Friday, December 18, 2009

Tak semestinya nak tolong orang kena kasi PITIH

Tadi pergi Jusco beli tiket wayang. Nak tengok avatar tapi gila FULL kot. Last-last beli cerita cina. Warriors apatah tajuk dia. Apek yang pilih. Tak apa, I suka action. Dahlah tadi I mimpi ala-ala animation. Gempak gila mimpi I.

Tapi paling best bila I jumpa ada sekumpulan manusia pakai baju putih then ada katil dekat Jusco. Rasa nak tumpang tidur je. Rupanya ada aktiviti Derma Darah. Gila excited kot sampai I loncat loncat then tarik tarik apek sebab I sangat teringin nak derma darah I ni. Dah 4-5 kali terlepas nak derma darah. Alasan apek dia tak sanggup tengok darah I disedut. Tak sanggup tengok I sakit. Gedik je tau apek ni. Then I cakap I nak juga, dah lama I teringin then Apek pon angguk kepala pelan-pelan. Gaya risau sangat. Heheheheh!

Beshh tau derma darah. Excited sangat bila for the first time in my life I dapat tahu jenis darah I. I darah A. Haaa ambil kau dah umur 20tahun ni baru nak tahu jenis darah apa. Kakak nurse cakap urat I belah tangan kanan kecil sangat then bila dia cucuk jarum, urat I bengkak lebam and sampai sekarag I rasa sakit. Tapi I nak persuade jugak so dia buat tangan belah kiri. Nasib baik jadi. So mendermalah I buat kali pertamanya. Siapa yang dapat darah I mesti jadi bijak pandai cerdik.

So siapa siapa nak derma darah jomlah ramai-ramai pergi Jaya Jusco Ipoh. Beshh!

17 comments:

enyheartsdiamond said...

ipoh?jauh la! ;)

paraxixth said...

storm worior la...

oh ade sesi pendermaan?

gua darah o.darah pling mhl.iytu hati satu pek rm 50 ditawarkn kat hospital

♥miszluna™ said...

huhu


best kn derma..

rs mcm puas hati dpt tlg org

leadleedeea said...

ainee..akak tak bleh derma darah..derma lain jek laaa ye..huhu~!!

akak low blood so kalau akak pegi derma darah sure kena halau ngan nurse..haha~!

zaza. said...

Darah kita sama type!! :)
I nak derma babe. But, berat tak cukup. Haihh.
I suka bab bab ambik darah sme ni.
Btw, Storm warriors la.
Bole tahan jugak la. Hahaha.

fezaL Mohd said...

derma darah bagus .
derma kt hospital la dpt duit .

sasha* said...

wah bagusnya.akak pn takut nk derma.akak darah O.biasalah org pemurah msti darah O hihi gurau je :P.apapun,bagusla dpt pahala ainee derma darah tu kan.

NIMI said...

eny: alah datanglah..boleh talk trash

NIMI said...

paraxixth: wa kasi 100bintang weyhh kat criter tu..beshh gila..

eleh poyo je..darah ko kalau org dapat habis fail exam..tengok darah ak darah org pandai..A weyhh..heheh

NIMI said...

miszluna: tau takpe

NIMI said...

k.lead: kalau mcm tu baik k.lead jaga kesihatan k.lead..=))

NIMI said...

zaza: bia betol u punya berat less than 45kg..OMG!im so jeles baby..nak u punya berat please!

wahh i sukalah cerita tu..u ni semua cerita u mcm kasi rating suam suam kuku je apehal?=D

NIMI said...

fezal: ahahahhah!derma untuk duit??i tot i derma untuk saja saja je kot..tapi until now tgn i lebam tah kenapa

NIMI said...

k.sasha: ahahahhaha..kelakar je k.sasha ni..dapat pahala erkk??hehehhe..kalau mcm tu nak derma sampai darah jadi kering ahh

garpu said...

weih,mcm syok jer derma darah.tapikan aku takot jarum wei.
tak sakit ker masa die cucuk tgn mu?

NIMI said...

niesa: tak sakit langsung weyhh!gi r derma

cikyuyu said...

ohh..
darah u sama lah dgn i.

hahhaha
:D

A jugak!
tp i dah 3x derma darah!!

huhu..
mula2.. rasa nk pitam tp 2nd OK dah!

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...