Posts

Showing posts from December, 2009

macam mana nak buang benda tu?

Please remind Nuraini Ismail Johari dat 2010 is coming soon.

Hari ni ramai betul orang tanya malam ni countdown dekat mana. Jawapan I "dekat rumah". Yes!Memang jawapan yang sangat typical BORING!

I sangat tak sabar nak balik rumah nak cuci semua kasut I then nak kemas bilik semua. Masuk semalam dah 2hari I bacakan Yassin dekat bilik adik lelaki I. Adik I, Eddie kena tindih. Alah kena tindih. Tahu kan kena tindih dengan apa? Tapi bilik adik I tu tetap panas, bila I masuk je bulu roma I terus naik. Bulu rambut atas kepala I pun naik. Yes!Adik I memang dah lama sangat tak duduk dalam bilik tu sebab dia tidur rumah opah I. Dia balik pun untuk tukar baju je plus tak ada orang pun masuk bilik adik I tu. So bilik tu macam terbiar tapi still bersih. Macam mana nak get rid off dat thing erkk?

Plan untuk malam before new year

Image
Hai manusia-manusia.2010 is just around the corner. U all dah plan something fantastic to change or to do? I pun tengah berfikir fikir nak buat apa sebab I suka start dengan yang baru. Ceehhh, konon Januari tu the start of a new life larhh kiranya sebab memang dah set dalam mind nomber 1 tu mak segala nombor yang memberanakkan segala nombor macam 31, 28 what-the-heck segala. Do u get what I mean? Macam kalau nak start race orang mesti kira 1, 2, 3 Go! Haa itulah yang I maksudkan. Arghh yang kira 3, 2, 1 tu tak kira sebab dia cacat kira nombor dari belakang.


Sumpah I gila tak sabar nak melangkah masuk 2010 sebab lepas ni bolehlah I cakap umur I 21 dengan bangga sebab I benci betol bila orang cakap,
"Ehh r u sure u 20? U look matured".
Damn u! Rasa nak cili cili mulut u tapi takpe kena pandai cover so kenalah senyum dengan bangga and cakap,
"Alah do I look dat old bcoz u look more older than me padahal u baru 15 kan?"
Taklah I tak sejahat tu, I senyum je larr nak buat m…

A lil bit of change for the new year

Image
Facebook become so damn boring sudah. But what to do everybody so "into dat particular thing". Even our prime minister create his own FB. Last time Im so addicted with the Facebook thing so that I can update myself with my friends and so-ever padahal tak ada apa nak buat waktu kerja.

GET NOTICE! I've already change the tittle for my sidebar. And...........the info too. Yeah! I got bored easily and I cant stand reading the same lame thing which is
"Nama palsu ainee cumi2. Sila beri hadiah pada 2Februari and blablabla."

But people! Do bear in mind my birthday still on 2nd February so jangan buat buat lupa, do mail me ur present. And I got fantastic idea, how about all of u make me a suprise party. Im thinking of Mask Party. Everybody wearing their unique, fluffy, colourful mask then suddenly one of our guest is a serial killer. Then he/she start to stab people and bloods can be seen everywhere. Gila kewl kan?

Ok! Silly idea. What about bringing me a sexy howt strippe…

Tak semestinya nak tolong orang kena kasi PITIH

Image
Tadi pergi Jusco beli tiket wayang. Nak tengok avatar tapi gila FULL kot. Last-last beli cerita cina. Warriors apatah tajuk dia. Apek yang pilih. Tak apa, I suka action. Dahlah tadi I mimpi ala-ala animation. Gempak gila mimpi I.
Tapi paling best bila I jumpa ada sekumpulan manusia pakai baju putih then ada katil dekat Jusco. Rasa nak tumpang tidur je. Rupanya ada aktiviti Derma Darah. Gila excited kot sampai I loncat loncat then tarik tarik apek sebab I sangat teringin nak derma darah I ni. Dah 4-5 kali terlepas nak derma darah. Alasan apek dia tak sanggup tengok darah I disedut. Tak sanggup tengok I sakit. Gedik je tau apek ni. Then I cakap I nak juga, dah lama I teringin then Apek pon angguk kepala pelan-pelan. Gaya risau sangat. Heheheheh!
Beshh tau derma darah. Excited sangat bila for the first time in my life I dapat tahu jenis darah I. I darah A. Haaa ambil kau dah umur 20tahun ni baru nak tahu jenis darah apa. Kakak nurse cakap urat I belah tangan kanan kecil sangat then bila di…

Tangan rasa nak tepuk bila Malaysia menang

Macam palat je I tengok goalkeeper vietnam. Asyik-asyik sakit lutut larr, sakit parabola lahh.. Semua sakit! Pandai berlakon drama. Agaknya kalau ada award Best Field Actor, dialah menang. Terus dapat emas. Solo pula tu, tak payah kongsi piala ramai-ramai. Hebat larr kau cho!
Lepas ni ajar I berlakon atas padang tau tapi satu je pesanan dari I, lu kena asah bakat lu kasi tajam sikit sebab nampak sangat FAKE larrr tadi. Kalau aku atas padang tadi, aku dah sekeh-sekeh kepala ko. Agaknya semua penyokong ko pun naik meluat kot. Syabas sebab berjaya buat I gelak sebab tengok lakonan hebat lu and SYABAS kepada Malaysia dapat juarai Asia Tenggara . Haaa Abang Aidil(gaya apek cakap), abg aidil da janji nak belanja aini makan bila dapat bonus kan? Sila tunaikan.

subjek baru untuk tahun baru

Image
Subjek baru yang akan wujud di Taman Pari-Pari ni merupakan subjek muzik ataupun nak glam sikit boleh tak u all come out with an idea I nak letak label apa.

Tapi tak gempak sebab tak ada band mahupun marhaban yang akan mainkan. Berapa banyak kali I da cakap muzik is a theraphy for me beside cakap sorang-soranglah kan! So I ingat I nak masukkan lagu-lagu yang I everytime I dengar bulu roma terus naik. Like a ghost song larr pulak kan bila dengar bulu roma segala bulu akan naik mengerbang.

So kalau u all suka pun boleh lah pergi dekat youtube then nyanyi tugeder geder dengan I and jangan gatal nak request nak ringtone segala sebab I tak ada kemudahan tu. I kasi lirik je and yes its a copypaste lirik. Gila jahat kan I.So lagu yang buat I overexcited bila dengar dan rasa sangat feeling sampai grab tangan apek letak kat pipi I ialah Two Is Better Than One by Taylor Swift & Boys Like Girls. Jangan risau kat belog I ni tak akan keluar ayat alah "Sent Two Is Better Than One Ringtone T…

macam mana nak sebut FRIENDSHIP?

I selalu meletakkan sahabat tu number 1 in my life. I tak suka kecewakan mereka lebih dari I tak suka kecewakan parents I. I tak kisah kalau terlepas tengok Gossip Girl & One Tree Hill untuk ambil mereka dekat stesyen keretapi. I selalu cancel my date dengan Apek untuk berhibur bersama mereka sampaikan Apek selalu merajuk dengan I and cakap I selalu pentingkan kawan-kawan I lebih dari dia.


Tapi sampai sekarang I tak tahu sama ada kawan-kawan I tu hargai I ke tak? Ke belakang-belakang korang kutuk aku sambil gelak guling-guling sebab seronok sangat bila jadikan aku sebagai subjek untuk korang kutuk. I admit I cakap pakai lepas. I memang tak ada otak, I memang tak reti nak susun ayat tapi deep inside I memang tak bermaksud apa-apa. It just a joke. Kalau bukan gurauan pun itu sebab korang mintak pendapat and I juz bagitau pendapat I je. Dah korang mintak pendapat I takkan I nak cakap something yang korang memang nak dengar I cakap. Kalau macam tu baik u all tak payah tanya pendapat I…

bila ajal dah sampai mengucap pun tak sempat

Image
Anda! Yes anda! Ada baca paper pagi ni tak?
Gila punya berita. Kalau I jadi orang yang lalu lalang kat kedai jual suratkhabar mesti berhenti dan beli. Kalau tak beli pun curi-curi baca kat kedai tu walaupun besar besar tulis NO FREE READING. Sangat interesting ok. Bukan pasal mariah carey mati dalam keadaan bogel. Bukan! Bukan!



Itu paper cerita pasal ini lubang. Korang tahu lubang apa? Lubang maut tahu. Korang tahu dari mana lubang ni datang? So interesting kan pasal lubang ni.
I sedih baca berita ni. I sedih sebab pasal lubang ni lah, ehh bukan pasal lubang ni tapi pasal kecuaian manusia menyebabkan 2orang kehilangan nyawa dan 2orang lagi cedera parah.



Nampak tak apa yang I nampak dalam gambar ni? Kereta terbang tu! Kalau I ada kat situ mesti I cari-cari siapa director film. Ke sekarang ni I ada dalam rancangan wakenabeb. Sebiji macam dalam filem kan?


*More details.

I tak ada masa nak taip taip sebab I dah nak balik ni. Hehe! Yes! I tengah update kat tempat kerja. Busuk kan perangai? Tapi…

tak perlu menunjuk kalau terasa diri hebat

Image
Tak tahulah nak rasa bengang ke marah ke berapi ke apa tapi memang geram sangat dengan semua orang yang ingat diri tu maksum sangat dan terhebat. Tak kiralah laki ke perempuan tapi perlu ke jadi sebegitu poyo nak tunjuk diri tu tak ada dosa then nak cakap "Ni hanya nasihat bukan nak tunjuk bagus ke perli ke and blablabla".. Ko bebel larr sorang sorang kat situ aku tengah tak ada mood nak dengar ceramah free ko tu.

Harus ke korang yang konon alim tu nak terang terang pandang serong kat I yang tak pakai tudung ni. I malas nak backup orang lain sekarang ni and I nak cerita pasal I je. I malas nak drop orang pakai tudung sebab ini cerita I. I tak suka drop orang yang cuba menjadi lebih baik. Dan I tak suka orang label I bukan-bukan. Geram tahu!

Ok! I actually tak kisah orang cakap apa about me but intonasi ehh ke antonasi tu kenalah betol. Ini suara pitching lari pun dah buat I sakit hati. Ok! Korang alim, korang baik tapi perlu ke nak tunjuk? Perlu ke nak belagak nak heboh satu d…