Wednesday, December 2, 2009

tak perlu menunjuk kalau terasa diri hebat


Tak tahulah nak rasa bengang ke marah ke berapi ke apa tapi memang geram sangat dengan semua orang yang ingat diri tu maksum sangat dan terhebat. Tak kiralah laki ke perempuan tapi perlu ke jadi sebegitu poyo nak tunjuk diri tu tak ada dosa then nak cakap "Ni hanya nasihat bukan nak tunjuk bagus ke perli ke and blablabla".. Ko bebel larr sorang sorang kat situ aku tengah tak ada mood nak dengar ceramah free ko tu.

Harus ke korang yang konon alim tu nak terang terang pandang serong kat I yang tak pakai tudung ni. I malas nak backup orang lain sekarang ni and I nak cerita pasal I je. I malas nak drop orang pakai tudung sebab ini cerita I. I tak suka drop orang yang cuba menjadi lebih baik. Dan I tak suka orang label I bukan-bukan. Geram tahu!

Ok! I actually tak kisah orang cakap apa about me but intonasi ehh ke antonasi tu kenalah betol. Ini suara pitching lari pun dah buat I sakit hati. Ok! Korang alim, korang baik tapi perlu ke nak tunjuk? Perlu ke nak belagak nak heboh satu dunia korang tu baiklah, tak buat maksiat, sembahyang bukan setakat sembahyang wajib semahyang sunat pun korang buat sampai dahi ada tanda dua tu then siap kasi hadis lagi. Tak perlu itu semua. Yang penting ikhlas dan beribadat hanya kerana Allah Taala. Allah pun takkan kira amal ibadat korang tu kalau korang beribadat sebab nak masuk syurga. Dah terbalik sangat teori korang tu.

And I paling tak suka orang yang pernah buat benda tu then nasihatkan orang lain konon nak tunjuk diri tu INNOCENT sangat. Nasihat boleh tapi jangan tunjuk macam korang tu tak pernah buat salah segala. Tak baik datinglah padahal before dis berkepit ke hulu ke hilir dengan laki mana and gadis mana.



Memang!Memang I tak pakai tudung but then I tak ada lah jahiliah sangat, I suka dengar ceramah agama kat TV kot, siap pasang kuat-kuat lagi. Harus ke nak buka topic dengan ayat "Ehh!Ko isap rokok erkk" then bila I cakap "Eee..Mepek je" mulalah sengih sengih then cakap "Iye ke?". Siot betol! Dahlah baru kenal tak sampai sebulan. Kalau kawan-kawan I dari MGS tu cakap tak apalah, ini someone yang baru kenal, lelaki pula tu. It is so damn irritating tahu? Aku tahu sebenarnya ko expect aku cakap "Haa aku suka isap rokok, rokok buat bibir aku hitam, seksi ok!Roxxstar!." supaya ko boleh buka ceramah panjang kau tu.

Then bila I keluar pakai dress then I snap pic masuk Facebook then dia datang tempat I. Ambil Perhatian! Dia datang ok, bukan I yang datang tempat dia then sibok sibuk tengok I tengah buat apa lepas tu nampak gambar kaki I. Kaki tau! Then dia tanya kaki siapa then I cakap kaki I lah boleh pulak dia cakap "Masyallah". Lain kali jangan tanyalah. Saja nak menyakitkan hati I.

Tadi pasal ganti puasa. Masuk hari ni dah 4hari I ganti puasa. Then dia cakap "Asal lambat sangat ganti puasa?". Lambat? Mana ada lambat, belum habis tahun lagi. Biasanya I akan ganti nak dekat dekat raya, kalau nak cakap itu lambat memang merepek larr sebab baru je lepas Raya Haji. Heheheh! Alah Ok apa I nak ganti kalau tak ganti macam mana? Suka hati I lah I nak ganti bila. EEE! Panas tau hati I ni siapa nak tolong jirus dengan air?

Muka I memanglah muka sosial padahal I suka gila duduk rumah layan adik adik I, main Pet Society and SIMS3. I tak pernah pergi clubbing mahupun GIG. GIG tu weyhh! Kan ke waktu zaman gemilang GIG tu semua orang macam poyo nak heboh "Weyhh ada gig kat sinilahh ehh kat sanalah ehh kat sinilah" lepas tu poyo tunjuk korang kenal vokalis, drummer, gitarist semualah tok nenek dia korang nak kenal kan? Apa ingat kewl sangat? I pon suka lagu indie, bagi I mereka ada their own talent and unique tapi tak perlulah nak shout satu dunia supaya orang cakap "PErghh kewl gila dia pergi GIG!". Sekarang ni tak ada pula korang nak kecoh kecoh pasal GIG kan sebab dah tenggelam era tu. Apa-apa hal pun I salute band Bunkface sampai menang Shout Awards tu then lagu dia semua meletop macam band luar negara. Salutelah!

Tengok! cakap pasal music kemarahan I terus hilang. Maybe its a magic, there must be a magic(lagu dalam citer talentime). Music tu memang theraphy kan? Nasib baik I ni jenis cepat marah tapi cepat sejuk. Sekarang I dah sejuk so korang tak payah penat penat pergi perigi nak ambil air untuk jirus kat hati I.


HAKIKATNYA KO LOSER!

ohsopopup: Maybe kerajaan takkan bagi subsidi gula kepada warga Malaysia lagi. Kononnya nak kurangkan penyakit seperti obesiti padahal nak makan lagi banyak duit rakyat. I kesian kat para peniaga and pengguna sebab peniaga mesti kerugian besar then kalau dah tak ada alternatif lain mesti naikkan harga makanan lepas tu pengguna yang terbeban. Nasib!Nasib!

28 comments:

Anonymous said...

100000% setuju weh.
Budak baru nak uo.
Biasalah.

Qoqo

paraxixth said...

heh.poyo gile budak baru nak up tu

enyheartsdiamond said...

penatnya baca leteran u.. :))

leadleedeea said...

sabar ainee...akak sokong ainee 110%..ok?

akak pon penah kena..siap kena sound-kejap pakai tudung, kejap tak pakai..eh, suke ati aku lah..ader haku kesah? oooppps sori teremo jap..haha~!!

alaaaa...just do ur thing bebeh...ok?

QQQ said...

RAGE BABY RAGE!

mrHan said...

sama2 muhasabah diri (^.^)v

fezaL Mohd said...

hujung tahun ni ada gig hardcore akak oi jum pegi hahaha

screamo lepas tekanan mu itu .

siggplus said...

sarcastic

bagus2..

join the club

persetankan mereka yang kunun bagus tu

sasha* said...

sgt setuju.ainee pn tau kn situasi akak skrg.yg memaksa akak gi keje pakai tudung.kt luar freehair haha.alah tp bukan sume bertudung tu baik.ah fuck la org cmni.

lg satu klaka kn bab org sibuk gi gig dia pn ckp.pdhal show besar pn panggil gig hihi funny funny.

just be yourself.

NIMI said...

qoqo: kenapa kau guna anonymous weyh?

NIMI said...

paraxixth: baru nak up apa da tua..umur da 27..pikiran tak matang

NIMI said...

eny: ahahahha!tapi puas woo

NIMI said...

k.lead: tahu tak apa..tak tensi betol kan dengan orang yang baget alim dia jer yang betol, maksum tak pernah buat dosa..haishh!

NIMI said...

QQQ: pergi kau balik ke tempat asalmu wahai mahaguru QQQ...ahahhahah!

NIMI said...

mrhan: tahu tak apa

NIMI said...

fezaL: ahahahha!pergh layan..kat mana?free ke?ak tak layan r gig, ak layan gigi ak je

NIMI said...

siggplus: tiba tiba entri ni melebih ke arah kemarahan laks..ko larr ni pengaruh kuat

NIMI said...

k.sasha: tahu tak apa..tak semua org bertudung baik n tak semua org yang freehair jahat..kan kan?

tau takpa..beria je budak budak baru nak up cakap pasal gig semua..blerghh!

yeah!yeah!i will be just myself..selamba je aini tunjukkan kemarahan

♥miszluna™ said...

bertenang weh..

tarik nafas dalam2..
persetankan dorg je ok?


entry ko aku bc laju2 last aku pn x phm..
ko mix sume jd lauk kari..
:P

mrHan said...

Bukan lauk kari... dia mcm eskrem vanila mix nga eskrem durian :P

sape pernah try...best :P

fatin asilah said...

kciannye kmo..
sbar aje la..
sstgh org cm nie..
mmg ske brlgak xtntu hala skit..
sbo2x..

~pendekgemukbertompok.~ said...

hey dear..i was bloghopping n terjumpe ur entri ni..hurm, i pakai tudung pon dah byk kali kena sound2 cmni, dan kluar hadis bagai..sedey tau:(,jahat sgt ke....rasa mcm diorg ni akan sentiasa cari faults+condemn rather than nicely tegur sbenanye..heee

xoxo
pja

zaza. said...

Oh damn! I faham perasaan itu.
wlupun I pakai tudung kena jugak. I think it's individual kot. Mmg la macam tanggungjawab kan nak dakwah sme, but macam u cakap...cara dia lebih menyakitkan hati.
I think dia ada masalah dengan diri dia sendri kot. Dats why sme orang dia condemn. Smth like he wants perfection, but dia pun kadang2 tak daya nak come close to that perfection. Wlupun I merapu, sila buat-buat faham :)
Anywayyyyy, I still like you the way you are sayangggg xP

NIMI said...

huda: memang da tenang da pon..hehhehe!

NIMI said...

mrhan: eee tak naklah..nmpak sangat tak sedap

NIMI said...

fatin: tu pasal..geram gila ngan org mcm ni..kadang kadang ok kadang kadang tak ok..pelik!

NIMI said...

pja: ye ke?i igt slalu org freehair je kena sebab ada yg pakai tudung kat tempat i ni disanjung sanjung kot..

NIMI said...

zaza: tau takpe..selalu kot i kena sampai kadang kadang i mlas nak layan..geram sgt kan mcm i ni teruk sgt

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...