CATERING


Pagi Sabtu ni best betul kalau bangun awal awal. Hidup udara segar, mandi lambat lambat. Tak payah nak rushing sangat sebab mana ada orang kerja hari Sabtu bhaiii. Indahnya hari Sabtu. Lepas tu Ahad. Eeee I kecewa betul kalau dah sampai hari Ahad ni sebab esoknya dah nak Isnin. Nak tunggu Jumaat punyalah seksa, nak tunggu Isnin ehh sekejap je dia datang tak payah penat nak tunggu. Shuh shuh hari Isnin. I would love Monday with all my hearts if I can just rest and mingle just like Saturday and Sunday.

So hari ni apa plan?? Hari ni plan nak cari cateringlah. Catering best best tapi murah dan sedap. Kalau tak murah pun janji sedap lepas tu pelayan dia semua pakai vest barulah kena dengan tema english I. So hari ni akan pergi survey catering Azma, Abg. Yunus and catering Nasir. Yang lain lain tu tak tahu lagi but will survey sebab yang lain lain tu I tak tau food dia macam mana so takut risiko makanan macam tak ikhlas bagi orang makan tu tinggi. I nak bagi kawan kawan I makan sedap sedap ok tambah tambah ada kawan kawan I yang datang from Kedah, Pahang dengan KL. Kang kalau datang takkan nak tengok pelamin, baju dengan decoration je kan? Surely ahh nak makan sekali. So sedap tu perkara paling utama tapi kalau tak pakai vest or at least kemeja putih pun kena reject. Ok skang mana satu yang utama ni ainee oi??

WAJIB!!!!

HENSEM MACAM NI? WAU! ITS A BONUS!


Lepas tu kalau belah Apek kalau bolehlah kan nak budak budak catering tu pakai baju melayu or baju kebaya/baju kurung baru ahh nampak ke'tradisional'nya. Kalau boleh... Sebab kalau cakap kat Apek ni sure dia cakap I merepek. Dia tu berfikiran realistik ahh sangat. Poorahhh my baby boo. Tapi apa apa pun I tetap nak tanya jugak boleh ke tak. Kalau tak boleh tak apalah tapi I nak pasang angan angan nak bukak catering yang menyediakan perkhidmatan mengikut tema. Ecehh!! Angan angan je lah bukan impian. Kalau dapatlah pakai baju melayu perghh time tu semua wanita mesti terpegun ahh sebab laki tak kacak pun boleh jadi kacak ok kalau pakai baju melayu. Aura dia lain macam wooo, time tu banyaklah orang bertemu jodoh kang.

Kacak kan?? Bukanlah maksud I Shah Rukh Khan ni tak kacak tapi bila pakai baju melayu terus jadi kacak tapi weyh serius I tak pernah rasa Shah Rukh Khan ni kaca. Why ehh?? Kacak lagi Adi Putraku.


Dah lah hari Ahad hari tu best. Apek manjakan I. Dia layankan je apa yang I nak habis terus duit dia. Three of things he bought for me is......


Apek belanja I perfume, mask dengan scrub. Yang bentuk macam peach tu scrub. Yang bentuk macam epal tapi bukan epal maybe its call cili benggala perhaps haaa yang tu mask. Best ok pakai dieowang semua ni. WANGII je rasa. Beli kat SASA. Time ni ada promotion. Dah lama dah nak mask dengan scrub tu sebab bekas dia comel sangat. I suka benda comel comel macam ni tu yang mintak jugak kat Apek sebab nak guna duit sendiri uishh sayang weyh. Baik kowang pergi SASA mana tau ada lagi ke promotion BUY 2 for RM33 only. Murah sangat kan?? Di samping tu I telah membuang duit I ke arah magazine RATU SEHARI yang sekarang ni harga dia bukan RM23 dah tapi RM25. Apek pulak beli buku design design dia yang harga RM40++ tapi takpe ilmu kan.

.ok lah bye.

Comments

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand