Tuesday, November 29, 2011

Nak kahwin tapi tak tahu nak mula dari mana?


Tajuk post ada macam dalam iklan, "Anda mahu kelihatan jelita? Cubalah slim world" tak? Ahahahha!

Ok disebabkan saya sangat bohsan yangteramat sebab boss tak ada maka tak ada kerja sampai rasa nak keluarkan semuakekunci kat papan kekunci ni makanya saya ambil keputusan untuk update belogsaya ni haaa.

Update tentang apa? Semestinya tentangkahwin. Memandangkan ramai kawan kawan macam menaikpangkatkan saya kepadapenasihat perkahwinan sebab saya dah potong Q mereka pasal hal-hal kahwin ni.

Orang cakap bila cakap pasal kahwin ni bolehbikin otak jadi beku. Silap silap boleh dapat barah otak. Melampau betul! Manamungkin dapat barah otak kalau fikir pasal kahwin kalau tidak mesti semuapasangan yang dah berkahwin tak sempat nak menikmati alam perkahwinan dah kiok.

Ok mari saya tulis satu satu ya apa yangkorang kena buat kalau fikir pasal kahwin.

1. AMBIL PEN DAN KERTAS
Tulis semua budget yang korang agak agak perlu. Yang penting sekali mestilahmakanan dan makananlah yang merupakan budget paling besar. Cuba tulis macam ni.

PELAMIN RM____________
BAJU RM____________
MAKAN RM____________
DOORGIFT RM____________
PHOTOGRAPHER RM____________
BUNGA TANGAN RM____________
BUNGA TELUR RM____________

dan seterusnyalah kan. Nak tambah videographer ke entertainment ke suka hatikoranglah. Tapi sebenarnya yang paling penting dalam kenduri semestinya baju,makanan dan doorgift. Kalau ada duit lebih barulah masukkan pelamin, walkwaylah apalah semua tu. Kalau nak lagi jimat, photographer bolehlah gunakankhidmat saudara mara. Tetapi jika tidak mahu diri sendiri kecewa dan menyesalsilalah ambil jurugambar yang agak berbakat kalau sungguh pun nak budget.


2.HITUNG PERBELANJAAN
Ok lepas dah kira semua benda tu, campur semua sekali berapa. Lepas tukatakan hantaran korang RM9000 je. Sebenarnya RM9000 tu dah cukup kalau diri tutak demand dan hanya mahu bernikah mengikut sunnah nabi. Alhamdulillah! Takpercaya RM9000 pun dah cukup? Ok jom tengok

Tetamu & Makanan : RM8.50 x 500 orang = RM4,250
Pakej pelamin termasuk persalinan = RM2,000
Khemah RM150 x 5 ketul = RM750
Doorgift RM1 x 500 orang = RM500

Haaa ni yang kira macam wajiblah kan, takde photographer semua. BaruRM7,500. Ada balance lagi RM1,500. Haaa boleh lagi tu ambil photographer semua.Tetamu tak payah ajak ramai-ramai. Ajak jiran terdekat, kawan kawan terdekatdengan saudara mara. Ini kalau sesiapa yang nak berkahwin secara sederhana danpenuh keberkatanlah. Macam I ni banyak sungguh duit dah habis, rasa macam rugipun ada. Kalau I berfikiran jauh macam ni dulu kompem banyak boleh jimat. Tapitak apalah, benda dah lepas dan kira apa yang dilaburkan berbaloi lah denganapa yang dapat tapi still PEMBAZIRAN. Jangan contohi.


3. DUIT
Ok katakan korang dah dapat hantaran tapi still tak cukup sebab mak bapakbising cakap mana bleh tetamu 500 orang je, mana boleh doorgift murah-murahkenalah gempak gempak sikit, mana boleh khemah tak ada scallop, mana boleh buatkat rumah cik timah sedara kita tu buat kat dewan, mana boleh itu mana bolehini jatuhlah air muka bla bla bla. Nak pulak mak bapak tak memberi sumbangansatu sen pun. Bukan salah mereka tapi nak buat macam mana duit poket dieowangpun kurang tapi nak majlis anak besar-besaran. Kita sebagai anak takkanlah sanggupkannak kecewakan hati orang tua kita tu kan makanya nak tak nak kena perah otakmana nak cari duit mana nak cekau duit, hati nak kawin sangat dah ni. JANGANBERHUTANG! Jangan gedik nak pergi buat loan bank semua, kang lepas kahwinmerana. Kang asyik gaduh pasal tak cukup duit kang. Paling bagus sekali, duduksekali ajak mak bapak berbincang. Terangkan kita tak perlu ni tak perlu ituyang penting nikah dan kehidupan selapas kahwin. Tapi kalau tak menjadi marilahkita ke peringkat seterusnya..

First thing first dah kira budget? Katakan budget semua RM20K. Hantaran adaRM9K je, mana nak cekau lagi RM11K? Apalah susahnya, buatlah target kena simpanberapa tiap-tiap bulan.Katakan korang nak kahwin dalam masa setahun lagimaknanya ada lagi 12 bulanlah kan makanya ambil RM11K bahagi 12 bulan.Sotiap-tiap bulan wajib simpan RM917. Kalau kurang satu sen maka pincanglahbudget tadi.


4. SURVEY & BOOKING
Kalau tak nak terasa sangat kena simpan duit, tiap-tiap bulan buat plan. Okbulan pertama kena book makanan. Bulan kedua kena tempah baju. Bayarlah depositdulu. Kalau boleh tak ada satu sen pun duit tinggal dalam poket sebab kalau adaduit dalam poket mesti ada bisikan bisikan syaitan suruh kita pergi belibajulah, beli handphone barulah. Semua nak baru. Macam mana nak kahwin, kan,duit tak cukup asyik nak shopping je.

Maksud saya, contohlah kan kalau pakej pelamin sekali baju semua tu hargadia RM2000 kan, bayar je deposit RM917. Lepas tu balance boleh bayar hujunghujung nak dekat kahwin tu tapi pastikan tempat yang korang nak ambil tu betulbetul korang suka kalau tak rugilah deposit bayar banyak banyak karang burnmacam tu je. JANGAN AMBIL DEKAT CHA YA NUN ALIF! Itu pesanan I. Deposit I burndekat 3 tempat dieowang sebab dieowang sangat berkira. SO NO NO NO! Ok lepasdah bulan pertama settle pasal pelamin dan baju bulan keuda carilah cateringpulak. Dan berikutlah seterusnya. Make sure tak lebih budget, kurang takpe.Walaupun keinginan korang tu tinggi gila sampai cakap, "Ohh lebih sikittakp". NO! JANGAN! Tu semua nafsu je tu. Karang last-last pening kepalanak cari lubang duit sebab budget tak cukup.


5. DIY
Kalau ada benda nak DIY bolehlah mula dari korang start planning nak kahwintu. Jangan macam I semuanya last minute, last-last banyak yang dah plan tapi takdapat buat on that day sebab tak cukup kakitangan yang menolong. Bila dah siapletak dalam kotak. Tak pun mintak tolong kawan tolong. Macam I, penat downloadlagu sorang-sorang last-last on that BIG DAY itself tak main pun lagu-lagu yangI download tu sebab tak perasan kat laptop tak ada player untung format laguyang I download tu. So deligate task. Adik-beradik pun boleh. Lagi senang.


Ok tu je lah yang I boleh tolong rasanyasetakat ni. ALL THE BEST DEAR FUTURE BRIDE. Hope this will help you especiallyto my friend, HudaLuna and Ainatun.Tetapkan hatimu untuk mendirikan rumahtangga, insyallah Allah akan mencurahkankemurahan rezeki kepada kamu. Tidak semestinya dalam bentuk wang mungkin iahadir dalam pakej pakej yang ditawarkan. Haa kat situ dah boleh cut cost dah.Semoga dipermudahkan urusan korang. Urusan aku dah selesai dah. =D


P/S: Tips ni untuk bride je sebabhantaran kan dari pihak lelaki so dah boleh selamat fikir pasal hantaran.Lakilah pening sikit lagi nak fikir hantaran lagi nak fikir belah dia lagi.Tapi biasanya belah perempuan yang buat beriya sikit kan?

Diploma to Degree

Deep inside my heart, I would love to hold a degree before I blow the 23 candles on top of my cakes but then we can always make a plan but it will not flow accordingly. Perhaps, sometimes!

I finished my Diploma last 2 years. I am so excited to continue my degree but then I don't have a MUET so how the hell Im going to apply for Degree. I have took the MUET test twice. The first one failed because I love my bed so much and I miss 1 of the paper and then I got this super extravaganza punya result which is BAND X. And then goes the second one where Im so disappointed of the results because I knew I can get a better result. But whateverlah kan, at least ada MUET result. And then I miss out 2 intakes last year lagilah sedih kan.

So to make it a story, I read METRO paper last Saturday while waiting for my Hubby to finish his Maghrib and I saw this 1 advertisement written PERMOHONAN KE PERINGKAT SARJANA MUDA. Something like that lah dia tulis.

I'm so excited. I keep on jumping jumping and scream out calling my husband. (opss! I forgot he's performing his prayer. Lucky me he finished already). And then dia macam, "Haaa asal ni?". I quickly ask his permission and guess what? He supported me and give the "YES!" word. And I cant wait for today to purchase the WANG POS and send the application form to UITM to further my study.

But... I have this 1 dilemma. Im still confius which course I have to take. In this case I got 3 option.

1) Degree in Operation Management
2) Degree in Human Resource Management
3) Degree in Financial

Which one got the more brighter future? And I choose Marketing and HR for the 2 option. Deep inside I love to be in HR course. Please fulfill my request Dear Allah

Monday, November 28, 2011

APEKAINEE 1 MONTH (Happiness)

Its our 1st month of love as husband and wife. To be a wife of a greatcaringsweet man is really a gift from ALLAH. Been hug every single night, been kiss every single minute. Auwww! You so sweet, sugar. Too sweet for me. If your love and words have a disease surely I will have diabetes by now.

You know what?? When we in our couple and engagement era, I didn't give my love 100% to you but after the moment tok kadi said "SAH", yes the love from me to you is pure 101%. I hope you noticed that my dear husband. I love you with all my heart and promise to become a good wife. Of course before married I was very the ganas type. But after we got married, you said I was very the manja. **Malunya...

Thanx for the movie and dinner treat.

HEPI 1 MONTH ANNIVESSARY MY LOVE!

Friday, November 25, 2011

CONTEST PHOTOSHHOT FREE YANG OHHSEMM!!

Ok macam mana boleh terlepas pandang contest ni. Macam mana? Macam mana? Macam mana? Padahal macam tiap-tiap kali Hafiz ada update terbaru mesti wajib jadi STALKER.

Contest ni lagi HOT & ROLL dari CST, lagi HOT & ACTION dari JanggutTouch semua. Amboihh kemain puji ke langit. Ehh biasa ahh kena ahh puji melangit macam kita puji mak kita, macam kita puji husband kita, tok nenek kawan baik semua. Macam dah tak ada orang lain dah nak puji. Ye lah macam mana nak puji orang yang kita tak kenal. Ni Hafiz ni kita dah kenal bolehlah puji melambung melangit.

CONTEST NI HAFIZUDINHAMDAN BUATLAH!! INGAT SENANG DIA NAK BUAT CONTEST??



Ok saya blogger picisan. Follower pun bolehlah, janji lebih dari 50. Maka cukup syarat boleh masuk bertanding.

Dia suruh pilihh 1/2/3/4 gambar yang kita suka tapi macam ahh sungguh rambang mata ini macam ehh inilah, ehh itulah, ehh inilah cantik. So I dah pilih gamabr yang memang aumm yang memang I tengok banyak kali pun tak jemu yaawww! Lagi satu yang aumm kan, contest ni memang lain. Tak ada like like ke apa, dia pilih sendiri. Aum tak? Aum tak?

OK! Mari sambungkan ayat "Saya memilih gambar ini kerana ..............."


BUKHARI + NADIRA
Bukhari & Nadia nampak comel sangat kan? Dalam gambar ni boleh nampak betapa bahagianya Bukhari dan betapa terhiburnya Nadira. Suka sangatlah gambar ni. BETUL! BETUL! BETUL! Kita tak tipu tau. Comel sangat gambar ni tengok Bukhari pegang Nadhira. Eee omei! omei!


ZOOL + DYA
Tahu tak betapa klasiknya bangku ni? Tahu tak? Tahu tak? Sekarang semua stok bangku baru siap balut balut lagi, ada yang pakai Chivari lagi tapi ni memang rare. Memang OLDSCHOOL. Saya suka! Saya suka! Saya suka! Kalau Hafiz tak tangkap gambar kerusi ni mesti tak complete album tu. Tapi Hafiz memang ohhsemmm, dia boleh nampak betapa berharganya kerusi ni.


ZUL + SYAIYEEDA
Gambar ni lagilah comel. Macam "Ehh kamu kamu, kamu nak ice cream tak?". Lepas tu laki tu cakap. "Tak nakk ahh majok, tadi kita nak, kamu tak bagi". Lepas tu perempuan tu balas balik, "Alah tadi kita main je ah, nahh kita bagi betul betul ya?". Lepas tu bila laki tu nak amik, dia cakap "Eeee mana boleh! Tak malu! Tak malu!". Kan dah kena game. Cer cakap cer cakap, siapa yang tak pernah main main macam ni dengan bf/gf dia? Haaa sebab tu lah kita suka gambar ni. COMEL SANGAT! Experience yang semua orang pernah lalui. Sapa tak pernah buat dia tak power, boleh pergi main jauh-jauh sekarang!!


APEK + AINEE
Ohh yeahh! Semestinya suka dengan gambar sendiri juga. Untuk siapa-siapa yang tak tahu siapa I punya photographer on my BIG DAY, yes inilah orangnya. Inilah orangnya. HAFIZUDIN HAMDAN nama diberi! Sebut kuat-kuat nama dia cepat. Gila kau tak suka dengan gambar ni. Kawan-kawan semua puji meleret gambar ni sampai ada kawan nak letak jadi Profile Picture dia lagi. Over kau jah! Suka sangat gambar ni sebab nampak macam THE PRINCE HAVE FINALLY MEET HIS PRINCESS. Atau.. atau.. U MAY KISS THE BRIDE NOW!


Mula-mula Hafiz suruh sandar dekat Apek tapi gila macam mana nak sandar, sakit gila kaki pakai heels tu. Lepas tu bila dah buka heels baru berjaya menyandarkan diri ke arah My Prince. Bila cari Hafiz tak jumpa, rupanya nun jauh di sana dia capture gambar. Lepas tu macam, "Apehal Hafiz ni amik gambar jauh-jauh?". Ok imaginasi I tak macam Apek ok! Lepas tu mintak nak tengok, dia tunjuk. PERGHHH! CANTIK SANGAT OKAYY! Haaa apa lagi, apa lagi siapa nak Hafiz ambil gambar cepat pergi LIKE FB dia lepas tu tanya harga. Ohsem weyh harga dia. Berbaloi! Jangan tanya I harga dia tanya dia sendiri. Search for HAFIZUDIN HAMDAN PHOTOGRAPHY. Alah apa susah, join je contest ni mana tau rezeki dapat 2 jam photoshoot free.

Hafiz, Aini nak lagi! Nak lagi! Nak lagi Hafiz tangkap gambar. Takpe kalau dapat free Aini turun KL. Ambil gambar kat IKEA. Lepas tu janji belajar macam mana nak senyum kuat-kuat. Lepas tu janji tak buat muka. Lepas tu janji belajar dari Apek macam mana nak buat gaya natural. TEEHEE! =D

Wednesday, November 23, 2011

Alasan nak delete belog

Aku paling paling paling pelik bila ada ayat "Aku nak delete belog ah". Bila tanya kenapa dia akan bagi jawapan

1) Bukan ada orang baca pun
2) Tak ada masa nak update dah
3) Stalker ramai kot

Oklah tiga je lah alasan kat sini. Malas nak banyak banyak.

Ok apa alasan kau nak suruh orang baca? Nak orang tau ohh hari ni ko pergi makan mana, berak kat mana, berak basuh ke tidak ke? Please lah kalau hari hari ko sembang pasal tahi je, muka orang pun dah macam tahi kalau asyik baca pasal diri kau diri kau diri kau. Ok lah kot kalau pasal diri sendiri tapi perlu ke sampai nak suruh orang baca apa ko buat hari hari, ko kahwin dengan siapa semua. Biaq pi lah orang nak baca ke tak. Bukan ko tulis untuk diri sendiri ke? Lain ahh kalau ko share pengetahuan am ke, politik ke, nasihat ke boleh terimalah jugak kan ko nak orang baca belog ko. Kalau orang tak baca rugi ahh ko share ilmu ko tu. Ke laut..

Ni haaa takde masa nak update sebab tu nak delete belog. Ok lah kot boleh terima.

Stalker ramai? Ok ni tak boleh blah ni. Diva sangat stalker berlambak lambak. Privatekan je sudah. Sampai nak delete apehal? Ko menaip bukannya sebab orang lain kan, untuk diri sendiri jugak kan. So why should u delete your blog to please others? PLEASELAH!! Privatekan je. Haaa senang tak payah siapa siapa baca, ko sowang je baca. Baru puas hati. Stalker takde dah, belog tak hilang.

Haishh tak rasa rugi ke bila dah penat kumpul semua benda, penat tu menaip, belum kira nak tunggu gambar loading lagi, lepas tu kita senang senang je delete. Kasi private kan je lah sudah. Tak yah delete delete ni. Nanti bila dah ada rasa nak menaip balik at least belog awak tu wujud lagi. Ini kalau dah padam, tak ke haru.

Ingat! Menulis belog ni untuk diri sendiri bukannya untuk orang lain. Tak payah nak jadi attention seeker sangat. Kat belog ni boleh dapat ramai kawan ramai musuh pun boleh. Terpulang. Nak cari duit pun boleh.

Adios!

Monday, November 21, 2011

Ulangtahun Perkahwinan

Disebabkan hati ni macam tiba tiba gedik teringin semua nak nikah balik on the 1/1/12 tapi manalah boleh sebab dah nikah pada 28/10/11 makanya me & husband akan celebrate our nikah annivessary according to Islam calendar. How Ohhsemmm is dat??

Sebab tiba tiba macam lahh tak bestnya couple 28 kawin pun 28. Nanti gopoh gopoh pening kepala nak ikut tarikh mana sebab kiterowang sayang sangat 28/08 tu. So here we go ikut kalendar Islam. Barakallah.

^_^ Tak sabarnya 1 Zulhijah 1433. Our 1 year anniversary. Marriage life is so much FUNN!!

Thursday, November 17, 2011

Malaysia Theme Park yang wajib pergi


Semua orang suka fun fun fun macam Rebecca Black cakap so I nak gak fun fun fun pergi theme park. So I terbacalah news feed dekat MSN pasal "A thrilling time at Malaysia’s theme parks". Here is the link.

And the list go on. Ada 7 theme park je pun.

1) The Lost World of Tambun

Benda alah ni ada kat Sunway City, Perak. Dia kiranya dalam Ipoh jugaklah. Dulu waktu first first dia bukak, I dengan kawan kawan I pernah tipu kiterowang ni darjah 6 padahal dah form 3 semata-mata nak dapat harga tiket murah. Nasib baik lepas. Tapi sekarang ni nak buat penipuan kita ni darjah 6 memang tak lepas dah lah kan. Sekarang ni tiket dah mahal, tak silap nak dekat RM30. Ehh ke lebih. Entahlah. Tapi dah kahwin ni nak ajak Apek pergi lah sebab nak gak merasa masuk taman haiwan yang tak kena kurung dalam kandang tu.

2) Genting Theme Park


Oh my, yang ni tengok gambar je hati dah melonjak lonjak nak pergi okay. Dulu waktu kecik-kecik aktiviti wajib tiap tiap hujung tahun mesti pergi Genting tapi sekarang dah besar, ayah dengan ibu pun macam dah tak heran dah nak bawak kiterowang pi jalan-jalan. Kesian adik paling kecil. Haaa tu lah untung tau jadi anak sulung, mak bapak still muda dan rajin nak pergi jalan-jalan. Tak sabar nak bawa adik kecil pergi Genting. Sebenarnya diri sendiri yang tak sabar nak pergi Genting ni ha, dah lama tak pergi weyh. Rindu!!


3) Berjaya Time Square Theme Park

Ok yang ni terang lagi nyata bersuluh lah kan dia ada kat dalam Times Square. Hoyeahh, dah pergi jugak. Paling tak boleh blah bila naik DNA Shack tak silap nama dia. Memang sumpah kau pening macam kau kena tumbuk kat kepala berkali-kali. Ehh ke pening macam orang pregnant 2-3 bulan. Sumpah pening weyh. Macam eee gila pasni pergi sini sumpah tobat tak nak naik dah minatang tu. Ada ke orang tu elok elok satu round je dia perginya pusing sampai 2-3 round. Memang DNA Shack habis ah dia buat kiterowang ni. Apa apa pun yang paling fun dia punya mainan yang hayun ke atas tu yang buat kita terbalik tu. Aihh tak reti ahh nak sebut.


4) Desa Water Park

Best ke Desa Water Park ni? Tak pernah pergi and no komen. And sorry to say tak ada langsung feel nak pergi. Takut kena macam Bukit Merah Laketown. Tak fun langsung. Rugi minyak je pergi. Orang kalau Theme Park kena ada FUN FUN FUN tu. Get it?


5) Bukit Merah Laketown Resort


Baru cakap apsal dia, dia dah keluar. Ok definitely reject. Dah bertobat tak nak jejak kaki kat sini dah. It is so gonna be my second time and the very last one. Yang first time tu rasa fun sebab masa tu kecik lagi darjah darjah kan, baru bukak pulak tu. Cat semua cantik lagi. Sekarang ni cat dah luntur, memang tak fun ah.

6) A’Famosa Water Theme Park
Yang ini memang fun fun fun. Tak tahulah dulu je fun sekarang ni tak fun kan. Dah lama dah tak pergi. Last time pergi pun time baru je lagi dia bukak. Memang famili I dulu pantang ada benda baru semua nak serbu. Tapi dulu dapat masuk yang main dalam air je. I teringin sangat nak tengok show malam malam tu makanya harus dan wajib pergi lagi. Dan lagi satu benda wajib ialah sliding dia yang super tinggi tu. Walla! Nampaknya kena beli swimming suit muslimah lah macam ni

7) Sunway Lagoon Theme Park
Lamanya tak pergi sunway lagoon. RINDU!!!! Rasanya tempat ke-2 yang I suka sangat pergi lepas Genting semestinya SUNWAY LAGOON! Oh mai, wajib wajib wajib dan wajib pergi ni tahun depan. Dah lama sangat dah tak jejak kaki kat sini. Sumpah rindu weyh.

Memandangkan dah ada husband ni senanglah nak pergi mana-mana kan. Tak adalah ibu ayah I risau semua. Yeah, semua tempat yang MSN suggest semua I dah pergi. Yeah exclude Meru Desa Park yang which I tak ada keinginan pun nak pergi. Best ke tempat tu?

Wednesday, November 9, 2011

Bestnya kahwin

Ramai orang tanya "Best tak kahwin?'.

Oh man, soalan apakah itu? Sumpah tak reti nak jawab. Mestilah best

1) Dah halal
2) Selalu nak pelok je
3) Selalu nak kiss kiss kiss je
4) Kalau sakit sakit badan sakit kepala sakit sendi ada tangan gagah perkasa boleh urut. Ni kalau tangan sendiri urut alahai lemahnya takde rasa apa benda pun
5) Tidur ada orang pelok. Pelok ketat ketat sangat. Kadang kadang boleh buat 'dia' jadi bantal pelok
6) Ada cikgu mengajar cara cara nak masak sebab saya ni mana lah reti masak tapi sekarang dah reti dah. Semalam 100% masak sendiri ikan masak pedas. #Heartbeat cakap rasa Heaven. Amboihh!
7) Saling mengingatkan solat. Kalau I ada rasa macam malas-malas ubi, dia akan ajak. Kalau dia ada rasa malas-malas batu I akan ajak. Makanya dapatlah solat 5 waktu. ^_^
8) Jimat. Tak payah keluar dating. Jimat minyak. Jimat duit makan kat restoran.
9) Kalau batuk ada orang urutkan dada

Dan banyak banyak banyak lagi. So siapa nak rasa best ke tak kahwin ni, marilah kahwin. Ingat! Kahwin dengan orang yang sayangkan kita, jangan nak main serkap kahwin je macam Kim Kardashian tu. Kalau tak sure orang tu sayang kat kita ke tak cari orang yang telah terdidik agamanya. Mudah!

Ok fine ramai suruh update pasal kahwin. Tak ada gambar bestlah masalahnya. Ok Sabtu ni I update ya bermula dengan nikah. =))

Tuesday, November 1, 2011

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...