Wednesday, September 22, 2010

Sembang Raya 2010


Arghh! Tak kira walaupun hari ni dah 13 Syawal tapi tetap nak gebang poyo poyo cerita pasal raya. Walaupun ini dah masuk hari ke-3 ganti puasa and hooray tinggal lagi 4 hari je untuk I ganti, tetap nak gebang cerita hal raya.


RAYA PERTAMA
Raya pertama mestilah beraya kat rumah opah kesayangan yang comel lote. Lepas tu penat pergi beraya sakan rumah sanak saudara. I paling kelakar bapak I. Bila pakai baju melayu je mesti pakai kopiah tu yang akan membuatkan muka dia sangat innocent ehh! Tah habis habis dia kena perli dengan kiterowang. Innocent gila ok. Ayah I ni best gila sebab dia memang sporting habis, sumpah sayang yang amat. Adik-adik serta ibu pun sama. I CANT LIVE WITHOUT MY GILA-GILA FAMILY!

RAYA KEDUA
Dari kampung I pergi ambil Apek lepas tu pergi ambil Syaza lepas tu singgahlah rumah si Syahir ni. I dapatlah minum air belimbing yang konon-kononya special, kata Syahir. Apa yang I makan kat rumah dia pun I lupa.

Lepas pergi rumah Syahir, terus gerak pergi rumah Ahmin. Ahmin ni boleh pulak dia pergi beraya rumah orang lain(Syahir's house) lepas tu bila I sampai I tengok ramai gila(like 5-6 peoples) tengah tunggu dia kat kerusi kat depan pintu rumah dia. Kelakar tau Ahmin ni, selamba dia je. Haaa, jangan terkejut dengan rambut orang sebelah Apek tu. ITU RAMBUT SEBENAR YA! I pun macam homaigoat serius ke itu rambut dia? Serius ke Apek? Serius ke dia tak pergi saloon lalu request untuk buat rambut besar sarang tebuan kalau nak simpan barang terlarang kat sekolah pun boleh simpan dalam rambut dia. Tengok tak betapa panjangnya ayat I sampai tak ada tanda noktah pun sebab gila KAGUM tengok orang rambut besar cenggini yang buatkan I teringat satu watak kartun dalam majalah Gempak tak silap I.

OK! Inilah Ahmin ya tuan rumah bagi rumah ke-2. Bukan yang baju merah tu, itu Syazalah cubalah logik sikit. Ahmin!!!!!Terima kasih untuk nasi impit dan kuah sate. Sumpah sedap!

Lepas tu pergi rumah Ain tapi gambar dekat rumah Ain semua stok gelap sebab lupa pasang flash mungkin. Rumah Ain I makan bihun goreng je. Ada laksa tapi tak larat nak makan dah.

Lepas puas beraya rumah Ain, I angkut Ain sekali untuk pergi beraya rumah Syaza. Kesian Ain, siap cantik-cantik tapi beraya satu rumah je. Kat rumah Syaza ni lagilah best sebab dapat makan spagheti berulang ulang kali lepas tu walaupun kehadiran hanya 5 orang je tapi dah cukup memeriahkan suasana macam 500 orang. HAA AMIK KAU BOLEH BAYANGKAN TAK BETAPA BISINGNYA KAMI? Ok! bukan kami tapi I sorang je. Ahmin, Syahir dengan Apek dahlah jahat bagi gelaran macam-macam kat I. Dan kiterowang telah menamakan sebiji kuih yang bentuk dia macam tat telur iaitu Kek Permaisuri.

Bila nak balik je terus rasa syahdu sebab macam banyak gila nak dicakapkan tapi tak cukup masa. ITS GETTIN LATE so memang kena balik. Terus hug Syaza ketat-ketat. Gedik gila kami sebab esok macamlah tak jumpa.


RAYA KETIGA
First sekali pergi rumah syera tapi tak ada gambar sebab semua gambar entah pergi mana. Hemm! Rasanya dekat kamera Zaza kot. Haaa kat rumah Syera pun ada makanan feberet ok. I sangat suka kek yang Kak Ika masak. Pergh!! Melt habis dalam mulut. I BILA RASA SEKALI TERUS MACAM OHH SEDAPNYA PERLU AMBIL LAGI DAN LAGI DAN LAGI SAMPAI HABIS SATU PINGGAN LEPAS MERABA LAGI DALAM PINGGAN TENGOK ADA SERPIHAN T AK LEPAS TU KAWAN I, AIN TERUS TAK MERASA. Tapi merasa jugak sebab dia lagilah best, mak Syera bagi dia satu mangkuk kek tu tapi ada 2-3 ketul je lah. Sah-sah takut tetamu lain tak dapat merasa disebabkan kerakusan I lah tu.

Malam pergi rumah Dila dekat Meru. Ada BBQ katanya tapi disebabkan kiterowang ni kan cinderella. OK! BUKAN KITEROWANG, I SAHAJA CINDERELLA sebab I yang lambat ambil mereka. Ok! Sebabkan ke"cinderella"an I, ayam semua dah habis. Minum sahajalah jawapnya. Lepas tu I rushing gila nak amik Apek pulak untuk pergi rumah Effy Mendap. Ada BBQ jugak. Alah si rambut kembang tebuan tadi. Haaa rumah dialah tapi seribu kali sayang malang tak berbau, disebabkan ke"cinderella"an I lagi, terlepas peluang nak makan ayam. Tapi serius sedap ehh nasi tomato dia dengan coleslaw. Nyum! Nyum! Lain kali janji tak datang lambat lagi. Tapi tak dapat tangkap gambar sebab tiba-tiba sikap penyegan datang dalam diri I. Lepas dah habis makan-makan kat rumah Efy, tak puas lagi tu I, Apek, Syahir, Anisa, Syak, Afiq, Cimok dan ada lagi 2 kenalan baru lepak kat MC'D. Gila lewat ehh I balik tapi nasib baik dah inform my parents awal-awal.


RAYA KEEMPAT
Kali ni raya rumah Zaza pulak. Zaza pun masak spagehti tapi yang paling I suka kat rumah Zaza ni ada satu kuih tu sampai dekat kawan Zaza yang I tak kenal pun I tanpa segan silu pergi promote.

OK! Sebabkan makhluk kat belakang I tu penyegan yang amat, I pun dengan rela hati jadi tiang dia untuk menyorok. Amboih!! Tahun lepas dialah yang paling suka sokmo nak tangkap gambar. Lepas pergi rumah Zaza, pergi rumah Alia pulak dengan Apek dan Naz. Pergi rumah Alia memang sangat penuh dengan dugaan sebab pusing banyak kali pun tak jumpa rumah dia. Kol pun tak angkat. Perghh! Memang mencabar yang amat sampai rasa nak nangis berulang kali tau. Tapi gerenti tahun depan tak sesat dah sebab I dah tangkap gambar rumah, No. rumah, landmark haishh semualah. Rumah Alia yang paling enak tahun lepas kuih cornflakes tapi tahun ni tak ada kuih cornflakes. Keciwa yang amat rasa nak angkat kaki blah je tapi nasib baik Alia bagi makan mee goreng yang sedap yang amat yang dimasak oleh kakaknya yang membuatkan I makan bertambah sampai 3 kali. MELANTAK GILA!


RAYA KELIMA
Raya kelima memang tak berpeluanglah nak pergi beraya mana-mana sebab rumah sendiri pun dah terbuka untuk para tetamu.

Tengok! Kawan yang chinese pun datang. Gila terharu. Dahlah antara yang paling awal.

Thanks sangat pada semua yang sudi hadir. Nak pelok semua orang yang datang, boleh? Dahlah hari tu semua orang ingat I pakai korset padahal kain ketat gila sendat nak mampus tu sebab otomatik terbentuk pinggang I ala ala Beyonce padahal lemak berlemak semua dah jatuh ke bawah pusat tu yang tak nampak lemak nampak langsing je. TERIMA KASIH SANGAT TAU KORANG-KORANG! Tahun depan tak ada open house terus ajak mai datang wedding terus dan jangan lupa bawa hadiah ehhhh.........................


RAYA KEENAM


Kali ni raya rumah sasa pulak. Haaa si tuan rumah yang berbaju pink tu. Kawan baik dia yang berbaju kuning oren coklat(semua warna aku tibai), haa nama dia Anisa. BBQ jugak ok. Haa kali ni dah tak lewat, tak ada dah cinderella cinderella. I dengan Apek yang paling awal ok. So dapat makan yang sedap-sedap. I makan ayam goreng, I makan hotdog. Apek cakap satu pek hotdog tu I je yang habiskan. Laksa I tak makan sebab dah 2 BBQ tertinggal so kali ni alang-alang dah sampai awal I pun pelahap semua makanan kat situ kalau boleh I nak makan tau.

Dahlah makan banyak kan I ni kat rumah Sasa, I pergi beraya kat rumah Mira pulak. Kali ni I bawak adik-adik I. Kiterowang makan piza. Tapi I makan sikit je sebab I dah makan banyak kat rumah Sasa, perut dah tak muat.

RAYA KELAPAN
Untuk kali yang pertama, I lagi tinggi dari kawan-kawan I. Semua sebab kasut raya I yang tingginya 5 inci tu. Thanx studdy stud.

Raya ke-8 pergi rumah Nora. Nora yang pakai top kebaya tu. Banyak wohh lauk dia. I makan lontong dengan nasi ayam. Tamak gila kan? I TAU! Ye lah lepas ni mesti dah tak ada dah open house. I pun dah kerja. Haa tak dapat dah makan banyak-banyak tau, maka di kesempatan ni mestilah I makan banyak-banyak. Ye lah, I recycle baju yang sama sebab I tak mampulah nak beli baju banyak-banyak untuk raya kali ni, nak kahwin kena jimat. Hujung tahun ni nak tunang dah.


SO INILAH CERITA RAYA I TAHUN NI! BEST SANGAT RAYA TAHUN NI! I SUKA SEMUANYA TENTANG RAYA TAHUN NI! SEMUA SERONOK! HABIS `12` RUMAH I PERGI tak termasuk lagi tu rumah sedara mara yang I pergi masa first raya NO WONDER BERAT I DAH NAIK 2KG.

Sabtu ni nak pergi rumah Dottie pulak sebab I gian tat nenas handmade dia.

No comments:

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...