Friday, May 22, 2009

nak cari baju saiz XL

20hb saya teman rakan saya bernama REEN gi cari baju untuk dinner dia...
tema: SMART & CASUAL DESTINASI: IPOH PARADE

apa itu smart & casual??


beginikah??

atau


begini??

kalau saya, saya akan gayakan kot dengan skinny hitam saya bersama kansut converse..kasual and smart larr tu kan??


macam ni pon okie gaks..cun woo!!dengan bot die..i loike!



wahh reen bergaya cengen seperti ini ya??owhh tidak!!


bagaimana pulak dengan yang di bawah nie??seswai ke dengan tema?

kalau ada polis fashion sure kene tangkap..dengan pinknyer!!

okies ni maksud smart & casual di dalam kamus oxfor fajar yang terbuka luas di hadapan mata
smart=> segak & lawa, berwibawa, pantas, perit
perit??bia benar..lepas ni kalau sesiapa rasa perit cakap 'IM SMART!IM SMART!"lol!
casual=>kebetulan, sementara, bersahaja


so kalau gabung dua-dua menjadi segak & lawa tetapi bersahaja..btol tak??baju semua pon da beli..tapi nak mencari baju dan kasut tu yag terseksa skit..


dekat sini takde masalah bagi insan yang bersize S dan M..tapi masalah timbul bagi insan yang bertubuh chumel lote macam kawan saya..mereka pon ada keinginan untuk bergaya tapi macam mane nak bergaya kalau size baju asyik takda, size kasut pon takde, size seluar pon takde..kesian mereka tau!
*sigh


memang ada butik-butik yang mengeluarkan baju untuk insan chumel lote tapi designnyer tak menepati citarasa..lebih ke arah 30an..kan bagus kalau saya ada banyak duit then ada tukang jahit bolehlah saya realisasikan impian saya untuk membuka butik chumel lote kan??maybe ONE DAY!!

**********************************************************************************
RULES
1.make sure lengan dibuat besar jangan baju je besar sbb masalah utama adalah lengan
2. gunalah kain cotton sbb kalau gune kain lembik-lembik ni(yes!saya takde pengetahuan dalam textile jadi tak tau nak panggil kain ape) akan ternampak isi lemak perut semua
3. design harus muda sentiasa
4. layan pelanggan sambil buat muka chumel rasa nak cubit pipi
and the list goes on & on & on

***************************************
BARANGAN YANG AKAN DIJUAL
1. tee-shirt
2. kot
3. skinny jeans(cian reen, paling besar size skinny size 30)<=tapi apek cakap xseswai mereka pakai skinny..tapi peduli ape aku!!nak gaks!!
4. kasut design chumel size pon ade
5. skirt
6. aksesori
7. macam-macam lagi

juga akan menyediakan KHIDMAT PERUNDING IMEJ..FOC!!

hari tu kami mintak nasihat pon blur-blur..


kalau ini hanya impian agan ku gapai!!
kalau ini hanya angan-angan aku mahu realisasikan..

kalau andai kata kowang semua nampak sebuah butik bernama

ECBS(EVERYONE CAN BE STYLE)

ATAU

NIMIXXL

ATAU

NIMIfashion(merangkap dari baju XS hingga XXXL)

ape2 je r under NIMI Co. tandanya saya berjaya merealisasikan angan-angan itu dan menggapai impian itu dan jangan lupa support!!
ceeewaaahh!!!

REEN!!kau inspirasiku

4 comments:

Nur Syazwani Mustafa said...

bagus gak ko ni ber pk...nt aku yg p kedai ko dlu...hahah...time tu aku mmg dh size xxxl kot...hahahha

zra_xoxo_venom said...

semoga berjaye larlink!
i do support u!
mwahhhhxxx...wendu kat u byk!
:D

fezaL Mohd said...

hahaha ak tgh berusaha nk kurus
supaya ak nk

pakai sizs M tk mahu L or xl dah..
sangat gemok

dan susah nk pilih baju
lawa2..

NIMI Co.♥ said...

to wanie: hahahahha..ngek je mu nie~!!

to zra: tenkiu sayang!!maybe i akan minx opinion u one day..hehe

to fezal: wahh berusaha untuk kurus??semoga berjaya..contohi i tetiap pagi jog untuk kuruskan badan i gaks..ha a kan baju laki susah sangat nak cari but HELLO!!u tak gemok mane k!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...