Thursday, June 13, 2013

#PANGGUNGWAYANG - Epic

Semalam pertama kali tengok wayang dengan AEON STATION 18. Kemain sekarang TGV dah ada preferred seat dengan normal seat. Preferred seat RM10, normal seat RM8. Beza RM2. Harga ni untuk hari Rabu ya. Kami pilih preferred seat lah mesti sebab bayar lebih RM4 je.

Dah sampai masa nak masuk wayang tu, tengok adalah beberapa orang tengah beratur sekali. Lepas tu nak sampai bilik no. 2 (Yes! Our room) semua melencong masuk bilik lain instead of room no. 2. I macam terkejutlah. Then Apek cakap, "Our movie is so yesterday!". Ohh movie lama patutlah tak ada orang. Masuk masuk bilik tu memang adalah kurang dari 15 orang yang tengok 'EPIC'. Kalau tau tadi beli normal seat lepas tu duduk dekat couple seat. Memang bestlah wayangnya pun. Seat empuk gila. Skrin besar gila. Sound system pun terbaik. 5 star!


I bagi 3/5 bintang boleh? Jalan cerita dia best. Animation best. Memang macam dalam fantasi. Macam best pulak jadi orang kecik.

Cerita ni based on children's book. The Leaf Men and the Brave Good Bugs. Ni yang nak cari dan baca ni. Almaklumlah I suka buku-buku yang difilemkan ni tapi I suka tengok filem tu dulu baru baca sebab oh yeah Im lack of imagination sebab tu I suka baca buku fiction instead of non-fiction. Kesian kan? Tapi bila dah tengok movie tu barulah boleh bayangkan watak watak dalam tu. Samalah macma The Life of PI. I tengok movie dulu baru macam gila cari novel dia and yes dah berjaya habiskan baca pun.

Bestlah cerita ni tapi tak faham kenapa tajuk dia EPIC?

4 comments:

oshinz said...

oh kalau cerita kartun kitorang selalu layan bila takde cerita best kat wayang. hehe. aci tak?

Ateyn Bella said...

tgv mmg bestt. tp mahai nye ya ampun. :P

Ainee Cumi said...

OSHINZ : eeee mana aci. Cerita kartun lah best. Tak sbar nak tunggu cerita kartun kecik kuning yang comel nak mampos tu.

Ainee Cumi said...

ATEYN : Kan kan kan? Mahai gila sekarang ni apehal entah. Siap ada preferred seat dengan normal yang tak tahan tu. Dulu tak ada pun.

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...