Posts

Showing posts from December, 2008

Back to school for IQA & IFA

Image
Venue: Pasa Bina pasir puteh
Sebab ke sana: Beli kain sekolah Iqa. Brand Canggih tak ada jual kat tempat lain. Menyusahkan betol. Please siapa-siapa yang rasa baik hati tu tolong bukak cawangan canggih kat sekitar Ipoh ni. Senang sikit oden..

Apa yg dibeli dat day?
1. kain skolah Iqa
2. alat2 tulis
3. getah rmbt
4. beg skolah


.beg skolah iqa.
.brand: RADIO ACTIVE.


.beg IFA.
.brand: WILDCHANNEL.


.kisses.
.Apek beli for me.

Disebabkan mereka, saya telepas tengok cerita peberet saya, KU MILIKMU.
=[

Bye Bye 2008. Hello 2009.

Image
AZAM: Nak kurus

Fun to the Fair

Image
Semalam iaitu 291208 saya dengan adik-adik saya (IQA & IFA) serta Apek pergi FUNFAIR. Memang FUN sgt!!


Kami naik TOPGUN, Apek tak naik sebab takut. Pengecut punya Apek. Saya? Saya tak habis-habis menjerit dari A to Z.


Kami main BUMPER CAR.
Damn beshh boleh langgar-langgar orang.



Payung bodoh!! Bikin kiterowang pening.
p/s: ada orang muntah kot naik benda ni..duduk depan iqa n ifa, skit je lagi nak kene ifa..iqa da mencarut2 dlm hati..



.Jagung time.

Pastu kami balik, sebab hari pon dah hujan. Tak kesampaian nak naik buaian pusing.
Balik rumah terus lentok, pening gila. Tobat tak nak naik dah..
Anyway mmg FUN!!
Cuma tak ada permainan lagi mencabar then the top gun. Bikin slack jer..

.Hepi Enivesari 3 Tahun 4 Bulan My Cayang.

Image
Hope tak terlambat lagi nak wish dekat diri sendiri dan my cayang.
Kami celebrate pada 281208.
Ramai orang tanya tak bosan ke every month pun sambut?.
Jawab saya & Apek, mestilah tak. Best sangat!! Itulah cara nak ingatkan hubungan kami yang sekian lama dah terjalin dan nak appreciate hubungan tu.
Apa aktiviti kami?

1. Tengok wayang cerita 'HISTERIA'


2. Minum-minum di Kopitiam jusco.


3. Makan di Kenny Rodgers Ipoh Parade sebab JJ punya PENUH.

.Summer & Autumn serta muffins yang amat sedap berperisa VANILA.


Apek's


Ainee's

4. Shopping banyak-banyak (tak adalah banyak sangat!=D)

mangsa: GURDIAN


mangsa: FOS (mentang-mentang dah ada dekat IPOH, semua Tee-Shirt beli dekat situ sebab superduper kiut!)

p/s: Baju putih itu saya hadiahkan untuk Apek & tak lupa juge ada sandal for my cayang tapi tak snap gambarlah. Warna hijau!!


mangsa: SEED

p/s: SALE hujung tahun sangat best. Baju ni less 70%. Gila lahh!! Yang hijau tu saya beli untuk IQA, my sista.



type: skiny hitam
mangsa: MAP



mangs…

Jumpa Kak Ain

Image
.Dia cakap dia nak bertunang bulan 1 ni & nak kawin bulan 4.
.Macam tak percaya sahaja.
.Bercinta dengan org lain, kawin dengan org lain.
.Nak buat mcm mane tak ada restu keluarga.
.Lagipon da jodoh. Jodohkan di tangan Allah.
.Hope dieorang bahagia ke akhir hayat.
.Tak sabar nak attend.

Basikal polkadot

Image
.Bila kejadian ini berlaku dan mengapa berlaku?.
.Kejadian berlaku pada hari jumaat bersamaan 261208.
.Sebab berlaku:-berazam nak kuruskan bdn so nak pergi kerja naik beskal.
.p/s: jangan gelakkan saya sebab tempat kerja saya sangat dekat ok!!=p.

.Iqa yang sangat rajin membantu saya di pagi hari mencerai2kan beskal ni.


.Yes!! Memamg beskal saya buruk dan dah berkarat sebab saya da lama gila dah tak naik basikal.
.Saya rasa dah 2 tahun kot basikal ni kena panas & hujan sampai berkarat.


.Yes! Lepas habis solat jumaat, Apek terus datang membantuku.
.thanks cayang.
.Dan IFA pon manyak membantu juga.



.Apek ada tangan magic, sekejap je dia dah keluarkan cat-cat & karat-karat tu.


.aktiviti mengecat pon bermula.
.I choose my PINK.


.HASILNYE?.
.Tunggu & lihat bila dah siap nanti.

.salam maal hijrah.

Image
.Moga tahun ini adalah lebih baik dari tahun lepas.
.Amin.

Jariku kelukaan

Image
Pada hari Jumaat lepas, saya pergi klinik untuk buat operation kecil..
Tekalah sendiri operation apa..



.first tag saya.

Image
.si minah gedix tag daku.
.first time nie tak tau r reti ke tak?.
btol ke saya buat ni zra?

*Sertakan tiga keping gambar anda yang anda rasa paling seksi.
*Tak semestinyatak berpakaian atau mendedahkan, mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi, sertakan!
*Nyatakankenapa gambar itu begitu seksi di mata anda?
*Tag 5 orang yang seksi.

♥ pertama

.saya seksi sbb saya pakai bj kurung, cikgu!.

♥ kedua

.saya rasa saya seksi sbb saya xpakai makeup, cikgu!.

♥ ketiga

.ni plak seksi sbb saya ade rmbt depan..haha!.

p/s : tengok r perubahan rmbt saya..hehe!!

.5 makhluk tuhan paling seksi.
.cik iki mucuk2.
.cik didiyana si fashion designer.
.cik k.shasha si tembam2.
.cik byla wacikelay.
.cik adora si cantik manis.

Pertandingan Melukis.

Image
Apa yang saya lakukan bersama 'Apek' semalam??
Melukislah apa lagi.
Idea asal : ainee cumi2 (yippie me!)
Venue : rumah 'Apek'
Judges Rumah Apek : His sista (Kak Ida) & His Mama.
Judges rumah Ainee : Adik-adikku (Iqa & Ifa)

Syaratnya:
Barang yang kena lukis ditentukan oleh pelukis tapi ikut turn.
contoh : saya cakap lukis rainbow so dua-dua orang pun kena lukis rainbow. Kalau cakap rainbow, rainbow sahaja tak boleh lukis benda lain macam tambah awan ke kat rainbow tu tak boleh!! Then lepas saya dah cakap lukis rainbow, turn Apek pula pilih satu objek untuk dilukis. Guna Words Paint je.



Pelukis: Ainee Cumi2


Pelukis: Apek

Pilihan objek by pelukis
Ainee Cumi2
1. rainbow
2. awan
3. rumah
4. matahari
5. background

'APEK'
1. kambing
2. gunung
3. sungai
4. rumput
5. burung

Siapa punya lagi comel o cantik o hensem?.

Karaoke (INO ONLINE STAFF)

Image
Pada 231208, hari Selasa, saya dan rakan-rakan sekerja saya dah plan nak pergi karaoke bersama. Memang beshh!! Mula-mula ingat nak pergi dekat JJ punya tapi mahal sangatlah smpai RM100++ so kiterowang pun geraklah ke E-BOX dekat Ipoh Garden. Lebih murah dan best tambah-tambah my aunty pun kerja sana kan so lebih mudah. Ngeee!! Kiterowang ambil VIP room tu. My office manager belanja. Saya bawa diri & suara je takyah susah-susah fikir pasal duit. Dia memang baik, dulu belanja pizza, saya ni yang tak keluar-keluar duit lagi nak belanja almaklumlah gaji sikit, tak mampu!! Hehe!!=D

One day! One day!



Air daku & Mcflurry perisa oreo.
Itu bukan arak tapi coke tapi saya minum sikit je sebab was-was.


Hubby & Wiffy yang hadir



Mari menyanyi


Lagu ape erkk yg saya nyanyi dat day?.

1. BUNGA2 CINTA by misha omar
2. wind it up by GWEN STEFANI
3. SAAT HILANG CINTAMU by siti sarah
4. from the bottom of my boken heart by BRITNEY SPEARS
5. JIKA by melly goeslow(duet wit k.ria)
6. sha na na na by AMY MASTU…

Gadget terbaru

Image
Ia dipanggil SUPER SAVER PLAN ( DiGi HAPPY ).
Pernah dengar tak?
Tak apa kat bawah ni saya dah terangkan apa ituDIGI HAPPY.

Benda ni boleh buat korang bercakap lebih lama dengan kadar lebih rendah.
Dengan hanya RM0.99 sahaja, korang boleh bercakap selama 45 minit.
Kesemua rangkaian telefon di seluruh Malaysia, Sabah & Sarawak.
Bestkan? Tak kira tempat tu.
.CELCOM, MAXIS, DIGI, TALIAN TETAP ( RUMAH / PEJABAT ).

KADAR :
0 minit HINGGA 1 minit :RM 0.01 se saat
1 minit HINGGA 45 minit : RM 0.99
TIDAK KIRA MASA SIANG ATAU MALAM

1 lagi kelebihan PLAN ini, sebagai contoh:
KALAU KORANG TOPUP
RM10 TEMPOH HARI YANG DIBERIKAN ADALAH 60 HARI
DAN BUKANNYA 7 HARI SEPERTI BIASA YG KOWANG SELALU DAPAT TU!!

step 1:ISI FORM n hantar kat nimicompany@yahoo.comatau sms ke0175804817

SILA HANTAR
nama penuh :
alamat penuh :
no. ic :
no. hp :

e.g
nama : senah bt. samat
alamat penuh : 34, Persiaran Mat Rempit 32, Taman Nenek, 31350 Ipoh, Perak.
no i.c : 890934-08-5467
no. hp : 0175804817

step 2:reply akan dibls secepat mungkin
-confi…

Hantar Esemen Apek

Image
Print hasil kerja dekat Eric.


step 1
.Gunting then gam.


step 2
.Tampal.


step 3
.Perkemaskan.


step 4
.Inilah hasilnya.