Wednesday, October 28, 2009

Pinjaman dengan kadar yang rendah

MANA NAK CARI PINJAMAN SEBANYAK 6K?
I nak beli rumah tapi tak cukup duit muka..BUKAN MLM OK!!;(
Siapa-siapa boleh bantu? Lepas je bank dah lulus I akan bayar lamsam..
Lamsam tu!! Mana nak dapat orang pinjam duit kita then bayar lamsam terus?
Ada!Ada! I lah orangnya. Ngeh!!



OK!Tabur janji manis, macam ni lah orang kalau nak pinjam duit. MENYAMPAH!



Staright to the point, korang tau tak siapa siapa yang suka menolong orang dan mengenakan bunga yang sikit? Tak mau ALONG please!! Nanti habislah I tak boleh berblogging da sebab tak ada tangan sudah kasi sama ALONG bukIt Beruntong.

Sekian, terima kasih
=)

Saturday, October 24, 2009

bagaimana perasaan berkawan dengan patung

feel tak kalau pegang tangan patung? cium patung? macam dalam video klip M2M-preety boy

semalam birthday ayah tapi tak dpat wish depan-depan pun. I bz! Ayah pon bz! Minggu lepas dia outstation sampai Pahang then minggu ni dekat Johor. Jauhnya ayah I melancong. Mengikut kiraan I dah seminggu tak cakap dengan dia sebab bila dia balik rumah I dah tidur pun then bila I bangun dia tengah tidur lagi. TSK!!Tapi sempatlah wish hepi bday sambil nyanyi lagu feberet dia.

Happy Birthday To U,
U live in the zoo,
U look like a monkey AND the monkey likes u..

Cadang nak bawa dia makan-makan dekat MP restoran. Restoran steambot. Beshh!! Kalau gaji masuk hari Rabu ni bolehlah belanja satu famili makan kat MP tu. I da baget kalau 6 orang total semua sekali RM180. OK larhh tu kan? Cakap buffet.


Ehhh kalau Hari Raya kita celebrate sampai sebulan, Deepavali pula sampai berapa bulan?4 ke 5? Dengar cerita deepavali siggplus dengan paraxixth meriah ada parti buih lagi TAPI korang celeb berdua je mana larrhh puas. I ni dikelilingi rakanrakan keling yang keluar masuk kedai sambil pakai sari sebab nak cari dress untuk prom nite mereka. Memang meriah sangat! MAcam buat rombongan sampai 3 kereta wa cakap! Boleh buat well well.


I da cakap da memang meriah!


Hari tu saza larhh paling semangat bangun awal. Janji pukul 9.30 tapi I keluar rumah pukul 9.40. MEMANDANGKAN HARI TU RAYA KELING MAKA I PON BUAT JANJI KELING..I kasi alasan jalan jem. Jem tang mana pun tak tau sebab hari tu dah larhh hari sabtu then jalan nak pergi Tambun tu pun da besar. Korang da pergi petting zoo? I nak pergilah untuk celeb enivesari ke 4tahun 2bulan ni. Tambun sekarang dah maju, MCD pun nak bina dah dekat situ. Dulu saza selalu kena hina sebab dulu kat Ulu sekarang dia da POYO dia tak cakap dia duduk kat Tambun dah dia cakap dia duduk Sunway. CEHH!Kau ingat maju sangat ke tempat kau tu saza??


Seperti biasa bila saza melangkah masuk je dalam kereta I sure perkataan mencarut semua keluar. Vavi lahh, Gampreng lahh. Kiterowang memang macam ni larr kalau tak jumpa 6bulan. Itu belum ditambah lagi dengan cik nadh gigi besi.
BILA KAMI BETIGA, KELAKUAN TAK SENONOH SELALU TERJADI =))
tengok patung tu takda perasaan pun kami pegang dia punya tutttt


OWHH ADA penambahan ahli pula kali ni. Itu Fana, kawan lama.

Yang tak boleh blah, nadh bising-bising suruh datang rumah dia tepat pukul 10 tapi dia boleh pula tidur baik punya lentok pelok pasangan lesbian dia. Memang kena sekeh larrr. Lepas ni kalau kau cakap pukul 10 aku tetap nak datang lambat pukul 11 ok?


mereka yang sibuk nak bershopping tapi kami yang dapat barang dulu. TERBAIKlah!


ehh tadi cakap 3 kereta ini macam punya manusia satu kereta pun muat. OK!mereka semua pakai sari jadi kami segan nak masuk sekali so amik keputusan bawa tujuan masing-masing nanti jumpa kat IPOH PARADE.


CUBA KORANG TEKA saza ngan adeq tengah tengok apa?



**tenuk??


**manusia sedang bermadu kasih


**nenek teraniaya??


JAWAPANNYA IALAH









haiwan chomel ini. Sebiji macam anak patung. Tuan kedai pun pening kepala sebab kiterowang bukan tengok baju tapi tengok anjing tu. Nama dia JUNIOR. Haaa tengok!Sampai nama dia pun kiterowang interview tahu.

Nadh cuba 3 dress. Dress pertama yang I jadi fashion designer tu. That is really her feberet tapi oleh sebab badan dia terlampau tak ada isi jadi dress tu longgar dan harga tak berbaloi ok?? SANGAT MAHAL!

This is the 2nd dress. cantik juga kan? Tapi tak sesuai lahh untuk prom nite. Kenalah gila glam sikit baju untuk prom nite. Apa salahnya sekali sekala? Dah korang tak payah tengok lama-lama. Dia da ada boyfie.


dan inilah dress yang dipilih oleh kami bertiga sepakat sehati berjiwa berdansa. Mesti warna hitam kan? Takpe takpe its a must have in girls wardrobe. Nadh kenapa kau nampak tinggi pula? Bukan ko tinggi sikit je ke dari ak??



Tengok teruja sangat sampai jadi macam ni. SPOT SOMETHING YANG MENCACATKAN GAMBAR TAK?posing da maut habis da..kalau korang baring kat tempat sampah tu mesti lagi STYLE kan?


Nadh dah dapat baju, adeq tak dapat dapat lagi baju dia. Adeq tu adik kepada nadh dan merangkap kawan I juga. Sampailah satu kedai tu spot baju yang cantik sangat. Leopard punya corak pula tu. IN!IN! cantik sangat tapi tak sepadan dengan tema but who cares!!ok!!I care. Nanti kalau korang semua dijemput datang majlis kahwin I sila ikut dress code kalau ada ok??hehehe!!


Ni haa bajunya, cantik kan adeq pakai
PESANAN UNTUK ADEQ: kalau ko tak beli, aku beli dulu weyhh!menangis larr kau jangan harap aku nak kasi kau pinjam.=P


Lepas da puas test semua baju idaman, kiterowang keluarlah sebab nak pergi bawak saza tu jumpa dentist sebab gigi dia dah berulat. Dah xsanggup tengok ulat-ulat dalam gigi dia tu, dah berlubang lubang dah gigi dia. Sambil tunggu saza, adeq belanja I tau fu fah terbaik at IPOH. Korang kena pergi sana makan kalau datang Ipoh, kalau korang malas nak angkat ponggong dari kereta tak apa sebab dieowang ada drive thru ok macam MCD. Tengok!TERBAIK KAN??

adeq dengan TAUfuFa terbaik datang dari ladang ipoh


Lepas tu pergi IPOH PARDE makan semua. U all tau tak I ada satu penyakit yang kawan-kawan rapat je tahu. Then kawan-kawan baru I ni bahan I sampai balik UITM terutama sekali si kecik Ijin tu. Tolak sekali mampos terus. Dah!KOrang tak payah berteka teki apa penyakit I tu, kalau nak tahu sila keluar dan belanja saya makan gerenti korang akan tahu penyakit I tu. THANX KAWAN-KAWAN SEBAB PAHAM PENYAKIT I NI. terharu ok!

Lepas tu semua bawak hala tuju masing-masing, adeq I campak dekat KOPITIAM, nadh dan rakan-rakan balik rumah sendiri then I dengan Saza pergi rumah KOnisak konon nak beraya tapi hampeh Konisaknya tak ada. Then dapat call nadh mintak tolong hantar dia dan rakan-rakan balik UITM. Hampeh punya nadh! I dengan Saza dah jauh kot.

Tapi disebabkan Saza pun tak ada aktiviti and dia nak menghiburkan diri dia before test minggu depan berserta sifat I yang baik hati ni jadi I pon cakap OK!! Dahlah rumah Nadh tu pedalaman.

Tengok! Semua muka da macam budak 3tahun baru lepas pantang. Mana tak keluar dari pukul 10pagi sampai malam. Korang tengok je budak baju hitam tu kecik tapi mulut dia boleh tahanlah. Ijin bila nak jumpa lagi, jom perang mulut(padahal baru je kenal kan da kamceng semacam..=)


dahlah nak masuk kolej gabra tak lepas pakcik guard sebab I ngan Saza orang luar tapi nasib baik I dengan Saza pandai berpura-pura jadi kami lepas. Pakcik guard tu tak periksa pon terus suruh jalan, siap angkat tangan lagi. Kami jerit gila vavi tau. HEBAT OK! Tapi past paling sedey kereta I sagat calar baik punya panjang kat bawah sebab I bengap pergi langgar PEMBAHAGI JALAN. Nasib baik I bawa wira je kalau I bawa FERRARI bapak I mahu kena maki dengan dia.


tengok! Nadh sedih dah I dengan Saza nak tinggalkan dia.
tak apa Nadh!! Aku dengan Saza dah jumpa bomoh tadi then dia da hadiahkan ko hantu raya untuk teman kau malam-malam. Lepas ni kalau ko mandi ada orang tolong ko amik cebok semua ko jangan terkejut pulaks.


BYE BYE NADHIRAH ZAKUAN dan UITM SRI ISKANDAR


EHHH oklah ayah I da balik jadi nak pergi ketuk kapla dia sambil nyanyi lagu birthday kat dia..TEHHEE!!=D

INGAT!jangan kawan dengan patung sebab patung tak ada perasaan so carilah kawan yang ada ketika susah senang bersama.

Wednesday, October 21, 2009

kucing pun ada penyakit tahu

Semua orang sayang kucing. I pon sayang juga. Famili I pon sayang juga. Nabi lagilah sayang dekat kucing. Jadi kucing wajib hadir dalam hidup kami. Kalau tak ada kucing, adik-adik I sure merayu dekat I suruh I buat muka tebal, muka ayam dekat kawan-kawan dan makcik kantin sekolah untuk dapatkan kucing. Apa-apa jenis kucing pun tak apa, kami tak memilih asalkan boleh main baling-baling sangkut atas kipas. Tapi kalau dapat kucing seCOMEL ini adalah SATU BONUS!

Jadi saya saja godek gooogle, geletek-geletek dia sampai dia mengeluarkan info tentang penyakit kucing. Mana tahu in future si UPIK ABU dan LAURA jatuh sakit. OHH!tak lupa juga kepada JESSICA.


Mari kita ke segmen KUCING KU ITU BUKAN KUCING MU..=)


1.ASMA
Tengok, kucing pun ada asma. Barulah I tahu selama ni kucing I yang bernama COMEL satu ketika dahulu mati akibat asma. Selama ni I ingatkan dia tercekik ke apa. Macam mana kita nak detect?? Senang je, kalau dia batuk-batuk macam something tersangkut dalam kerongkong dia ataupun dia bersin. Batuk dia tu bukan macam batuk biasa tapi batuk yang kering then kucing comel ni akan tundukkan badan dia serendah yang mungkin dan tengkuk dia akan dipanjangkan. Kan bagus kalau kucing pun ada benda press-press tu, senang sikit kalau kita nampak dia batuk macam atuk tua tu boleh kita kasi dia sedut benda asthma tu..=)


2.CANCER
My friend punya kucing ada kanser tahap ke-3, kesiannya dia. Kalau operate pun peratus hidup 50-50. T_T

Kanser kucing ni kita boleh detect same as normal person like us punya signs.
a. Ada ketumbuhan yang makin membesar
b. Hilang selera makan
c. Kelukaan
d. Sukar untuk menelan makanan & memuntahkan makanan
e. Sukar untuk bernafas

Untuk mengelakkan kucing kena penyakit kanser ni, kita kena kasi dia makan makanan mahal-mahal je. Choosy pulaks kan kucing ni. *PIAPP!!
Kita kena make sure makanan yang kita kasi tu tak tinggi sangat karbohidratnya. So please choose makanan yang LOW GRAIN dan kalau boleh 100% NO GRAIN. OK lepas ni I akan sumbat Whiskas banyak-banyak dalam mulut si Laura dengan UPIK so dat tak membazir sebelum menukar menu ke ROYAL CANIN. Tak boleh IAMS sebab siggplus cakap mereka jahat test-test produk dekat haiwan...;(


3.KIDNEY DISEASE
Benda ni senang nak detect kalau kita ada sediakan mangkuk untuk kucing kita kencing. EEEUUUWW!! Kalau penghasilan air kuning dia tu melampaui batas maknanya dia ada masalah dengan pundi kencing dia jadi jangan ragu-ragu untuk bawa dia berjumpa dengan doktor.=o


4.DIABETES
Kompem Garfield ada penyakit ni sebab dia kan suka makanan yang bergula-gula ni. OK!Kenapa tiba-tiba rasa nak makan lasagna walaupun terang-terang lasagna dekat PIZZA HUT tak sedap langsung?

Penyakit ni dia admire sangat kucing yang mok-mok yang bila dia baring atas lantai orang ingat dia karpet sebab dia gebu sangat rasa nak pelok. Jadi hargailah kucing anda, jangan kasi dia gemok sangat nanti terkena penyakit garfield ni pulaks. Penyakit ni kita tak boleh detect so kita kena bawa pergi medical checkup then doctor akan test darah dia. WOAHH!!sebiji macam manusia kan??


5.FELINE LEUKIMIA
Penyakit ni menghasilkan lebih banyak sel darah putih dari sel darah merah. Macam mana ia berlaku? Melalui persetubuhan(ahahhahah!ok, kidding!)..melalui perkongsian mangkuk makanan, tempat melempiaskan tahi, nose contact dan penyakit keturunan.

Penyakit ni tak ada ubat tapi ada suntikan pencegahan. Sedihnya bila kita tahu kucing kita akan mati walaupun kita tahu tahu dan tahu dia memang tak boleh hidup lama. YEAH!FACTS IS HURT!


6.FELINE INFECTIOUS PERITONITIS (FIP)
Sumpah terbeliat lidas nak membaca penyakit ni. Dalam nama dia yang panjang-panjang tu penyakit ni ialah penyakit yang boleh melumpuhkan organ sistem kucing. But it depends organ mana yang infected.

Senang je cara nak hindari penyakit ni, kalau boleh make sure tempak berak dia dengan tempat makan dia diceraikan talak tiga(maksudnya jangan letak tempat makan dan berak dekat-dekat).. Then janganlah malas sangat nak bersihkan tahi dia, kalau boleh tiap-tiap hari kena make surekan tempat berak dia bersih. Haaa korbankan masa tidur tu jangan malas-malas. MARI TIRU MACAM SAYA! Bangun awal pagi, kemaskan tempat tidur kucing, tukar air, bagi upik abu dan laura disusukan oleh Jessica, dan buang segala tahi yang mereka telah laburkan kat loji pembuangan.

Dan kalau boleh litter box punya pasir tu ditukar seminggu sekali. Haaa barulah bersih, barulah tak ada kuman dapat hidup dekat situ. Lagi satu kebaikan, rumah pun tak busuk dan tak dihinggapi bakteria.

Ada lagilah, kalau kucing korang mati sebab disease ni jangan bawa kucing baru masuk 1-2bulan after dat sebab nanti kucing baru pula kena penyakit ni. Come on larhh takkan kasih sayang cepat betul hilang. Baru je kucing kita tu mati da nak cari kucing lain. Orang perempuan yang baru bercerai pun ada edah tahu?? So tunggulah 5-6bulan kucing mati/hilang barulah cari pengganti.


7.LIVER DESEASE
Penyakit ni biasanya berkait dengan penyakit-penyakit lain yang saya da list out kat atas sebab dia berkait rapat. Kalau dia ada simpton LUEKIMIA surely dia akan effect liver dia juga.


8.FELINE HYPERTHYROIDISM
Ini merupakan penyakit usia tua jadi kalau umur da naik atas 7tahun selalulah bawa dia jumpa VET


9.RINGWORM
worm itu cacing tapi penyakit ni takda berkaitan langsung dengan cacing. INI sebenarnya penyakit kulit. Penyakit ni bahaya gila sebab kucing boleh jangkit dengan manusia AND manusia pun boleh jangkit dengan kucing. LOSE-LOSE situation. Sama-sama dapat penyakit. HEHH!!

Manusia boleh dapat ringworm kalau suka share tuala, sikat, baju dan BOYFRIEND. =D
Kucing pula boleh terkena penyakit ringworm ni dari tanah. Ohh manusia pun boleh kena ringworm tau dari tanah tapi sangat jarang sebab zaman kita dah ada toilet jadi tak payah penat-penat korek lubang bila nak melepaskan hajat macam orang dulu. Jadi sila berterima kasih kepada datuk moyang saya yang berjaya mencipta tandas. PERINGATAN!!Kalau nak berkebun sila pakai handgloves, ok?? Tapi kalau nak kena ringworm, bersedialah membogelkan tangan.

Pendek kata ringworm ni kurap lah. Kalau tak ada kurap, kita boleh detect dengan cara tengok badan dia ada tak kehilangan bulu. Actually penyakit ni boleh hilang dalam masa 5bulan tapis seelok-eloknya kita hantarlah dia pergi rawat supaya tak adalah berjangkit dengan kucing-kucing lain ataupun diri kita sendiri.

Kucing patutnya dimandikan 2kali seminggu. Dan kalau boleh shampoo tu biar melekat kat badan kucing selama 10minit supaya boleh hapuskan segala bakteria. Tolong jangan bagi shampoo kita dekat kucing sebab content dia lain. Sometimes kita punya tu ada toxic segala.


OK!demikian sajalah information yang ainee cumi2 boleh berikan kepada anak-anak yang memelihara kucing di luar sana. Lepas ni nak cari penyakit beruksian pula. DAH!DAH! Saya nak pergi cium plok UPIK ABU & LAURA.=)


ohsopopup: Jangan tak tahu, 1tahun umur kucing bersamaan 10tahun umur kita.
7tahun=middle age
10thn=usia emas
(bersedialah dari segi batin dalam tempoh ini, snaplah picture kucing kita tengah berak, mandi segala supaya dapat refresh memori bersama bila dia da takde..T_T)

Tuesday, October 13, 2009

8 tips untuk nampak cantik dalam gambar

Macamlah gambar I semua meletop kan?Biasanya nampak je cantik semua sebab kalau tak cantik sure cakap "ehh delete!delete!jangan nak gatal letak pic tu dalam FB yer.." ataupun "hemm..lagi sekalilah!lagi sekali!!!" sampailah dapat angle yang paling cun. OK!Tipu!I tak macam tu, I menerima je ketentuan Ilahi yang memang I dilahirkan untuk menjadi bahan rakan-rakan.

then kawan akan cakap "alah koleksi peribadi" sekali esok kita tengok da setepek dia letak kat album FB. OK!tak apa, janji ada muka. Kalau tak ada muka orang akan ingat kita hantu dan membuat konklusi kita da mati dan itu hanya roh kita yang kebetulan lalu di hadapan kamera.



1. CARI ANGLE MANA PALING CUNSEM.
alah macam tak biasa pula buat gambar myspace. Yang posisi pandang pandang atas tu! Takpon yang buat muncung, kembong, lidah jelir-jelir. Haaa tu gambar myspace larr tu I dan rakan-rakan panggil. Semacam ada satu aura yang beshh pulaks kan kalau berposing begitu. Macam I pon sukalah buat aksi-aksi baget chomel tu padahal cuba mengespresikan diri yang tak comel supaya jadi comel lagi lagi dan lagi dalam gambar.=)

Kalau nak cari angle mana kita pose cantik, kita tengok je pic lama-lama balik. Pic waktu hingusan tak payah ok sebab waktu tu tak ada myspace dan masih menggunakan kamera kodak gulung-gulung maka kita rasa kalau pose buruk pun tak boleh mengeluh sebab tak boleh nak pergi punat delete dan tekan YES.

So korang evaluate balik gambar yang korang baru snap semalam ke ataupun 2-3hari lepas then tengok gaya mana yang buat korang nampak temban semua. Contoh kalau gigi karat-karat snaplah pic dengan cara tutup mulut tu and smile, tak payahlah korang gatal nak tunjuk gigi tu kat public. ok?


2. BERGAMBAR DENGAN PENUH KEYAKINAN
Senang je minumlah anlene untuk tulang sihat dan kuat supaya boleh berdiri dengan betul waktu tangkap gambar. Kalau nak berangan jadi model ke kan konon nak buat portfolio, cuba tangkap gambar dengan cara kebelakangkan dua-dua belah bahu. EEE!!macam mana nak cakap yer??haaaa macam ni


tapi korang bayangkan bahagian depan I tu belakang. OK!REJEK!korang fikirlah sendiri. I tak reti cakap.


3. BE POSITIVE
Juz act NATURAL. Bayangkan benda-benda yang menggembirakan(positive maksud I). Contohlah kan korang ni tengah dok bersanding ni atas pelamin, macam mana nak act cantik je 24/7 kan?kan? Tambah-tambah tengah makan tu, mau kalau si suami tu suap ayam bapak besar lengan nak tak nak kena juga buka mulut besar-besar (dalam hati sumpah cakap siap kau malam ni tidur depan larr). Serius dalam otak dah terbayang sure photographer ni snap muka pelahap aku tadi. Alah juz think positive, candid itu kan cantik. Lagipon takkan photographer nak pilih gambar yang buruk letak dalam album kita. Even dalam rancangan AMERICA NEXT TOP MODEL tu pun, model yang cantik tu pun ada pic buruk, inikan kita yang SUPERDUPERHOWTMODEL!


4. SILA JANGAN BUAT MUKA MASAM

Tak semestinya kalau senyum kena tunjuk gigi. Cuba senyum dengan mata. WOAHH!! Kalau orang yang memang dah ada killer eyes tak payah senyum pun gambar dah nampak cantik. Tengok!Mata memainkan peranan penting. Kalau mata tak membunuh, kita kasi mata kita membunuh sampai orang yang snap pic kita tu pon boleh mati. Cara dia senang je, pakai je kontek lens, bulu mata palsu, maskara dan paling wajib bagi I is the EYELINER! It really works for me.

I KNOW ITS REALLY ANNOYING TAPI NAK CAKAP JUGA KONTEK LENS BOLEH DIDAPATI DENGAN HARGA YANG MURAH AT NIMI Co.. =))


5. ELAKKAN POSE YANG OVER DO IT
Tapi I suka pose over over baget model. Tapi kalau nak gambar tu cantik, just act natural lagi bagus ok? Jangan jadi over macam I.


6. JAUHKAN DIRI DARI KAIN YANG LIP LAP LIP LAP
Sebabnya simple je sebab dia boleh menampakkan segala lemak kita tu tersembul keluar. Walaupun sebenarnya kita tak nampak dan dah penat cakap "LEMAK!kau duduk elok elok tau dalam baju aku! Jangan kasi aku kantoi.." tapi dalam gambar dia punya STAND OUT kalah jambul mak datin kita ok? Tapi tips ni boleh diabaikan oleh orang yang 0% FAT. OK saya gemuk jadi lepas ni kena kobek almari dan bakar baju yang berkilat kilat yang ada iras-iras INTAN LADYANA punya baju.


7. PUT UP SOME MAKEUP BEBEH
Makeup!Makeup!Makeup!At least pakai selapis bedak, sekuntum lipgloss, secalit celak, dan selentik maskara. Sebab tu kita nampak artis asyik cantik je. Wahai artis, kalau tak ada makeup jangan haraplah kau akan diadore dengan kiterorang ni. Kalau muka Megan Fox macam ni ada korang nak bangga puji puji cakap "Woahh megan fox howt siot!!!". So put up some makeup ok barbie?


OK TIPU!MEGAN FOX TETAP HOWT WITHOUT MAKEUP!


8. SKIP GAYA RAMBUT YANG LURUS MACAM PAPAN & HIGH MAINTENANCE PUNYA HAIRSTYLES
-messy itu cantik. Rambut serabai serabai itu howt ok! Lurus papan da macam china doll(kata orang padahal rambut saya pun flat.*sigh). Kalau korang nak serabaikan rambut dengan cepat, basahkan rambut lepas tu duduk depan kipas sambil shake kepala. Kalau buhsan sangat buat je kipas tu jadi microphone nyanyi nyanyi depan kipas. Jangan cakap korang tak pernah buat aksi ni waktu kecil. Saya suka dengar suara saya ada vibrate vibrate lepas tu baget Mariah Carey. Kan ke dia suka nyanyi rambut terbang-terbang. Hehh!


OK!lepas ni snap pic cantik cantik then boleh apply jadi pramugara @pramugari dekat NIMIfly. Ada interview terbuka sabtu ni. Bawa baldi dengan kain buruk untuk cuci kapal terbang sebab da 50tahun dia tersepuk dalam stor, tak baik untuk kesihatan penumpang tua. Itu kelayakan wajib, kalau tak pandai buat kerja mencuci jangan mimpi nak dapat position hangat itu.

Saturday, October 10, 2009

sekali sekala tunjuk skill berniaga apa salahnya

Berita gumbira untuk pemakai pemakai MATA PALSU, NIMI Co. kini menyediakan ready stock lens. Gerenti sampai dalam 3-4hari lepas buat payment. Buat apa nak membazir beli mata palsu sampai RM70 sepasang. Itu kalau sama power, kalau tak sama power kena beli 2kotak berbeza dengan kaler yang sama. Dekat NIMI Co. boleh beli sepasang dengan power yang berlainan. Kan dapat simpan duit untuk kawin. Harga ready stock contact lens at NIMI Co. start dari RM43 termasuk postage.


Dah dah jom shopping kat NIMI Co. gerenti TERBAIK!marilah!marilah!tengok je dulu, tak beli tak apa(ada ciri2 businessgal berjaya tak??)

Tips: Kalau nak cun pakailah bulu mata palsu macam rozita che wan, gerenti meletop. Actually apa yang palsu mesti buat kita nampak cantik. Jangan sampai ada koleksi hidung palsu macam MJ sudah, itu da obses pada kepalsuan namanya..=))

Monday, October 5, 2009

Sejauh mana kau hebat dalam bahasa omputih *@&*(^%&*

Esok I ada ujian MUET speaking.
Korang ada tips tak nak share?
Gabra tak ingat sebab english I tak semenggah mana dah lar tu semalam baru je lepas berfoya-foya dengan kawan luar dari IPOH.
Teruk kan I esok exam tapi tak studi pon.
Harapnya dapatlah Band 4 tapi kalau dapat Band 3 pon I tak keshah janji Band.
TOLONGLAH KASI SOALAN BOCOR KAT I!!

Friday, October 2, 2009

Bila kau berdepan dengan maut, baru kau nak gelabah

Bila jam tuding 2 jari dia dekat nombor 12, I cepat-cepat angkat beg pergi dekat moto memandangkan itu waktu rehat. Memang kalau HARI LAKI RAJIN PERGI SEMBAHYANG KAT MASJID, I akan balik rumah sebab rehat 2jam. Nak buat apa 2jam kat ofis? Untung-untung bila balik rumah gosip boleh dengar gosip adik-adik.


Nasib I hari ni memang terbaik sebab bila IFA balik-balik dari sekolah, dia terus cerita gosip yang tergempar, kelakar nak mampos. Kalau korang dengar sure korang teruja dan gelak kuat-kuat sampai jiran sebelah maki-maki.


Hari ni Ifa ada jamuan Hari Raya dekat sekolah. Tapi apa jadah jamuan Hari Raya ada CIK SITI SIFIR di akhir persekolahan. OK! Itu bukan gosip adik I. Adik I punya gosip hebat tapi tak sehebat budak darjah 5 sudah pandai rakam video seks macam dikhabarkan dalam paper. Itu terlalu hebat dan tak kelakar langsung!


Adik I baru darjah 5. Dia obses dengan pet society dekat FB. Dia cerita pasal seorang budak perempuan dengan dua budak lelaki. Budak L1 marah sungguh bila si budak P nak pergi dekat budak L2. Kelakar gila bila budak L1 tu cakap "AKU BEBASKAN KAU!". **gelak
Adegan lain biasa sahaja, lari-lari then nak pukul dengan kerusi(GANAS BTOL!)
Ehh tiba-tiba teringat dekat iklan arwah Yasmin Ahmad yang budak lelaki cina minat dengan budak perempuan melayu tu. COMEL GILA!


*****ok!cukup cerita tentang budak belum akil baligh. mari cerita tentang I


Lepas sahaja dengar gosip adik I, I terus capai topeng muka yang ada tanda senyum untuk dipakai dengan helmet yang dulu memang gempak gila orang dok cerita pasal helmet ni masa keluaran pertama. Alah helmet CRV tu! Ingat lagi tak?
Gagah je menyusur jalan-jalan sambil menghirup ketenangan angin dekat Jalan Kelab Golf sebab kat situ redup tiba-tiba ada kereta kerek wira merah, belok sambil himpit I dekat atas rumput.

MEMANG LANGSI HABESHHH

I pecut! I kejar! dengan kelajuan yang tak boleh lebih dari 60km/j, I gagahkan jugak. Sampai satu selekoh, I potong. Masa potong tu kedudukan I lari sikit sebab terlanggar bahagian bumper depan. Sengaja I langgar dan duduk baik depan dia bawa slow-slow biar dia berbulu.
Tapi bila da sampai roundabout, I blah!


Lepas tu I tak taulah I kena sumpah ke ataupun motor I dah berkarat, sedap-sedap pecut main selip selip celah celah kereta, bila I nak brek, brek putus. Korang dapat bayangkan tak kegelabahan I tu bilamana tengah bawak laju-laju, brek tak makan. BUKAN TAK MAKAN YA! TAPI PUTUS!PUTUS! PUTUS!. MEMANG JAWAPNYA BREK KAKI LAHH! Dah macam flinstone punya kereta pulak. Nasib baik ada cerita Flinstone kalau tak, tak tau nak guna tektik apa. Kalau ada lori depan mata tadi memang selamat tinggal dunia nyata dan dunia blog lah!


Lepas tu pelan-pelan I bawak moto ketepi dan dengan keadaan tangan pakinson, I tepon bapak I. Memang bodohlah kan kau moto, bukan nak bagitau awal-awal brek kau nak putus! Bikin gabra je. Dahlah malam ni nak chau KL sekejap. Paling I tak boleh maafkan kasut raya I baru 13hari musnah begitu sahaja. Kurang 1 koleksi kasut *sob*sob

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...