Tuesday, November 24, 2009

rumah idaman

I tak tahulah I ni terlebih matang ke apa tapi fikiran I selalu nak ke hadapan.
Nak jadi orang kayalah, nak ada business sendirilah, nak jadi moyang before 23lah.
I selalu setkan satu goal untuk I achieve dalam hidup I.
Kali ni goal yang I nak achieve masa umur 23 telah difast forwardkan macam tape dan goal tu dapat I achieve waktu umur 20.

I selalu ingat 20 tu dah terlambat untuk kecapi semua yang I impikan but actually IM STILL YOUNG. Too YOUNg! Itulah orang selalu cakap bila I sebut umur I and Im not a kind of person yang suka orang guess umur sebab nanti kalau dia salah teka and dia cakap,
"I rasa umur u 45 kot."

Maka, sia-sialah usaha I pergi facial setiap minggu, tempek tepung gomak kat muka, makeup mahal mahal, rambut kalau boleh tak nak kasi nampak uban, pergi Yun Nam Haircare untuk cover kebotakan, suntikan botox dan aktiviti sedut lemak yang dijalankan setiap bulan.


Goal yang I tanam dari dulu sekarang dah tumbuh pucuk tak lama lagi akan berbuah. Akhirnya I akan memiliki rumah sendiri dengan duit sendiri pada umur 20tahun. T_T
Terharu dengan diri sendiri tau!

Siapa jadi husband I lepas ni tak payah penat fikir nak beli rumah sebab I da providekan
just tolong bayar tiap-tiap bulan je. Then lepas u da tolong bayar sampai habis, I ceraikan u then beli rumah lain yang lebih besar then kahwin lagi satu lepastu dia da bayar sampai habis I ceraikan lagi lepas tu blablablablabla I malas nak cakap sebab baru I sedar rupa-rupanya talak lelaki pegang. CIss!

I selalu berangan nak rumah cornet lot untuk buat zoo, taman bunga, kolam renang and macam macam lagilah. Ataupun macam dalam Farmville, boleh tanam tanam sayur then tak payah bazir duit beli sayur dekat pasar sebab kalau nak masak ulam pucuk paku diraja, ulam tu dah ada belakang rumah.
Tapi tak ada rezeki sebab porch bakal rumah I tu pun kecik sahaja. Maybe boleh tanam pokok cili api je.TSK!

Jadi di sini I da google untuk I jadikan rujukan bila rumah itu telah menjadi hak mutlakku..HAHAHAHAHAHA!

PORCH DEPAN RUMAH


Suka sangat sebab ada buaian tu tapi mana nak muat letak buian tu dekat porch dengan kereta 5biji lagi jadi terpaksakah lupakan hasrat nak bermanja manja dengan husband di atas buaian. Kenalah beli bu-a-yan- baby yang ada mesin enjut otomatik tu sahaja!


Yang ini memang feberet. I love the lamp konsep and tumbuhan yang menjalar tu. With the white concept wahh sangat sucilah di pandangan mata I tapi I akan delete meja makan tu and gantikan dengan teratak or buaian kecil. Except kalau I nak buat candle light dinner ke kan, memang habis satu rumah I letak lilin wangi wangi.


LIVING ROOM

actually Im thinking of black and white, suddenly teringat dekat pet society terus interested in vintage.


Tengok COMELnya vintage but then my mind bertukar nak white n black theme pula. Eeee mengada ngada pula otak I hari ni.


Yang ini putih je banyak, mana hitam?*wondering


Tengok gambar ni terus I jatuh cinta. Apek please decorate our living room like this boleh tak?


And here is my feature wall. I suka sangat dengan gambar dats why dekat laptop I ada beratus ratus folder I dengan apek, I dengan famili dan I dengan kawan-kawan. Picture brings my memory back sebab I ni sangat pelupa jadi harus letak gambar dekat living room.


DAPUR
Sejak I addict dengan Pet Society I nak sangat dapur warna merah tapi bila Pet society keluar barang baru yang berwarna hijau I jadi sangat interested in dapur yang berwarna hijau. I rasa dapurlah ruang yang paling I minat sekali sebab itukan tempat masak jadi kena ada mood untuk masak sedap sedap supaya anak akan cakap "You are the best mummy cooker in the world". Then I akan senyum bangga sambil lihat buku-buku resipi yang I dah susun baik punya atas rak dan cakap dalam hati "Terima kasih buku."



Simple.Cantik. I suka.


Jengjengjeng! Inilah dapur Pet Society I. Kacak tak dapur I?


Tengok moki yoki happy sangat sebab I tak pernah lupa bagi dia makan. Dia comel sangat jadi tiap tiap hari wajib pelok dia. Jadi siapa nak jadi haiwan peliharaan I?


Dapur hijau lagi. Im IN LOVE woott.



Tapi bila terpandangkan dapur merah yang superb menarik perhatian ni tiba-tiba rasa warna merah lagi suit me well. Korang rasa mana lagi cun? Hijau ke merah?

Sudahlah, hari ni I ganti puasa jadi tak boleh search bathroom ke BEDROOM apa nanti terkeluar gambar tuttt tutt tutttt. then tuttttttttt lagi panjang panjang bunyi tuttttt I.

And I sebagai maskot Mcd yang rambut warna merah kembang kembang tu nak habaq mai kat semua warga Bumi yang Mcd dah keluarkan burger prosperity dan I kini tidak memboikot Mcd jadi sesiapa nak belanja I boleh. SILAKAN! Nak salahkan kawan-kawan sebab I da tak tegar boleh tak? OK! I tau iklan dah keluar tapi I sendiri tak pernah tengok lagi jadi nak poyo ishtiharkan juga.

Friday, November 20, 2009

sifat nyanyuk ada kebaikannya

Cis!kadang kadang rajin kadang kadang malas. Bila malas nak gembar-gempurkan bila rajin lagilah nak gemburkan. Hari tu sangat rajin sebab update blog tak lebih dari seminggu siap kasi tips lagi ni kemalasan tahap dewa datang balik. Esok genap seminggu tak update. Hush!Hush! Aini kena rajin menaip agar karangan dia boleh dapat A+ dan kawan-kawan penat nak baca.

Kawan, rakan dan teman I semua cakap I suka tulis karangan. Tak kiralah dekat MS ataupun FB. Tapi bila dekat blog ni malas pula nak berleter panjang-panjang kan?kan? I suka talk random. I suka cakap banyak-banyak supaya kawan tak bosan bila keluar dengan I dan boleh kasi penampar supaya I diam. Ok!Tapi tak akan diam, akan menangis so baiklah mereka dengar I cakap cakap cakap banyak banyak banyak bayar kurang dari I menangis.*smile=))

Jadi baru-baru ni da buat date dengan Ain. Rumah I dan Ain dekat tapi disebabkan I ni muka sosial but then sebenarnya pemenang award HOME TYPE PERSON jadi bila Ain ajak date I sangat malas nak keluar padahal Ain ambil I dan I tak perlu penat memandu. Untung tau sapa jadi suami I sebab I akan duduk rumah, kemas rumah, masak, kemas rumah, berkebun, then kemas rumah lg, cuci tandas sampai apek cakap pekerjaan paling ideal buat I ialah menjadi seorang bibik. Ada tak bibik gaji rm3000 then tak kena dera? Kalau ada I nak please!


tengok!kesian tandas asyik jadi prot. Eh bukan prot tapi PORT kami snap picture. Malu ok sebenar benarnya tapi sebab lighting dia buat muka kami nampak licin selembut sutera macam dalam iklan LUX tu jadi nak juga snap kat makeup room tu.Ngee!


Percubaan tangkap gambar pandang tempat lain. Akibatnya terlebih senyum dan ada kedutan bawah muta. OHH todak saya da tua.


Nampak benda alah belakang kepala seat tu, cuba korang teka apa dia tulis.
PLEASE DONT HAVE SEX IN MY CAR??
ohh bukan!salah! teka lagi.


haaa tu i da zoom sikit tapi tak nampak dia tulis apa. Ada satu kebanggan I nak poyo sikit dekat sini, rambut Ain tu I yang ikat tau! So beside ada ciri ciri isteri yang baik, ciri-ciri Ibu yang baik pun ada kat I..Nanti kalau I ada anak perempuan nak ikat tocang dua macam chun li then kalau anak lelaki I nak buat rmbt pacak pacak macam beckham.OHH!Teringin!


I bukan sahaja Ibu dan isteri yang baik malah kakak yang baik ok? Hari Rabu I angkut adik I pergi movie midnite untuk tengok 2012. Baik kan sebab suruh adik ponteng kelas mengaji then balik pukul 1pagi supaya esok ada alasan ponteng sekolah. Alasan belanja sebab dia dapat No.2 dalam kelas padahal belanja sebab wayang murah hari tu kalau tengok hari biasa tiket kena charge sampai rm11. Bijak tak?


Kecik kecik je nerd nanti da besar jadi macam I. Ifa!Apa kau ingat hebat sangat ke pose macam tu?Tengok budak budak sekarang akibat addict dengan application dekat FB mata pun jadi rabun. RABUN YANG SANGAT TERUK OK!


ohsopopup: Lately I bersyukur sangat menjadi seorang yang sangat rendah memorinya sebab bila orang buat jahat dengan I contohnya dia tak ajak pergi kenduri kawin nenek dia yang kesepoloh then esok I pon da lupa hal tu and boleh gelak ketawa riang ria raya bersama dengan dia. OK!Contoh tak relevan langsung. Ahahahah! So lepas ni siapa nak buat jahat dengan I silakan tapi make sure memori tu boleh terdelete macam dalam citer Dollhouse every monday pukul 9.30 on 8TV.

Saturday, November 14, 2009

All the times I wasted for you, didnt mean a thing to YOU!

Lately I selalu terdengar berita couple da kapel sampai 2 tahun-5tahun suddenly broke up. I terfikir juga
"KENAPA BOLEH JADI CAMTU ERKK?".

They look so sweet together. Maybe tak ada jodoh. But then there must be a reason kan?
Then banyak orang tanya I macam mana I boleh maintain dengan Apek sampai 4tahun lebih. Actually kiterowang tak pernah pertahankan apa-apa pun, JUST GO WITH THE FLOW!

Marilah I kongsikan tips tips yang boleh membuatkan hubungan bertahan.Ecececehh! Macam bagus sangat je kan? Taklah!I suka tengok orang bahagia, SERIUS!! Bila dengar berita couple break je I rasa keciwa sangat padahal bukan I yang bercinta. OK! Kantoi I ni sebenarnya a very sensitive person.

I nak gunakan lelaki sebagai Adam dan perempuan sebagai Hawa.

1. Must have trust in each other
Ini paling palinglah penting sekali tau. Contoh situasi kalau Hawa dekati Johor, Adam dekat Kedah memang hujung dunialah. Tapi kalau dua-dua saling percaya memang TERBAIKLAH. Ini janganlah kalau Adam nak keluar hang out dengan kawan malam-malam tahap kerisauan korang tu tinggi tahap lava. Adam pun janganlah bila Hawa nak keluar dengan galfrenz tahap jeles tu tinggi sangat macamlah Hawa nak keluar dengan laki lain. Lagi satu kalau Adam balas komen dekat FB si Hawa dah melenting tahap gaban. Apa kes?Bukan Hawa je selalu melenting, Adam pun. Padahal bukannya mesej ajak kapel ke apa. Just tanya macam mana exam semua tu je.


2. Jadikan pasangan masing-masing sebagai kawan TERAPAT, TERAKRAB, TERBAIK kita
Inilah yang apek dan I selalu terapkan. Kawan baik I, apeklah and kawan baik Apek, Nuraini Ismail Joharilah. Gosip ke rahsia ke semua kami cerita to each other. Kadang-kadang Apek jadi perempuan, I jadi lelaki.

3. NO rahsia rahsia
Walau sekecil mana pun benda yang kita nak rahsiakan sure akan terkantoi so better cakap before kantoi. Tapi I selalu je kantoi. Ahahahahhahah! Then I berpura-pura larr cakap manja-manja "Alah I takut u marah."hehehhehe!


4. Give & Take
Kompem salah seorang yang akan ego yang terlampau then sorang yang baik hati yang selalu rendah diri pujuk kita walaupun kita salah. Selalu kita dengar Adam yang keras kepala then ego tinggi tahap dewa kan tapi dalam situasi I, I lah yang si keras kepala ego semua then Apeklah yang si merendah diri yang baik hati pujuk I semua. Yang paling penting sorang memang kena mengalah kalau dua-dua ego tak payahlah tunggu lama lama sampai setahun, cukup seminggu je baik korang break dari korang kumpul memori sampai 1tahun baru break.

5. Jangan gaduh lama lama
Percaya atau tak I dengan Apek tak pernah gaduh lebih dari sehari. Ramai kawan tanya "EEeee, ko dengan Apek tak pernah gado ke?"..
Mestilah pernahkan. Takkan tak pernah kot. Memang tak normallah. Yang selalu menjadi punca I lah. Tapi disebabkan ego I tinggi sangat, I pula yang merajuk padahal I yang salah. Tapi kalau Apek tak pujuk bagi je I tidur then bila I bangun semua akan Ok seperti sedia kala sebab I pun da lupa gaduh pasal apa sebab I ada penyakit memory lost. SANGAT KRITIKAL OK! So tempoh untuk bergaduh jangan lebih dari sehari. Thats the perfect timing. I suka satu statement yang kawan I buat, Dia cakap:
GUY MARAH, GAL MERAJUK, GUY PUJUK.
GAL MARAH, GAL MERAJUK, GUY PUJUK. <3

6. Terima kritikan dengan membina
Kalau dia kritik kita bukannya dia nak menjatuhkan kita tapi untuk kebaikan masing-masing. Kalau Hawa cantik, Adam pun suka then kalau Adam hensem-hensem, sedap mata Hawa memandang. Ini selekeh je mana nak jatuh cinta kali ke-1000. Kalau hari hari jaga penampilan mesti cinta takkan pudar. Jadi kalau Hawa tegur Adam tak hensem ke apa janganlah melenting, dia juz nak awak nampak kacak di mata dia mahupun di depan public. Tak semua orang dianugerahi kecantikan tapi boleh diperbaiki dari segi gaya rambut, pakaian dan paling penting pembawakan diri. Trust me, semua orang ada kecantikan sendiri just kita je tak sedar.

7. Jangan berkira dari segi kewangan
Ini kedekut bukan main. Berkira gila! Kalau nak beli baju time tu Hawa tak ada duit, memanglah Adam baik hati belikan tapi kena bayar balik. Alasan banyak hutang lain. Hutang rumah, hutang kereta, hutang alog. Eeee!Macam-macam alasan. Cakap sahajalah awak tu kedekut. For U, MY MONEY IS MINE AND UR MONEY IS YOURS. Janganlah macam tu ok? Nanti dengan dia jugak kita nak berkongsi hidup so apa salahnya saling melengkapi. Kalau poket dia berlubang kita tolong tampal then bila poket kita berlubang, dia tolong tampal.

8. Give a space to each other
Tak akanlah 24hours nak main mesej je kan, mestilah kena kasi ruang peribadi dekat pasangan masing-masing. Ini kalau si Adam hang out dengan kawan then tak main mesej dengan Hawa mulalah Hawa nak melenting. Pentingkan kawanlah, lupa awek sendirilah. Takkanlah nak gosip gosip dengan kawan kena pegang Handphone. Kawan tengok pun rimas! Tapi kalau dia tak paham, kita terangkanlah kenapa semua. Cakaplah kita tak suka semua, dia akan paham.=)


OKlah I nak keluar dengan Ain, tahun depan I update lagi OK!

Tapi kalau perempuan atau laki tu da TAK NAK or curang kat kita nak buat macam mana, but dont ever ever put this =( kind of face, LIFE MUST GOES ON so put =)) this double smile in ur face ok?
Deep inside, dia yang rugi sebenarnya.


JOM RAMAI-RAMAI NYANYI LAGU-LAGU NI KALAU HEART BROKEN!
Boys Like Girls - Love drunk
So don't call me crying, say hello then goodbye

Thursday, November 12, 2009

bila ada rakan yang hargai kita, jangan kita buang


Perasan tak makin hari I makin rajin update blog tapi dekat mukabuku(Facebook) I da jarang update gambar sebab bila semangat nak tayang kegembiraan baru, failed untuk dimuatnaik je.
Dahlah si vista tu tak ngam langsung dengan streamyx asyik terDC je. Geram tau sebab kena goyang goyang mouse untuk bagitau si streamyx tu kita ada depan lappie supaya dia tak putuskan hubungan. Kalau sejam tak apalah bolehlah tahan goyang goyang tapi sampai sehari. Lepastu keluar kenyataan upload faileddddd. Penat tahu!


Isnin dan Selasa lepas I cuti. I tak kerja. Tengok tengok hari Sabtu, Enna hantar mesej kat FB dia turun Ipoh untuk melawat nenek dia yang sakit hari Selasa. OK!bila nenek kau sakitlah baru kau nak turun Ipoh kan? Ingatkan nak beli kek then cucuk lilin 3 batang untuk meraikan kedatangan dia kat Ipoh. Kenapa 3 batang, kenapa tak sepoloh?? Sebab dia dah tak lawat IPoh selama 3tahun.



Enna! Sapa Enna? Enna batang pisang? Enna makaroni? Enna Banana? Enna Mariana?
Dia budak sesat dari Pahang yang datang sekolah I waktu kami umur Form 5. Semua dah bz nak SPM dia pula boleh datang menumpang dekat sekolah kami(MGS) sebab dia telah membunuh 3orang pelajar lelaki kat sekolah lama dulu. Tengok!Punyalah samseng kawan I yang sowang ni. Dalam setahun tu je kami da jadi rapat, bukan kami tapi semua kawan-kawan yang lain sebab dia pandai amik hati bawa sandwich yang dia buat dari rumah bagi semua kawan makan. Dan terima kasih kepada Tom sebab wujudkan Myspace so dat kami boleh berinteraksi tanpa sempadan. OK!Tapi kini selamat tinggal MYSPACE(say bubbly bai ramai ramai) sebab kami da ada Facebook.


I BANGGA SEKEJAP SEBAB I MACAM TAU TAU JE DIA NAK DATANG IPOH SEBAB TU APPLY CUTI HARI SELASA. OK, poyo!



Tengok bangunan biru tu. Itulah COSMOPOINT. Sumpah malu nak mengaku tapi tak apa it's my last sem. YAHOO!!


Seperti biasa mesti I yang akan jadi driver pungut semua rakan-rakan kalau nak pergi berhibur. Jadi perkara pertama kena pungut Apek then baru pungut si Enna. Then, otak jem tak tau nak pergi mana. Biasalah kata Ipoh, jadi nak tak nak kena pergi Jusco je larhh. Tujuan nak main bowling tapi ungkus pula tak cukup jadi makan je larr jawabnya.



weyhh bukti untuk mengatakan memang Enna ada di Ipoh ketika ini. TAK TIPU!



Untuk menguatkan kenyataan yang Enna sememangnya berada di Ipoh, mengambil gambar dalam tandas adalah satu KEWAJIPAN


tidak dapat disangkal lagi lighting dalam tandas cuntik


tengok!Enna punya kasut warna stunning gila. Dia bangga kot beli sandal tu dengan harga RM10


ok! Yang tengah mati dulu<=kepercayaan karut


Lepas tu memang da tak ada tujuan sangat, kami pon bercadang nak pergi dermakan suara dekat karaoke at Greentown Mall. Sucks Weyhh! I tak suka tempat tu. Dahlah orang jaga tua asyik lalu lalang tempat kiterowang, apa ingat kami nak beromen ke? Then lampu tak boleh malapkan lagi, suara orang sebelah yang sumbang pon kami boleh dengar then speaker pecah pecah. WTH! Buat I punya suara yang lunak ni tak dapat dibanggakan depan Enna sebab terkeluar suara bapuk.



Apek cakap macam orang tengah baca paper padahal tengah pilih lagu apa nak nyanyi



tengok betapa girangnya kami


Lepas tu tah apasal si Enna ni boleh plaks dia teringin nak makan Mee Rebus jadi I dengan Apek pun bawalah dia pergi Megoplex. Kesian kan nanti mampos pula anak dia. Anak tekaklah!


menikmati mee rebus


BIla nak balik semua pakat buat muka sedih. Serius sedih OK sebab bila nak melepaskan Enna pergi tu tiba-tiba tak terngiang lagu Innuendo-Jangan Kau Pergi kat telinga. Untuk mengurangkan kerinduan, I dengan Enna saling tukar hadiah. Tengok! Mana nak cari rakan yang baru 5bulan tak jumpa bila jumpa kasi hadiah. Sedangkan birthday pun liat nak kasi hadiah inikan sekadar suka-suka nak jumpa. Susahkan??


ENNA kasi bantal handmade ok!Dia jahit sendiri. Bentuk L.O.V.E lagi so amat terharu.


sebelah tulis ENNI


sebelah lagi tulis ENNA


TAPI



I hanya kasi selendang je. Tak handmade pun. T_T


ENNA! I HARGAI SANGAT TO HAVE FRENZ LIKE U walaupun kita dipisahkan dengan jauh(kau di Kuantan, aku di Ipoh) tapi kita tetap maintain KAWAN. Kau akan contact aku untuk bertanyakan khabar sihat ke atau dah mati ke aku ni, bukannya contact aku sebab nak mintak aku amik kau dari Medan Gopeng untuk jumpa bf kau mahupun hanya contact bila kau nak jadikan aku driver. Gilalah kan kalau aku tak hargai? So dari sini aku terbangkan hugs n kisses. Ko rasa tak?

Tuesday, November 10, 2009

Jalan-Jalan

hari AHAD hari tu pergi jalan jalan tengok rumah contoh dengan apek.
memang dah tak ada kerja sangat. Hari ni lagilah bosan, dah 2 hari cuti tanpa sebab. Melangutlah kat rumah ni tak tau nak buat apa. On Facebook, main Pet Society. Itulah aktiviti harian I sejak akhir-akhir ni. CIS!!Padahal kalau kerja pun aktivitinya sama je.

Sejak akhir-akhir ni angan-angan nak beli rumah pada umur 20tahun tinggi sangat. OK tak apa kita up sikit jadi 21.


Sunday, November 8, 2009

yang lama tetap tak dilupakan

Korang semua mesti asyik dengan GOSISIPI GIRL kan? Tiap tiap hari Selasa 10.30malam terpacak depan TV. Kadang-kadang berebut rimot dengan nenek, ayah, adik semua sebab gian sangat dengan Ed Westwick yang kewl gila tu. ME TOO!*wink*wink

owhh comelnya! I pon nak snap pic macam ni dengan apek


Tapi bila cerita baru datang, I masih tak lupakan cerita lama. I masih gian dengan One Tree Hill. Dari zaman sekolah menengah sampailah dah masuk kolej gian lagi macam DADAH.


SEASON 1


SEASON 2

SEASON 3


SEASON 4


SEASON 5
Kenapa badan kau comel sangat Sophia Bush. Very Petite! I pon nak badan petite macam U. Comel je!

SEASON 6

Sekarang kat TV, season 6. EEEe kenapalah Brooke tak dengan Lucas? Kenapa Lucas pilih Peyton?? Kenapa?KENAPA?Hei mr.ex, I lepaskan U untuk U pergi dekat Brooke bukan dekat Peyton. Now, she pregnant your child. CEPAT GUGURKAN! U and Brooke look so sweet together, please please pergi balik dengan Brooke sebelum tamat cerita ni!!


tengok! So sweet! Lepas ni kalau I kawin, I pun nak bakal husband I tengok Tv dengan I sama-sama pakai selimut busuk I. OK! Lepas ni I kena kuruskan ponggong supaya muat duduk satu kerusi bersama.

"Padahal ada je kerusi 2, gedik nak duduk sama sama dekat kerusi satu kan?"


lepas tu kalau I ada anak, I nak anak yang active gila macam budak ni. Dahlah chomel, pandai pulak tu. Bukan pandai dari segi pelajaran tapi pandai dari segi bercakap. Ehh!Kalau anak I mestilah I nak dia pandai dari segi semua. Kalau boleh hari pertama lahir dia da pandai pergi tandas berak semua supaya jimat duit I tak payah beli lampin pakai buang tu.


Oklah nak pergi main PET SOCIETY lepas tu nak besila depan TV tengok 1 Tree Hill pukul 10malam dan berdoa agar Lucas kembali kat Brooke.=) Gedik kan aini?


And I rindu sangat dengan cerita Charmed, Angel..The O.C.
Papa Director, tak ada season baru ke? Im ur BIG FAN IN MALAYSIA. I tau u tengah baca blog I and ada transalator kat sebelah u tengah translatekan apa yang I sampaikan. Dah!Dah!Jangan nak bangga, cepat tulis skrip sementara I pergi main Pet Society.

Saturday, November 7, 2009

terimalah akibat kalau berparti pada malam hari

p/s: abaikan garis garis hijau bawah gambar, I update kat rumah. Lappie I allergic dengan gambar jadi terhasillah line hijau tu.

Semalam pergi berKARA-O.K dengan teman-teman office sempena habisnya intern K.Nor dekat E-box Ipoh Garden. Tengok betapa bagusnya company I. Dahlah kalau boleh
tiap tiap hari JUmaat asyik buat parti. Tak payah I keluar duit pergi lunch sebab company asyik buat makan-makan je. I da cakap company I TERBAIK sampai orang bank yang tiap tiap hari call pun jeles sebab orang cina pun boss kasi ehat 2 jam. Mana nak cari weyhh bos sebaik itu? Tengok even budak praktikal yang keje baru 4 bulan je pun diraikan tahu. So ada tak sesiapa nak praktikal kat tempat I.


YANG DIRAIKAN.
I panggil wanita ini K.Nor. Cehh!Padahal baru tahu semalam umur dia tua setahun je dari I. I baget i muda sangat kan nak panggil dia kakak. Takpee!Takpe! Cakap respek.


Tengok muka cashier ni berbesar hati sangat dapat layan kami sampai senyum lebarlah.


OK!kenapa tiba tiba cashier ni tak duduk dalam kandang dia?OHH nak bergambar dengan I, dia cakap I ni muka macam artis jadi tak tahan nak bergambar dengan I. OK FINE!


tengoklah even si waiter ni pon excited melayan kami sampai dia cakap BELI SATU MIKE DAPAT PERCUMA SATU MICKEY MOUSE!!

pelapik perut kami pada hari itu but FOR AINI NO KACANG SEBAB NANTI BULU BULU TUMBUH DEKAT MUKA BANYAK BANYAK BOLEH BELAKON JADI ORANG UTAN


ehh kenapa si budak cashier ni ada lagi dekat sini??
Larhh! I lupa dia ni my aunty sebenarnya. AUNTY OK!not kakak mahupon nenek! Dah ada 2 anak lagi. OK!sebenarnya dia nenek I. Umur da 80. Kewl kan?


SEMENJAK I JADI ARTIS NI SEMUA ORANG NAK BERDUET DENGAN I! NASIB BADAN!NASIB BADAN! Inilah dugaannya kalau dah jadi artis.

Ms. Chan merayu rayu nak berduet dengan I jadi I layan je lah


TAPI.....

TAPI PAling gemilang dan meriah bila menyanyi SOLO. Feel tu lain macam kot. Itu pasal larrr terjadinya gambar tak senonoh ni dengan mulut nganga besar besar then mata tutup baget feel habis.


waktu ni tengah nyanyi lagu GOYANG INUL. Haaa jangan main. I pandai gelek oK! Sape nak dengar suara i yang lunak merdu ni silalah jangan segan belanja i KARAOKE. I tak nak karaoke jamban, I demand punya orang.=D


MARI I KENALKAN SORANG SORANG RAKAN SEKERJA I


Ini Kak Aelin. I selalu tegur dia nampak cantik comel dan sesuai dengan kaler pink. Nampak so suitable with her. Dia masuk kerja after I masuk kerja sebulan. Sangat rajin melayan I bersembang.


Ini Kelly. Bukan Kelly Clarkson ok tapi Kelly Cheah. EEE tak adil betol ada nama artis. I pon nak nama macam artis jugaks. OK FINE! I punya nama pun ada artis nak tiru. Alah siapa tak kenal SHARIFAH AINI. But I nak nama lagi glamour macam Menara Condong ke then pakai rantai menara condong baru ternganga mulut Paris Hilton tengok I.


Ini Ms.Chan. Dia ni lah yang rajin handle event event macam ni. Dari beli KFClah, makanan apa ke semua dia yang akan handle. Cakap Event Planner.


This is Mr.Khor. Dia punya gelak sangat chomel ok! Dia lembut sangat. Tak tahulah kalau dia marah muka dia macam mana.


Ini pula Ms. Chooi Leng. Dia ni suka cakap and I pon suka sangat cakap dengan dia pagi-pagi. Dia ni tak pernah mengeluh kalau ada client datang nak mintak indication or market value. Thats why I suka sangat nak panggil dia layan banker. Heheheheh!


Cukuplah I capapkan muka mereka ni je, lain kali i capapkan muka orang lain pula.


OLEH ITU, I NAK ISYTIHARKAN I TERLEPAS PAPER MUET(READING) SEBAB TAK DENGAR BUNYI ALARM PAGI TADI jadi hilanglah sudah 40markah secara FREE! sah sah dapat band 2 je. Jadi janganlah korang semua mengulangi kesilapan seperti budak yang bernama AINEE ni. Jangan jentik I please!


BYE! I SANGAT SEDIH SEKARANG!
sila doakan I pemeriksa semua baik hati kasi markah tinggi supaya I dapat band 4 walaupun terlepas ujian reading.

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...