Tuesday, November 30, 2010

Dilema nak pilih design Guest Book yang mana.

Seperti yang sedia maklum, dari ke kad sampailah ke pelamin semua I dengan Apek buat sendiri. Of courselah I yang tak kretif ni hanya memuntahkan idea sahaja, yang merealisasikannya Apeklah mesti kan??

INILAH PILIHAN MUKTAMAD I UNTUK KAD TUNANG KALI NI. Ehh budget macam banyak kali akan bertunang. Heheheh! Lepas tu semua orang macam "Perlu ke kad tunang Aini? Beria gila, macam nak kawin". I macam HELLOOOOO! I bukannya saja nak buat kad tunang ni, I buat ni khas untuk kawan-kawan yang tak tahu nak pergi rumah I je. Bukannya kat semua orang I bagi. Kopak mak kalau buat kat semua orang tau. So NO NO NO! Kad kawin nanti baru bagi kad semua orang ok..
Ayah I pulak bila I tunjuk kad ni kat dia, dia teliti betul-betul, siap suruh amend tulisan kasi warna hitamlah apalah sebab tulisan kelabu tak nampaklah, suruh tambah padanglah then dia tengok depan kad terus dia cakap "Kamu ni orang Melayu ke orang Putih?".. I terus buat gaya gedik, "Orang Putihlah, ayah oiii!".


Inilah petanya ke rumah I. I dah mintak kat Apek dah nak konsep cute and fun. Banyak kali tekankan kat dia nak kiut kiut tauuuuu. Nasib baik hasilnya memang comel. I suka sangat. Kad I ni tak banyak cost pun. I just guna kertas keras yang dibeli RM0.40 sehelai je. Lepas tu kad I ni pun bukan besar gedabak pun, just comel comel je. Satu kertas tu boleh dapat 4 kad so I beli 10kertas makanya I dapatlah 40keping kad dan jumlah kos adalah RM4.00. Best kan? Simple je, tak perlu mahal-mahal. Tapi cost tu tak termasuk kos kertas kertas yang Apek salah print. Adalah dalam 14 keping kertas rosak. Kerugian adalah RM5.60.


Lepas tu tak cukup dengan kePOYOan ada kad tunang, guest book pun I nak buat juga. Hey nak juga kot buat sebab nak jugak tau siapa yang datang time tunang I tu. Buatnya terlepas pandang siapa yang datang macam mana. Lagipun I suka membaca tambah-tambah ayat syahdu dari kawan-kawan perghh sure terharu tersenyum sorang-sorang bila baca........

Cantik tak buku tamu I? Ni baru design pertama ni.

Ni design kedua untuk dipropose kepada Apek.



SEPERTI BIASALAH KAN, LUKISAN I MEMANG A++++++ KAN MAKA KENA RUJUK KEPADA YANG LEBIH PAKAR...


Ni yang first design tu. Apek cakap tak perlu kot passport passport face merepek I tu. Ye lah sebab I ingat saja je nak suwuh dieowang bawa gambar sendiri lepas tu lekat. Ataupun snap guna kamera I lepas tu nanti I cucikan lepas tu I lekatkan sendiri. Ye lah nak guna palaroid mahal sangat dia punya kodaknya. Tapi skarang ni rasa tak perlu kot nak letak passport passport face poyo I tu so passport face tu akan dihapuskan. =))


Ini konsep kedua. I memang nak konsep Cute and Fun tapi tu lah Apek cakap macam budak-budak sangat so I sekarang ni tengah dalam dilema nak print out yang mana satu. Dilemanya! Dilemanya! Tolong I choose mana satu better plishhh! TAPI I SUKA APA YANG NI. CUTE ANGAT!!! Lepas tu nak suruh kowang add on ayat apa yang patut ke ataupun nak suruh buang apa yang perlu dibuang ke. Help me baby...

No comments:

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...