Posts

Showing posts from May, 2016

Vacuum

Image
Terima kasih anak mami.
Nanti besar mami suruh Qoshi vacuum satu rumah hari-hari na.#qoshi setahun 3 bulan

Kerendahan Ego seorang suami, keanak-anakan seorang isteri

Image
Hai suami.
Suami oh suami.
Terima kasih untuk semalam.
Kita tidur awal. Tak kiss goodnight pun.
Tak wish goodnight pun.
Sebab merajuk.
Awak cakap kita main henfon je tak buat kerja.
Eh patut awaklah yang merajuk kan?
Terbalik.
Which is normal.
Hehe.So saya merajuk.
Saya tidur awal.
Qoshi sekali tidur.
Tiba-tiba bau minyak urut.
Awak urutkan kaki saya.
Rasa keihklasan tu.
Awak kata saya penat.
"Awak penat tu!"Urut urut dan urut.
Memang dah keras rasa kaki tu.
Awak urut rasa longgar balik urat.
Best!
Lega!Terima kasih suami.
Pandai ambil hati dan memahami perasaan.
Paling saya respect ego awak tu.
Lelaki biasa ego tinggi tapi awak rendahkan ego awak untuk saya.Semoga jodoh kita kuat.
I love you B.**kita kena blog sebab nanti kita lupa kebaikan awak kat saya. Hehe

Qoshi first experience ke hospital

Hari ini.
6 Mei 2016.
Pukul 2.30 pagi.
Qoshi ditahan di Pantai Hospital akibat kekurangan oksigen.

Puncanya batuk tak berhenti dan macam tak cukup nafas. Nafas dia sangat laju. Mula tu dah bawa ke klinik Medione Gunung Rapat pukul 11.30pm tapi doktor boleh kata tak ada apa dan lung dia clear. Balik rumah bagi dia ubat tapi tak berkesan. Terus rush ke Hospital. Doktor bagi neb. Doktor bagi 2 pilihan sama ada nak balik atau tahan wad. Kami pilih duduk di wad. At least apa apa ada doktor dan nurse boleh pantau.

Guna medical card. Zaman sekarang Aini sarankan setiap orang wajib ada satu simpana untuk sakit. Jangan simpan kat bank, Simpan kat Prudential BSN Takaful. Kalau nak cari agent boleh contact Aini. Bukan apa. Cuba fikir. Hospital swasta pun dah penuh sekarang apatah lagi hospital kerajaan.

Ni jadual Qoshi ambil neb. 4 jam sekali. Meraung dia tak suka.

2.30am
6.30am
10.30am
2pm
7pm
10pm

Doktor ambil darah. Banyak. 2 tabung. Keputusannya sel darah putih lebih.

Lepas tu pergi X-Ray. K…