Wednesday, April 8, 2009

.EDITED: mane sayang pergi?balik r!!daku rindu kamu!

KEHILANGAN KUCING/LOST CATS


CIRI2/CHARACTERISTICS
1.BULU BERWARNA PUTIH/HAVE WHITE FUR
2.TERDAPAT KESAN LUKA DI BAWAH TENGKUK/GOT INJURIE UNDER THE NECKS
3.BERBULU LEBAT/THICK FUR

SILA HUBUNGI SAYA DI TALIAN/
PLEASE CONTACT ME AT
017*******(AINI)

-PERTOLONGAN ANDA AMAT DIHARGAI-

inilah risalah yang dah diedarkan di kawasan kejiranan saya...yeah!!kucing saya telah hilang..maaf!!no telefon telah dicensoredkan, para bloggers kalau jumpe kucing ni boleh aja tgglkan pesanan di shoutbox..

di sini saya sediakan temuramah saya bersama paparazzi, KARIM SINGHA WALI(adik bradik KARAM SINGH WALIA) dengan pemilik si kucing iaitu saya, Nuraini pada petang tadi..


paparazzi KSW: hai!!Good Petang..okie ni soalan pertama..bila kucing cik hilang?

ainee: hari Jumaat bersamaan 27/03/09 iaitu sehari sebelum EARTH HOUR..

paparazzi KSW: mungkin die pergi celeb EARTH HOUR di KL kerana xnak lepaskan peluang tgk lampu KLCC ditutup satu persatu..(pastu pandang muke cik ainee..owhh die tgh kesat air mata)..maafkan saya cik ainee..saya hanya bergurau saja..

ainee: awak tak paham perasaan saya..saya mangsa!!saya nak buat laporan polis tapi saya takut polis akan gelakkan saya..sedey tau!!awak boleh tolong saya tak?tolong sebarkan berita ni kat TV3..

paparazzi KSW: tak bolehlah cik ainee..tu da melanggar protokol..saya ni paparazzi je..ape yg saya boleh lakukan menanya soalan dan mendengar je..manusia2 skrang lebih berminat nk tau pasal gosip2 artis dan ahli politik..sharlinie pon masih belum ditemui inikan kucing cik ainee yg tak seberapa tu

ainee: *ainee tersedu dan terkesima terpaksa menerima hakikat bahawa MALAYSIA bukanlah satu negara yang mengambil berat tntg haiwan..tgk je r kucing2 dan anjing2 yang tebiar...org buang kucing sesuke hati..kalau kat luar negara, sape buang kucing kena denda!tu yg takde kes penculikan haiwan tue..ehh takde ke??tah!!masih dlm penyiasatan..

paparazzi KSW:okie sila kasi detail tntg kucing cik ainee tu..macam nama ke, umur ke, sape slalu basuh berak die ke?

ainee: takpelahh awak pon tak boleh tolong saya, bialah saya lemparkan kesedihan saya kat TAMAN PARI2..mane tau ade manusia yang baik hati yang terjumpe ke kucing saya tu then kasi balik kat saya ni..


sampai situ je r temubual ainee ngan paparazzii tu..ainee mmg manyak sedey woo sepanjang hari ni..manyak rindu sama die punyer kucing..sapa2 boleh tolong kaa kasi cool down ini ainee..manelah kucing die pergi..takkan lar jalan smpai da 5hari tak balik..sedey sangat!!ade tak sape2 penah hilang kucing then sebulan ke seminggu ke pastu die balik ke ape ke ataupon die tak balik2 langsung...sedey ni!!tak tau sgt..atau kowang ade idea lain ke selain dari flyers..;(

berikut detail2 kucing ainee si ketua pari2
NAMA: sayang
UMUR: 1tahun
PAKAI RANTAI: tak, sbb dat day die ade bisul bawah tengkuk die..so bukak i2 rantai..
ASAL: ampang, ipoh(boleh dilihat di sekitar taman desa indah kat ngan surau hidayah)

yeah kami mmg tak simpan die dalam rumah sbb bagi saya kucing perlu bebas tapi 2 r die ni manja, xtakut org..haishh!!tah r!!die ni mmg kaki jalan tapi tak pernah die tak balik berhari2 lamenyer..first time ni!!then baru je bawak die gi klinik amik ubat cacing then check die punyer bisul..xkan r die pening makan ubat kot!!haishh..

MyEm0.Comohsopopup: ainee sedang berduka!
alangkah bagus kalau dapat trimer panggilan dari seseorang yg dapat flyers tu n cakap "I DA JUMPE KUCING U!!"..bahgienyer hati nie!

23 comments:

Qis said...

wow.dahsyat nya u sayang kucing u smpai dia hilang wat flyers.i tk jmpe lagi.sila hubungi los dan faun.hehe sorry melawak pulak.

hmm ,i penah hilang kucing.dia lgsung tk balik2.so i rasa dia dah mati la kot.masa i f4 kucing i hilang.rindu gilaa.

alaa nnti dia blik la tu.dia merajuk dgn u kot.hehe

fezaL Mohd said...

hahahaha. gler la
siap wancara lagi tuh

mmg betul2
cyg kucin ekkk..

tk pela
berharap lah suatu hari nnt
kucin itu
kembali ke tuan dea

haha

NIMI♥ Co. said...

to qis: memang r!!sayang sgt kat dier..tapi tak dpt respons ape pon..ade r sowang je pakcik kol..

arghh i tak nak igt die mati..tak nak!!cian die..hidup pon baru je lagi..i sayang bangat kat die..nak SAYANG balik..

merajok ngan mak i larr kot gi suwuh adik i buang satu kucing yang baru je die nak kawan..lol btol..mak i takut sbb kucing tu fully itam

to fezal: berharap giler

to both of u qis n fezal: oleh kerana kowang ni org IPOH, kalau nmpk si SAYANG tu inform r kat ainee tau..berharap sgt100x dapat die balik..

inn said...

la,cian cik ainee kita nie..hehe

ohh yea,inn kan baru je wat semalam link2 tue,inn tulis sape yang terlintas di kepala,hehe..jakgi inn linkkan kamu yea.

cikyuyu said...

what?
kucen u hilang ke dear,
adeh!!
kalo berhari2 tak balik,
kopem ssh mahu mncariknye kan..
ishhkk.
sila lah mncarik lagikk..

okeh??
mtk2 nnt die sdg bersuke ria d umh i,

ngeee!~ juz kidding syggg,
jgn sedey2 taw..

sasha* said...

hahahaha lawak gakla ainee ni haha

Fadhlinasir Nama Diberi said...

haha...
karim sing waliya la..
hahaha..

kucen ilang ke?
majuk kot..

Qis said...

haha cop.rumah u kt mana?area mana?i pekan razaki lah syg ku :P

NIMI♥ Co. said...

to inn: cian je??eee tolong r cari..

to yuyu: yuyu!!kalau die bersuka ria kat rumah u takpe sbb at least i tau die kat ner..ni i tak tau die kat mane..i siap mimpi die smalam kene rantai ngan besi kat tengkuk die then keras skit badan die..ape maksud mimpi tue??takut!

to k.sha: hei org sedey r!geget kang!k.sha curi die erkk wak2 k.sha turun ipo

to fadh: majok??hmm kalau majok harap hilang r majok die sbb i tak pernah marah die..plok die ketat2 je sbb geram

to qis: aini area mane erkk..hmm alah kat atas esso ngan mobil tu..tapi ats lagi trs smpai jumpe simpang 4 tu..yg ade tangki air tu..haaa dedekat situ r..bukan pekan razaki..tapi tgk r mane tau die terlepas ke kan smpai sane...who knows!

zra_xoxo_venom said...

syg..
sbrlaaa..die g carek gf uh..
bg die mase tngkn fikiran..
:D
sbrla..nnt die balek gak syg..
:)

zaza. said...

Dia akan balik .
Dun worry .
Dia tengah dilamun cinta dengan kucing betina orang kot.
heee .
U nak report polis ? Boleh jee.
dorg kena dengar jugakkk kan ?

NIMI♥ Co. said...

to zra: hmm harap mcm tu r..every morning bgn je sure teringat kat die..ye r biasak die akan bising and then kis2 muke i smpai i tutup muke i ngan selimut..windu!!!

to zaza: hopefully r kan die akan balik..zaza!!u tgk r tau mane tau die tersesat kat taman u ke tau..tu haaa ade pic die..

huh??dgr je without amik ape2 tindakan??baik takyah report!

Fadhlinasir Nama Diberi said...

sbb u pelok ketat2 kot..
hehe..
=p

NIMI♥ Co. said...

to fadh: owhh fadh..esk genap r seminggu die ilang..takde respons pon..sedeynyer!!

alah plok ketat2 tandenyer sayang

inn said...

la inn nk cari camne,inn duk johor,ade ke probability yang kucing ainee makan angin di sini :)

NIMI♥ Co. said...

to inn: ahahhahah..ade kot!!mane r tau..ahhahahaha..hari ni genap SEMINGGU die hilang

Ejump said...

hurmm...mesti sebelum nie u ade buat ape2 kot kat kucing u tu...
mane tau die majuk ke...
u x kasi die mkn 1 ari ke..
u pukul die ke?..
lalu di epun bawa diri merantau...
tpi ekor die cantik la...
mcm ekor kembang...

klu i jumpe i simpan..ehehehe...sry melawak..
just wanna chill u out dear... ^^

NIMI♥ Co. said...

mmg kembang pon r ejam..
kucing parsi larr..
cedey!

tak pernah i pukul die..
makanan die pon manyak lagi..
cedey!cedey!

inn said...

sayang u ok tak nie?

Fadhlinasir Nama Diberi said...

ta jupe lagi ke??
huhu...
cmne ni?
jupe bomoh tak?

NIMI♥ Co. said...

to inn: okie..im 0okie huney!!juz takde mood r..dat day turun KL gi pet world pon cam sedey je tgk kucing2 tu sbb one of them ade muke cam my kucing..white fur..sedey!sedey!sedey!kalua tak leh beli souvenir tuk die..huhuhuhu

to fadh: tak!die tak balik lg..cedey!

Fadhlinasir Nama Diberi said...

ala..
nape mls2 ni..
post la..
nk bace..
busan..
huhu...

NIMI♥ Co. said...

to fad: okies nnti ehh..pic ade kat hp apek..
ngeeee!!!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...