Tuesday, July 19, 2011

Number is just a number.

I always receive this one question from my friends, my uncle and aunty. Ok, what is the question?

BERAPA RAMAI KAMU JEMPUT, AINI??

When I told them my guest for my reception will be 400-500 person, they will make this kind of strange expression lepas tu cakap, "Ehh cukup ke? 500 je? Sikitnya!" sambil buat muka yang I macam nak je cakap, "TALK TO MY HAND, DUDE! TALK TO IT!".

To be honest lah kan, I nak a simple harmony delicate wedding. I tak nak kawin gah-gah yang memerlukan I sampai jemput 1K++ guests. I dont need that! I cuma nak tetamu tetamu yang datang tu orang yang betul-betul NAK DATANG MAJLIS I. Kenal siapa I personally and sincere nak share the happiness with us, bak kata Miss X, my feveret bride to be. Be it blogger ke, teman dah lama kenal tapi dah lama tak jumpa ke, as long as ada rasa happy and ada rasa nak share kebahagiaan I tu dipersilakan sangat datang majlis I. Tell me and I will definitely will deliver the card to you personally or kalau jauh sangat by post. Bukannya terpaksa datang, terpaksa menempek muka dekat situ, or paling teruk sekali datang just untuk STALK my wedding. Just nak mendoakan keruntuhan or ketidakbahagiaan kami sebab HASAD DENGKI. Its not good, ok!

Plus, my reception will be more into western dinner. So rasanya kalau western ni tak perlu kot nak jemput sampai 1K++, dah lah mahal habis kopak duit I karang so 400-500 guests will be P.E.R.F.E.C.T! Orang putih lagi rileks je kadang-kadang tu jemput 100 orang je. Bestnya share majlis dengan orang yang betul-betul kenal kita je tapi itu ENGLISH CULTURE, nak ubah MALAYSIA CULTURE ni memang susah. 500 orang pun dah kena kata, inikan 100. Apa nak kata, katalah janji I tau apa yang I nak. So please siapa-siapa jangan nak buat muka tahi bila I cakap my guests is obly 400-500 persons only. Buat muka tahi, aku tak nak ajak. Pi mam..


P/S: RSVP invitation for my reception. Card will be ready during the fasting month. Cant wait much huh? Me too!=)) Anyway SELAMAT HARI MENJADI BUJANG UNTUK KALI TERAKHIR my lufflife. Fabulous 22.

12 comments:

Iracy Cinte said...

Aini blew wedding??
nak jugak pegi..
tgk aini punye blog dr persiapan bertunang lagi.. huhu..
btw, i dok bt gajah..
mane taw bole p skodeng blogger laen kawen.. huhu..
*muka ta malu..

fezaL Mohd said...

nak kad , buley !

Ainee Cumi said...

Iracy CInte: Ok ok. Bak sini email, number tepon dengan alamat rumah. Heheheheh! Nanti dah dapat kad Aini jemput ok.

Tenkiu so much sebab hepi hepi untuk Aini ni. Ohh dekat Batu gajah ehh duduk? Dekat dengan kampung Aini tu. Dtang tau bila Aini jemput nanti

Ainee Cumi said...

FEZAL: Mestilah boleh senget oii

Neysa Viviana said...

aku dtg punyaaaaaaaaaaa!

zaza. said...

I will be there! Tapi baju wane putih takda lagi . HAHA. And makcik , deliver personally kad kawen you dekat I .! Baru terasa seperti dayang . Heee :)

Ainee Cumi said...

CTIE-K: Make sure okay

Ainee Cumi said...

ZAZA: Woitt!! Takpe. Take your time tapi apa-apa pun make sure hari yang I dinikahkan tu, u ada baju putih tu ya. No alasan! Ahahahha!

Jangan wisau babe, semua orang I kasi kad. No Fb invitation okay.. =))

Siew Mei said...

nak kad :)

Ainee Cumi said...

SIEW MEI: Ya sayang, akan ku beri kepadamu wahai tuan puteri. =))

Iracy Cinte said...

emel kte apple_lady2027@yahoo.com.my

alamat ngan no fon t kte btaw lam emel~ ;)

marish sha said...

ainee , jangan lupa save 1 card untuk sha tauuu

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...