Monday, May 16, 2011

OFFICIAL VIDEOGRAPHER : PENCERITA (DONE)


Olla olli ku beri nama saudara saudiri cikebum cekibum.

Hai korang!!

Akhirnya, tadi tengah hari tepat jam 12.17pm, I dah bank in kan RM2K deposit for my official videographer which is Pencerita Cinematography selepas banyak drama yang berlaku. Drama sedihlah, drama pening kepala tak tahu mana nak cekau duit sebab over budget ahh, drama mahu tapi sengkeklah. Macam-macam sampailah Jumaat malam tu baru komfemkan nak ambil ke tidak. Sedih je bila lepaskan dat 2K pergi tau. Hiba je hati ni. Sayu je hati ni. Ibarat melepaskan anak pergi ke perantauan. Eeewahh!

So why we choose Pencerita Cinematography as our official videographer?
1) Terasa macam ada connection bila I dengan Apek cakap dengan abg azrul tu
2) The PR was super duper bridezella good
3) Video yang dia capture clean habis
4) Pengalaman dia banyak so nak cakap apa lagi kan surely ahh video dia berkualiti gila
5) Pengapit I (Ain Salleh) cakap ada unsur drama dalam setiap video dia. Riang gila excited dia bila I cakap I jadi amik Pencerita Cinematography.
6) Gambar tak shaking
7) Kreatif
8) Video ada kualiti. Setaraf dengan CST dan Manggis tapi harga still affordable
9) Brother Azrul jujur lepas tu hati mulia sangat. We love orang macam ni jadi our videographer
10) Videographer ada 2 orang lepas tu auditor sorang. =))

And banyak banyak banyak lagi ahh sebab yang kalau I taip pun sure I taip kualiti kualiti kualiti. Takde benda lain dah. So siapa-siapa yang look for quality but in a really tight budget just like me, u can put your trust to Pencerita Cinematography. Harga?? Ok tentang harga, u all kena tanya dia sendiri. Memang agak pricey but then hey gambar kualiti kan plus dengan kelengkapan yang dah setaraf CST harga 10K ke atas semua, I rasa harga dia agak berpatutan. Serious! U'll be suprise just like Hafiz my photographer. =))

So yeah, akhirnya setelah I berhempas pulas tak tahu nak amik videographer mana, akhirnya I dah ada my official videographer for my 3 event which is nikah, reception and tandang. Alhamdulillah! Syukur sangat and many thanx to my #DearFutureHusband sebab dia yang menyumbangkan duit untuk videographer terhebat lagi tersohor lagi merendah diri ni walaupun terkenal. Beryukur sangat. Mungkin ini rezeki kami. Alhamdulillah.

Yeah, off go to Pencerita Cinematography untuk contoh video. My feberet? Bulan March punya, Pernikahan Amm & Suraya. Suka sangat! Cuweet shangat! Enjoy watching.

Much love,
-aineecumi-

5 comments:

~SYAZ~ said...

wah!!!
makin tak sabar syaz nak tggu masa weding sis lah :D

Huda Luna said...

aku tak sabar tgk dia nye hasil

kalau oke leh hire lak dorg nnt hehe

Ainee Cumi said...

SYAZ: Nanti jangan lupa datang okay.. =))

Ainee Cumi said...

HUDA: Tau takpe. Hasil dia mesti meletop ahh duit pun meletp letop nak bayar..

orked violet @ SYA said...

salam Ainee (wahh..komen di tahun 2013.hehe)

Sya nk book pencerita jugak nih. so far nk tnye, cmne experience deal ngn dorg.

boLeh xnotify kt bLog Sya. tkt Sya xaLEr kLw Ainee da reply. thanks a lot dear.

sya-orked.blogspot.com

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...