Monday, December 7, 2009

bila ajal dah sampai mengucap pun tak sempat

Anda! Yes anda! Ada baca paper pagi ni tak?
Gila punya berita. Kalau I jadi orang yang lalu lalang kat kedai jual suratkhabar mesti berhenti dan beli. Kalau tak beli pun curi-curi baca kat kedai tu walaupun besar besar tulis NO FREE READING. Sangat interesting ok. Bukan pasal mariah carey mati dalam keadaan bogel. Bukan! Bukan!



Itu paper cerita pasal ini lubang. Korang tahu lubang apa? Lubang maut tahu. Korang tahu dari mana lubang ni datang? So interesting kan pasal lubang ni.
I sedih baca berita ni. I sedih sebab pasal lubang ni lah, ehh bukan pasal lubang ni tapi pasal kecuaian manusia menyebabkan 2orang kehilangan nyawa dan 2orang lagi cedera parah.



Nampak tak apa yang I nampak dalam gambar ni? Kereta terbang tu! Kalau I ada kat situ mesti I cari-cari siapa director film. Ke sekarang ni I ada dalam rancangan wakenabeb. Sebiji macam dalam filem kan?


*More details.

I tak ada masa nak taip taip sebab I dah nak balik ni. Hehe! Yes! I tengah update kat tempat kerja. Busuk kan perangai? Tapi bos I baik, dia tahu I tak ada kerja jadi dia kasi I main internet.=D

****************************************************************

KOTA BARU:Two shoppers were killed after a driver lost control of her car on an upstairs open air parking of a mall, slamming the vehicle into a retaining wall before plunging down three stories.

Another shopper was seriously injured in the freak accident that occurred at 4.45pm when the mall in Jalan Hamzah was packed with weekend patrons.

Nurain Said, who was in the car when it plunged down, miraculously survived the 54-metre fall.

The dead have been identified as trainee nurses Siti Nuramira Shamsuddin, 19, and Siti Nurdiana Azman, 18, from a local college, both of whom died on the spot after being hit by falling debris.

Both Rashidah Ahmad Latif, 18, and Nurain have been admitted to the Raja Perempuan Zainab II Hospital with head injuries.

District OCPD ACP Zahruddin Abdullah said the original driver of the car - identified only as Sabri - had earlier gotten out of the car, which had stalled at the parking area.

He said Sabri then told his 17-year-old sister Nurain to get behind the wheel while he pushed the car in an attempt to jumpstart the engine.

ACP Zahruddin said while Sabri was pushing the car, the engine suddenly came to life, causing the car to lunge forward and smash into the retaining wall, which also served as the building’s ventilation airway.

He said Siti Nuramira, who was on the second floor of the building, and Siti Nurdiana, standing on the ground close to the escalator, could have died after being crushed by concrete debris.

“We are looking for Sabri and another woman identified as Nurul Atikah to assist police in their investigations for reckless driving,” he said.

A witness Hazura Ariffin, 25, said she heard a loud bang that shook the building.

“I thought it was an earthquake at first. I was shocked to see the wrecked car lying in the middle of the mall between the escalators,” she said.

Police had since cordoned off the building and advised all patrons to vacate the building to avoid further casualties.

Crowds waiting outside the mall attracted the curiousity of motorists, causing serious traffic jam along the road. Traffic only resumed to normal two hours later.

*****************************************************************************

Mungkin benda ni boleh dielakkan ataupun memang ajal kedua-dua gadis tersebut telah tertulis? Kita tak tahu, hanya Allah je yang tahu setiap kejadian yang berlaku. Tak sangka kan kita ingat kita dah selamat bila dalam bangunan, jalan sini sana shopping then suddenly ada kereta hempap atas kita. Sakitnya! Ajal memang tak tunggu kita, kalau Dia nak tarik nyawa kita on the spot Dia boleh buat walaupun waktu tu kita tengah berak ke kencing ke.
Tapi kalaulah kereta ni hempap betol betol atas tandas apo jadi erkk? Mesti trafik tak surut surut sampai esok hari. Moga roh dua orang gadis ni ditempatkan di antara yang beriman. Amin!

9 comments:

zaza. said...

Oh babe. Sangat tragis kan?
I tau malam semalam. And I tau dari shu ann. Dia yang bukan kat MY pun tau updates cepat je. I yang kat MY ni pulak dapat cite dari dia. Terbalik suda.
Moga Allah mencucuri rahmat ke atas mangsa-mangsa.
~Al-Fatihah.

fatin asilah said...

tragis gle kjdian nie..
tue r..
klu da ajal..
ne2 pon leh jd..
al fatihah tok mngse2..
tkziah tok kluarga diorg..

sasha* said...

akak ada baca smlm.ngeri tu.kesian kn.mesti org tak sangka dlm shopping complex pun bole kene langgar kete.
al-fatihah

NIMI said...

zaza: tau takpe..tragik gila..i sedih kot bc berita ni..kesian gila..u ni lambat betol!malu kat shu ann tu..ahahhaha!
amin

NIMI said...

fatin: tu r kalau da sampai seru tu mana mana pon boleh..tapi adakah ini berlaku sebab kecuaian manusia ke ataupun memang da tertulis?

NIMI said...

k.sasha: tau takpe..aini pun terkejut gila sampai terasa nak post dalam belog..

p i a said...

sedih sangat :(

NIMI said...

pia: tau takpe..i pon sedih gila

fatin asilah said...

i rase dsbbkan due2 fktor..
kcuaian die..
dan myb tkdir menybbkan die cuai..

myb la..
kte ne tau an..
cuz kte xde at ctu..

p/s:org yng sbbkn bnde ni trjd,de hkuman pe2 tok die ker?

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...