Tuesday, June 16, 2009

kalau nak jadi pegawai JPJ tolong berhemah

ketika ini saya rasa kata ganti diri AKU lebih sesuai..hati masih menyala lampu merah tak bertukar jadi lampu hijau mahupon kuning lagi..nampak sangat aku tengah membara..ini semua kena tahan dengan pakcik JPJ yang bodoh takda otak sesuka hati nak saman orang..


semalam aku ikut JALAN POLO lepas balik kerja..ceewahh!!mementang da bekerjaya sekarang ni..then rushing gila nak pergi kelas malam tu..


tiba je kat selekoh nak masuk polo aku nampak larr kelibat jip buruk JPJ (PADAHAL CAT DIA MASIH BERKILAT SAMPAI BERPINAU MATA!)..kalau nak lari boleh je sebab kan ada simpang nak masuk polo tapi aku bodoh aku dengan riak dan bangganya aku lalu gaks jalan yang ada road block tu..


Pak JPJ Vavi a.k.a PJV
ainee si ketua pari2 a.ka aku


tanpa perlu payah dia suruh aku dengan riak buka sit motor then tunjuk roadtax..

aku : ni roadtax *senyum=)



then dia bodoh dia tanya lagi sekali mana roadtax..BODOh!!YANG AKU TUNJUK TADI ROADTAX R!!

PJV : owhh ni asal tak leminate??


aku pon bodoh ingat itu satu kewajipan meliminate roatax tapi aku jawap "TAH TAK TAU AYAH!"..then dia tengok tengok macam batak tak pernah tengok roadtax


PJV : ni asal pecah? (merujuk kepada lampu depan motorku)
aku : accident!



kesimpulan dia memang kaki sibuk..


sambil tu aku cari ic and lesen motor aku..alamak!ic aku bawak lesen aku tak bawak..ni gara-gara pergi cameron larr tukar handbag..aku suruh dia tunggu skejap sebab nak telefon adik ayah tok nenek aku semua nak mintak tolong bawak lesen..


ayah-kat kampung simee
adik- kat taman cempaka
apek-sakit kaki jadi tak leh bwak kereta


so pertolongan adik je larr yang aku boleh mintak..alamak!!tak boleh gaks sebab kereta dia punya tingkap walawei keling kat sebelah rumah aku lagi putih (MAKSUDNYA TINTED HABESHH!!)..then baru teringat aku ada kereta..ahahaahahah!!!jadi suruh dia pakai kereta aku..



tapi.......








PJV tu bongok!!tak reti nak sabar padahal dari rumah aku nak ke polo tu 5minit je tu pon tak leh tunggu..terus dia tutup skital dia..sungguh tak ada belas kasihan dia saman aku suruh aku pergi opis dia..wei!!kalau aku ada masa tak apa wei!!ni aku kerja kot sama waktu dengan opis korang bukak and tutup laks tu..sungguh tak ada otak..time bila aku nak pergi opis korang tu wei!!dieorang just perlu tunggu 5minit je untuk tengok lesen aku tu..masalahnya aku TERLUPA bukak SENGAJA..




jadi sesiapa nak jadi pak JPJ fikirlah banyak-banyak..cubalah fikir jadi benda lain yang lebih mulia macam nurse ke doktor ke penilai hartanah ke pilot ke dari jadi pak JPJ yang kerjanya dapat maki hamun orang ramai..


wei!!orang dok sumpah seranah kita tak aman hidup woo!!bukan sorang dua kalau 40 orang then setiap 40 orang tu ulang 40kali benda yang sama

contohnya :
1) memintak pakcik bodoh tu mati kena langgar lori..
2) memintak pakcik tu masuk neraka
3) memintak anak pakcik tu sepak dia waktu tua
4) memintak dia kena buang kerja tidur tepi jalan
5) memintak dia kena pukul sampai mati

kalau da 40x40=1600 kali..
ingat tak orang selalu cakap kalau cakap 40kali nanti doa kita dimakbulkan..
pergh!!takpe PJV hari ni hari aku esok hari kau(WAH MARAH SUNGGUH AINEE!)
tau larr itu memang kerja dia tapi please jangan terlalu pentingkan diri..aku ada lesen masalahnya!!*sigh


YE LARR CAKAP MESRA RAKYAT BERTIMBANG RASALAH SKIT!INI TAHAN AKU SENYUM PON TAK!AKU JE YANG TEROVER!!

currently tengah pening tak tau bila ada masa nak pergi opis JPJ!!haishh..



MyEm0.Comohsopopup: tadi baru hantar borang MUET..persediaan ke DEGREE*senyum:]

TAPI YANG SEDIHNYA GEGEL TELAH MENJADI BALU SEBAB BOBOI DA PERGI MENINGGALKAN DIA SEMALAM **sedihT_T

25 comments:

ENNA BANANA said...

MENGONG PUNYA JPV..
ADEH..

AIK..DA HANTAR BORANG MUET??
DA START DAFTAR KE WEH??

didiyana said...

kuang ajaw!!!
cik cumi2kuw...

NIMI Co.♥ said...

to enna: tu r cian aku tau!!

ha a lar yunk da start daftar da..esk tarikh tutup..
lol!!
wish me luck dear

NIMI Co.♥ said...

to diey: geram giler!!

Nur Syazwani Mustafa said...

wajib ke weh ko kena p jpj???ko x pyh p je...nympah aku dgn org jpj tu...

enyheartsdiamond said...

tu lah~

dlm iklan suro kte berbudi bahasa..

tp..sp follow?

zaza. said...

sian u ainee. pegi waktu lunch lah if u nak pegi.
lepas tu u boleh lepaskan geram kalau ada suggestion box...

p/s: gegel is ur kura-kura right?

sue-mai.al-musadda said...

haha..i pn pnh mengalami nsb yg same..tp dgn incik polis..nsb baek tym nk tuka full license x kne tahan..haha

NIMI Co.♥ said...

to wanie: ahahhaha wat lawak r wanie nie..
nape ko nyampah ngan dieowang??ko pon pernah kena tahan ke babe??

NIMI Co.♥ said...

to enyheartsdiamond : tu r kan!!teruk giler..geram je i

NIMI Co.♥ said...

to zaza : tu r pasal..pasal dieowang i kena korbankan waktu lunch i..kalau larr dieowang tunggu 5minit tu takda r nyusahkan i tau!!grrrr!!

ha a tapi yang mati tu boboi..cedeynyer!!pelik tol yang berpenyakit tak mati yang takde penyakit mati..

NIMI Co.♥ said...

to sue :ye ke??kene saman bape erkk??eee tak pasal pasal lebuh duit i

Fadhlinasir Nama Diberi said...

repot polis je ainee oi...
bia polis tgkap PJV tu..
leh ke ea?
hmm2..pk2..

irr3placeable_eyan said...

saba jew r erk..sbb yg fakta nyew..jpj sume mmg cm sial..
hhahaah..

NIMI Co.♥ said...

to fadh : uishh takde r sampai mengganaz sebegitu fadh oii lagipon ape alasan dia nak tangkap pak JPJ tu..u ni..wat lawak je

NIMI Co.♥ said...

to k.yan : ye ke??ahahhaha..pas ni nampak je jip JPj berkilat tu kompem ainee pusing ikut jalan lain walaupon complete..leceh r deme

fezaL Mohd said...

roadblock mmg sakai
belambak dah

rimas ak asyik kena tahan jer.

NR said...

hahahha.gile la
mesti tension gile.
sabar ye.
dugaan.hee

zra_xoxo_venom said...

pokcik! kow nk lempang kew?
huhuh :P
rawrrrr! sbr adek kuh syg!
huhuh..
:)
gegel janda berhias?
alamak..nnt carek bf okeh!
huhu :)

NIMI Co.♥ said...

to fezal : tu r pasal..skang ni JPJ cam berleluasa laks skang..tau tak kat simpang taman cempaka tu pon deme nak buat??giler ahh afta simpang tu kalau ada lori mau kena sapu dieorang tu..

NIMI Co.♥ said...

to NR : skang ni dah kewl dah..dat day je marah btol..ahahahha!!tapi ttp tak puas hati..

NIMI Co.♥ said...

to zra : wahh garang sggh sis ini..
zra!mane u mengilang??sumpah windu k!!sumpah wei!!

yeah nanti carikan gegel bf baru..ahahahha

nenna said...

wahh..
emo sgt dgn pakcik tu..
jgn marah2 sgt...nnt tersuke plak..

NIMI Co.♥ said...

TO NENNA: harus emo r sayang sbb melibatkan duit woo...

takkan ske sbb tak encem..=P

RobinHood said...

Betul Betul! Sokong!
Kalau Nak Jadi JPJ Kew..Pulis Kew. . Kena La Berhemah Skit. . .Hish tp Aku X Suka Pulis. .Sbb Kuang Aja.....

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...