Monday, December 14, 2009

macam mana nak sebut FRIENDSHIP?

I selalu meletakkan sahabat tu number 1 in my life. I tak suka kecewakan mereka lebih dari I tak suka kecewakan parents I. I tak kisah kalau terlepas tengok Gossip Girl & One Tree Hill untuk ambil mereka dekat stesyen keretapi. I selalu cancel my date dengan Apek untuk berhibur bersama mereka sampaikan Apek selalu merajuk dengan I and cakap I selalu pentingkan kawan-kawan I lebih dari dia.


Tapi sampai sekarang I tak tahu sama ada kawan-kawan I tu hargai I ke tak? Ke belakang-belakang korang kutuk aku sambil gelak guling-guling sebab seronok sangat bila jadikan aku sebagai subjek untuk korang kutuk. I admit I cakap pakai lepas. I memang tak ada otak, I memang tak reti nak susun ayat tapi deep inside I memang tak bermaksud apa-apa. It just a joke. Kalau bukan gurauan pun itu sebab korang mintak pendapat and I juz bagitau pendapat I je. Dah korang mintak pendapat I takkan I nak cakap something yang korang memang nak dengar I cakap. Kalau macam tu baik u all tak payah tanya pendapat I.


I penat! I penat jaga hati kawan-kawan. I memang tak reti jaga mulut but then deep inside I sayang sangat FRIENDSHIP kita. Kalau korang susah I sanggup tolong. Kalau korang menangis I sanggup belikan saputangan seguni untuk korang nangis puas-puas sebab I tak sanggup tengok korang menderita dalam hati. Tapi kalau I sedih I pendam sorang-sorang je sebab tak nak korang terheret sekali dalam masalah I. Sumpah air mata menitis bila cakap pasal kawan. Haishh emo betol.


Sebab itulah I tak suka ada kawan baik, kawan rapat and segala kawan. I just nak kawan biasa je yang boleh hiburkan I and faham I macam mana tapi tak boleh juga sebab hanya kita je yang kenal diri kita sendiri. Tapi kawan biasa susah nak cari. Kawan jenis bila susah baru cari bila senang kau dilupakan itu memang ramai. Bila dah tak ada bf baru nak cari kawan. Bila kereta kau hangus terbakar sebab kau pergi curah petrol atas kereta then hisap rokok sebelah kereta kau baru kau nak cari kawan. Tapi tak apa, I tetap nak keluar dan tolong korang sebab gila sayang seyhh dengan korang. Ok! Kenapa I jadi macam watak brooke dalam One Tree Hill yang suka ketepikan kepentingan diri sendiri demi kepentingan orang lain?


Kenapalah I ni dilahirkan dengan sifat yang sangat menjengkelkan ini? Kenapa I tak dilahirkan untuk jadi seorang yang sangat pentingkan diri sendiri instead of pentingkan orang lain? Dan kenapa I tak dilahirkan untuk jadi seorang yang sangat lemah lembut dan tidak terlalu jujur dalam memberikan pendapat? I selalu berdoa menjadi orang yang lebih baik pada esok hari. EVERYDAY! I tak suka orang benci dekat I. I suka bila orang sayang dekat I. Boleh tak korang semua doakan I jadi seorang yang memiliki sifat-sifat hipokrit sebab sometimes Hipokrit is good for relationship. Siapa nak jaga hati kita kalau kita asyik jaga hati orang lain?


.I PENAT JAGA RELATIONSHIP DENGAN KAWAN-KAWAN PADAHAL DIEORANG TAK KISAH PUN KALAU FRIENDSIP TU TERPUTUS.

24 comments:

sasha* said...

akak paham apa ainee rasa.i put myself in your shoes dear.cuma yg akak selalu buat akak jauhkan diri dr kawan yg cmni.tu je.takdela sakit sgt hati akak pikir pasal diorang :)

cik EPAL said...

hehh..kadang kadang kawan makan kawan...

NIMI said...

k.sasha: tu larr..alah tapi aini tak nak jauh2kan diri..tah rasa tak sanggup..sebab sayang sangat kat friendship tu tapi hati sendiri yang tergores gila

NIMI said...

cikepal: tah larr i pon tak tahu larr dia ada kutuk i belakang belakang ke but then mesti ada kan cik epal?sedih woo..kalau org yg kita tak kenal kutuk kita tak apalah..;(

enyheartsdiamond said...

nimi..kenapa kita yg rasa mcm tu..bukan mereka..kan??

fatin asilah said...

urm..
situasi nie mmg biase trjadi..
kte yng end up get hurt..
pdhal dowg yng uat prangai..
i lak..
hnye smpan kekawan yng btol2 jge i cm ne i jge dowg..
syg i cm ne i syg dowg..
cuz dgn cre tuh,i wont be hurting dat much..

NIMI said...

eny: tah larhh..maybe dieorang pun ada rasa mcm tu but then dieowang tak kisah apa yang kita fikir, kita jer yang selalu fikir apa yang mereka fikir kalau kita tolak permintaan mereka segala..

NIMI said...

fatin: i tak sanggup ketepikan kawan kawan i..mcm mana u buat?i tau they use me but then i tak boleh cakap NO and so ever sebab takut nnti dieowang terasa dengan i so i let them use me..

siggplus said...

bagi aku, kawan is everything..

fatin asilah said...

i itot rentak dowg..
dowg xkontek i..
i xkontek dowg..
mmg susah nk uat..
i tau tuh..

tapi..
u kene kuatkan hati u..
kene cb ckp tak nak..
smpai ble u bole or nak tahan??
i tkot nnt u meletop..
lg susah..
tkot terpenggal kple sorg2..
hehehe..

fezaL Mohd said...

aku pun selalu cmtu .
susah nak cari kawan yang betul2 kawan .

kebanyakkan suka ambil kesempatan .

sebab itu aku
bila aku kawan tak kesah

kawan itu kaya ke miskin ke
janji masuk dgn kita

tuh dah oke bagi aku lah .

NIMI said...

siggplus: aku pon sigg dats y aku klau buat dieowang terasa ak gila rasa berslh tp kalau dieowang buat ak terasa ak takde pon nk sentap sentap

NIMI said...

fatin: i tak sampai hati tin..i tak tau kenapa i takut sangat hilang kwan padahal kawan tu tak kesah pon kalau hilang kita..;(

NIMI said...

fezal: tau takpe..ada org tu lg teruk siap pilih kwn yang cun cun je..
kalau tak style selekeh tak nak kwan..
tahhape hape kan kalau mcm tu

MIZZNISS said...

hmm, isu frenship ni mang memeningkan la dear... hehe, salam, lame xsgah sni, singgah tp xkomen... frenship ni mang susah nk jaga, nk dpt yang btol2 memahami n mhargai susah woo..

xpe, cari kawan2 bebanyak, n dlm byk2 tu msti sure ader yg btol2 kawan...

btw, nk dtg ipoh ni, first time ni, t8uan umah sila buat knduri bsar2ran k...hehe

cik EPAL said...

kena pandai cari kawan...sometimes ada kawan yang nak make use kita je..tapi ada jugak yang baik...kena kenal betul betul la :)

NIMI said...

miszniss: betol!betol!betol!=)
bila nak datang?sila bgtau awal awal..=D

NIMI said...

cikepal: tau takpe..tapi mcm da kena ubat guna guna je sebab kita tau dia make use of us but then we still want to maintain the relationship with her/him

Anonymous said...

kawan ni ade bnyk jenis..firstly yang bile ssh da xde ape baru la datang berie2 buat muke ske kat kite n sentiase ckp"ko la kawan aku dunie akhirat"(bile tgh ssh n sesak)huhu tapi bile senang je usah kat kawan dunie akhirat kwn pon x ngaku kan..hahaha..ade jgk yang jenis bermuke2...depan kite mcm sumenye ok,ape kite cakap sumenye elok tapi bile blakang kite,diowg kutuk mcm kite xde maruah..sdgkan bile die ssh kite la owg pertame yang amik kehsah...bagi aku kawan tu ade bile die tgh ssh je..abaikan kawan mcm tu..

Sharifah Syaza said...

hey babe, chill :) everything is your choice. so fuck them, whoever yg x pentingkan u tu. lain kali kalau diorang mintak tolong, u buat bodoh je. seriously, lagi byk u tolong, lagi nak kepala nnt. dah la tak hargai u. those assholes! abaikan je org macam tu.

NIMI said...

anonymous: masalahnya susah sgt nak abaikan kawan ni..*sigh

NIMI said...

syaza: my dear bubbly gojes frenz, rindu seyhh dekat u..da larr selamba je kan i gayut dengan u paka fon opis..ahahah!nanti tggu bil dari my boss u tlg byrkan ok??

alah dear pasal kawan tu, gila ssh kot nak abaikan walaupon kita tau dia just gunakan kita untuk kepentingan diri sendiri..
u pon tau kan i lemah bila kawan minx tlg

Sharifah Syaza said...

i miss u too! malam ni pegi makan tauuu!!!!

jap lagi kite sembang pasal ni k. LOVE!!

fatin asilah said...

see..
u sndri da tau bnda tuh..
u kne uatkan hati dan smangat!!

gud luck :)

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...