Friday, April 29, 2011

W & K

.TODAY.
-The same day Im going to be Apek's wife. It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday.. Ahahahah. Congrats Princess-

Kebodohan Ainee

OK! Bodohnya diri sendiri bila ingatkan delete comments kat bahagian setting yang sebelah posting new entries tu. Ingatkan comments tu macam reminder rupanya kalau delete comments tu, kalau datang comments baru senang ahh sikit kan tu yang excited delete sampai 1000 comments tu bila discover that comments thing. Rupanya kalau delete kat situ makanya terdelete lah kat mana mana yang ada comment. Haishh bijaknya Aini ni kan?

Monday, April 25, 2011

Handbag & Kasut


Yeah! Akhirnya, setelah sekian lama I dengan Apek dok bila pusing Jusco surely akan singgah kedai kedai handbag tak kiralah NOSE ke GUESS ke CARLO RINO ke VINCCI ke semua kedai wajib masuk sebab mana tahu ada ke beg yang dicari cari sebab I ni dah lama sungguh tak jatuh cinta dengan handbag besar. Semua skang main jatuh cinta dengan beg tomei tomei kecik kecik je. I siap cakap kat Apek suruh dia bagi I clutch je untuk hantaran tapi Apek over you dia cakap tak cantik kalau kecik so memang masalahlah kan nak cari beg yang boleh bikin hati I cair. Tapi semalam jalan punya jalan punya jalan, termasuk kedai NOSE macam tak sangka ada satu handbag yang boleh bikin semua hati tengok dia cair even Apek dengan adik lelaki I pun cair ok. Kulit gitu. Warna dah ahh seksi. I pun apa lagi cakap kat Apek, "Yeah dis is it!!". Terus beli on the spot sebab kalau nak tunggu sampai ke bulan 10 baru nak beli alamatnya tak ada handbaglah dalam hantaranku sebab I kalau suka betul-betul baru beli kalau tak memang handbag tu dibeli untuk disimpan je lah. I siap beli kasut sama pattern dengan handbag weyh.. Jangan main-main.

So semalam dah beli kasut reception satu, handbag dengan kasut untuk hantaran satu. Settle!! Sekarang ni tengah cari telekung sulam warna merah cili je.

Thursday, April 21, 2011

BERITA BAIK

Yes! Semalam dapat berita baik. Gaji I naik. Bukan naik RM50 yang memang dah jadi kebiasaan tapi lebih daripada tu. Tak sangka. Tenkiu boss. Macam ni baru ahh semangat gua naik sikit. Ni yang buat nak amik PJJ je kalau sambung studi ni. Tahun depan naik lagi gaji ya boss. Lagi satu kalau boleh nak bonus 4 bulan instead of 2 months. Hihihihi. Ni lah dinamakan rezeki, kena sabar selalu. Ada cuma cepat atau lambat je.

**lompat bintang 10x

Saturday, April 16, 2011

Tudung Bawal VS Shawl


Memandangkan hari ni konsert Justin Bibir, nah tataplah gambarku dengan buku budak Biebier ni puas puas. Tak! Tak! Im not the bieberer, ni buku kawan adik I lah. Agak ahhh I fanatik sangat kat Bieber. Lagi minat I dengan Justin Timberlake kot. Ahahhhahaha! Tapi lagu lagu budak kecik ni memang sedap. I like..


Hari ni sahabat rapat I buat kenduri tahlil. I ni biasa ahh tukang nyemak kan memang orang pertama ahh sampai umah dia walaupun agak lewat sikit still orang pertama. NI semua sebab dok lilit lilit pashmina sebab weyh nak attend kenduri tahlil kot, agak ahh kalau freehair pun respect ahh sikit kan. Siap tengok video Maria Elena lagi cara cara pakai pashmina. Sumpah tak tipu tapi resultnya hampeh. Serabai nak mampos, respek betul gadis gadis yang pakai tudung lilit sana lilit sini tu. I ni?? Ambil masa sampai 30minit pun still tak jadi jadi okay!!! So terus pergi rumah Ain, mintak pinjam tudung adik dia je sebab kat rumah ada tudung pashmina tu satu je sebab adik perempuan dah angkut semua tudung dia pi kolej lepas lepas tu terasa tudung ibu seperti tudung orang tua sangat ahh pulak. So yeah off to rumah Ain.


Mula-mula Ain bagi shawl. Eeee tak mau shawl sebab tak bawak anak tudung. Lepas tu dah pening tak tau nak pakai tudung apa sekali nampak tudung bawal tersadai kat penyampai terus cakap kat Ayu nak pinjam. Perghh gila heeaven ok pakai tudung bawal. Senang, ringkas and sangat selesa.


Selesa sangat pakai tudung sempena nama ikan bawal ni. Tak yah susah susah lilit sana lilit sini. Oh yeahh besides me is my mak datin Ain okay.. Bling bling gitu tudung you datin. I like!!


What pandang-pandang???
Tudung Bawal VS Shawl yawww..


Terima kasih ahh Datin Ain, susah susah je bagi I ni makan banyak-banyak tapi daging ko juga yang habiskan sebab aku tak suka makan daging kan?? Eeeee lama tak jumpa, tadi jumpa best gila okay. Lepak lama gila walaupun lepak dalam rumah je. Miss u like hell and trima kasih daun keladi ada budi gua balas balik for that eye lash curler. Aku akan make sure bila aku lentikkan bulu mata, aku akan teringat kat ko. =D

Best taw kenduri tahlil ni. Ada banyak makan. Ada laksa, ada keohteow, ada cendol, ada roti jalan. Macam-macam. Bayangkan I makan banyak gila sampai kena pastikan esok joging selama 30 minit lepas tu jalan laju-laju selama 30 minit supaya apa yang makan tadi akan terbakar dengan jayanya dan tak sempat menambahkan lemak yang dah sedia ada.


Ini rupa I bila pakai tudung lilit lilit sumpah amik masa gila lama okay nak bersiap. Lain kali dah tahu dah kalau malas dan dah lambat sangat nak siap, silalah pakai tudung bawal yang sekarang ni I rasa dah jarang beno orang pakai. Semua orang pakai shawl je skang, apa barang derrr pakai tudung bawal kan?? Tapi weyhh gua kagum ahh dengan kenikmatan pakai bawal, serius cakap ahhh.




Ohh ini rupa lepas habis kenduri. Belemuih. Muka penat gila sebab penat melayan tetamu. I sebagai kawan yang paling baik sekali manalah boleh datang dan makan je mesti ahh kena tolong sekali kan?? Ohh bout the hijab, we'll both will wear it soon. Really soon. Just takes time je. Yeah, kalau bagi alasan tak bersedia lagi kang habis kena tempelak kan its all about ketentuan Allah, Allah dah suruh pakai, pakai ahh kan but then bukan tak nak pakai langsung, just.. Aihh susah nak kata. Btw,
Doakan our heart tak pernah tertutup untuk menutupi aurat okay.. (^_^)

Thursday, April 14, 2011

BUDGET : TUNANG

WELCOME TO SEGMEN BUDGET TUNANG. IM AINEE AS YOUR HOST FOR TODAY!

CAUTION!!
PLEASE GET READY WITH PANADOL AND A GLASS OF WATER BY YOUR SIDE COZ THE POSSIBILITY OF YOU GETTING DIZZY WHEN YOU READ WHAT'S AINEE GOING TO MEMBEBEL IS QUITE HIGH.



Ok. Disebabkan dah ramai sangat tanya I soalan ni baik di FB lama mahupun di FB baru yakni di email sekalipun ramai beno orang suka tanya soalan ni makanya I tempeklah kat sini jawapannya supaya semua orang boleh baca. Kira macam jawapan berbalas versi borong ahh.

So mari kita kira baget tunang I. Majlis tunang I lah, bukan tunang orang lain tau so maybe tak samalah kos pembaziran wangnya. Maybe ada yang lebih maybe ada yang kurang. Maybe korang boleh kurangkan apa yang terlebih and lebihkan apa yang terkurang. Ni semua just nak bagi gambaran berapa budget yang perlu korang ada kalau plan nak bertunang.



1) KHEMAH
Actually ni tak berapa penting pun tapi untuk keselesaan para tetamu makanya wajib ada ok but depends on the individual. Ada orang porch rumah dia besar gila then siap ada bumbung lagi so tak perlu khemah lagi ahh so boleh save duit kat situ tapi kalau rumah macam I uishh kena sewa khemah woii kalau tak mau dengar tetamu mencarut carut tak cukup tempat duduk. Macam I sewa 2 khemah biasa je. Kenapa 2 instead of 1? Sebab I ni memang seriously utamakan tetamu dulu before myself. I tak nak tetamu rimas tak cukup tempat duduk ah. Nak makan pun kena tunggu giliran sebab tak ada tempat kosonglah so I tak nak macam tu. Hasilnya, tetamu I semua selesa on that pre-big day. (^_^)

KOS: RM150 (1 khemah plus kerusi meja sekali alas meja)
RM300 (2 khemah sekali kerusi meja + alas meja)

RM60++ for skirting meja buffet

CONTACT: 019-510 7870 (Isa)



2) MAKAN-MAKAN
Bab makan-makan ni tak sure sebab masak sendiri lepas tu ayah yang sponsor. Rasanya RM1000 jugak habis untuk 150 orang tetamu sebab masak lauk ayam berempah, ayam masak merah, daging kurma, kacang panjang masak rendang, tembikai. Lepas tu air ribena, konon nak ikut tema purple ahh sampai air pun nak warna purple nyah. I ada gebang kat sini. Kalau nak senang upah je katering. Maybe kita boleh kira RM8.50 satu kepala. Macam I nak kira upah pekerja lagi RM80 untuk 2 orang lepas tu sewa pinggan pinggan tu semua dah RM200 so better ahh amik catering je. Pusing pusing balik kosnya sama je.

KOS: RM8.50 x 150org=RM1,275


3) PERSALINAN
Haa kau jangan main BM I skang ni, A++ tu. Tak panggil baju ke apa panggil persalinan wooo. Ok so persalinan ni I sewa dengan harga RM180 sahaja dekat B&R Boutique which is dekat dengan Jusco. Apa yang dia bagi? Memang best sewa dekat dia ni, kat butik lain rasanya tak dapat kot. Dia bagi I baju yang cantik marvelous tu, kasut, aksesori, veil, korset dan aksesori. Kawan-kawan semua puji I punya baju lawa, dah macam nak kahwin dah baju I. Ohh terima kasih kawan-kawan yang memuji, terasa berbaloi baloi sewa baju ni.

DEPAN

BELAKANG

KOS: RM180

TIPS: Bila tengah survey baju terus nyatakan budget and make sure budget tu kurang RM20-RM50 dari budget sebenar kita sebab macam I ni, mula-mula akak tu cakap RM250 lepas tu I cakap budget I RM150 je then dia cakap kalau RM180 boleh? I pun on je lah walaupun over the budget tapi still affordable. Tanya kat kedai lain dahh ahh buruk nak charge mahal pulak tu memang tak dapat ahh.

4) PELAMIN
So pelamin ni kiterowang buat sendiri. Kawan-kawan semua suka. Cakap lain dari yang lain ahh. Ada yang nak amik jadi wedding planner ah. Amboihh!! One day ok kawan-kawan. One day! Nantikan je

KOS: RM500

TIPS: Baik ambil pakej. Pakej lagi murah. RM500 dah boleh dapat complete semua dah dari baju, makeup dengan pelamin.


5. HANTARAN
Untuk hiasan hiasan hantaran semua serious mahal gila.

KOS: RM215 (Apek to Ainee)
RM260 (Ainee to Apek)

Barang-barang kat atas dulang tu depends. Maybe round up semua termasuk barang hantaran dengan hiasan dulang semua tak termasuk duit hantaran yang Apek bagi on dat day jadi:-

TOTAL: RM1,500


TIPS: Mintak makcik-makcik sedara sponsor barang atas dulang tu kecuali cincin dengan duit hantaran ahh kan. Melampau ahh itu pun nak sponsor. Jimat!


6. MAKEUP
Makeup done by Lily Ah Loy and her assistant cousin, Aliyyah Abdul. Gambar ni tak edit langsung okay. Dia makeup memang smooth sangat, tak payah nak edit edit dah memang jerawat ke kumbang ke apa ke semua memang totally vanish walaupun in real life. Bayangkan gambar kat atas ni snap pakai DSLR tapi weyhh licin habis, ye ahh biasa kalau pakai DSLR sure tak dapat tutup kecacatan kat muka kan tapi makeup done by LIly ni wahh memang terbaik ahh. Semua kawan kawan puji how I look amazingly beautiful on dat day. Thanx to Lily and Leya baby. Sampai mak Apek time nak sarungkan cincin pun cakap, "Cantiknya Aini, wanginya Aini". Ok tang wangi tu pun thanx kat Lily jugak sebab dia sembur perfume Anna Sui dia kat I. Nak harapkan I ni mana datang perfume, poket rabak tak mampu beli.

Closeup. See? Tak nampak kan ketumbuhan ketumbuhan kat muka. Yang penting tak tepung gomak okay. Natural! I'm going to hire her as my makeup artist for my BIG DAY too. Do add her on FB or follow her on Twitter if u keen to take her as your MUA. Her price? Seriously, its so damn reasonable. I waktu tunang ni free je dia makeup sebab member kan tapi time kahwin kang siap ahh duit tak dapat ahh semua nak FREE. Ahahahah!

Leya, Ainee, Lily, Ain (double L, double A)

KOS: RM100++


8. RAMBUT
Pakai tudung tak ada masalah rasanya. I buat sanggul ni kat salun sebab takkan nak suruh Lily buat sekali, dah ahh makeup free melampau ahh nak buat rambut pun free kan. Ahahhaha!

KOS: RM45


9. WELCOME SIGN
Untuk letak depan pintu. Kira macam me'WELCOME'kan orang yang sudi datang ah so kiranya tetamu yang datang rasa macam dihargai gitu. Eeewahh!!

KOS: FREE
(Sebab Apek yang design. Itu pun I mintak one day before our engagement ceremony begins. TQ B for fullfiling my wish. So siapa-siapa nak design, yeah u can trust Apek and the price memang very the murah okay)


10. INVITATION CARD
Disebabkan my #DearFutureHusband ni Graphic Designer, I pun apa lagi memang menggunakan anugerah yang dia ada sepenuh-penuhnya lah. So I request nak kad tunang. Ye ahh senang sikit my office mate yang tak pernah datang rumah I nak datang kan? See! Kad tunang pun Apek boleh design so siapa siapa nak design boleh ahh request kat Apek. Tak kira ahh kad kawin ke kad hepi bday ke bunting ke banner ke semua sapu. Email him at apek_amirul@yahoo.com. Nak ngorat nak jadi madu I pun boleh, email je dia. Ahahhaha! Refer here.

KOS : DESIGN (FREE)
KERTAS: RM10 (termasuk yang reject)
PRINTING: Tak tahu


11. GUEST BOOK
Ok gambar Guest Book solo solo takde, yang ada kat gambar ni je. Kos yang ini pun tak tahu. Tapi yang pasti kalau print sendiri murah. Kalau tak tau nak design just upah orang je okay. By the way tu hadiah-hadiah yang I receive dari kawan-kawan yang datang. Tu belum salam kaut lagi tu. Tak sangka tunang pun dapat hadiah dengan duit. Double like okay!

KOS: UNKNOWN
yang pasti less than RM20


12. GUESTS
Untuk semua kawan-kawan yang datang, THEY ARE PRICELESS.


So let us summarize it
1) Khemah (2 biji + skirting) = RM 360

2) Makan (RM8.50 x 150 orang) = RM1,275
3) Persalinan = RM 180

4) Pelamin = RM 500
5) Hantaran(include cincin exclude duit hantaran) = RM1,500
6) Makeup = RM 100

7) Rambut = RM 45

TOTAL = RM3,960

Jangan takut tengok figure tu, semua benda boleh kurang. Macam I, I tak mampu nak bagi tetamu I doorgift so I tak bagilah. I mampu bagi makan je. Lucky me they enjoyed the day. So yeah jangan terlalu bazir sangat okay. Macam I ni, baru hari ni kira total semua sebab nak share dengan korang, weyh sumpah terkejut okay. I ingatkan I habis dalam 2-3ribu je tapi ni dah cecah RM4,000 der. Bazir weyh. Bazir. Tapi dah lepas pun nak fokus kat kawin skang ni, so jom buat adjustment sikit.

ADJUSTMENT
1) Khemah (1 biji + skirting) = RM 210
2) Makan (RM8.50 x 100 orang) = RM850
3) Persalinan + pelamin + makeup = RM 500

4) Hantaran simple simple (RM20x12dulang) = RM240
Barang-barang mcm kek, sejadah semua mintak sponsor. Cincin emas RM189 seketul pun ada. Belah rotan kalau tak silap RM120++, kalau tak silap ahh so choose wisely)
TOTAL = RM1,800

Haa see baru RM1,800 kalau tak termasuk cincin serta barang-barang atas dulang ahh. Kalau termasuk cincin pun tak lebih RM2,200. Kenapa boleh cut cost dengan begitu banyaknya??

1) Khemah instead of 2 ambil 1 je.
2) Tetamu jangan ajak ramai-ramai. Kalau boleh lagi kurang lagi bagus. Ajak saudara mara dan rakan terapat je.
3) Ambil pakej instead of asing-asing.
4) Hantaran mintak sponsor. Biasanya tak payah mintak surely ada orang sponsor tu sebab tu I punya instead of 5 jadi 11.
5) Cincin tak payah over, ikut syarat je.


So, hopefully u all tak pening baca apa yang I merepek and harap sangat dapat bantu sesiapa yang dalam proses nak bertunang tu tambah-tambah yang rajin email I. I appreciate that so much. Ohh and actually wants to help one of my buddy yang ala-ala macam nak bertunang tahun ni walaweyhh padahal baru kapel, hepinya tapi sebab dia belajar jauh balik Ipoh pun like once in a month so kawanku then bila tanya I on the spot tak dapat jawap sebab sendiri pun tak tau kos tunang berapa so ni untuk kau jugak okay. U know who u are. I promise to keep it secrets until the pre-big day come right? **kudos =))

Tuesday, April 12, 2011

PHOTOGRAPHER - Hired

So hari ni dengan rasminya dah hantar email dekat Hafiz to confirm I dengan Apek nak amik dia as our official photographer.

OK! Why we opt Hafiz from hafizudinhamdan photogrpahy yang dulu dikenali sebagai sukasukaphoto as our photographer for our 3 event??

1) Because he's young surely boleh satu kepala dengan kiterowang sampai boleh ketuk kepala masing-masing.
2) He can give us the best price ever. I mean FOREVER and ever berever sony bravia.
3) Photobook is way more interesting than the hardcover album (ok interesting sangat sampai lupa apa nama album yang keras keras tu, sumpah lupa ok!).
4) He is super damn talented ok. Idea dia super fresh macam ikan segar kat pasar. RARE!
5) He's flexible, tak tamak and yang penting he's doing it because he has passion on it eh ke in it? Bukannya saja saja beli kamera then terus terjun dalam bidang photogprahy untuk cari duit senang.
6) He knows how to make a picture look extremely beautiful.
7) Moments tu paling penting. I hope he can snap a lot lot lot lot of moments during mysolemnization and reception.
8) Dia bukan tau tangkap je, dia tau edit. Dia edit manyak cuntik juga. And I percaya waktu dia snap pic tu dia dah tahu dah dia nak olah gambar tu macam mana. Apek as a graphic designer pun salute 100% his work.
9) Dia sayang makwe dia (ok ni takde kaitan! ahahahha)


PALING PALING PALING PENTING WE TRUST HIS CREATIVENESS BEYOND EVERYTHING!


So here we go, our photographer for our BIG DAY is HAFIZZZZ. **applause


U better make sure u can tahan my gila-gila attitude ok hafiz. Ahahahhah!!


So whorever that is still in doubt in choosing a photographer, do consider Hafiz. Emailed him and u will be suprised.

This is so my feberet. Credit to Hafiz.

Friday, April 8, 2011

ENGLISH CONCEPT DETAILS

I admit I'm very fussy when it come to details. So i've been goggling, bought a lot of expensive bridal magazines and seek for opinions. Google and opinions is free but then the bridal magazines, Oh Mai G G G G its so damn expensive. RATU SEHARI cost me RM25 per one and now I have 4 of the magazines in my books rack. And then come to PENGANTIN which costs RM14.90 ke RM13.90, I pun lupa and I have like 5-6. Lepas tu come to NONA. NONA costs me RM14.90 and I have 2 of it. Thats not included the magazine yang I pun tak pernah beli but when I saw the "EDISI PENGANTIN' terus macam wahh must grab must grab. But then sometimes, I bought it but didn't manage to read it, well bak kata Apek ianya satu pembaziran. Hello! Im bz darling plus I love to see the picture not read it.. So u all can count how much I burst my moneys into this pembaziran thing. ^_^*giggle


So the details I would like to stress out to my wedding decorator and stick a pen out and write on his forehead, A MUST HAVE ITEM is:-


1. BIRDCAGE


2. PICKET FENCES


3. ARCH WITH FLOWERS
similar to this picture would be nice.


4. WOODEN BENCHES
If possible. If not, janji ada kerusilah. Hehehehe!


5. DECORATIVE ENGLISH STYLE MAIL BOX
6. MIXTURE OF PASTEL COLOR FLOWERS
This is the most important thing I would like to highlight. No red color roses, no dark purple forget me not flowers please. All I wanted is pastel soft colors flowers macam bunga bunga kat atas ni. And I required my guests to wear pastel color attire too. If I saw someone wearing red dress or black baju kurung, my face pun surely akan tukar jadi color merah hitam jugak. U know what I mean rite?



and now Im in progress of making this burung-burung kertas and its a part of my DIY thingy. 8000 pcs? Its too much for me, tak tahulah sanggup buat ke tak. Cost pun tinggi jugak. T________T


Ok, now who wants to come to my wedd angkat tangan because Im listing my guests list this week to book the catering.


But bear in mind, my wedding is not as vogue as Marion Counter, not as adorable as Elyana but I promise myself my wedding will be remembered by me and him. As we trying to flashback this beautiful moments in our life, I want to make sure that we can chit chat all night long with a smile on our faces and never regret of what we have plan. Its not about to impress others u see, its all about us, OUR SPECIAL DAY IN OUR LIFE. (^_^)

Thursday, April 7, 2011

PREPARATION: PELAMIN AINEE'S SIDE

Hari ni hepi sangat sebab dah bayar deposit untuk pelamin. Pelamin sahaja 3K++ tapi sangat puas hati ok. SANGAT!! Just wait and see. Betul! Really the english concept ok!

Apek: Baby nak ke??
Ainee: (buat muka paling comel sekali)
Apek: Nak lah tu.
Ainee: B! Betul B nak ni?? (ahahahah tanya Apek pulak)
Apek: Betul!! Baby suka kan?? Amiklah
Ainee: Cantik gila kan?? Macam everything so complete. I want it! I want it
Apek: (keluarkan duit deposit)
Ainee: Tenkiu boo. I love u lah..

Once in a lifetime kan so why not? Lain ahh bday party ke maybe ahh boleh buat every year. Sekarang ni senyum sampai telingalah. Tenkiu b! teenkiu! tenkiu!

Tuesday, April 5, 2011

COUSIN'S WEDDING & AUNTY'S WEDD

Hai korang-korang. Ni Apek punya trademark bila masuk kereta untuk sapa adik adik I. Hari ni tak ada mood nak bercerita makanya layan gambar je boleh?


WEDDING MAK LIN

Masuk je TownHall terus terpegun tengok pelamin dia. Gah gila!! Besar gila. Dah tak tengok benda lain pun, makan pun tak. Datang untuk tengok pelamin je. Snap gambar pun ala kadar je sebab tengok pelamin secara real life lagi memukau. =D


Siapa siapa nak contoh pelamin kat Town Hall maybe boleh amik pelamin mak sedara I ni sebagai inspiration. I memang tak bolehlah nak amik as inspiration sebab weyh kang dikata meniru pulak. Tak nak I. I roman style ok?? Ecehhh!


Ni meja makan pengantin. Simple tapi cantik. I suka bunga ros besar besar kat depan tu.


SOLEMNIZATION ABANG APEH & KAK FARA

Lepas dah pergi wedding my aunty minggu lepas, kiterowang pergi Sungai Petani pulak. Apek pun I grab sekali bawa pergi Abang Apeh which is my cousin brother punya akad nikah kat Sungai Petani.


I suka tengok Apek senyum macam ni. Make me melt. Eeewahhh!


Yeah! Akhirnya Abg Apeh dah ada bini dan I dah ada kakak sedara yang baru. Tapi.....................................


......kakak sedara tersayang yang tua setahun ni tetap tak dilupakan sebab tak ada siapa boleh challenge gedik kami. Mana ada pengganti weyh. Selisih faham gelak ketawa semua ada tapi air dicincang manakan putus weyh sampai Kak Fara ingatkan kiterowang kembar. Kembar ke? Agak rambut fesyen sama kot cuma Kak Lieya belah rambut ke kiri, I belah ke kanan. Aahhahahah! Opss, we're both taken so tak ada chance eh.. Kak Lieya kawin bulan 6 ni which is weyh nak dekat dah gabranya while me is in October so tak gabra sangatlah. All the best kakak saudara, first night kang jangan gelabah lebih. Ahahhahaha!




Now cuba teka time ni kiterowang kat mana??



PENANG BABY!!!!!!!!!!!!!!!!



Yes, Penang again. Baru je pergi waktu bday hari tu dengan Apek tapi kali ni pergi dengan family I pulak. Tapi tak jalan mana mana pun, saja bawa adik I paling kecik si Ifa Joe tu naik feri then lepak kat Batu Feringhi lepas tu balik Ipoh. Tapi we have so much fun. Serious!






Iqa Joe & Ifa Joe is having so much FUNnnnn.



Remember this kedai jeruk? Apek punya posisi jalan sama je.

Tapi kali ni Ibu pulak borong jeruk jeruk.

Ok so dats is my happy story with Apek and my family. Da da.

**pen off

Saturday, April 2, 2011

CATERING


Pagi Sabtu ni best betul kalau bangun awal awal. Hidup udara segar, mandi lambat lambat. Tak payah nak rushing sangat sebab mana ada orang kerja hari Sabtu bhaiii. Indahnya hari Sabtu. Lepas tu Ahad. Eeee I kecewa betul kalau dah sampai hari Ahad ni sebab esoknya dah nak Isnin. Nak tunggu Jumaat punyalah seksa, nak tunggu Isnin ehh sekejap je dia datang tak payah penat nak tunggu. Shuh shuh hari Isnin. I would love Monday with all my hearts if I can just rest and mingle just like Saturday and Sunday.

So hari ni apa plan?? Hari ni plan nak cari cateringlah. Catering best best tapi murah dan sedap. Kalau tak murah pun janji sedap lepas tu pelayan dia semua pakai vest barulah kena dengan tema english I. So hari ni akan pergi survey catering Azma, Abg. Yunus and catering Nasir. Yang lain lain tu tak tahu lagi but will survey sebab yang lain lain tu I tak tau food dia macam mana so takut risiko makanan macam tak ikhlas bagi orang makan tu tinggi. I nak bagi kawan kawan I makan sedap sedap ok tambah tambah ada kawan kawan I yang datang from Kedah, Pahang dengan KL. Kang kalau datang takkan nak tengok pelamin, baju dengan decoration je kan? Surely ahh nak makan sekali. So sedap tu perkara paling utama tapi kalau tak pakai vest or at least kemeja putih pun kena reject. Ok skang mana satu yang utama ni ainee oi??

WAJIB!!!!

HENSEM MACAM NI? WAU! ITS A BONUS!


Lepas tu kalau belah Apek kalau bolehlah kan nak budak budak catering tu pakai baju melayu or baju kebaya/baju kurung baru ahh nampak ke'tradisional'nya. Kalau boleh... Sebab kalau cakap kat Apek ni sure dia cakap I merepek. Dia tu berfikiran realistik ahh sangat. Poorahhh my baby boo. Tapi apa apa pun I tetap nak tanya jugak boleh ke tak. Kalau tak boleh tak apalah tapi I nak pasang angan angan nak bukak catering yang menyediakan perkhidmatan mengikut tema. Ecehh!! Angan angan je lah bukan impian. Kalau dapatlah pakai baju melayu perghh time tu semua wanita mesti terpegun ahh sebab laki tak kacak pun boleh jadi kacak ok kalau pakai baju melayu. Aura dia lain macam wooo, time tu banyaklah orang bertemu jodoh kang.

Kacak kan?? Bukanlah maksud I Shah Rukh Khan ni tak kacak tapi bila pakai baju melayu terus jadi kacak tapi weyh serius I tak pernah rasa Shah Rukh Khan ni kaca. Why ehh?? Kacak lagi Adi Putraku.


Dah lah hari Ahad hari tu best. Apek manjakan I. Dia layankan je apa yang I nak habis terus duit dia. Three of things he bought for me is......


Apek belanja I perfume, mask dengan scrub. Yang bentuk macam peach tu scrub. Yang bentuk macam epal tapi bukan epal maybe its call cili benggala perhaps haaa yang tu mask. Best ok pakai dieowang semua ni. WANGII je rasa. Beli kat SASA. Time ni ada promotion. Dah lama dah nak mask dengan scrub tu sebab bekas dia comel sangat. I suka benda comel comel macam ni tu yang mintak jugak kat Apek sebab nak guna duit sendiri uishh sayang weyh. Baik kowang pergi SASA mana tau ada lagi ke promotion BUY 2 for RM33 only. Murah sangat kan?? Di samping tu I telah membuang duit I ke arah magazine RATU SEHARI yang sekarang ni harga dia bukan RM23 dah tapi RM25. Apek pulak beli buku design design dia yang harga RM40++ tapi takpe ilmu kan.

.ok lah bye.

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...