Tuesday, June 25, 2013

#MOVIEREVIE - Monster University, After Earth & World War Z

Memang kerja gila betul. 3 hari berturut-turut pergi tengok wayang. Kihkihkih.

The review is semua best. Wajib tengok. tak dapat review panjang-panjang weyh esok nak exam. Bye!


Friday, June 21, 2013

#MOVIEREVIEW - Man Of Steel (Hero waktu kecik pakai spender merah kat luar)


Aishh kalau cerita-cerita yang melibatkan memori kanak-kanak terimbas kembali ni memang buat I teruja sikit. Tak ada ke orang nak buat cerita Cinderella versi manusia? Kegemaran selamanyaaa tu....

I bagi 5/5 dekat Man Of Steel. Over tak? Full mark tu. Kira macam tak ada cacatnya. Okaylah mungkin duration cerita agak lama which is 2 jam setengah tapi wohh memang berbaloi every sen yang kita bayarlah untuk tiket wayang tu kan.

I tengok dekat TGV, Station 18. Buy 1 free 1 lepas tu beli another 1 tiket for my sister which the total is RM16 sahaja.

Cerita dia ni bagi I tak rasa bohsan. Tak adalah satu part depan boring tengah klimaks then last sekali boring. TAK LANGSUNG! Perfect! Mula-mula cerita dah ada konflik lepas tu sampailah akhir ada je action. Best best best. Cuma orang yang tak suka tengok movie lama-lama lah kot dalam hati cakap "Bila nak habis aku dah nak terkencing ni". Kan?

Part dia mula belajar terbang tu memang mengimbau memori zaman kanak-kanak masa tengok cerita ni kat TV. Rasa perghh kagum gila manusia boleh terbang. Nak jugak. Dia pakai cape merah. Eeee nak jugak. Itu dululah sekarang ni kagum tengok badan dia ganteng gagah perkasa. Aumm sangat! Lepas tu ada selit pasal ayah dia. Kenapa ayah dia tak bagi reveal power dia and so on.

Cerita dia ada flash back waktu dia kecik, macam mana dia dapat power, kenapa dia dihantar ke bumi, berasal daripada planet mana. Complete! We can get all the answer in this film.


KOSTUM : Cantik
PLOT CERITA : Terbaik
SOUND EFFECT : Power
SPECIAL EFEFCT : Lagi power
CAST : Bagus sekali
GRAFIK : Paling paling paling power.


Ni semua pandangan I je lah. Macam kawan I dia cakap not worth it. Bagi I its more than worth. See? Lain orang lain pandangan so kalau nak tahu better pergi tengok sendiri. Then make your own judgement. Ok I rasa nak tengok lagi sekali. Boleh tak? =)


Tak ada ke orang nak buat costume party?

Thursday, June 20, 2013

Live a simple life.

Assalamualaikum semua.

Tergerak hati nak tulis entri kali ni sebab ada orang ingat insan kerdil yang bernama AINI & AMIRUL ni gajinya besar dan businessnya maju sampai boleh kahwin umur 22 tahun, boleh beli rumah umur 24 tahun dan adalah melancong sikit-sikit tiap-tiap tahun. Bukan tak suka orang cakap kami banyak duit tapi masalahnya kami tak banyak duit. Itulah masalahnya. Kalau betul banyak duit tarak hal. Apa-apa pun kami 'Aminkan aja'. Rezeki Allah bagi, manalah tahu kan. ^___^

Gaji kami tak cecah pun 5 angka. 4 angka je. Itu pun 4 angka yang paling minimum. Sama je dengan gaji anda dekat luar sana dan saya percaya lagi sikit dari anda. Macam mana kami boleh beli rumah? Macam mana kami boleh berjalan ke sana ke mari?

Satu je nasihat kami. Hidup jangan dikejar bayang, hidup berpaksikan pada kemampuan. Buat apa dikejar benda yang kita sendiri tahu tak mampu. Ukur baju di badan sendiri kata peribahasa dalam buku. Kalau ukur baju kat badan orang tak ke kang labuh sangat tak pun senteng karang. Betul ke betul?

Live a simple life. Mampu beli rumah RM60K sahaja jangan dipandang rumah yang harganya RM120K. Mampu beli kereta yang bayar bulanannya RM300 jangan dipandang kereta yang bulanannya RM600. As simple as that.

Ok katanya kereta sekarang mahal. Rumah sekarang mahal. Ambil pendekatan mudah je. Siapa yang ubah hidup kita? Iya! Kita sendiri. Bukan kerajaan bukan orang lain. Siapa yang bayar hutang kita? Iya, kita sendiri. Bukan kerajaan dan bukan orang lain.  Nak bising-bising dengan kerajaan pun apa je yang kita dapat? Harga rumah berkurang? Tak jugak. Kita jugak yang bengkak hati sebab apa yang kita nak tak dapat. (OK! Saya bukan pro kerajaan harap maklum).

Kalau kita mampu beli rumah RM60K sahaja, option yang kita ada ialah rumah secondhand. Hidup ni tak susah. Simple je. Ukur kemampuan. Okay katakan tak suka rumah secondhand, fikir rumah tu keperluan ke kehendak? Kalau keperluan kita takkan kisah rumah tu secondhand ke firsthand ke janji ianya adalah sebuah rumah yang boleh kita berlindung dari panas matahari dan hujan yang kita takkan sengsara nak bayar bulan-bulan. Kalau kehendak tu yang bahaya. Kita nak rumah besar, nak rumah baru, nak dekat dengan bandar dan sebagainya tapi kita tak mampu macam mana? Berbalik semula pada yang dua tadi. KEPERLUAN KE KEHENDAK? Simple.

Sama macam kereta jugak. Keperluan ke kehendak? 

Lagi satu ialah CREDIT CARD! Ada orang cakap ada kebaikan ada keburukan. Cuba sekarang ambil pen dan kertas. Tulis apa kebaikan dan apa keburukannya? Kebaikan lebih banyak ke keburukan lebih banyak? Mestilah keburukan yang lebih banyak. Nyata-nyata kalau kita tak mampu bayar kesemua jumlah yang kita hutang dan hanya mampu bayar minimum sahaja itu bermakna KITA TIDAK MAMPU MEMBELI BARANGAN TERSEBUT yang kita bayar guna kad plastik tadi! Kalau anda mampu bayar jumlah yang anda beli tadi dengan kredit kad pada hujung bulan bila dapat gaji okay then anda mampu. Anda boleh apply for credit card. If not, tolonglah lupakan kad plastik tu. Sama juga dengan personal loan dan banyak lagi loan yang kita pun tak perlu sebenarnya.

Jujur ya saya cakap, kami teringin nak melancong ke Eropah tapi kami sedar kami hanya mampu melancong dalam Asia je. Teringin duduk hotel yang cantik bila melancong tapi kami sedar kami travel cheap travel wise maka cari hotel yang murah, bersih dan selesa dah cukup bagi kami. Kami teringin nak beli kereta lagi satu tapi kami sedar kami hanya mampu pakai apa yang kami pakai sekarang ni. Kami nak rumah yang ada tanah tepi sebab nak buat landskap taman tapi kami sedar harga dia di luar kemampuan kami maka kami pilih rumah tengah sahaja. InsyAllah bila kita ada rezeki lebih haa time tu lah baru kita ukur balik impian kita. Rezeki masing-masing kan, Allah dah tentukan tapi kita kena juga berusaha. Bijaklah berbelanja dan menguruskan kewangan masing-masing. Saya pun tak bijak-bijak lagi uruskan kewangan ni, hadoii macam mana nak jadi jutawan ni ataupun ada kewangan yang boleh bagi ayah ibu belanja sekurang-kurangnya RM2000 sorang ni. Insyallah one day.

REMEMBER!
STAY 
SIMPLE
STAY 
TRUE!



WE DON'T HAVE THE BEST OF EVERYTHING BUT WE MAKE THE BEST OF EVERYTHING!

Monday, June 17, 2013

NIMI 사랑 CASA

Apa bendalah NIMI 사랑 CASA ni kan kan kan? Okay to be truth, I dengan Amirul dah beli rumah. Dekat mana? Haruslah dekat Ipoh. Bandar yang tak ada tension tension. Tenang je gitu. Lokasi? Okay lokasinya ialah di TAMAN BOTANI. Betul-betul sebelah ECOPARK. Nanti bolehlah dah penat-penat joging marilah singgah rumah mintak air segelas dua.

Sebenarnya kan daripada umur 21 tahun dah beria-ria nak ada rumah sendiri. Poyo je kita ni tak sedar diri baru habis Diploma dah nak ada rumah memang tak kesampaianlah kan. Makanya, umur 24 tahun barulah boleh beria cakap dah ada rumah sendiri. Alhamdulillah! Thank you Allah. You're the greatest planner. Tarik 1 nikmat, 10 nikmat lain Engkau kurniakan. So kawan-kawan sentiasa fikir positif okay. Setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya.

So macam mana boleh tiba-tiba terada rumah ni? Ceritanya memang tak ada plan lansung nak beli rumah lagi tapi mood berangan tu memang sentiasalah adanya pun. Tambah-tambah kalau sesat pergi IKEA kan, memang turn on lah mood nak hias rumah tu. Sampailah satu hari ni saja jalan-jalan dekat Botani nak tengok rumah. Ternampaklah ada show house. Berhenti dan lihat. Harga pun mampu milik. Sembang punya sembang orang tu cakap kalau nak book kena letak deposit RM3,000/-. Terus je tak fikir panjang, esok tu bagi cheque RM3,000/-. Lepas tu terus cari loan bank lah bagai.

Apa yang menarik perhatian kami? Dia terletak bersebelahan dengan ECO PARK. Lepas tu nanti akan ada surau, sekolah, balai polis di area berdekatan. Lebih kurang 200M je dari rumah kami. Rumah kami rumah teres 2 tingkat sahaja. Besar pun tak besar mana pun. 18x60 tak ada tanah pun depan ke belakang ke semua habis disimennya tapi alhamdulillah at least dah ada rumah sendiri. Tak tahulah kucing kiterowang yang 5 ekor tu nak berak kat mana nanti.



NIMI 사랑 CASA Process Diary

24/01/13 - Bayar RM3,000 as booking fees
25/01/13 - Apply loan PBB, Bank Islam dan CIMB. Malas nak cari bank banyak-banyak.
01/02/13 - Alhamdulillah. Awal-awal pagi terima call daripada Mr. Lai from PBB. Katanya loan approved. Menjerit dalam hati tu tak payah cakap. Gembira tak terkata mengatakan syukran kepada Allah. Terus telefon Amirul dan ibu. Rasa macam early bday present sebab dapat good news sehari sebelum bday. My bday is 02/02/13 =)
05/02/13 - Sign bank offer letter and bukak akaun PBB Islamic
18/02/13 - Serahkan balance deposit after deduct RM3000/- booking fees. Ye lah beli rumah kan kena letak deposit 10%. RM3,000 hari tu booking fees je tau bukan deposit.
20/02/13 - Terima panggilan daripada Mr. Lai. Dia nak deduct RM10 for loan offer fees.
20/02/13 - Settle sign S&P Agreement (4 copies), Gadaian, Pindahmilik Tanah, Charge Annexure (4 copies), Musharakah Mutanaqisah Master Agreement (4 copies. Ni paling tebal).
07/03/13 - Received original S&P
22/03/13 - Apply untuk pengeluaran EPF.
27/03/13 - Terima SMS daripada KWSP. Duit dah ada dalam bank. Syabas KWSP! Cepat sangat buat kerja. I like.
15/04/13 - Bayar RM1,000 lawyer fees.
01/05/13 - Bayar water installation fees. RM80
20/05/13 - Lawyer sent an advice letter to the bank to release the cheque to developer.
27/05/13 - Bayar RM250/- kat lawyer
29/05/13 - Bank credited the amount to the developer.
30/05/13 - Buat pembayaran pertama kami. Interest je dulu sebab rumah belum siap. So baru bayar RM49.49
06/06/13 - Bayar RM200/- kat lawyer.
16/07/13 - Pembayaran rumah bulan ke-2. Kali ni dah naik sikit jadi RM371.21. Takpe bayar lebih maknanya rumah nak dekat siaplah tu. Tak sabarnya. Patut kena bayar 30/06/13 tapi tak tahu apa-apa sebab surat sampai kat rumah Ibu. Nasiblah late charges dia RM0.15 je.


Ok bawah ni tips & tricks untuk korang yang nak beli rumah.

APPLY LOAN BANK
- Salinan IC
- Salinan buku bank
- Salinan resit booking
- Salinan title
- Salinan appointment letter kerja

Lepas tu bawak je semua benda ni pergi ke bank cakap nak apply loan rumah.


PENGELUARAN EPF
Apa yang diperlukan?
- IC (Tak perlu fotostat jika tiada sebarang masalah untuk baca cip)
- Offer Letter daripada pihak Bank (fotostat)
- Purchase and Sale Agreement (fotostat)
- Statement Bank (kalau tak ada card, print sahaja mini statement will do)
- Borang pengeluaran (boleh dapatkan di laman web KWSP)

Pergi je dekat kaunter KWSP, bawak semua yang saya list di atas. Jangan lupa bawa salinan asal dan salinan fotostat ya.Then tunggu je duit masuk bank.


MACAM MANA NAK SIMPAN DUIT MUKA 10% RUMAH?
Sebulan simpan RM1K. 12 bulan dah ada RM12K. 2 tahun dah ada RM24K.
Ataupun katakan target nak beli rumah RM240,000 dalam masa 3 tahun so duit muka mestilah 10% maka RM24K/36 bulan =RM667.

Rumah janganlah beli mahal-mahal. Kalau tak mampu beli rumah baru, beli rumah secondhand. Rumah secondhand masih okay price dia. Kalau ada duit lagi power beli rumah lelong. Tapi make sure bila nak apply loan 90% kat bank tu dia lulus. Jangan jadi macam ayah I. Lebuh RM18,360. Dah reduce loan jadi 60% pun tak lepas sebab faktor umur dan sebagainya. Maka lesaplah RM18,360 begitu sahaja. Jahat tau bank ni. At least bagilah separuh ke apa ke. Patutlah bank untung, makan duit orang. Tak apa kita ni fikir positif je lah kan, tak ada rezeki. Adalah hikmahnya tu.


BANK SEKARANG KENA ADA KOMITMEN BARU BOLEH RUMAH. BETUL KE?
Memang betul. Dah tanya dengan pegawai bank. I dengan Amirul punya lepas walaupun tak ada apa-apa komitmen. Be it credit card, kereta, personal loan. Haprak! Semua kami tak ambil. Clean & clear gitu nama kami ni. Tapi memandangkan syarikat I dengan Amirul syarikat besar maka loan kami senang je lulus. Alhamdulillah. Ikut rezeki jugak. Kalau kerja dengan Maybank pun kalau tak ada rezeki tak ada jugak. Bank ni dia ada skor marks. Kalau kira punya kira tak lepas skor yang diperlukan maka loan akan direject. Sama juga kalau kau ada credit card then credit card tu hutangnya melambak tak lepas jugak. Then kalau kau ada hutang kereta, kereta asyik delay lambat bayar kena reject jugak. Dan paling penting segala hutang tu tak lebih 70% daripada gaji korang. Contohnya, gaji RM2300. RM2300x70%=RM1610. So hutang campur semua tolak bagai tak boleh lebih daripada RM1610. Kiranya kalau kereta pun dah kena bayar sampai RM1200 sebulan maka korang hanya ada balance RM410. Kenalah cari rumah yang bebulan RM410. Mana nak dapat sekarang ni. Rumah RM100K pun bulan bulan RM555++. Maka utamakan rumah dulu daripada kereta ya tuan-tuan dan puan-puan. Kereta biasa-biasa pun tak apa. Kereta bukanlah pengukur kekayaan  bak kata Saiful Nang. Ukur baju di badan sendiri. Kesiannya hidup kalau nak menunjuk-nunjuk.


LOAN 100% KE?
Ohh tidak. I ambil 90% sahaja dan tempoh 30 tahun. Sebab loan 100% tu macam menipu. Mula-mula memang opt for that 100% tapi bank cakap tak lepas dan 100% tu dalam tempoh setahun dalam 4-5 orang je lulus. Sebab rekod cantik dan macam-macam lagilah faktor. Makanya kita kenalah usaha kumpul that 10% sendiri. Lagipun kalau pandang ke sudut positif, kita bayar bulan-bulan kurang sikit dan tak adalah bayar interest terlampau banyak. Dan lebih baik ambil 30 tahun daripada 40 tahun. Kurang bayar interest. Dan senang kita dah pencen rumah pun dah habis bayar. =)


MACAM MANA DENGAN LAWYER FEES?
Lawyer fees pun kami bayar sendiri. Tak masuk dalam loan. Sebab kalau boleh nak meminimumkan apa yang dipinjam dekat bank. Cuma insurans masuk sekali dalam loan. Lawyer fees ni tarik nafas sikitlah. MAHALLL!!! Dalam 5K++.


LATE CHARGES
Yang ini paling kena kena jaga. Bank kena disburse certain amount of money kepada developer mengikut peratus rumah kita siap. Bayaran bank yang pertama dekat developer tu kena release sebelum 3 bulan lepas kita sign S&P. Macam I, I sign 6/3/13 so due date I ialah 6/6/13. Kalau lambat nanti kita kena tanggung 10% charges tu. Macam mana nak tahu bank dah release duit ke tak? Pertama telefon lawyer, tanya dah send advice letter tak dekat bank? Then kalau dia cakap dah, kita telefon bank pulak tanya dah credit duit kat akaun developer ke tak? Kita kena bayar berapa and bla bla bla? Macam I rumah tak siap lagi so kena bayar interest je lah.


WHY NIMI 사랑 CASA?
NI for AiNI. MI for MIrul. 사랑 (saranghae) yang maksudnya cinta/sayang. CASA stands for house in France. Gabungkan jadi RUMAH CINTA AINI & AMIRUL. Nak rumah tu dipenuhi dengan kasih sayang dan cinta kami untuk bakal anak-anak kami dan juga tetamu yang datang pun rasa cinta dan sayang dengan rumah kami sampai nak datang hari-hari. =)




KUNCI PALING AWAL DAPAT BULAN 11 TAHUN 2013.
A GOOD START FOR 2014. 25 YEARS OLD. THE MIDDLE OF THE 20's. 

P/S: Insyallah kalau ada rezeki lebih boleh panggil kawan-kawan datang 'Housewarming'. Sekalilah kenduri doa selamat. =)

Countdown : Singapore bebeh!

Seingatnya, last I pergi Singapore is 4 years back. Time tu Tahun Baru Cina as I ada relatives yang tinggal kat Johor & Singapore dan celebrate Tahun Baru Cina tu yang pergi tu dengan Eddie Joe, opah, pakwe, makwe & Aizat.

Time tu tak bestlah sebab my man tak join sekali. Mana ada apa-apa hubungan nak ikut sekali. Kawan-kawan je baru. Lepas tu dah lah tu tak pergi mana-mana pun. Takat pergi Ochard Road tu alahai. Tapi sekarang nak pergi mana pun mesti dan wajib kendong my man sekali. Dan here we go, company trip kali ni ke Singapore. Oh yeahh!! Walaupun RM1,000/- (I free, Amirul bayar sendiri) tu macam mahal tapi demi bersama berdua ke mana sahaja tak kisah pun lebur sikit duit tu. Ecececehh! Lagipun memang dah plan nak pergi Singapore tahun ni jugak tak kira and alhamdulillah company buat trip pergi sana.


Universal Studio Map. Aishh tengok map je pun dah tak keruan dah ni.
Pandangan luar.
Maritime Museum
Aquarium. Ok part tengok ikan, tengok hidupan laut ni paling teruja sebenarnya. Walaupun company tak support tiket pergi sini tak kisahlah keluar duit sikit untuk lihat ciptaan Allah di lautan ni. Cant wait weyh! Kalah keturajaan nak pergi USS.

Nanti I dah pergi I update the tips & tricks okay pretty boys and girls. Parah dah I ni hari-hari tengok kalendar tak sabar nak 5/7/13 walaupun on that same day kena jawab exam macam nak gila. Kena pulun jawab semua dalam masa sejam. Kalau tak dapat jawab padan muka sebab orang dah bagi 3 jam tapi nak jawab dalam masa sejam. Semua gara-gara nak kejar naik flight pukul 10.30 pagi. Wooohaa!


18 DAYS TO GO!


Rate sekarang ialah 1SGD = RM2.49

Friday, June 14, 2013

Pagar Rumah

Perkara pertama nak tukar kalau dah berjaya memiliki rumah kami ialah PAGAR. Biasalah developer manalah nak keluar duit nak bagi pagar mahal mahal kat kita walaupun kita bayar mahal rumah tu kat dia kan. Confirm pagar yang dapat kat kita pagar rendah. Stok boleh lompat tinggi. So I dah google lah pagar-pagar yang berkenan di hati. Walaupun rumah pun tak ada lagi apa salahnya pasang niat dulu. =)





Memang tak lah kan nak buat pagar rumah I macam ni. Dah macam pagar pergi zoo je. Tapi cantik. Unik!



Ciri-ciri penting
1. Tak jarang sangat dan tidak tertutup sangat.
2. Tinggi. (Maksudnya orang tak bolehlah main langkah je)



Paling berkenan. Ada part terbukak ada part tertutup. Duitlah duit marilah datang sini. Paling murah pun I tengok RM3000++. Korang pulak suka pagar yang macam mana?

Thursday, June 13, 2013

#PANGGUNGWAYANG - Epic

Semalam pertama kali tengok wayang dengan AEON STATION 18. Kemain sekarang TGV dah ada preferred seat dengan normal seat. Preferred seat RM10, normal seat RM8. Beza RM2. Harga ni untuk hari Rabu ya. Kami pilih preferred seat lah mesti sebab bayar lebih RM4 je.

Dah sampai masa nak masuk wayang tu, tengok adalah beberapa orang tengah beratur sekali. Lepas tu nak sampai bilik no. 2 (Yes! Our room) semua melencong masuk bilik lain instead of room no. 2. I macam terkejutlah. Then Apek cakap, "Our movie is so yesterday!". Ohh movie lama patutlah tak ada orang. Masuk masuk bilik tu memang adalah kurang dari 15 orang yang tengok 'EPIC'. Kalau tau tadi beli normal seat lepas tu duduk dekat couple seat. Memang bestlah wayangnya pun. Seat empuk gila. Skrin besar gila. Sound system pun terbaik. 5 star!


I bagi 3/5 bintang boleh? Jalan cerita dia best. Animation best. Memang macam dalam fantasi. Macam best pulak jadi orang kecik.

Cerita ni based on children's book. The Leaf Men and the Brave Good Bugs. Ni yang nak cari dan baca ni. Almaklumlah I suka buku-buku yang difilemkan ni tapi I suka tengok filem tu dulu baru baca sebab oh yeah Im lack of imagination sebab tu I suka baca buku fiction instead of non-fiction. Kesian kan? Tapi bila dah tengok movie tu barulah boleh bayangkan watak watak dalam tu. Samalah macma The Life of PI. I tengok movie dulu baru macam gila cari novel dia and yes dah berjaya habiskan baca pun.

Bestlah cerita ni tapi tak faham kenapa tajuk dia EPIC?

Monday, June 10, 2013

Dilema final exam dan Singapore trip.

 Assalamualaikum.

Yesterday is my last class for this seminar 3. Macam tak percaya dah second year degree and then tahun depan masuk my 3rd year. Perjalanan masih jauh tapi hati kena kental babe. Tapi part yang tak kental ni tang 5 haribulan 7 ni haaa. Ada paper pulak on that day. Hari Jumaat.

Ok cuba bayangkan situasi ni.

05/07/13 (JUMAAT) - ada paper final pukul 8.30 pagi - 11.30 pagi. Kalau tak datang kena repeat balik paper. Maknanya kena ulang balik buat assignment bagai.
05/07/13 (JUMAAT) - company trip pergi Singapore. Haaa macam mana tu? Macam mana? Kena ada dekat Johor pukul 10 pagi. Tak apalah I lewat sejam je. Maybe akan naik taxi ke meet dieowang some where.

Dilema betul. Memang plan tahun ni nak pergi USS Singapore kalau tak ada company trip pun. Ini dah alang-alang company buat trip. Tidur hotel tak nak mengalah. Festive Hotel atau Hard Rock yang harga riban riban tu tapi Apek cuma bayar RM1,000/- je, I pulak free. Aiseyy.. Dah lah tu bus dari Shah Alam paling awal 5.30 petang. The best way is jawap paper macam nak gila. Pulun 1 jam tu lepas tu terus pergi Aiport Subang naik flight kat sana. Flight pulak pukul 10.30 pagi. Agak agak sempat ke dari Shah Alam nak pergi Subang dalam masa 15 minit?

Apa macam orang Shah Alam dengan orang Subang? Ada jawapan?

Monday, June 3, 2013

Shabu Shabu with Family

Again. Hari Selasa hari tu bershabu shabu bersama keluarga pula. Bill payer semestilah my ayah. TOTAL = RM29x8orang maka kiralah sendiri. =)

Hadiah Iqa bukan main tahun ni. Kalau tahun lepas Samsung Note tahun ni Suzuki Swift dia bantai. Amboih amboih.

SHABU SHABU TIME. 7pm - 10.30pm


Bday lady. 250513. 47 tahun. 4 orang anak. 2 orang menantu. Tahniah Nor Hanizah. =)
Bday girl. 270512. 21 tahun. Seorang yang sangat funny to be hang out with. Boleh memandu selama 3 jam tanpa henti tanpa mengeluh. Hello Mrs Bean.

Family gathering is the best! They are my WHY in my life. Ok nak tengok kek tak? Tak ada kek, tak hari jadilah kan.

Ini kek ibu. Rainbow cake.

Ini kek Iqa. Sebab dia suka sangat main candy crush kan? Amik kau kek candy crush.

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...