Friday, March 29, 2013

MAGNUM

Ice cream yang telah mendapat tempat di hati I sejak pertama kali dikeluarkan. MAGNUM! Walaupun harga dia mahal tapi tak apa buang sikit duit untuk rasa ais krim yang coklat dia memang coklat bukan jenis coklat rasa tak ada rasa coklat. Nama je coklat. Now dia keluar versi baru. 


Mana nak cari eh? I cari kat kedai runcit kat ofis I ni tak ada pun.


P/S : Semalam dah tukar modem baru so now internet dah okay balik. Alhamdulillah. Dan macam biasa semalam adik-adik datang tolong handle proses kad kahwin lagi. Balik pukul 1.30 pagi. Bayangkan I dengan Amirul dah pengsan tertidur dieowang still buat kerja. Dah lah tu siap kemaskan ruang tamu lagi. Alahai, sugar sista betul. I dengan Amirul dah tahu dah nak belanja kat mana.

Thursday, March 28, 2013

ADIK ADIK YANG MEMBAHAGIAKAN

Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah. Our baby business makin mendapat tempat di hati pemuda dan pemudi. Thank you thank you so much for your support. Mana belum tahu apa baby business I sila search for NIMI Projek kat Facebook and jangan lupa klik like. Kalau berkenan boleh private mesej or email to nimiprojek@yahoo.com.

Lately, memang kami tak cukup tidur especially Mr. A. I ni kalau rasa mengantuk memang tak boleh ditahan-tahan dah. Tapi semalam rekod tu tidur pukul 4.30 pagi nak siapkan order for Maizatul Akma. Biasalah dalam industri printing ni paling suka buat hal printer dengan komputer. Dugaan betul tapi tak apa sabar itu akan membuahkan hasil. Itu yang lambat tu.

Dah 2 - 3 bulan komputer Mr. A meletup disambar kilat. Habis graphic card dia semua terbakar. Semua tak boleh diselamatkan. Semalam macam dah tak tahan sangat dah nak tunggu warranty for mother board, cadang nak belilah komputer baru sebab my laptop nak loading AI memang lembap sangat. Susah sangat nak design. Tapi alhamdulillah, Allah tu Maha Mengetahui, Mr. A pun dapat call cakap komputer dia dah siap. Jimat ribu ribu. Keluar ratus ratus je. Alhamdulillah.

Semalam adik-adik I datang rumah menolong proses menyiapkan kad kahwin customer sampai pukul 2 pagi okay. Sebelum tu pancing belanja chicken chop dulu. Terharu sangat dapat adik-adik sweet macam ni. Siap buat trial and error lah, QC lah. Macam-macam sampai Ifa pun dah jadi pekerja mahir. Ingatkan nak buat rotation of work tapi sebab dia dah mahir maka tak jadilah. Nanti slow sebab nak kena mula daripada bawah. I am bless to have them in my life. Macam manalah sampai hati nak halau nak buang dieowang ni? NO WAY! NO MATTER WHAT IS THE REASON!

Iqa & Ifa, doakan akak dengan Apek dimurahkan rezeki okay supaya akak boleh belanja korang everyday. Boleh bawak korang jenjalan sekali pusing bumi.


Pekerja mahir tanpa gaji. Kad kahwin ala buku sekolah.

Some simple deco for our small office. =)

You can visit our website at www.thenimiprojek.blogspot.com for more pictures.

Monday, March 25, 2013

23 March 2013


Berjaya membuang duit kepada adik adik perempuanku. Kemain pandai pau akak eh?

Pizza Hut sekarang dah sedap balik. Dulu dia punya roti keras, sekarang very the good eh.

Thursday, March 21, 2013

Ynaa Oh Ynaa Wedding

Assalamualaikum. Kita nak belog pasal weddinh Yenadey ni. Dah kahwin dah budak tu. Tak kira walaupun dah 2 minggu dia kahwin, kita nak update gak. Sebab wedding dia cantik sangat. Wajib share. Wajib pertotonkan.

From Ipoh - TTDI.

The Pelamin. Cantik yang amat lah hoi.




Meja makan pengantin. Double the sweetness.
Pengantin baru sampai. Pandai betul I set time.
The Cake











Gigih I zoom muka pengantin yang sangat cantik sama hensem.
Walkway
Centerpiece

Arch
Guestbook Corner. Part lawak adalah I tiba-tiba tak tahu nak tulis jawi. Gugup!
Thumbprint corner. I tengok semua orang skema tinggalkan cop jari je. Datang Puan Nuraini terus amik pen conteng nama kat situ. Just like what I have ask my guest do it during my big day on 2010.
Photobooth
Jangan tanya kenapa muka cacat cenggitu. Jangan tanya kenapa pakai seluar tak pakai baju kurung. Imf rom Ipoh babe. Tak daya nak berbaju kurung lama-lama dalam cuaca yang panas. Oh by the way, inilah pintu gerbang yang diletakkan kat luar. Belum masuk pun dah WOW! 50x inikan dah masuk lagilah the double triple WOW SANGAT CANTIK WEDDING YNAA!
Pengantin ini belum basi ya. Tengah makan time ni.
Pengantin belum basi dan pengantin baru. Tahniah awak. Sorilah kacau awak tengah makan. Time ni I dah nak balik dah terpaksa kacau pengantin manja-manja makan bersuap. Semoga kekal hingga ke syurga. Suka tengok! =)
The Doorgift
Dalam dia ada coklat dengan sweets. Nyum nyum!
Adik bertemu sahabat lamanya. Tak sangka cousin dengan Ynaa. Abang dia kawan I dengan Amirul. Yang lawka tu boleh dia tanya macam mana nak pergi Pudu dekat kiterowang. Memanglah tak dapat jawapan weyh, kami Ipoh kot!


Ringkasannya ialah:-
Pelamin : Cantik sekali
Walkway : Cantik sekali
Arch : Sama macam arch I. Cantik sekali.
Centerpiece : Simple but so sweet.
Makanan : Memang power! Power yang super duper. Sedap yang amat.
Kek : Manis bentuknya
Meja Makan Pengantin : Perfect! Sweet!
Baju Pengantin : Meletops! Flowy! Cantik! Combination warna menarik sangat
Doorgift : Just nice.
Memories who come to her wedding : Ada photobooth, guestbook & guestchop. Perfect!


APABILA DUA HATI BERTEMU ATAS SATU MATLAMAT KERANA ALLAH, ITULAH KEBAHAGIAAN! I SAW THAT IN YOU AND YOUR SPOUSE. ROMANTIK-ROMANTIK SELALU OKAY!

Wednesday, March 13, 2013

Props by NIMI Projek


Alhamdulillah. Praise to Allah. Syukur! Syukur! Our baby business berjalan dengan lancar. Tambah-tambah item props ni sangatlah laku. Siapa tak kenal NIMI Projek lagi boleh tengok dekat sidebar ada Facebook Fan Page. Haaa silalah like dan jangan lupa ajak kawan-kawan like sekali tau.

Harga untuk props? Harga bagi 1 set props (5 pieces) hanyalah RM25 sahaja exclude postage. Postage RM6 sahaja. Design boleh pilih nak design macam mana. Tapi kebiasaannya customer akan bagitau kami dia nak warna apa lepas tu konsep macam mana then kami buat magic. Hihihi! Mari mari props murah, props murah.

Bukan props je tau kami buat, kami pun ada tawarkan khidmat kad kahwin, doorgift, thank you tag, photobooth dan sticker. Pendek kata apa yang customer nak dari kami, kami akan usahakan. Insyallah, harga kad kahwin cantik tapi berpatutan.

Email : nimiprojek@yahoo.com
Website : www.thenimiprojek.blogspot.com
Facebook : NIMI Projek
Instagram : #NIMIProjek


SPREAD THE NIMI LOVE, PEOPLE!


Hugs & Kisses,
Aini & Amirul

Friday, March 1, 2013

Doaku untukmu Sayang

Sekarang ni I dengan Amirul main balas-balas email kalau waktu kerja. Sama je dari zaman belum nikah dulu. Suka nak rindu-rindu tau.

Semalam balik dari kerja, lepas Amirul ambil I adalah keluar satu lagu ni kat radio. Lepas tu Amirul tanya, ada bukak email tak? I cakaplah tak ada sebab semalam busy sangat. I tanyalah kenapa? Then dia cakap, dia hantar lagu macam dalam radio ni kat I. I tanyalah apa tajuk lagu ni sebab I mana pernah dengar. Dia akap "Doaku untukmu Sayang". Ahhh so sweet. Terus diam nak dengar lirik dia.

Hari ni bukak email, amboih bukan main siap bagi link pergi YouTube lagi.

I love u more cayang. I always pray that we will be together until Jannah. Amin!

Wali Band - Doaku Untukmu Sayang
Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Illahi
Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...