Sunday, June 28, 2009

wajah baru

sila tengok HEADER baru saya..
amacam machaa???ada rupa orang nomad tapi bertamadun tak??
ye larr selalu sangat pindah randah sampai sesat kat GURUN MALAYSIA





ohsopopup : ingat lagi tak post korset boleh isi duit, haaa tu saya tengah bimbit korset seksi tu larrr sampai orang utan dalam hutan tu pon berdarah hidung tengok beg gojes(GOURGEOUS) tu!

Thursday, June 25, 2009

cis!!ADA HP BARU LAGI CANGGIH DARI I PHONE

sebagai peringatan nak tanam dalam otak 10 Jun 2009 Apek belikan i hp baru


model : Nokia N97


KELEBIHAN
1) boleh pakai 2 sim card skaligus..tak payah penat penat pakai 2 hp bila orang call gelabah tak tau hp mana satu yang berbunyi walhal ringtone lain-lain.. (HAA JANGAN SOROK MUKA!)

2) senang sangat nak taip mesej..kalau nak taip
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA waktu tengah marah pon takpe sebab tak payah tekan tunggu then tekan lagi tunggu..so seswai sangatlah untuk orang yang suka melepaskan kemarahan macam saya..SUMPAH SUKA WEI KEYPAD DIA! =D

3) sila cari sendiri........




KEBURUKAN

-keburukan harus kecil bagi mengelakkan kena saman..*ngeee

1) tak nak cakap nanti kena saman ngan nokia..saya tak nak kena saman!!berjuta weii!!takde duit T_T


OKIES MARI MULAKAN PENGEMBARAAN BERSAMA SAYA,
AINEE THE EXPLORER!!



pandangan pertama yang membuatkan ku jatuh hati
(PERGHH AYAT NAK maCAM DALAM AYAT NOVEL!)




wah sekali i bukak keypad dia macam keyboard....sumpah senang nak taip sampai sekarang ni main sms dengan mucukie pon rajin semacam je..24/7




wei bukak lagi sekali sebab terlampau chumel kalah anak jiran sebelah punya sebelah rumah so tak tahan nak tayang dekat rakan-rakan




untuk kelihatan lebih cantik i bagi larr korang gambar yang ini
(WALAUPON TAK CANTIK SILA CAKAP CANTIK GAKS!!PLEASE!!)



sumpah tak sah kalau takde kamera..tapi for me susah gila nak snap pic pakai handphone ni sebab touch screen kan so amatlah susah nak tangkap muka baget chumel semasa sibuk menanti kawan-kawan mahupun BARNEY N FRIENDS datang menghiburkan kita




terdapat juga dalam warna hitam..hitam?hemm seswai sangatlah untuk lelaki lelaki gay di luar sana..I LOVE GAY!!OPPPSS!!gay howt macam johny deep..GAYKAH DIA and hitam untuk gay ke?saja tak nak kasi orang beli warna putih actually supaya takut nanti kena cop GAY ngan ainee..


haaa kan i da cakap lagi canggih dari IPHONE..CEEWAH PADAHAL IPHONE LAGI GEMPAK SAJA JE NAK BERIA NAK HANDPHONE SENDIRI MENANG!



AND HANDPHONE NI NEW ARRIVAL DAN BOLEH DIDAPATI DI PASAR RAYA PASAR RAYA BERDEKATAN..DUN MISS IT!!BAGI WARGA IPOH CHECK IT OUT AT JAYA JUSCO..then kita boleh tubuhkan fan club(SUMPAH BERIA CIK ENI NI)


again to my lover thank you so much sebab menghadiahkan sebiji hp menggantikan hp yang lama yang semua da patah, warna dari pink berkilat jadi warna putih suci (MAKNANYA CAT DA TERCABUT SUMPAH CAM LEH SIMPAN KAT MUZIUM!!nak tgk??okies later snap pic hp lame i sumpah korang akan menangis tak henti..)

Friday, June 19, 2009

peta berguna untuk orang yang nak lari JPJ


rajah 1.0
PETA JALAN POLO


disebabkan ketidakpuasan hati terhadap JPJ pada entri lepas nah saya dengan tekun menurunkan bakat seni saya yang amat dikagumi masyarakat seantero..


paham?paham?paham?
ALAH TAK PAHAM KE??


okies murid-murid sila bangun dan
UCAPKAN SELAMAT SEJAHTERA KEPADA CIKGU AINEE CUMI2..HARI NI CIKGU AKAN MENGAJAR SUBJEK GEOGRAFI
*senyum =D





rajah 1.1


ni lar rupa JPJ tu serupa taek muka dia bila sambut aku..
disebabkan muka dia macam taek lalu aku pon lukis larr taek merangkap si PJV tu..


entri ni khas untuk orang yang duduk kat IPOH yang suke merempit di tengah malam mahupon di tengah hari serta suka pakai helmet separuh yang telah diharamkan oleh kerajaan (DIEY INI AKU PERLI KAU!!) dan melalui JALAN POLO..



tak payah nak diterangkan lagi..lukisan taek saya tu lah di mana JPJ bertempek mencari memburu mangsa macam ketagih darah lagaknya..terpengaruh ngan citer twilight!!ALAH KAU TAK LAYAK LARR NAK JADI CAM EDWARD CULLEN YANG MAHA HANDSOME TU!
haaa pembaca wanita sila jangan tergugat sanubari bila bayangkan wajah edward..








nah saya bagi pic edward..sila cair!


so kalau warga-warga ipoh yang lalu jalan polo tu sila tajamkan mata anda melihat sejauh yang mungkin..tapi kompem memang boleh nampak jip pajero dia yang maha kilat tu so PADA PETA SAYA YANG CANTIK TU TELAH SAYA LUKIS ANAK PANAH KUNING KONONYA NAK KASI ALTERNATIF KORANG BOLEH LARI DARI TEMPUH JPJ YANG ORANG TAK ADA SALAH PON DIA AKAN TETAP CARI SAMPAI LUBANG CACING


sekian!!ehh cantik tak kuda yang saya lukis??


ohsopopup : bikin panas je tadi kat round about rumah MB tu ada insan bodoh tak reti bawak moto jalan tetiba break tak pasal pasal motor aku terciom bontot moto ko!nyusahkan aku je!!da larr aku pakai baju kurung today!

and tidak lagi menggunakan perkataan PJV sebab hati sudah kewl!!ngee=D

Tuesday, June 16, 2009

kalau nak jadi pegawai JPJ tolong berhemah

ketika ini saya rasa kata ganti diri AKU lebih sesuai..hati masih menyala lampu merah tak bertukar jadi lampu hijau mahupon kuning lagi..nampak sangat aku tengah membara..ini semua kena tahan dengan pakcik JPJ yang bodoh takda otak sesuka hati nak saman orang..


semalam aku ikut JALAN POLO lepas balik kerja..ceewahh!!mementang da bekerjaya sekarang ni..then rushing gila nak pergi kelas malam tu..


tiba je kat selekoh nak masuk polo aku nampak larr kelibat jip buruk JPJ (PADAHAL CAT DIA MASIH BERKILAT SAMPAI BERPINAU MATA!)..kalau nak lari boleh je sebab kan ada simpang nak masuk polo tapi aku bodoh aku dengan riak dan bangganya aku lalu gaks jalan yang ada road block tu..


Pak JPJ Vavi a.k.a PJV
ainee si ketua pari2 a.ka aku


tanpa perlu payah dia suruh aku dengan riak buka sit motor then tunjuk roadtax..

aku : ni roadtax *senyum=)



then dia bodoh dia tanya lagi sekali mana roadtax..BODOh!!YANG AKU TUNJUK TADI ROADTAX R!!

PJV : owhh ni asal tak leminate??


aku pon bodoh ingat itu satu kewajipan meliminate roatax tapi aku jawap "TAH TAK TAU AYAH!"..then dia tengok tengok macam batak tak pernah tengok roadtax


PJV : ni asal pecah? (merujuk kepada lampu depan motorku)
aku : accident!



kesimpulan dia memang kaki sibuk..


sambil tu aku cari ic and lesen motor aku..alamak!ic aku bawak lesen aku tak bawak..ni gara-gara pergi cameron larr tukar handbag..aku suruh dia tunggu skejap sebab nak telefon adik ayah tok nenek aku semua nak mintak tolong bawak lesen..


ayah-kat kampung simee
adik- kat taman cempaka
apek-sakit kaki jadi tak leh bwak kereta


so pertolongan adik je larr yang aku boleh mintak..alamak!!tak boleh gaks sebab kereta dia punya tingkap walawei keling kat sebelah rumah aku lagi putih (MAKSUDNYA TINTED HABESHH!!)..then baru teringat aku ada kereta..ahahaahahah!!!jadi suruh dia pakai kereta aku..



tapi.......








PJV tu bongok!!tak reti nak sabar padahal dari rumah aku nak ke polo tu 5minit je tu pon tak leh tunggu..terus dia tutup skital dia..sungguh tak ada belas kasihan dia saman aku suruh aku pergi opis dia..wei!!kalau aku ada masa tak apa wei!!ni aku kerja kot sama waktu dengan opis korang bukak and tutup laks tu..sungguh tak ada otak..time bila aku nak pergi opis korang tu wei!!dieorang just perlu tunggu 5minit je untuk tengok lesen aku tu..masalahnya aku TERLUPA bukak SENGAJA..




jadi sesiapa nak jadi pak JPJ fikirlah banyak-banyak..cubalah fikir jadi benda lain yang lebih mulia macam nurse ke doktor ke penilai hartanah ke pilot ke dari jadi pak JPJ yang kerjanya dapat maki hamun orang ramai..


wei!!orang dok sumpah seranah kita tak aman hidup woo!!bukan sorang dua kalau 40 orang then setiap 40 orang tu ulang 40kali benda yang sama

contohnya :
1) memintak pakcik bodoh tu mati kena langgar lori..
2) memintak pakcik tu masuk neraka
3) memintak anak pakcik tu sepak dia waktu tua
4) memintak dia kena buang kerja tidur tepi jalan
5) memintak dia kena pukul sampai mati

kalau da 40x40=1600 kali..
ingat tak orang selalu cakap kalau cakap 40kali nanti doa kita dimakbulkan..
pergh!!takpe PJV hari ni hari aku esok hari kau(WAH MARAH SUNGGUH AINEE!)
tau larr itu memang kerja dia tapi please jangan terlalu pentingkan diri..aku ada lesen masalahnya!!*sigh


YE LARR CAKAP MESRA RAKYAT BERTIMBANG RASALAH SKIT!INI TAHAN AKU SENYUM PON TAK!AKU JE YANG TEROVER!!

currently tengah pening tak tau bila ada masa nak pergi opis JPJ!!haishh..



MyEm0.Comohsopopup: tadi baru hantar borang MUET..persediaan ke DEGREE*senyum:]

TAPI YANG SEDIHNYA GEGEL TELAH MENJADI BALU SEBAB BOBOI DA PERGI MENINGGALKAN DIA SEMALAM **sedihT_T

Wednesday, June 10, 2009

ringkasan seminggu mungkin??

Semalam saya.......

1) Baru tau saya akan pitam kalau tengok darah banyak(WTF WEI!DA 20TAHUN BARU TAU FOBIA APA!!)
2) Masuk 2 hari menemani ifa kat hospital..Dia operate kaki..Hopefully this one would be the last sbb ni operation kali ke-3..Sangat kesian!!
3) Sedih sebab hamster saya mati..T_T..

MyEm0.Comohsopopup: jarang update blog sebab menemani adik di hospital and sudah ada pekerjaan baru yang amat beshh!!

Friday, June 5, 2009

jawapannya ialah....


merujuk kepada post seronok kan kalau dapat piteh tak ada sorang pon jawap dengan tepat...ceh!!padahal 4 org je yang memberi respons pada entri yang konon berharap dapat banyak komen..*frust tonggeng wohh


1)PIA cakap dapat from PTPTN..
-mana ade lar..*tett salah!!sah sah PIA selalu mendapat durian runtuh dari PTPTN erkk..sayangnya saya tak bernasib baik..PIA nak sikit duit PT plz..PT DI SINI MERJUK PITY DALAM ENGLISH YANG BERMAKSUD KASIHAN..DO U GET IT??TU SEBAB KERAJAAN CAKAP PTPTN MAKSUDNYA KASIHAN KASI HANTU


2)EJAM cakap banner baru saya chumel
-EJAM!!cubit kang..saya tanya mana dapat piteh larr bukannya banner atas tu..tenkiu..ejam ni baik larr suka puji ainee yang hodoh ni!


3)FADH pula cakap dia da lama tak dengar perkataan pitih
-aishh budak hati kat kasut ni ku cekik kang baru tau...lagi larr lari tajuk


4)ZAID laks cakap dapat duit dari ATM
-mana ada saya bagi pilihan ATM..ZAID ni..nak kena babab nie!!FYI, dalam bank ada RM7 je..AGAKNYA KALAU BANK CAKAP ANDA BOLEH KELUARKAN SEMUA DUIT DAN JANGAN RISAU KAMI TAK TUTUP AKAUN ANDA SAYALAH ORANG PERTAMA MENTELURKAN DIGIT DI RESIT BAKI



nampaknya dekat sini PIA je menjawab mengikut pilihan jawapan yang diberikan..EJAM, FADH dengan ZAID memang simpang..ni sah sah selalu fail exam kan??*sila angkat kening ^_^

JAWAPANNYA IALAH

***



****



*****



******






saya dapat kerja..okies lain kali saya bagitau kerja apa...ehh jom main teka-teka lagi!!seronok pulak..

saya dapat kerja apa??

1) pegawai polis
2) cikgu sandaran
3) kerani admin
4) CEO
5) receptionist
6) kerani akaun
7) pegawai bank

dahh 7 cukup..mari bertahanum!!JANGAN MALAS!!PUASA NAK DEKAT!

Tuesday, June 2, 2009

seronok kan kalau dapat piteh

sila rujuk kamus dewan versi 10 pitih maksudnya DUIT..mana saya dapat duit??di sini saya list outkan kemungkinan-kemungkinannya..

1) parents bagi
2) jumpa duit tengah jalan
3) menang peraduan durian runtuh(alah iklan yang orang tu tengah syiok syiok tengok tv kena hempap ngan sofa..wey sedih wei!tapi takpe dapat RM100,00 punya pasal)
4) menang peraduan HARIAN METRO
5) dapat pekerjaan
6) dapat duit PTPTN

haaa cer korang teka..esok saya bagitau jawapan..pilih satu jer!

MyEm0.Comohsopopup: bila da dapat pitih, hati pon rasa nak tukar layout untuk mulakan HIDUP BARU!amacam??ini okies ke dulu okies?tapi sedih lupa nak print screen lama punya layout!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...