Posts

Showing posts from April, 2011

W & K

Image
.TODAY.
-The same day Im going to be Apek's wife. It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday.. Ahahahah. Congrats Princess-

Kebodohan Ainee

OK! Bodohnya diri sendiri bila ingatkan delete comments kat bahagian setting yang sebelah posting new entries tu. Ingatkan comments tu macam reminder rupanya kalau delete comments tu, kalau datang comments baru senang ahh sikit kan tu yang excited delete sampai 1000 comments tu bila discover that comments thing. Rupanya kalau delete kat situ makanya terdelete lah kat mana mana yang ada comment. Haishh bijaknya Aini ni kan?

Handbag & Kasut

Image
Yeah! Akhirnya, setelah sekian lama I dengan Apek dok bila pusing Jusco surely akan singgah kedai kedai handbag tak kiralah NOSE ke GUESS ke CARLO RINO ke VINCCI ke semua kedai wajib masuk sebab mana tahu ada ke beg yang dicari cari sebab I ni dah lama sungguh tak jatuh cinta dengan handbag besar. Semua skang main jatuh cinta dengan beg tomei tomei kecik kecik je. I siap cakap kat Apek suruh dia bagi I clutch je untuk hantaran tapi Apek over you dia cakap tak cantik kalau kecik so memang masalahlah kan nak cari beg yang boleh bikin hati I cair. Tapi semalam jalan punya jalan punya jalan, termasuk kedai NOSE macam tak sangka ada satu handbag yang boleh bikin semua hati tengok dia cair even Apek dengan adik lelaki I pun cair ok. Kulit gitu. Warna dah ahh seksi. I pun apa lagi cakap kat Apek, "Yeah dis is it!!". Terus beli on the spot sebab kalau nak tunggu sampai ke bulan 10 baru nak beli alamatnya tak ada handbaglah dalam hantaranku sebab I kalau suka betul-betul baru beli ka…

Siapa nak kucing omei omei?

Image
So siapa siapa yang interested boleh bagitau I. F.O.C

BERITA BAIK

Yes! Semalam dapat berita baik. Gaji I naik. Bukan naik RM50 yang memang dah jadi kebiasaan tapi lebih daripada tu. Tak sangka. Tenkiu boss. Macam ni baru ahh semangat gua naik sikit. Ni yang buat nak amik PJJ je kalau sambung studi ni. Tahun depan naik lagi gaji ya boss. Lagi satu kalau boleh nak bonus 4 bulan instead of 2 months. Hihihihi. Ni lah dinamakan rezeki, kena sabar selalu. Ada cuma cepat atau lambat je.

**lompat bintang 10x

Tudung Bawal VS Shawl

Image
Memandangkan hari ni konsert Justin Bibir, nah tataplah gambarku dengan buku budak Biebier ni puas puas. Tak! Tak! Im not the bieberer, ni buku kawan adik I lah. Agak ahhh I fanatik sangat kat Bieber. Lagi minat I dengan Justin Timberlake kot. Ahahhhahaha! Tapi lagu lagu budak kecik ni memang sedap. I like..

Hari ni sahabat rapat I buat kenduri tahlil. I ni biasa ahh tukang nyemak kan memang orang pertama ahh sampai umah dia walaupun agak lewat sikit still orang pertama. NI semua sebab dok lilit lilit pashmina sebab weyh nak attend kenduri tahlil kot, agak ahh kalau freehair pun respect ahh sikit kan. Siap tengok video Maria Elena lagi cara cara pakai pashmina. Sumpah tak tipu tapi resultnya hampeh. Serabai nak mampos, respek betul gadis gadis yang pakai tudung lilit sana lilit sini tu. I ni?? Ambil masa sampai 30minit pun still tak jadi jadi okay!!! So terus pergi rumah Ain, mintak pinjam tudung adik dia je sebab kat rumah ada tudung pashmina tu satu je sebab adik perempuan dah angkut…

BUDGET : TUNANG

Image
WELCOME TO SEGMEN BUDGET TUNANG. IM AINEE AS YOUR HOST FOR TODAY!

CAUTION!!
PLEASE GET READY WITH PANADOL AND A GLASS OF WATER BY YOUR SIDE COZ THE POSSIBILITY OF YOU GETTING DIZZY WHEN YOU READ WHAT'S AINEE GOING TO MEMBEBEL IS QUITE HIGH.



Ok. Disebabkan dah ramai sangat tanya I soalan ni baik di FB lama mahupun di FB baru yakni di email sekalipun ramai beno orang suka tanya soalan ni makanya I tempeklah kat sini jawapannya supaya semua orang boleh baca. Kira macam jawapan berbalas versi borong ahh.

So mari kita kira baget tunang I. Majlis tunang I lah, bukan tunang orang lain tau so maybe tak samalah kos pembaziran wangnya. Maybe ada yang lebih maybe ada yang kurang. Maybe korang boleh kurangkan apa yang terlebih and lebihkan apa yang terkurang. Ni semua just nak bagi gambaran berapa budget yang perlu korang ada kalau plan nak bertunang.



1) KHEMAH
Actually ni tak berapa penting pun tapi untuk keselesaan para tetamu makanya wajib ada ok but depends on the individual. Ada orang porch r…

PHOTOGRAPHER - Hired

Image
So hari ni dengan rasminya dah hantar email dekat Hafiz to confirm I dengan Apek nak amik dia as our official photographer.
OK! Why we opt Hafiz from hafizudinhamdan photogrpahy yang dulu dikenali sebagai sukasukaphoto as our photographer for our 3 event??
1) Because he's young surely boleh satu kepala dengan kiterowang sampai boleh ketuk kepala masing-masing.
2) He can give us the best price ever. I mean FOREVER and ever berever sony bravia. 3) Photobook is way more interesting than the hardcover album (ok interesting sangat sampai lupa apa nama album yang keras keras tu, sumpah lupa ok!).
4) He is super damn talented ok. Idea dia super fresh macam ikan segar kat pasar. RARE! 5) He's flexible, tak tamak and yang penting he's doing it because he has passion on it eh ke in it? Bukannya saja saja beli kamera then terus terjun dalam bidang photogprahy untuk cari duit senang. 6) He knows how to make a picture look extremely beautiful. 7) Moments tu paling penting. I hope he can snap a…

ENGLISH CONCEPT DETAILS

Image
I admit I'm very fussy when it come to details. So i've been goggling, bought a lot of expensive bridal magazines and seek for opinions. Google and opinions is free but then the bridal magazines, Oh Mai G G G G its so damn expensive. RATU SEHARI cost me RM25 per one and now I have 4 of the magazines in my books rack. And then come to PENGANTIN which costs RM14.90 ke RM13.90, I pun lupa and I have like 5-6. Lepas tu come to NONA. NONA costs me RM14.90 and I have 2 of it. Thats not included the magazine yang I pun tak pernah beli but when I saw the "EDISI PENGANTIN' terus macam wahh must grab must grab. But then sometimes, I bought it but didn't manage to read it, well bak kata Apek ianya satu pembaziran. Hello! Im bz darling plus I love to see the picture not read it.. So u all can count how much I burst my moneys into this pembaziran thing. ^_^*giggle


So the details I would like to stress out to my wedding decorator and stick a pen out and write on his forehead, A …

PREPARATION: PELAMIN AINEE'S SIDE

Image
Hari ni hepi sangat sebab dah bayar deposit untuk pelamin. Pelamin sahaja 3K++ tapi sangat puas hati ok. SANGAT!! Just wait and see. Betul! Really the english concept ok!
Apek: Baby nak ke?? Ainee: (buat muka paling comel sekali) Apek: Nak lah tu. Ainee: B! Betul B nak ni?? (ahahahah tanya Apek pulak) Apek: Betul!! Baby suka kan?? Amiklah Ainee: Cantik gila kan?? Macam everything so complete. I want it! I want it Apek: (keluarkan duit deposit) Ainee: Tenkiu boo. I love u lah..
Once in a lifetime kan so why not? Lain ahh bday party ke maybe ahh boleh buat every year. Sekarang ni senyum sampai telingalah. Tenkiu b! teenkiu! tenkiu!

COUSIN'S WEDDING & AUNTY'S WEDD

Image
Hai korang-korang. Ni Apek punya trademark bila masuk kereta untuk sapa adik adik I. Hari ni tak ada mood nak bercerita makanya layan gambar je boleh?

WEDDING MAK LIN

Masuk je TownHall terus terpegun tengok pelamin dia. Gah gila!! Besar gila. Dah tak tengok benda lain pun, makan pun tak. Datang untuk tengok pelamin je. Snap gambar pun ala kadar je sebab tengok pelamin secara real life lagi memukau. =D


Siapa siapa nak contoh pelamin kat Town Hall maybe boleh amik pelamin mak sedara I ni sebagai inspiration. I memang tak bolehlah nak amik as inspiration sebab weyh kang dikata meniru pulak. Tak nak I. I roman style ok?? Ecehhh!


Ni meja makan pengantin. Simple tapi cantik. I suka bunga ros besar besar kat depan tu.


SOLEMNIZATION ABANG APEH & KAK FARA

Lepas dah pergi wedding my aunty minggu lepas, kiterowang pergi Sungai Petani pulak. Apek pun I grab sekali bawa pergi Abang Apeh which is my cousin brother punya akad nikah kat Sungai Petani.


I suka tengok Apek senyum macam ni. Make me melt. …

CATERING

Image
Pagi Sabtu ni best betul kalau bangun awal awal. Hidup udara segar, mandi lambat lambat. Tak payah nak rushing sangat sebab mana ada orang kerja hari Sabtu bhaiii. Indahnya hari Sabtu. Lepas tu Ahad. Eeee I kecewa betul kalau dah sampai hari Ahad ni sebab esoknya dah nak Isnin. Nak tunggu Jumaat punyalah seksa, nak tunggu Isnin ehh sekejap je dia datang tak payah penat nak tunggu. Shuh shuh hari Isnin. I would love Monday with all my hearts if I can just rest and mingle just like Saturday and Sunday.
So hari ni apa plan?? Hari ni plan nak cari cateringlah. Catering best best tapi murah dan sedap. Kalau tak murah pun janji sedap lepas tu pelayan dia semua pakai vest barulah kena dengan tema english I. So hari ni akan pergi survey catering Azma, Abg. Yunus and catering Nasir. Yang lain lain tu tak tahu lagi but will survey sebab yang lain lain tu I tak tau food dia macam mana so takut risiko makanan macam tak ikhlas bagi orang makan tu tinggi. I nak bagi kawan kawan I makan sedap sedap o…