Posts

Showing posts from June, 2009

wajah baru

Image
sila tengokHEADER baru saya..
amacam machaa???ada rupa orang nomad tapi bertamadun tak??
ye larr selalu sangat pindah randah sampai sesat kat GURUN MALAYSIA





ohsopopup : ingat lagi tak post korset boleh isi duit, haaa tu saya tengah bimbit korset seksi tu larrr sampai orang utan dalam hutan tu pon berdarah hidung tengok beg gojes(GOURGEOUS) tu!

cis!!ADA HP BARU LAGI CANGGIH DARI I PHONE

Image
sebagai peringatan nak tanam dalam otak 10 Jun 2009 Apek belikan i hp baru


model : Nokia N97


KELEBIHAN
1) boleh pakai 2 sim card skaligus..tak payah penat penat pakai 2 hp bila orang call gelabah tak tau hp mana satu yang berbunyi walhal ringtone lain-lain.. (HAA JANGAN SOROK MUKA!)

2) senang sangat nak taip mesej..kalau nak taip
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA waktu tengah marah pon takpe sebab tak payah tekan tunggu then tekan lagi tunggu..so seswai sangatlah untuk orang yang suka melepaskan kemarahan macam saya..SUMPAH SUKA WEI KEYPAD DIA! =D

3) sila cari sendiri........




KEBURUKAN
-keburukan harus kecil bagi mengelakkan kena saman..*ngeee

1) tak nak cakap nanti kena saman ngan nokia..saya tak nak kena saman!!berjuta weii!!takde duit T_T


OKIES MARI MULAKAN PENGEMBARAAN BERSAMA SAYA,
AINEE THE EXPLORER!!



pandangan pertama yang membuatkan ku jatuh hati
(PERGHH AYAT NAK maCAM DALAM AYAT NOVEL!)




wah sekali i bukak keypad dia macam keyboard....sumpah senang nak taip sampai sekarang ni main sms dengan mu…

peta berguna untuk orang yang nak lari JPJ

Image
rajah 1.0
PETA JALAN POLO


disebabkan ketidakpuasan hati terhadap JPJ pada entri lepas nah saya dengan tekun menurunkan bakat seni saya yang amat dikagumi masyarakat seantero..


paham?paham?paham?
ALAH TAK PAHAM KE??


okies murid-murid sila bangun dan
UCAPKAN SELAMAT SEJAHTERA KEPADA CIKGU AINEE CUMI2..HARI NI CIKGU AKAN MENGAJAR SUBJEK GEOGRAFI
*senyum=D





rajah 1.1


ni lar rupa JPJ tu serupa taek muka dia bila sambut aku..
disebabkan muka dia macam taek lalu aku pon lukis larr taek merangkap si PJV tu..


entri ni khas untuk orang yang duduk kat IPOH yang suke merempit di tengah malam mahupon di tengah hari serta suka pakai helmet separuh yang telah diharamkan oleh kerajaan (DIEY INI AKU PERLI KAU!!) dan melalui JALAN POLO..



tak payah nak diterangkan lagi..lukisan taek saya tu lah di mana JPJ bertempek mencari memburu mangsa macam ketagih darah lagaknya..terpengaruh ngan citer twilight!!ALAH KAU TAK LAYAK LARR NAK JADI CAM EDWARD CULLEN YANG MAHA HANDSOME TU!
haaa pembaca wanita sila jangan tergugat san…

kalau nak jadi pegawai JPJ tolong berhemah

Image
ketika ini saya rasa kata ganti diri AKU lebih sesuai..hati masih menyala lampu merah tak bertukar jadi lampu hijau mahupon kuning lagi..nampak sangat aku tengah membara..ini semua kena tahan dengan pakcik JPJ yang bodoh takda otak sesuka hati nak saman orang..


semalam aku ikut JALAN POLO lepas balik kerja..ceewahh!!mementang da bekerjaya sekarang ni..then rushing gila nak pergi kelas malam tu..


tiba je kat selekoh nak masuk polo aku nampak larr kelibat jip buruk JPJ (PADAHAL CAT DIA MASIH BERKILAT SAMPAI BERPINAU MATA!)..kalau nak lari boleh je sebab kan ada simpang nak masuk polo tapi aku bodoh aku dengan riak dan bangganya aku lalu gaks jalan yang ada road block tu..


Pak JPJ Vavi a.k.a PJV
ainee si ketua pari2 a.ka aku


tanpa perlu payah dia suruh aku dengan riak buka sit motor then tunjuk roadtax..

aku : ni roadtax *senyum=)



then dia bodoh dia tanya lagi sekali mana roadtax..BODOh!!YANG AKU TUNJUK TADI ROADTAX R!!

PJV : owhh ni asal tak leminate??


aku pon bodoh ingat itu satu kewajipan meli…

ringkasan seminggu mungkin??

Image
Semalam saya.......

1) Baru tau saya akan pitam kalau tengok darah banyak(WTF WEI!DA 20TAHUN BARU TAU FOBIA APA!!)
2) Masuk 2 hari menemani ifa kat hospital..Dia operate kaki..Hopefully this one would be the last sbb ni operation kali ke-3..Sangat kesian!!
3) Sedih sebab hamster saya mati..T_T..

ohsopopup: jarang update blog sebab menemani adik di hospital and sudah ada pekerjaan baru yang amat beshh!!

jawapannya ialah....

Image
merujuk kepada post seronok kan kalau dapat piteh tak ada sorang pon jawap dengan tepat...ceh!!padahal 4 org je yang memberi respons pada entri yang konon berharap dapat banyak komen..*frust tonggeng wohh


1)PIA cakap dapat from PTPTN..
-mana ade lar..*tett salah!!sah sah PIA selalu mendapat durian runtuh dari PTPTN erkk..sayangnya saya tak bernasib baik..PIA nak sikit duit PT plz..PT DI SINI MERJUK PITY DALAM ENGLISH YANG BERMAKSUD KASIHAN..DO U GET IT??TU SEBAB KERAJAAN CAKAP PTPTN MAKSUDNYA KASIHAN KASI HANTU


2)EJAM cakap banner baru saya chumel
-EJAM!!cubit kang..saya tanya mana dapat piteh larr bukannya banner atas tu..tenkiu..ejam ni baik larr suka puji ainee yang hodoh ni!


3)FADH pula cakap dia da lama tak dengar perkataan pitih
-aishh budak hati kat kasut ni ku cekik kang baru tau...lagi larr lari tajuk


4)ZAID laks cakap dapat duit dari ATM
-mana ada saya bagi pilihan ATM..ZAID ni..nak kena babab nie!!FYI, dalam bank ada RM7 je..AGAKNYA KALAU BANK CAKAP ANDA BOLEH KELUARKAN SEMUA DUIT…

seronok kan kalau dapat piteh

Image
sila rujuk kamus dewan versi 10 pitih maksudnya DUIT..mana saya dapat duit??di sini saya list outkan kemungkinan-kemungkinannya..

1) parents bagi
2) jumpa duit tengah jalan
3) menang peraduan durian runtuh(alah iklan yang orang tu tengah syiok syiok tengok tv kena hempap ngan sofa..wey sedih wei!tapi takpe dapat RM100,00 punya pasal)
4) menang peraduan HARIAN METRO
5) dapat pekerjaan
6) dapat duit PTPTN

haaa cer korang teka..esok saya bagitau jawapan..pilih satu jer!

ohsopopup: bila da dapat pitih, hati pon rasa nak tukar layout untuk mulakan HIDUP BARU!amacam??ini okies ke dulu okies?tapi sedih lupa nak print screen lama punya layout!