Thursday, June 25, 2009

cis!!ADA HP BARU LAGI CANGGIH DARI I PHONE

sebagai peringatan nak tanam dalam otak 10 Jun 2009 Apek belikan i hp baru


model : Nokia N97


KELEBIHAN
1) boleh pakai 2 sim card skaligus..tak payah penat penat pakai 2 hp bila orang call gelabah tak tau hp mana satu yang berbunyi walhal ringtone lain-lain.. (HAA JANGAN SOROK MUKA!)

2) senang sangat nak taip mesej..kalau nak taip
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA waktu tengah marah pon takpe sebab tak payah tekan tunggu then tekan lagi tunggu..so seswai sangatlah untuk orang yang suka melepaskan kemarahan macam saya..SUMPAH SUKA WEI KEYPAD DIA! =D

3) sila cari sendiri........




KEBURUKAN

-keburukan harus kecil bagi mengelakkan kena saman..*ngeee

1) tak nak cakap nanti kena saman ngan nokia..saya tak nak kena saman!!berjuta weii!!takde duit T_T


OKIES MARI MULAKAN PENGEMBARAAN BERSAMA SAYA,
AINEE THE EXPLORER!!



pandangan pertama yang membuatkan ku jatuh hati
(PERGHH AYAT NAK maCAM DALAM AYAT NOVEL!)




wah sekali i bukak keypad dia macam keyboard....sumpah senang nak taip sampai sekarang ni main sms dengan mucukie pon rajin semacam je..24/7




wei bukak lagi sekali sebab terlampau chumel kalah anak jiran sebelah punya sebelah rumah so tak tahan nak tayang dekat rakan-rakan




untuk kelihatan lebih cantik i bagi larr korang gambar yang ini
(WALAUPON TAK CANTIK SILA CAKAP CANTIK GAKS!!PLEASE!!)



sumpah tak sah kalau takde kamera..tapi for me susah gila nak snap pic pakai handphone ni sebab touch screen kan so amatlah susah nak tangkap muka baget chumel semasa sibuk menanti kawan-kawan mahupun BARNEY N FRIENDS datang menghiburkan kita




terdapat juga dalam warna hitam..hitam?hemm seswai sangatlah untuk lelaki lelaki gay di luar sana..I LOVE GAY!!OPPPSS!!gay howt macam johny deep..GAYKAH DIA and hitam untuk gay ke?saja tak nak kasi orang beli warna putih actually supaya takut nanti kena cop GAY ngan ainee..


haaa kan i da cakap lagi canggih dari IPHONE..CEEWAH PADAHAL IPHONE LAGI GEMPAK SAJA JE NAK BERIA NAK HANDPHONE SENDIRI MENANG!



AND HANDPHONE NI NEW ARRIVAL DAN BOLEH DIDAPATI DI PASAR RAYA PASAR RAYA BERDEKATAN..DUN MISS IT!!BAGI WARGA IPOH CHECK IT OUT AT JAYA JUSCO..then kita boleh tubuhkan fan club(SUMPAH BERIA CIK ENI NI)


again to my lover thank you so much sebab menghadiahkan sebiji hp menggantikan hp yang lama yang semua da patah, warna dari pink berkilat jadi warna putih suci (MAKNANYA CAT DA TERCABUT SUMPAH CAM LEH SIMPAN KAT MUZIUM!!nak tgk??okies later snap pic hp lame i sumpah korang akan menangis tak henti..)

27 comments:

sasha* said...

haha tahniah.akak dh jemu pakai nokia sumpah bosan.tp smart gak and mmg nokia ni senang pakai.hari tu kwn akak jual iphone rm1500 je.pdhal ms dia beli rm3000.dia org belum start pakai iphone lg dia dh jd trendsetter haha.skrg dia dh pakai sony xperia yg rm3000.pstu dia bole bg kat awek dia and dia pakai nset sony yg biasa je.yg takde touch sume.siot je.bila nk tuka nset ni -__________________-

Nur Syazwani Mustafa said...

oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...jelessssssssssssssssssss nya akuuuuuuu...hukhukhuk...bhgia nya idup ko...hukhuk

enyheartsdiamond said...

weyh..kompem mahal..

wuwu

x mampu den..

ENNA BANANA said...

yup..yup..
hp nie la model n-series yang paling latest..
build in memory 32GB!!
dasyat hp nie..camera pun 5MP
so si apek blikan kau hp nie la ek??
bagus2..
aku nie walaupun x layak n x mampu nak pakai hp ni tp aku tetap boleh main sebab aku keje kedai hp..
hari2 aku pegang..
hahahaha..

ENNA BANANA said...

hp nie kalu x silap aku boleh pakai 1sim je??
aik..camne bleh pakai 2 sim??
errr...

Baybee Laydee said...

sila beli fon baru laju2
hahaha

NIMI Co.♥ said...

to k.sha : wah wah manyak tol duit member k.sha tu..ainee ni setakat 2x setahun baru r tukar hp..tu opn apek belikan kalau bukan apek belikan takdenyer ainee ni tukar hp..

NIMI Co.♥ said...

to wanie : mepek je ko..aku lagi jeles ngan ko da kawin...lol!!aku nak kawin gaks!

NIMI Co.♥ said...

to eny : uishh takde r mahal..mepek je u nie!!

NIMI Co.♥ said...

to enna : ahahhahah weyhh bangge kembang kuncup wei ko kate ni paling latest..ceewahh mementang keje kedai hp..ehh ye ke 1 sim je??asal aku punyer boleh letak 2 sim??adakah aku punyer lagi latest dari yg ade??ahahaahha!!

NIMI Co.♥ said...

to laydee : hei cakap kat diri sendiri erkk..hehehhe!!!

sasha* said...

akak selagi bole pakai akak pakai haha.haah kwn akak tu mmg suka membazir.tp kitorg yg sakit hati tgk haha.

akak marah dgn someone.dia mcm sial sikit.tu akak angin.mcm dia je yg betul sume.

ENNA BANANA said...

weh..
apek blikan kau hp cina ke??
mana ada n97 bleh pakai 2sim..
aku tau la aku keje kdi hp.
aku da puas belek da fon nie.
adeh..
enni..enni..
lagi 1 hp kau bleh wifi x??
mmg n97 bleh pakai 1sim je la.
hahahhaa..

MIZZNISS said...

wah....ari tu bgtaw jer dlm sms, la ni da dpt tgok kt blog die, cmerlang, lecturer mcm i pon blum mampu.. ekekek.. nk bli stu, agak2 kt bundle ader jual x, leh dpt murah sket, gatal tgn da ni... huhu.. anyway, taniah lo... n 1 more, i tagged u.. check it out..

http://klipwarnawarni.blogspot.com/

dear, nk order pixel g..huhu..sat g i msg

░♥si lampu neon♥░ said...

heh aku tak pandang sgt henset2 mahal ni hagagag tak penting sgt pon

sue-mai.al-musadda said...

haha..promote bagai nk rak..mcm la die yg design hp tuh..haha..dpt komisyen ke cik ka?

NIMI Co.♥ said...

to k.sha : tu r..same r kiter..ainee slagi tak barai hp tu slagi leh pakai sumpah tak tukar...macam membazir gilaks..ainee pon tak gielr gadget pon..setakat pakai sms ngan receive n make calls je r kak..

NIMI Co.♥ said...

to enna : emm tak tau r laks...tapi leh wifi..

NIMI Co.♥ said...

to nisa : gedik je nak jeles..hehehhe!!

owhh dats ur blog erkk..nak linkr nnti..hehehhehe!

meh meh order lg...

eee lecturer mude ni..geget kang!!

NIMI Co.♥ said...

to si lampu neon : me too!!;)
juz nk letak dlm blog untuk ingatan hp pertama i received from my bf..T_T

NIMI Co.♥ said...

to sue : mane ade promo r..tajuk je riak!!ahahahhaha!!:)

neway tu juz remembrance the first hp dat i received from my bf..mane tau ade second ke third ke tak beshh r kan...

ENNA BANANA said...

bape ratus apek bli kat kau??
kalu betul2 N97 by nokia..
harga dia RM2450.
then bleh pakai 1 sim je.
my supervisor cakap hp kau hp cina.
hahahhaa..
lantak la..
asalkan ada fon kn??
waaaaa..bestnya dpt n97..
fatah bagi aku n85 je kot.
hahahaha..










-enna-

zra_xoxo_venom said...

ituh hp u ke skunk ke syg?
lawa gilos!
apek, nk jugak!!!!!!!!!!!
huhuhuhuh :)
wei,wei.. smlm i g ipoh taw..
g lost world..
uhuhuhuh :)
mish u damn much okeng!
:D weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
superb lawa itoh hp!
kaler puteh lg.. aduhaiiiii :)

NIMI Co.♥ said...

to enna : hemm btol r tue...tapi meaning hp china lagi canggih r erkk dari NOKIA...apek belikan 1500..

NIMI Co.♥ said...

to zra : hei mucuk!!!jahat!!!datang ipoh bukan nk jumpe i..majok r gini...

okies r kan dari pakai hp i yg da buruk tue...

ENNA BANANA said...

hp china pun ok wat syg.
boleh pakai 2sim lagi.
kalu nokia betul2 xbleh pakai 2sim.
waaaaaaa..apek bli katne??
kata kat dia aku nak satu.
nnt aku bank in duit..
hahahahaa..
sayang i mmiss uu!!!

didiyana said...

hahhaahaha...
function dye same je mcm iphone...
mane taw?
papa ak da beli...
ak mengamuk jeles...
hp ak ni da hdp segan mati xmaw!!!!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...