Tuesday, April 28, 2009

INI HARI TERAKHIRKU......


Tangisan membasahi pipi ini..Sepi!Jiwa kosong!!
(AINEE, TAK LAYAK OK NAK TANDINGI FYNN JAMAL, SUDAH-SUDAH LARR!)

Ini HARI TERAKHIRKU kerja di Ino Online Sdn.Bhd..Banyak pengalaman yang dapat saya kutip sepanjang saya kerja dekat Ino Online..Mengenal rakan sekerja yang hebat..(yeah sedang mengalirkan air mata...agak EMOSI)



Macam-macam saya belajar..Dan di situlah jugak saya berjinak jinak dengan dunia blog, advertising menggunakan adsense dan directory, mengenal FIREworks dengan tunjuk ajar sifuku, CUI HUI..Damn baby, I will miss U..Miss nak gado dalam SKYPE ngan u..Hehe! U jaga diri and jangan gaduh-gaduh merajuk rajuk dengan husband ok!*wink



I slalu takut ngan ANDREA..Kenapa nak takut?Die kan baik? Memang r tapi sebab die my OPERATIVE MANAGER kena r ada batas-batas dia and tah larr knape takut sangat dengan andrea..Tapi die memamg baik..Selalu belanja kiterowg..Tenkiu ANDREA!!One day I akan belanja u pulaks..Husband die doktor gigi woo..Sape nak check gigi boleh r pergi Klinik Gigi kat Bercham..Name klinik tu tak silap saya KLINIK GIGI CHU..Chu tu nama husband Andrea..Dr.Chu ni lembut so takpayah takut kalau die cabut gigi..Saya ni soram dengan doktor2 gigi ni tapi dengan Dr.Chu ni tak takut kot..ahahhaha..


Ingat lagi, first time masuk kerja(01/08/08) cam bodoh je..i diam!i duduk sowang-sowang dekat pc yang menyakitkan tengkuk then i, cui hui, k.ria and andrea saling berskype mengutuk CRYING BABY..owhh jahatnyer kiter!then celebrate bday bersama..yang tak sempat celebrate bday bersama ialah K.ria ngan Cui Hui..takpe 1day ok honey doink doink..umur dieowg semue above 27 tau tapi takde pon buli-buli saya..mereka baikkan?



skrang ni K.ria selamat da kerja sebagai seorg guru kat SEK. MEN BERCHAM..rindu dengan suara kecil and chumel k.ria..yeah die berhenti awal sebulan dari kami..alhamdulillah, dia dapat perkerjaan yang lebih bagus..saya??tah r esok kena hadiri interview..wish me the best ya, guys!!


owhh knape saya tidak lagi bekerja??sbb syarikat tak lagi menjana profit..pekerja yang dapat dikekalkan 2 orang je, cui hui and andrea..takpe, maybe ade hikmah di atas semua ni..

MASIH MENGALIRKAN AIR MATA!! Emo tak habis Aini ni.

will miss this place so much..the environment and the colleagues..dah larr pekerjaan pertama yang paling lama dalam hidup iaitu 9bulan..lagi 3bulan je nak setahun*haishh


OHSOPOPUP: gmbr budak kampung akan menyusul, sabar!kowang jangan bahan i ok!and hepi enivesari mucukie..kiter dah 3thn 8bulan..

Monday, April 27, 2009

.rupa budak kampung episod 1.


sabtu lepas i me'rebonding'kan rambutku dan stylists i cakap tak boleh kaler..damn!mmg hitam yang amat rambut i sbb gune perencah dye yang dibeli kat kedai mamak blakang rumah..dengan rambut depan yang mcm tempurung...da r rmbtku pendek!!gambar akan menyusul esok atau sebentar nnti..kalau muke i chumel macam manusia dalam pic bawah ni takpe gaks..(sumpah rasa nak tendang muka ko kasi cacat wei!biar kita sama-sama huduh!)
*BERSAMBUNG...


OHSOPOPOUT: owhh sebelum tu nak tanya ni korang pernah tak kehilangan semue picture, music, file semue r kat lappie??i punyer dah hilang r..sedey sangat ni!macam mane nak dapat balik gambar2 tu erkk??tak keshah pasal assignment semue just kisah pasal gmbr je!=(

Monday, April 20, 2009

GEO contact lens murahh woo hooo



yeah!!akhirnya tercapai gaks hajat nak menjual contact lens kat internet nie..skang ni semua senang kan!!and here i am berjaya merealisasikan salah satu impian saya..mari!mari!jom usha my blogshop yang baru je establish hari ni..name die NIMIlens which means NIMI tu gabungan name my ayam ngan saya si pasangan ayam tu and LENS tu short form for contact lens!!klik sini tuk pergi NIMIlens..



nak tau tak harge die brape??
MINIMUM=RM30
MAXIMUM=RM44


mari sama-sama jerit WOO HOO..

and kat sini nak minx tolong kalau ade ape2 cadangan ke kan camne nak improve kasi lagi menarik and user-friendly jangan segan-segan email kat nimicompany@yahoo.com tau!!!mane tau dapat hadiah free ke..heheheh..kritikan pon dialu-alukan..saya sangat optimistik dan saya rasa kritikan tu biar larr kritikan yang membina..maksud saya di sini bagi cadangan untuk memperbaiki kelemahan saya tu..dan JANGAN LUPA SUPPORT YA!!

mari ramai-ramai satu kampung memalsukan diri dengan memakai mata palsu..saya kena bagitau opah saya ni sebab mata die da bertukar jadi kelabu(makin rabun) jadi kalau nak jadi HOWT OPAH harus pakai cosplay punyer contact lens untuk berhibur bersama atuk di tgh malam..(ehh opah bukan da monopaus ke??WOO HOO!!)

di sini saya sertakan gambar -gambar saya memakai contact lens..alah kasi r chance saya promote diri sendiri..ahahhahaha



MyEm0.Comohsopopout: WOO HOO tu salah satu kata lain bagi *tutt dalam game THE SIMS..yeah!!daku addict ngan game tu skrang..sape pernah main the sims tu sure tau kan ape WOO HOO tu..

Tuesday, April 14, 2009

.akhirnya dapat gaks kami dating kt tmpt lain.

buhsan gaks kadang2 duduk kat pekan koboi ni..asyik dating kat tmpt same je..JUSCO then PARADE! owhh kami tak layan erkk padang2 polo ni semue..tmpt maksiat pada pandangan kami(jgn terasa, jgn memandang enteng kerna hakikatnya ianya KEBENARAN!!sila bawak bertaubat kapel2 yg ske duduk di taman tgh2 malam buta mcm takde rumah..)

EH!KTM TREN IPOH-KLlah
(sangat beshh naik tren dari naik bus..saya JATUH CINTA!)


so kami berhasrat untuk gi KL selama sehari je..meaning pergi pagi, balik malam..ahahhahah!!xsangke menjadi babe plan kiterorg..

TARIKH: 050409
MASA: 0900

*ohh gmbr ni ketika kami dlm tren..sila abaikan muke mengantok kami sbb waktu tu mmg pagi yang amat!


perasaan akan TERSESAT DI HUTAN BELANTARA yakni KL mmg dup dap dup dap dalam jantung belikat kami..da larr FISRT TIME naik tren..siap tersalah turun lagi tu nasib baik ade pakcik tu cakap "bulan larr dik, lagi satu stesyen"..kala tu rasa nak maki je UNCLE INDIA yg tak reti cakap bahasa omputih nor bahasa melayu..ape die ckp sepatah haram daku tak paham..kalau kiterowg turun gaks dat time then sesat mmg sah kalau jumpe UNCLE INDIA tu kat IPOH, aku nak sumbat kepala die dalam montot die sendiri..EHH TERAMIK INSPIRASI DARI CITER HANCOCK LAKS!


EH!THE KL SENTRALlah

sebaik smpai sama2 kontrol muka baget poyo then buat hulalalalalala baget mmg asal KL..ahahahha!!padahal xpernah jalan sengsowang kat KL tu..owhh kali ni ditemani apek yang mmg tak boleh diharap sbb jalan IPOH pon tak hafal ni kan jalan kat KL tu..silap2 leh lepas sampai LONDON kang!!tapi kiterowg berjaya menemui KAUNTER PERTANYAAN yg ade abang hensem jage..NASIB BAIK KAU HENSEM TAPI CAKAP ALA2 SKEMA, KALAU TAK AKU TGGLKAN APEK DAN DAN TU GAKS THEN SAMA2 JAGE KAUNTER NGAN ABANG HENSEM!!owhh mucukie, saya gurau je..saya sayang awak!!

then amiklah pamplete yg tunjuk tren mane gi mane tren mane gi mane(apehal kau repeat ayat sama?)okie skrang baru leh buat muke btol2 gaya org asal KL k TAPI SAMBIL MEMEGANG PETA TREN TU!!arghh janji tak sesat later terpaksa jumpe UNCLE INDIA yang sepatah haram daku tak paham die cakap ape..agaknyer die bukan asal sini kot!sini maksudku MALAYSIA!!



EH!THE MIDVALLEYlah

destinasi pertama kami merupakan MIDVALLEY memandangkan beliaulah SHOPPING COMPLEX terdekat skali kami leh gi dari KL SENTRAL..

cepat2 cari DOMINO's PIZZA sbb dulu time puasa turun KL ngan enna tak kesampaian nak makan sbb penuh k!!siap reserve lagi mcmlah takde tmpt lain nk makan..bagi larrr org yg tak pernah merasa ni rasa kan!!sanggup tu datang dari jauh nak makan DOMINO PIZZA punye pasal..tapi tak kesampaian..tapi hari bersama apek ni takkan disia-siakan..alhamdulillah!!ade tempat tuk kiterowg pasangan HULAHUP ni..maybe kat dahi kami da ade cop KAMI NAK MAKAN DOMINO PIZZA!!TAK KIRE!!tu sbb dieorg bagi kot..


owhh dishes pertama..MUSHROOM die..YUMMY!!tapi mcm letak air je..jimat kos erkk!!


i called him MUCUKIE, he call me CINTA


owhh ROTI die sangat lembut tak macam PIZZA keras cam nak mampos..geget pon leh patah gigi tau!!tapi ni tarik ngan mulut pon leh tercabut..gune mulut pon boleh(sila bace mcm iklan rejoice!)tapi tak ske larr die punyer coleslaw tak cedap cangat!


SI PERUT BESAR..kuat melantak je mr.apek ni!


owhh piza da smpai..emm sedap sedap..untuk PENJIMATAN KOS memandangkan kami datang KL ni pon sehelai sepinggang berbekalkan RM1 je dalam poket kami order larr perisa sbelah lain sbelah lain..tmbh RM3 je!!

pendapat ainee: biasa je..same je rasa die cam PIZZA HUT, boleh tak kowang kasi tau ape keistimewaannyer DOMINO's PIZA ni..haaa sila!sila!ye larr saya ni kurang pengetahuan..yang pasti saya tak makan kat PIZZA HUT da..yeah kempem memboikot saya masih diteruskan walaupon acapkali kluar IKLAN2 kat TV price MCD, KFC ngan PIZZA turun smpai HALF..giler ahh!!TIME SAYA TAK BOIKOT TAKDE LAKS KOWANG NAK TURUN HARGE KAN!!




asyik skali!!nyum!nyum!


pas da memenuhkan nafsu masing2..hei NAFSU MAKAN k!!jalan dan berjalan lalu berjalan..masuk TOY R US then blagak cam kanak2..pastu kat sane ade kedai pets weii!!wei!!ainee nak jadi batak jap!!WOI KOWANG ADE KEDAI HAIWAN WEI!!chumelnyer..tapi bak dalam entri lepas kucingku(SAYANG) da hilang..sedey yang terAMAT tapi nak wat camne redha je r..bialah org amik bela n jaga die tapi janganlah die kene langgar penyek macam katak!!daku tak sanggup trimer hakikat tu..TSK!kalau tak boleh belikan die tempat mainan ke or baju baru ke kan!!("-")


dah ni bapuk mane laks ni..ngan muncung ngan tote bag NARUTOnyer..


EH!!HSBClah pulak

bab paling bengang!!tah ape bodohnyer HSBC die tak leh withdraw duit kat bank lain..bodoh nak mampos..penat tau tawaf MID tu..kalau die besar PARADE takpe r!tanye kengkawan mane bank HSBC deme semue tak tau!!woi kowang duduk mane ni weii??owhh bukan salah mereka, salah HSBC tak peymes although ALLY ISKANDAR slalu promote dalam rancangan die(ALLY)..da larr takde mesin ATM kat luar..hampeh!!

*****perjumpaan dengan BROTHER GUARD*****

ainee: pakcik!!pakcik tau tak mane bank HSBC kat sini?
BG: takder larr..
ainee: owhh takde erkk..kat sini tak leh withdraw duit r(gagah gaks nak trskan perbualan mengharapkan tetiebr ingatan die pulih ke then tetiber die igt)
BG: (still diam!)
apek: assalamualaikum abang..(cehh lebih sopan dari ainee yg terus sergah tanpe beri salam..NGEK puneyr ainee..harus blaja BUDI BAHASA after this!)
BG: WAALAIKUMUSSALAM
apek: abg tau tak kat luar2 ni mane HSBC punye main?
BG: kat dalam2 ni tak leh withdraw ke??kat bank rakyat ke??dah try??(woi kan saya da ckp kat pakcik tadi tak leh withdraw..luper erkk!!)
apek: tak leh r bang..
BG: owhh main die ade kat MASJID JAMEK..bangunan besar tue!!

then saya buat muka pelik..asal kat apek die kasi tau tmpt kat mane, time saya die tak kasi tau..owhh barulah saya sedar, rupenyer saya panggil die PAKCIK patutlah die tak layan pon..BONGEK punyer ainee..lain kali even atuk tua da bertongkat pon kalau nak tanye direction sila panggil ABANG k!!kalau tak jgn harap nak dapat answer..


EH!THE IKEAlah

so kalau nak gi MASJID JAMEK harus naik PUTRA LRT menurut peta yang daku pegang..jenuhlah cari mane PUTRA LRT punye tmpt nak beli tiket..rupenyer name die lain..nasib baik tanye akak jual jagung tu!thanks akak!!kali ni saya bagi salam dulu sbelum bertanye..*senyum nmpk gigi

then pasangan feberet tepon tanye kiterowg kat mane..kala itu kami baru je turun kat perhentian masjid jamek..rupenyer deme pon ade kat situ..such a coincidence..trs lari2 anak masuk kete dieorg..tanye dieowg mane HSBC..deme pon tak tau!nasib baik apek nmpk bank BODOH tu di seberang jalan..XD

so kami turun kereta then berlari lari anak di bawah suasana hujan renyai2 sambil pegang tangan..owhh romantiknyer!!rasa mcm dalam filem plaks tgh berlakon..ahahaah!!
*ketekak ketukuk* bunyi sandal gladiatorku..ceeewahh!!!



wei apak!!mana mau pigi sama i2 beg kuning besar??kasi beli r warne BIRU juga ada!


*owhhh SOTONG MELEKAT DI DADAKU!!sila abaikan wajah buruk ainee..fokus kepada sotong serta rantai OMG yang boleh didapati di sini..


*yes!!ainee kelihatan buncit selepas berjaya melahirkan seekor anak buaya ketika itu.. crodile tgh bermanja manjaan bersama daddynyer!!

APE KAU BUAT KAT IKEA TU AINEE??alah dating jer sudah..rasa mcm rumah sendiri plaks..ngee!!tgk2 barang smbil belagak mcm pasangan yang baru kawin..ahahhaha!!sambil ditemani anak baru kami, crodile..yeah dan berjaya membeli sebiji lampu tanglung untuk menghiasi kamar tidurku serta beberapa frame..at least ade r kan buah kaki dari takde ye dak?


dekat seberang kan ade THE CURVE..dekat THE CURVE tu plaks ade CUPCAKES CHIC..sebagai peminat setia cc, haruslah beli kan..nyum!nyum!nyum!thanks to my aefy blanje saya ngan apek i2 cc..sedap yang amat..makan skali sure nak lagi..tapi teringin sangat nak gi WONDERMILK!!


EH!THE STEAMBOTlah


kenal ke ini restoran??dekat IKANO tak silap..okies!!saya masih BODOH dalam hal IKANO n IKEA..same je kan building die..tah!!so di sini kesimpulannyer tempat ni tmpt makan..WAN ngan AEFY(yeah my pasangan feberet) ske makan kat sini..murah!!and sedap gaks..no wonder r org sanggup beratur nak makan kat sni punyer pasal..



haaa tgk saya tak tipu manyakkan org beratur!!ehh mane wan nie??tak reti bratur ke??


*cehh busuk nak mampos..die leh laks potong Q


*%^&*(%$***stelah stengah jam baru r dapat tmpt duduk.



segmen order dimulakan sebaik saja melabuhkan ponggong kat kusi
okies gambar Wan je ade sbb saya pon bz order gaks so takde time nak snap..tapi ade r gaks ternmpk siku my mucukie..


ahhahaha...perkakas2 yang kiterowg nak gunekan pon saya ade snap!!lol sggh kan ainee ni..tapi peduli hape kan..mane r tau zaman anak2 saya kang da tak gune da senduk besi ngan chopstick..maybe lebey advance..maybe invisible senduk or chopstick ke kan or gune robot ke kan..mane r tau kan!!.haaa leh larr saya tunjuk kat anak2 saya brg2 ni r kiterowg gunekan dulu nak makan steambot..@*&^%$WTF yang ko merepek ni ainee!


MUKA2 yang KELAPARAN nak pelahap makanan kukus tue!!





menu daku ketika i2..owhh depan tu apek punyer k!!takde kaitan dengan saya*&^%$


*periuk apiku*
sebelum berisi dan selepas berisi


pengisi suka duka perut kami ketika LAPAR


pengisi suka duka tekak kami ketika DAHAGA


sambal!!!pedas siot!!!

lepas je makan, SIRI GERAK FAST AND FURIOUS pon bermulalah..bayangkan ade lagi 25minit je sebelum tren kiterowg dari KL-IPOh tu nak berlepas..tren pukul 0945mlm..mmg kelam kabut nak mampos r!!takut woo Wan bawak..bayangkan from DAMANSARA gi KL SENTRAL 5min ke 10minit..luper sudah tapi yg pasti lebihd ari 5minit n kurang dari 10minit..and akhirnya sampai gaks!!sempat sampai n ke tandas dulu melepaskan hajat..


EH!KTM TREN KL-IPOHlah

sejuk yang teramat dalam tren waktu malam..nyesal tak bawak selimut ke shawl ke ape2 je r yang boleh menutupi tubuhku yang gendang gendut tali kecapi ni dari kesejukan..takpe akan saya amik sebagai pengajaran..lain kali naik tren sila bawak baju sejuk anda k!!then apa lagi tak tahan sangat ngan panggilan CC ni trs pelahap die..thanks to AEFY busuk2..


*cian org jual cc ni dengki kot ngan apek so die letak cincai je cc tu tuk apek..abeshh bersepai


cantik terletak je saya punyer..jangan jeles mucukie!!

and last but not least, kami akhirnya selamat tiba kat ipoh 5minit sbelum pukul 12tgh malam waktu HORROR time semue hantu kluar...ngeee!!

trima kasih ya sahabatku aefy n wan...korang adalah sahabat terbaik n tersempoi n akan ku doakan kepanjangan jodoh kowang..amin!!!
sowi kowang tak dapat nak blanje..kewangan terjejas laks..almaklum r percutian tak dirancang..heheheheh!!!next time yer kawan!!

Friday, April 10, 2009

satu hari nanti aku pasti bisa bikin kamu BAHAGIA!!


mempersembahkan vino dan fahrani

arghh!!!citer ni ending sedih..saya tak ske!!tapi saya ske filem ni..(ape ni ainee!!skejap ske skejap tak!!cam dowhh ko tau!)sangat chicky, nakal and so sweet too!!baru smpt tgk sampai habeshh..tu pon curi2 tgk kat youtube waktu kerja..ahahhaha!!nakal sggh ya ini ainee!!BABAB PONGGONG KUAT2!!kowang tgk r tau kat youtube..die ade smpai 12 scene..menitik r air mata wa cakap lu!!ahahahhaha...saya tak leh nangis sbb harus r cover..opis kot!!hehe..

okies mari ke sinopsis yg ainee rangka sendiri..citer ni cam nak citer jangan amik mudah r pasal kawin..jgn pikir kawin tu juz kawin je..kawin ni bukan just tuk HALAL tapi si mr.hubby harus kasi makan sama ms.wiffy..then kalau ade anak harus kasi anak makan..enggak bisa kasi die kebuluran gitu deyhh(dahh ni apehal cakap indon ni!)..THEN, surely ade konflik gado semue kan kalau duit tak cukup..radit ngan jani ni mmg happening sgt..KAKI ENJOI r katakan..tapi 2 r nak wat camne kan radit nak tgk jani bahagia..arghh sedey!kowang tgk sendiri r!!*ainee masih dalam keadaan EMO sbb tgh dgr lagu tema filem ni..sayu!

tapi deme due ni saling melengkapi..owhh ya!!radit i2 si pria yaa manakala si jani i2 ceweknya..


saya ske spek radit dan jani..smart babe!!mcm sgt style bile dieowg pakai..

tau tak lagu tentang kita by peterpan tu lagu tema filem ni??beshh kan lagu tu??i loike!!saya terbayang kalau saya terpaksa berpisah ngan my mucukie or die tgglkan saya for a good reason, surely saya nangis r biler dgr lagu ni(ahahhaah!!yeah saya agak EMO kala ini..kehkehkeh!so muhammad amirul syafiq sila jangan tgglkan nuraini sbb die sayang anda bangat!!)giler babe!!4thn!!banyak sgt kenangan ngan die..all the sweet thing!!gado pon tak pernah lebey dari sejam..hehe!!yeah die yg slalu jadi air..kalau die jadi api pon die ttp akan jadi air...he's the BEST MAN EVER in my life..I LOVE U MUCUKIE!!sila abaikan ainee sbb die tgh merepek..


*pic dieorg dalam citer ni yg deme tampal kat dinding rumah usang dieorg!so sweet kan!

salah satu part dialog yang bisa bikin touching!!
radit: jani kamu bahagia hidup sama aku?
jani: aku bahagia!!
radit: kamu harus percaya jani!! satu hari nanti aku pasti bisa bikin kamu bahagia
jani: aku percaya

ape lagi kowang gi r tgk!!saya nak download filem ni nak kasi my apek..hehe!!

MyEm0.Comohsopopout: currently listening tentang kita by peterpan sebanyak 500x..ahahahahha!!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...