Posts

Showing posts from October, 2009

Pinjaman dengan kadar yang rendah

MANA NAK CARI PINJAMAN SEBANYAK 6K?
I nak beli rumah tapi tak cukup duit muka..BUKAN MLM OK!!;(
Siapa-siapa boleh bantu? Lepas je bank dah lulus I akan bayar lamsam..
Lamsam tu!! Mana nak dapat orang pinjam duit kita then bayar lamsam terus?
Ada!Ada! I lah orangnya. Ngeh!!



OK!Tabur janji manis, macam ni lah orang kalau nak pinjam duit. MENYAMPAH!



Staright to the point, korang tau tak siapa siapa yang suka menolong orang dan mengenakan bunga yang sikit? Tak mau ALONG please!! Nanti habislah I tak boleh berblogging da sebab tak ada tangan sudah kasi sama ALONG bukIt Beruntong.

Sekian, terima kasih
=)

bagaimana perasaan berkawan dengan patung

Image
feel tak kalau pegang tangan patung? cium patung? macam dalam video klip M2M-preety boy
semalam birthday ayah tapi tak dpat wish depan-depan pun. I bz! Ayah pon bz! Minggu lepas dia outstation sampai Pahang then minggu ni dekat Johor. Jauhnya ayah I melancong. Mengikut kiraan I dah seminggu tak cakap dengan dia sebab bila dia balik rumah I dah tidur pun then bila I bangun dia tengah tidur lagi. TSK!!Tapi sempatlah wish hepi bday sambil nyanyi lagu feberet dia.
Happy Birthday To U, U live in the zoo, U look like a monkey AND the monkey likes u..
Cadang nak bawa dia makan-makan dekat MP restoran. Restoran steambot. Beshh!! Kalau gaji masuk hari Rabu ni bolehlah belanja satu famili makan kat MP tu. I da baget kalau 6 orang total semua sekali RM180. OK larhh tu kan? Cakap buffet.

Ehhh kalau Hari Raya kita celebrate sampai sebulan, Deepavali pula sampai berapa bulan?4 ke 5? Dengar cerita deepavali siggplus dengan paraxixth meriah ada parti buih lagi TAPI korang celeb berdua je mana larrhh puas.…

kucing pun ada penyakit tahu

Semua orang sayang kucing. I pon sayang juga. Famili I pon sayang juga. Nabi lagilah sayang dekat kucing. Jadi kucing wajib hadir dalam hidup kami. Kalau tak ada kucing, adik-adik I sure merayu dekat I suruh I buat muka tebal, muka ayam dekat kawan-kawan dan makcik kantin sekolah untuk dapatkan kucing. Apa-apa jenis kucing pun tak apa, kami tak memilih asalkan boleh main baling-baling sangkut atas kipas. Tapi kalau dapat kucing seCOMEL ini adalah SATU BONUS!

Jadi saya saja godek gooogle, geletek-geletek dia sampai dia mengeluarkan info tentang penyakit kucing. Mana tahu in future si UPIK ABU dan LAURA jatuh sakit. OHH!tak lupa juga kepada JESSICA.


Mari kita ke segmen KUCING KU ITU BUKAN KUCING MU..=)

1.ASMA
Tengok, kucing pun ada asma. Barulah I tahu selama ni kucing I yang bernama COMEL satu ketika dahulu mati akibat asma. Selama ni I ingatkan dia tercekik ke apa. Macam mana kita nak detect?? Senang je, kalau dia batuk-batuk macam something tersangkut dalam kerongkong dia ataupun dia ber…

8 tips untuk nampak cantik dalam gambar

Image
Macamlah gambar I semua meletop kan?Biasanya nampak je cantik semua sebab kalau tak cantik sure cakap "ehh delete!delete!jangan nak gatal letak pic tu dalam FB yer.." ataupun "hemm..lagi sekalilah!lagi sekali!!!" sampailah dapat angle yang paling cun. OK!Tipu!I tak macam tu, I menerima je ketentuan Ilahi yang memang I dilahirkan untuk menjadi bahan rakan-rakan.

then kawan akan cakap "alah koleksi peribadi" sekali esok kita tengok da setepek dia letak kat album FB. OK!tak apa, janji ada muka. Kalau tak ada muka orang akan ingat kita hantu dan membuat konklusi kita da mati dan itu hanya roh kita yang kebetulan lalu di hadapan kamera.



1. CARI ANGLE MANA PALING CUNSEM.
alah macam tak biasa pula buat gambar myspace. Yang posisi pandang pandang atas tu! Takpon yang buat muncung, kembong, lidah jelir-jelir. Haaa tu gambar myspace larr tu I dan rakan-rakan panggil. Semacam ada satu aura yang beshh pulaks kan kalau berposing begitu. Macam I pon sukalah buat aksi-aksi…

sekali sekala tunjuk skill berniaga apa salahnya

Berita gumbira untuk pemakai pemakai MATA PALSU, NIMI Co. kini menyediakan ready stock lens. Gerenti sampai dalam 3-4hari lepas buat payment. Buat apa nak membazir beli mata palsu sampai RM70 sepasang. Itu kalau sama power, kalau tak sama power kena beli 2kotak berbeza dengan kaler yang sama. Dekat NIMI Co. boleh beli sepasang dengan power yang berlainan. Kan dapat simpan duit untuk kawin. Harga ready stock contact lens at NIMI Co.start dari RM43 termasuk postage.

Dah dah jom shopping kat NIMI Co. gerenti TERBAIK!marilah!marilah!tengok je dulu, tak beli tak apa(ada ciri2 businessgal berjaya tak??)
Tips: Kalau nak cun pakailah bulu mata palsu macam rozita che wan, gerenti meletop. Actually apa yang palsu mesti buat kita nampak cantik. Jangan sampai ada koleksi hidung palsu macam MJ sudah, itu da obses pada kepalsuan namanya..=))

Sejauh mana kau hebat dalam bahasa omputih *@&*(^%&*

Esok I ada ujian MUET speaking.
Korang ada tips tak nak share?
Gabra tak ingat sebab english I tak semenggah mana dah lar tu semalam baru je lepas berfoya-foya dengan kawan luar dari IPOH.
Teruk kan I esok exam tapi tak studi pon.
Harapnya dapatlah Band 4 tapi kalau dapat Band 3 pon I tak keshah janji Band.
TOLONGLAH KASI SOALAN BOCOR KAT I!!

Bila kau berdepan dengan maut, baru kau nak gelabah

Bila jam tuding 2 jari dia dekat nombor 12, I cepat-cepat angkat beg pergi dekat moto memandangkan itu waktu rehat. Memang kalau HARI LAKI RAJIN PERGI SEMBAHYANG KAT MASJID, I akan balik rumah sebab rehat 2jam. Nak buat apa 2jam kat ofis? Untung-untung bila balik rumah gosip boleh dengar gosip adik-adik.


Nasib I hari ni memang terbaik sebab bila IFA balik-balik dari sekolah, dia terus cerita gosip yang tergempar, kelakar nak mampos. Kalau korang dengar sure korang teruja dan gelak kuat-kuat sampai jiran sebelah maki-maki.


Hari ni Ifa ada jamuan Hari Raya dekat sekolah. Tapi apa jadah jamuan Hari Raya ada CIK SITI SIFIR di akhir persekolahan. OK! Itu bukan gosip adik I. Adik I punya gosip hebat tapi tak sehebat budak darjah 5 sudah pandai rakam video seks macam dikhabarkan dalam paper. Itu terlalu hebat dan tak kelakar langsung!


Adik I baru darjah 5. Dia obses dengan pet society dekat FB. Dia cerita pasal seorang budak perempuan dengan dua budak lelaki. Budak L1 marah sungguh bila si buda…