Friday, May 15, 2009

petua cegah penuaan ala chinese tradition..

macam poyo je kan nak bagi tips ni..konon PRO!!muahhahah..ye larr sejak tengok iklan yang dieorang terbalik-balikkan number age dieorg tu rasa teruja nak duduk depan tv semata-mata nak tengok iklan tu..muka muda tapi actually usia da 40++..IM IMPRESSED!!adik saya pon cakap"wahh giler ahh!!tak caya!!"..cucuk botox ke cam opah anita kita??tapi saya suka opah nita..vogue!

saya da interbiu mereka dan ini jawapan wanita-wanita anggun(cehh nama da macam dalam citer merah puteh larr)


1. minum secangkir teh hijau tiap2 pagi
-sumpah tak sedap takda gula kan wei??da rasa cam teh hijau yang leh dapat free kat sushi king.. teh hijau ni dia boleh mengelakkan banyak penyakit cam angin ahmar and apa-apa je larr yang melibatkan mental ni.ye larr da tua larr katakan so banyaklah penyakit ske sangat menyinggah kat badan kita kan...tetambah penyakit nyanyuk..wei cik muda cam saya ni pon da ada masalah SHORT TERM MEMORY LOST inikan cik tua..jangan tak tau, teh hijau ni ada antioxidan tu pasal larr dia bagus untuk otak..


2. ambil magnesium untuk energy
-magnesium ni ape erkk??kalau nak tau lebih lanjut klik sini..bende alah ni dia menolong badan kita menghasilkan tenaga..tenaga zahir mahupon batin..wohh!!yes!saya pepandai tambah tang batin tu..ahahahha!!kebanyakan kita ni tak cukup magnesium because of too much dairy and too much salt..and makanan-makanan yang dah diproses ni..bagusnya magnesium ni dia boleh jaga jantung kita, relieves kita punya krem krem otot tu dan paling beshh dia protect kita punya kulit from UV damage..wahh tak payah susah susah nak cari SPF50 ke 1000 ke juz ambil magnesium je..
-okies mana kita leh dapat magnesium untuk badan kita??


whole grain bread
(kowang tgk tu punyalah semangat budak tu nak dapatkan magnesium untuk bekalan di hari tua supaya wajah muda sentiasa..)


kacang dan bijirin
-pumpkin seeds, sunflower seeds, almonds, cashews-



3. try chai for revitalization

chai ni macam rempah larr kiranya..tapi rempah utama dalam chai ni ialah cardamon..chai ni da terkenal kat ASIA disebabkan dia ni boleh increace our circulation and improve our energy..bagi balik energy!(saja nak translate)..saya sendiri pon tak tau mana nak cari minatang alah ni..kowang pernah dengar ke pasal mende ni??dikatakan lagi chai ni boleh jadi ubat penenang woo..chai ni boleh kiter letak dalam kopi(wahh buat ice blended pon okie gaks!), muffin, ice cream and macam-macam lagilah..ermm nyum!nyum!


ayuh anak-anak, kita makan jamu je larr senang!


ohsopopout: owhh chumelnya dia..

1 comment:

Natasha Rahman said...

saya suka teh hijau!
sedap!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...