Posts

Showing posts from November, 2011

Nak kahwin tapi tak tahu nak mula dari mana?

Tajuk post ada macam dalam iklan, "Anda mahu kelihatan jelita? Cubalah slim world" tak? Ahahahha!

Ok disebabkan saya sangat bohsan yangteramat sebab boss tak ada maka tak ada kerja sampai rasa nak keluarkan semuakekunci kat papan kekunci ni makanya saya ambil keputusan untuk update belogsaya ni haaa.

Update tentang apa? Semestinya tentangkahwin. Memandangkan ramai kawan kawan macam menaikpangkatkan saya kepadapenasihat perkahwinan sebab saya dah potong Q mereka pasal hal-hal kahwin ni.

Orang cakap bila cakap pasal kahwin ni bolehbikin otak jadi beku. Silap silap boleh dapat barah otak. Melampau betul! Manamungkin dapat barah otak kalau fikir pasal kahwin kalau tidak mesti semuapasangan yang dah berkahwin tak sempat nak menikmati alam perkahwinan dah kiok.

Ok mari saya tulis satu satu ya apa yangkorang kena buat kalau fikir pasal kahwin.

1. AMBIL PEN DAN KERTAS
Tulis semua budget yang korang agak agak perlu. Yang penting sekali mestilahmakanan dan makananlah yang merupakan budget …

Diploma to Degree

Deep inside my heart, I would love to hold a degree before I blow the 23 candles on top of my cakes but then we can always make a plan but it will not flow accordingly. Perhaps, sometimes!

I finished my Diploma last 2 years. I am so excited to continue my degree but then I don't have a MUET so how the hell Im going to apply for Degree. I have took the MUET test twice. The first one failed because I love my bed so much and I miss 1 of the paper and then I got this super extravaganza punya result which is BAND X. And then goes the second one where Im so disappointed of the results because I knew I can get a better result. But whateverlah kan, at least ada MUET result. And then I miss out 2 intakes last year lagilah sedih kan.

So to make it a story, I read METRO paper last Saturday while waiting for my Hubby to finish his Maghrib and I saw this 1 advertisement written PERMOHONAN KE PERINGKAT SARJANA MUDA. Something like that lah dia tulis.

I'm so excited. I keep on jumping jumping a…

APEKAINEE 1 MONTH (Happiness)

Image
Its our 1st month of love as husband and wife. To be a wife of a greatcaringsweet man is really a gift from ALLAH. Been hug every single night, been kiss every single minute. Auwww! You so sweet, sugar. Too sweet for me. If your love and words have a disease surely I will have diabetes by now.

You know what?? When we in our couple and engagement era, I didn't give my love 100% to you but after the moment tok kadi said "SAH", yes the love from me to you is pure 101%. I hope you noticed that my dear husband. I love you with all my heart and promise to become a good wife. Of course before married I was very the ganas type. But after we got married, you said I was very the manja. **Malunya...

Thanx for the movie and dinner treat.

HEPI 1 MONTH ANNIVESSARY MY LOVE!

CONTEST PHOTOSHHOT FREE YANG OHHSEMM!!

Image
Ok macam mana boleh terlepas pandang contest ni. Macam mana? Macam mana? Macam mana? Padahal macam tiap-tiap kali Hafiz ada update terbaru mesti wajib jadi STALKER.

Contest ni lagi HOT & ROLL dari CST, lagi HOT & ACTION dari JanggutTouch semua. Amboihh kemain puji ke langit. Ehh biasa ahh kena ahh puji melangit macam kita puji mak kita, macam kita puji husband kita, tok nenek kawan baik semua. Macam dah tak ada orang lain dah nak puji. Ye lah macam mana nak puji orang yang kita tak kenal. Ni Hafiz ni kita dah kenal bolehlah puji melambung melangit.

CONTEST NI HAFIZUDINHAMDAN BUATLAH!! INGAT SENANG DIA NAK BUAT CONTEST??



Ok saya blogger picisan. Follower pun bolehlah, janji lebih dari 50. Maka cukup syarat boleh masuk bertanding.

Dia suruh pilihh 1/2/3/4 gambar yang kita suka tapi macam ahh sungguh rambang mata ini macam ehh inilah, ehh itulah, ehh inilah cantik. So I dah pilih gamabr yang memang aumm yang memang I tengok banyak kali pun tak jemu yaawww! Lagi satu yang aumm kan, co…

Alasan nak delete belog

Aku paling paling paling pelik bila ada ayat "Aku nak delete belog ah". Bila tanya kenapa dia akan bagi jawapan

1) Bukan ada orang baca pun
2) Tak ada masa nak update dah
3) Stalker ramai kot

Oklah tiga je lah alasan kat sini. Malas nak banyak banyak.

Ok apa alasan kau nak suruh orang baca? Nak orang tau ohh hari ni ko pergi makan mana, berak kat mana, berak basuh ke tidak ke? Please lah kalau hari hari ko sembang pasal tahi je, muka orang pun dah macam tahi kalau asyik baca pasal diri kau diri kau diri kau. Ok lah kot kalau pasal diri sendiri tapi perlu ke sampai nak suruh orang baca apa ko buat hari hari, ko kahwin dengan siapa semua. Biaq pi lah orang nak baca ke tak. Bukan ko tulis untuk diri sendiri ke? Lain ahh kalau ko share pengetahuan am ke, politik ke, nasihat ke boleh terimalah jugak kan ko nak orang baca belog ko. Kalau orang tak baca rugi ahh ko share ilmu ko tu. Ke laut..

Ni haaa takde masa nak update sebab tu nak delete belog. Ok lah kot boleh terima.

Stalker ramai? …

Ulangtahun Perkahwinan

Image
Disebabkan hati ni macam tiba tiba gedik teringin semua nak nikah balik on the 1/1/12 tapi manalah boleh sebab dah nikah pada 28/10/11 makanya me & husband akan celebrate our nikah annivessary according to Islam calendar. How Ohhsemmm is dat??

Sebab tiba tiba macam lahh tak bestnya couple 28 kawin pun 28. Nanti gopoh gopoh pening kepala nak ikut tarikh mana sebab kiterowang sayang sangat 28/08 tu. So here we go ikut kalendar Islam. Barakallah.

^_^ Tak sabarnya 1 Zulhijah 1433. Our 1 year anniversary. Marriage life is so much FUNN!!

Malaysia Theme Park yang wajib pergi

Image
Semua orang suka fun fun fun macam Rebecca Black cakap so I nak gak fun fun fun pergi theme park. So I terbacalah news feed dekat MSN pasal "A thrilling time at Malaysia’s theme parks". Here is the link.

And the list go on. Ada 7 theme park je pun.
1) The Lost World of Tambun

Benda alah ni ada kat Sunway City, Perak. Dia kiranya dalam Ipoh jugaklah. Dulu waktu first first dia bukak, I dengan kawan kawan I pernah tipu kiterowang ni darjah 6 padahal dah form 3 semata-mata nak dapat harga tiket murah. Nasib baik lepas. Tapi sekarang ni nak buat penipuan kita ni darjah 6 memang tak lepas dah lah kan. Sekarang ni tiket dah mahal, tak silap nak dekat RM30. Ehh ke lebih. Entahlah. Tapi dah kahwin ni nak ajak Apek pergi lah sebab nak gak merasa masuk taman haiwan yang tak kena kurung dalam kandang tu.

2) Genting Theme Park


Oh my, yang ni tengok gambar je hati dah melonjak lonjak nak pergi okay. Dulu waktu kecik-kecik aktiviti wajib tiap tiap hujung tahun mesti pergi Genting tapi sekar…

Bestnya kahwin

Ramai orang tanya "Best tak kahwin?'.

Oh man, soalan apakah itu? Sumpah tak reti nak jawab. Mestilah best

1) Dah halal
2) Selalu nak pelok je
3) Selalu nak kiss kiss kiss je
4) Kalau sakit sakit badan sakit kepala sakit sendi ada tangan gagah perkasa boleh urut. Ni kalau tangan sendiri urut alahai lemahnya takde rasa apa benda pun
5) Tidur ada orang pelok. Pelok ketat ketat sangat. Kadang kadang boleh buat 'dia' jadi bantal pelok
6) Ada cikgu mengajar cara cara nak masak sebab saya ni mana lah reti masak tapi sekarang dah reti dah. Semalam 100% masak sendiri ikan masak pedas. #Heartbeat cakap rasa Heaven. Amboihh!
7) Saling mengingatkan solat. Kalau I ada rasa macam malas-malas ubi, dia akan ajak. Kalau dia ada rasa malas-malas batu I akan ajak. Makanya dapatlah solat 5 waktu. ^_^
8) Jimat. Tak payah keluar dating. Jimat minyak. Jimat duit makan kat restoran.
9) Kalau batuk ada orang urutkan dada

Dan banyak banyak banyak lagi. So siapa nak rasa best ke tak kahwin ni, marilah kah…

Married. Taken.

Image
.Nikah.
.Reception.
.Bertandang.
I love my beautiful bless wedding.