Monday, June 17, 2013

Countdown : Singapore bebeh!

Seingatnya, last I pergi Singapore is 4 years back. Time tu Tahun Baru Cina as I ada relatives yang tinggal kat Johor & Singapore dan celebrate Tahun Baru Cina tu yang pergi tu dengan Eddie Joe, opah, pakwe, makwe & Aizat.

Time tu tak bestlah sebab my man tak join sekali. Mana ada apa-apa hubungan nak ikut sekali. Kawan-kawan je baru. Lepas tu dah lah tu tak pergi mana-mana pun. Takat pergi Ochard Road tu alahai. Tapi sekarang nak pergi mana pun mesti dan wajib kendong my man sekali. Dan here we go, company trip kali ni ke Singapore. Oh yeahh!! Walaupun RM1,000/- (I free, Amirul bayar sendiri) tu macam mahal tapi demi bersama berdua ke mana sahaja tak kisah pun lebur sikit duit tu. Ecececehh! Lagipun memang dah plan nak pergi Singapore tahun ni jugak tak kira and alhamdulillah company buat trip pergi sana.


Universal Studio Map. Aishh tengok map je pun dah tak keruan dah ni.
Pandangan luar.
Maritime Museum
Aquarium. Ok part tengok ikan, tengok hidupan laut ni paling teruja sebenarnya. Walaupun company tak support tiket pergi sini tak kisahlah keluar duit sikit untuk lihat ciptaan Allah di lautan ni. Cant wait weyh! Kalah keturajaan nak pergi USS.

Nanti I dah pergi I update the tips & tricks okay pretty boys and girls. Parah dah I ni hari-hari tengok kalendar tak sabar nak 5/7/13 walaupun on that same day kena jawab exam macam nak gila. Kena pulun jawab semua dalam masa sejam. Kalau tak dapat jawab padan muka sebab orang dah bagi 3 jam tapi nak jawab dalam masa sejam. Semua gara-gara nak kejar naik flight pukul 10.30 pagi. Wooohaa!


18 DAYS TO GO!


Rate sekarang ialah 1SGD = RM2.49

No comments: