Wednesday, December 31, 2008

Back to school for IQA & IFA


Venue: Pasa Bina pasir puteh
Sebab ke sana: Beli kain sekolah Iqa. Brand Canggih tak ada jual kat tempat lain. Menyusahkan betol. Please siapa-siapa yang rasa baik hati tu tolong bukak cawangan canggih kat sekitar Ipoh ni. Senang sikit oden..

Apa yg dibeli dat day?
1. kain skolah Iqa
2. alat2 tulis
3. getah rmbt
4. beg skolah


.beg skolah iqa.
.brand: RADIO ACTIVE.


.beg IFA.
.brand: WILD CHANNEL.


.kisses.
.Apek beli for me.

Disebabkan mereka, saya telepas tengok cerita peberet saya, KU MILIKMU.
=[

Bye Bye 2008. Hello 2009.


AZAM: Nak kurus

Fun to the Fair

Semalam iaitu 291208 saya dengan adik-adik saya (IQA & IFA) serta Apek pergi FUNFAIR. Memang FUN sgt!!


Kami naik TOPGUN, Apek tak naik sebab takut. Pengecut punya Apek. Saya? Saya tak habis-habis menjerit dari A to Z.


Kami main BUMPER CAR.
Damn beshh boleh langgar-langgar orang.



Payung bodoh!! Bikin kiterowang pening.
p/s: ada orang muntah kot naik benda ni..duduk depan iqa n ifa, skit je lagi nak kene ifa..iqa da mencarut2 dlm hati..



.Jagung time.

Pastu kami balik, sebab hari pon dah hujan. Tak kesampaian nak naik buaian pusing.
Balik rumah terus lentok, pening gila. Tobat tak nak naik dah..
Anyway mmg FUN!!
Cuma tak ada permainan lagi mencabar then the top gun. Bikin slack jer..

.Hepi Enivesari 3 Tahun 4 Bulan My Cayang.

Hope tak terlambat lagi nak wish dekat diri sendiri dan my cayang.
Kami celebrate pada 281208.
Ramai orang tanya tak bosan ke every month pun sambut?.
Jawab saya & Apek, mestilah tak. Best sangat!! Itulah cara nak ingatkan hubungan kami yang sekian lama dah terjalin dan nak appreciate hubungan tu.
Apa aktiviti kami?

1. Tengok wayang cerita 'HISTERIA'


2. Minum-minum di Kopitiam jusco.


3. Makan di Kenny Rodgers Ipoh Parade sebab JJ punya PENUH.

.Summer & Autumn serta muffins yang amat sedap berperisa VANILA.


Apek's


Ainee's

4. Shopping banyak-banyak (tak adalah banyak sangat!=D)

mangsa: GURDIAN


mangsa: FOS (mentang-mentang dah ada dekat IPOH, semua Tee-Shirt beli dekat situ sebab superduper kiut!)

p/s: Baju putih itu saya hadiahkan untuk Apek & tak lupa juge ada sandal for my cayang tapi tak snap gambarlah. Warna hijau!!


mangsa: SEED

p/s: SALE hujung tahun sangat best. Baju ni less 70%. Gila lahh!! Yang hijau tu saya beli untuk IQA, my sista.



type: skiny hitam
mangsa: MAP



mangsa: ADIDAS
kegunaan: JOGING n SANTAI


5. Makan again kat FOOD COURT PARADE. Makan apa? Apa lagi, my feberet lah 'kerabu seafood'


.Hepi Enivesari 3 Tahun 4 Bulan My Cayang.

Jumpa Kak Ain


.Dia cakap dia nak bertunang bulan 1 ni & nak kawin bulan 4.
.Macam tak percaya sahaja.
.Bercinta dengan org lain, kawin dengan org lain.
.Nak buat mcm mane tak ada restu keluarga.
.Lagipon da jodoh. Jodohkan di tangan Allah.
.Hope dieorang bahagia ke akhir hayat.
.Tak sabar nak attend.

Monday, December 29, 2008

Basikal polkadot

.Bila kejadian ini berlaku dan mengapa berlaku?.
.Kejadian berlaku pada hari jumaat bersamaan 261208.
.Sebab berlaku:-berazam nak kuruskan bdn so nak pergi kerja naik beskal.
.p/s: jangan gelakkan saya sebab tempat kerja saya sangat dekat ok!!=p.

.Iqa yang sangat rajin membantu saya di pagi hari mencerai2kan beskal ni.


.Yes!! Memamg beskal saya buruk dan dah berkarat sebab saya da lama gila dah tak naik basikal.
.Saya rasa dah 2 tahun kot basikal ni kena panas & hujan sampai berkarat.


.Yes! Lepas habis solat jumaat, Apek terus datang membantuku.
.thanks cayang.
.Dan IFA pon manyak membantu juga.



.Apek ada tangan magic, sekejap je dia dah keluarkan cat-cat & karat-karat tu.


.aktiviti mengecat pon bermula.
.I choose my PINK.


.HASILNYE?.
.Tunggu & lihat bila dah siap nanti.

.salam maal hijrah.


.Moga tahun ini adalah lebih baik dari tahun lepas.
.Amin.

Sunday, December 28, 2008

Jariku kelukaan

Pada hari Jumaat lepas, saya pergi klinik untuk buat operation kecil..
Tekalah sendiri operation apa..



Thursday, December 25, 2008

.first tag saya.


.si minah gedix tag daku.
.first time nie tak tau r reti ke tak?.
btol ke saya buat ni zra?

*Sertakan tiga keping gambar anda yang anda rasa paling seksi.
*Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan, mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi, sertakan!
*Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda?
*Tag 5 orang yang seksi.

pertama

.saya seksi sbb saya pakai bj kurung, cikgu!.

kedua

.saya rasa saya seksi sbb saya xpakai makeup, cikgu!.

ketiga

.ni plak seksi sbb saya ade rmbt depan..haha!.

p/s : tengok r perubahan rmbt saya..hehe!!

.5 makhluk tuhan paling seksi.
.cik iki mucuk2.
.cik didiyana si fashion designer.
.cik k.shasha si tembam2.
.cik byla wacikelay.
.cik adora si cantik manis.

Pertandingan Melukis.

Apa yang saya lakukan bersama 'Apek' semalam??
Melukislah apa lagi.
Idea asal : ainee cumi2 (yippie me!)
Venue : rumah 'Apek'
Judges Rumah Apek : His sista (Kak Ida) & His Mama.
Judges rumah Ainee : Adik-adikku (Iqa & Ifa)

Syaratnya:
Barang yang kena lukis ditentukan oleh pelukis tapi ikut turn.
contoh : saya cakap lukis rainbow so dua-dua orang pun kena lukis rainbow. Kalau cakap rainbow, rainbow sahaja tak boleh lukis benda lain macam tambah awan ke kat rainbow tu tak boleh!! Then lepas saya dah cakap lukis rainbow, turn Apek pula pilih satu objek untuk dilukis. Guna Words Paint je.



Pelukis: Ainee Cumi2


Pelukis: Apek

Pilihan objek by pelukis
Ainee Cumi2
1. rainbow
2. awan
3. rumah
4. matahari
5. background

'APEK'
1. kambing
2. gunung
3. sungai
4. rumput
5. burung

Siapa punya lagi comel o cantik o hensem?.

Karaoke (INO ONLINE STAFF)

Pada 231208, hari Selasa, saya dan rakan-rakan sekerja saya dah plan nak pergi karaoke bersama. Memang beshh!! Mula-mula ingat nak pergi dekat JJ punya tapi mahal sangatlah smpai RM100++ so kiterowang pun geraklah ke E-BOX dekat Ipoh Garden. Lebih murah dan best tambah-tambah my aunty pun kerja sana kan so lebih mudah. Ngeee!! Kiterowang ambil VIP room tu. My office manager belanja. Saya bawa diri & suara je takyah susah-susah fikir pasal duit. Dia memang baik, dulu belanja pizza, saya ni yang tak keluar-keluar duit lagi nak belanja almaklumlah gaji sikit, tak mampu!! Hehe!!=D

One day! One day!



Air daku & Mcflurry perisa oreo.
Itu bukan arak tapi coke tapi saya minum sikit je sebab was-was.


Hubby & Wiffy yang hadir



Mari menyanyi


Lagu ape erkk yg saya nyanyi dat day?.

1. BUNGA2 CINTA by misha omar
2. wind it up by GWEN STEFANI
3. SAAT HILANG CINTAMU by siti sarah
4. from the bottom of my boken heart by BRITNEY SPEARS
5. JIKA by melly goeslow(duet wit k.ria)
6. sha na na na by AMY MASTURA
7. GRACE KELLY by mika
8. don't cha by PUSSY CAT DOLLS
9. ME & U by cassie



Andrea & Dr. Chu. Such a sweet couple. Loving each other veru much.
Hubby dia suka hadiahkan dia beg LV, saya sangat jealous okay.
Ada tak sesiapa yang nak hadiahkan kat saya?
I only accept the original 1. Ok beranganlagh kau Aini.



.keluasan bilik.

Mula-mula Kak Ria balik pukul 10 macam tu then Andrea & her husband pukul 11.50 camtu then lastly me & Chui Hui serta Mr. Ong balik. Gila ahh pasangan ni gila karaoke rupanya. Saya & yang lain dah penat dah tapi saya rasa dieowang kalau boleh nyanyi lama-lama dah nyanyi dah sampai pukul 1 a.m. Kiterowg balik 12 lebih. Saya tumpang dia so saya tak kisahlahkan sebab ada orang hantar saya balik. Jimat petrol!! Haha. Ambil kesempatan. Pendek kata memang hari yg FUN!!

Wednesday, December 24, 2008

Gadget terbaru


Ia dipanggil SUPER SAVER PLAN ( DiGi HAPPY ).
Pernah dengar tak?
Tak apa kat bawah ni saya dah terangkan apa itu DIGI HAPPY.

Benda ni boleh buat korang bercakap lebih lama dengan kadar lebih rendah.
Dengan hanya RM0.99 sahaja, korang boleh bercakap selama 45 minit.
Kesemua rangkaian telefon di seluruh Malaysia, Sabah & Sarawak.
Bestkan? Tak kira tempat tu.
.CELCOM, MAXIS, DIGI, TALIAN TETAP ( RUMAH / PEJABAT ).

KADAR :
0 minit HINGGA 1 minit :RM 0.01 se saat
1 minit HINGGA 45 minit : RM 0.99
TIDAK KIRA MASA SIANG ATAU MALAM

1 lagi kelebihan PLAN ini, sebagai contoh:
KALAU KORANG TOPUP
RM10 TEMPOH HARI YANG DIBERIKAN ADALAH 60 HARI
DAN BUKANNYA 7 HARI SEPERTI BIASA YG KOWANG SELALU DAPAT TU!!

step 1: ISI FORM n hantar kat nimicompany@yahoo.com atau sms ke 0175804817

SILA HANTAR
nama penuh :
alamat penuh :
no. ic :
no. hp :

e.g
nama : senah bt. samat
alamat penuh : 34, Persiaran Mat Rempit 32, Taman Nenek, 31350 Ipoh, Perak.
no i.c : 890934-08-5467
no. hp : 0175804817

step 2:reply akan dibls secepat mungkin

-confirmation email atau sms akan dihantar-

step 3: PEMBAYARAN
bank: CIMB
nama: MOHAMED JUWAIDI
acc. no: 0824-0007180-52-8


step 4: SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT
-inform saya melalui email(nimicompany@yahoo.com) atau sms ke 0175804817

step 5: POST PARCEL
*barang akan dihantar setelah pembayaran diterima.
**
Penghantaran simkad terus ke alamat kowang dalam tempoh 10 hari berkerja oleh Gdex
( penghantaran express ).
***
JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN JIKA SIMKAD TIDAK SAMPAI
DALAM TEMPOH 16 HARI.


p/s: RAMAI YANG TELAH MEMBELI SIMKAD HAPPY DENGAN KAMI
DARI SELURUH MALAYSIA DAN BERPUAS HATI DENGAN PERKHIDMATAN KAMI.

Hantar Esemen Apek


Print hasil kerja dekat Eric.


step 1
.Gunting then gam.


step 2
.Tampal.


step 3
.Perkemaskan.


step 4
.Inilah hasilnya.

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...