat nyanyuk ada kebaikannya

Image
Cis!kadang kadang rajin kadang kadang malas. Bila malas nak gembar-gempurkan bila rajin lagilah nak gemburkan. Hari tu sangat rajin sebab update blog tak lebih dari seminggu siap kasi tips lagi ni kemalasan tahap dewa datang balik. Esok genap seminggu tak update. Hush!Hush! Aini kena rajin menaip agar karangan dia boleh dapat A+ dan kawan-kawan penat nak baca.

Kawan, rakan dan teman I semua cakap I suka tulis karangan. Tak kiralah dekat MS ataupun FB. Tapi bila dekat blog ni malas pula nak berleter panjang-panjang kan?kan? I suka talk random. I suka cakap banyak-banyak supaya kawan tak bosan bila keluar dengan I dan boleh kasi penampar supaya I diam. Ok!Tapi tak akan diam, akan menangis so baiklah mereka dengar I cakap cakap cakap banyak banyak banyak bayar kurang dari I menangis.*smile=))

Jadi baru-baru ni da buat date dengan Ain. Rumah I dan Ain dekat tapi disebabkan I ni muka sosial but then sebenarnya pemenang award HOME TYPE PERSON jadi bila Ain ajak date I sangat malas nak keluar …

All the times I wasted for you, didnt mean a thing to YOU!

Image
Lately I selalu terdengar berita couple da kapel sampai 2 tahun-5tahun suddenly broke up. I terfikir juga "KENAPA BOLEH JADI CAMTU ERKK?".
They look so sweet together. Maybe tak ada jodoh. But then there must be a reason kan? Then banyak orang tanya I macam mana I boleh maintain dengan Apek sampai 4tahun lebih. Actually kiterowang tak pernah pertahankan apa-apa pun, JUST GO WITH THE FLOW!
Marilah I kongsikan tips tips yang boleh membuatkan hubungan bertahan.Ecececehh! Macam bagus sangat je kan? Taklah!I suka tengok orang bahagia, SERIUS!! Bila dengar berita couple break je I rasa keciwa sangat padahal bukan I yang bercinta. OK! Kantoi I ni sebenarnya a very sensitive person.
I nak gunakan lelaki sebagai Adam dan perempuan sebagai Hawa.
1. Must have trust in each other Ini paling palinglah penting sekali tau. Contoh situasi kalau Hawa dekati Johor, Adam dekat Kedah memang hujung dunialah. Tapi kalau dua-dua saling percaya memang TERBAIKLAH. Ini janganlah kalau Adam nak keluar han…

bila ada rakan yang hargai kita, jangan kita buang

Image
Perasan tak makin hari I makin rajin update blog tapi dekat mukabuku(Facebook) I da jarang update gambar sebab bila semangat nak tayang kegembiraan baru, failed untuk dimuatnaik je.
Dahlah si vista tu tak ngam langsung dengan streamyx asyik terDC je. Geram tau sebab kena goyang goyang mouse untuk bagitau si streamyx tu kita ada depan lappie supaya dia tak putuskan hubungan. Kalau sejam tak apalah bolehlah tahan goyang goyang tapi sampai sehari. Lepastu keluar kenyataan upload faileddddd. Penat tahu!


Isnin dan Selasa lepas I cuti. I tak kerja. Tengok tengok hari Sabtu, Enna hantar mesej kat FB dia turun Ipoh untuk melawat nenek dia yang sakit hari Selasa. OK!bila nenek kau sakitlah baru kau nak turun Ipoh kan? Ingatkan nak beli kek then cucuk lilin 3 batang untuk meraikan kedatangan dia kat Ipoh. Kenapa 3 batang, kenapa tak sepoloh?? Sebab dia dah tak lawat IPoh selama 3tahun.



Enna! Sapa Enna? Enna batang pisang? Enna makaroni? Enna Banana? Enna Mariana?
Dia budak sesat dari Pahang yang …

Jalan-Jalan

hari AHAD hari tu pergi jalan jalan tengok rumah contoh dengan apek.memang dah tak ada kerja sangat. Hari ni lagilah bosan, dah 2 hari cuti tanpa sebab. Melangutlah kat rumah ni tak tau nak buat apa. On Facebook, main Pet Society. Itulah aktiviti harian I sejak akhir-akhir ni. CIS!!Padahal kalau kerja pun aktivitinya sama je.
Sejak akhir-akhir ni angan-angan nak beli rumah pada umur 20tahun tinggi sangat. OK tak apa kita up sikit jadi 21.

yang lama tetap tak dilupakan

Image
Korang semua mesti asyik dengan GOSISIPI GIRL kan? Tiap tiap hari Selasa 10.30malam terpacak depan TV. Kadang-kadang berebut rimot dengan nenek, ayah, adik semua sebab gian sangat dengan Ed Westwick yang kewl gila tu. ME TOO!*wink*wink
owhh comelnya! I pon nak snap pic macam ni dengan apek

Tapi bila cerita baru datang, I masih tak lupakan cerita lama. I masih gian dengan One Tree Hill. Dari zaman sekolah menengah sampailah dah masuk kolej gian lagi macam DADAH.

SEASON 1

SEASON 2
SEASON 3

SEASON 4

SEASON 5 Kenapa badan kau comel sangat Sophia Bush. Very Petite! I pon nak badan petite macam U. Comel je!
SEASON 6
Sekarang kat TV, season 6. EEEe kenapalah Brooke tak dengan Lucas? Kenapa Lucas pilih Peyton?? Kenapa?KENAPA?Hei mr.ex, I lepaskan U untuk U pergi dekat Brooke bukan dekat Peyton. Now, she pregnant your child. CEPAT GUGURKAN! U and Brooke look so sweet together, please please pergi balik dengan Brooke sebelum tamat cerita ni!!

tengok! So sweet! Lepas ni kalau I kawin, I pun nak bakal husba…

terimalah akibat kalau berparti pada malam hari

Image
p/s: abaikan garis garis hijau bawah gambar, I update kat rumah. Lappie I allergic dengan gambar jadi terhasillah line hijau tu.
Semalam pergi berKARA-O.K dengan teman-teman office sempena habisnya intern K.Nor dekat E-box Ipoh Garden. Tengok betapa bagusnya company I. Dahlah kalau boleh tiap tiap hari JUmaat asyik buat parti. Tak payah I keluar duit pergi lunch sebab company asyik buat makan-makan je. I da cakap company I TERBAIK sampai orang bank yang tiap tiap hari call pun jeles sebab orang cina pun boss kasi ehat 2 jam. Mana nak cari weyhh bos sebaik itu? Tengok even budak praktikal yang keje baru 4 bulan je pun diraikan tahu. So ada tak sesiapa nak praktikal kat tempat I.

YANG DIRAIKAN. I panggil wanita ini K.Nor. Cehh!Padahal baru tahu semalam umur dia tua setahun je dari I. I baget i muda sangat kan nak panggil dia kakak. Takpee!Takpe! Cakap respek.

Tengok muka cashier ni berbesar hati sangat dapat layan kami sampai senyum lebarlah.

OK!kenapa tiba tiba cashier ni tak duduk dalam ka…