GUEST DRESS CODE (Reception)

Olla my cupcakes and marshmallows. So dah nama pun perempuan memang kalau boleh every single detail dia nak menempek dengan belog kan? kan? Well, I kan Princess Control. So I memang dah tetapkan dress code for my guests during my reception. MUST OBEY OK!

DRESS CODE : PASTEL COLOR

Attire tak kisahlah nak pakai baju kurung ke baju kebaya ke dress ke bikini ke as long as warna dia soft. Cakap pastel kan? Tapi yang pasti I punya reception tema dia ala ala English so pandai-pandailah kan my guest nak pilih baju. I tak kisah baju apa janji pastel. Ok dah dua kali repeat, nampak sangat mengharapkan ke'cooperation' guests. I nak wedding I nanti macam gula-gula kapas gitu. Well, Im just 22, what do u expect me to be? And old lady who loves bright bright color? =D


PINK

SUPER SOFT PINK


BABY YELLOW + BABY BLUE
-sweet combination-


I love the dress but I would love the color to be more candy. ^_^


NUDE

WHITE
PURPLE

Semua dress comel comel kan? U can start to put aside ur money into your piggie bank so dat u can purchase all of this comel comel dress for my reception. My reception is all about freedom to dress tapi terikat dengan warna je. Mana nak dapat dress comel ni? U can go to FB and then cari Almari Si Pari-Pari. Serius, dress dia memang buat I rasa macam pari-pari okay. I baru discover kedai ni waktu tengah main balas balas komen dengan K. Cha tu yang terus timbul idea nak update entry dress code ni.

So siapa-siapa yang nak datang my reception, make sure u obey the dress code ok or else mesti I macam masam mencuka je nanti. Hihihihihi!

Comments

Ateyn Bella said…
amboi, siap ade dress code lg tuu. takot la klu pakai yg bkn kaler pastel nnt kene halau, hoho :P
heheee.. adorable and affordable kan dresses @ amari si pari-pari <3 tq for promoting babe! :D

im just new in this field actually and yes, my wardrobe will make everyone feel like being a fairy <3
Ainee Cumi said…
ATEYN: Oleh itu jangan lah pakai warna yang bukan pastel ya sayang.. =))
Ainee Cumi said…
ALMARIPARI-PARI: You're welcome. U deserve to be promoted sebab memang affordable lepas tu dress angat omel omel belaka. =))
marish sha said…
bila? I dijemput ta? Lama ta online da

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand