PHUKET for our 4 months wedding annivesary



Hai hai.

Mesti terkejut kan, ingatkan dah kahwin ke apa ke kan. NO lah! Mana ada kahwin lagi. Kahwin bulan 10 lah. So IM STILL SINGLE. As some of you ada yang dah tau, I nak pergi Phuket dis coming Saturday. Company trip! I siap masuk talent show lagi sebab hadiah dia lumayan wohh. Padahal masuk sebab macam kena paksa je. T__________T. Penat practice menari hari-hari. I nari lagu Gee from Second Generation. Lagu dia cheeky gila, I suka sangat. Hopefully, I tak membodohkan diri kat atas pentas tu nari sorang-sorang. Dah lah lebih 200 orang tengok. Inilah kerja paling gila sekali I pernah buat. Kalau hebat menari macam HMC Phlow takpe, ini hancus.

Ok, back to topic. I ni kalau dah excited pasal something tu hari ni jugak laju je nak update belog.

So, tadi I tengah scroll scroll lah kan home dekat FB sekali ternampak AIRASIA buat promotion. Dulu RM1 tu I terlepas sebab balance tak cukup dalam bank lepas tu bila nak buat booking lagi sekali harga bapak melambung naik. Entah macam mana, tadi ternampaklah Air Asia buat promotion RM3 pulak. I memang laju ahh log in semua and manage the booking. Dia ada pergi Hong Kong, Bangkok and macam-macam tempat lagi but then I dengan Apek sebulat suara pilih Phuket sebab Phuket kan pulau. Kiterowang kan suka gitu pulau-pulau ni. So check, dah key in semua details details, total tiket terbang sahaja pergi dan balik RM426.80 sahaja. Murahlah tu kan. Maknanya seorang baru RM213.40 sahaja. TERBAIK!

I pilih 28/02/12 sempena annivesary kiterowang yang ke 4 bulan kahwin and 6 tahun 6 bulan couple. Eeeewahhh!!

Ni ringkasan yang I dapat cari bila I search pasal Phuket

PHUKET
Phuket is a haven when it comes to spectacular beach fronts, stunning sunsets and uncomparable island adventures. It is afterall Asia's most popular island destination with an unbeatable combination of perfect white beaches, excellent entertainment options of all standards and worldclass accommodation around every corner. Not forgetting plenty of eco-adventures, diving and even golfing to complete your perfect holiday.

PHUKET ATTRACTION
-Phuket Aquarium
-Crocodile Farm
-Fanta Sea
-Butterfly Farm
-Chalong Temple
-Khao Phra Thaeo National Park
-Khao Rang Hill
-Phuket Boat Lagoon


So sekarang ni tengah nak mencari hotel je. Mana ehh hotel yang ada provide macam candle light dinner ke, apa apa yang melibatkan romantic feel gitu tapi tak nak mahal-mahal. Budget okay.

So, hotel yang I berkenan is Seeka Boutique Resort tapi sayangnya dah FULL. Dah lah murah pulak tu. Sehari RM45. MUrah derrr. So lepas ni HOTEL HUNTING pulaklah.

So siapa-siapa nak pi melancong pi Phuket ke Hong Kong ke, pergilah laman web AirAsia. Benda ni bukak hari ni and last tepat pukul 12 malam. Dia 24 hour punya promotion. Pandai je tau AirAsia ni bikin gua gelabah. CIS!

Comments

theblablablah said…
seronok la kan kan kan
Ainee Cumi said…
Swonok sangat wahai peminat rahsia
Huda Luna said…
amboi phuket whoah!
best
cuba bukak agoda.com untuk hotel. memang banyak yang murah2! boleh dapat half price tauuuuuuuuu
Ainee Cumi said…
HUDA: Apek jeles kalau aku je pernah pergi dia tak pernah. Ahahhaha! Lagipun mmg murah weyh tiket kalau sowang rm200 lebih je. Kan? nanti ko dengan Ipin dah kawin boleh ahh melancong sama sama
Ainee Cumi said…
ROXANNE DE MARIA: Amboihh glamer nama. Ohh agoda.com ehh? Ok ok I pergi sekarang juga. Thank you so much darling.
intan said…
hai dear, seronoknya holiday!! btw, thanks sbb follow my blog,.

u dah try buat? jadi tak HB tu? btw sape kwn u yg bgtau i dh update tutorial? heheheheh. ada masa pingbox la i, boleh tukar2 idea..u kawen i week bfore mine kan?tgk ticker beza sikit jeee...
Ainee Cumi said…
INTAN: Belog u sangat best kot, surely ahh follow. Menjadi menjadi. Thanx atas bantuan I punya tunang. hehheheh!!

Tu lah nak dekat dah kita nak kawin dah. Bulan 10 pejam celik pejam celik je. I dari bulan 4 hari tu dok melipat burung konon nak buat sampai 8ribu tapi ratus pun tak smpai lagi. Ahahhaha! Kena DIY dengan gigih after dis
intan said…
u pon buat burung ke? hehe samalah kite!!DIY dgn gigih!!!!!
Ainee Cumi said…
INTAN: Ha a buat burung jugak. Mula mula ingat nak gantung kat dewan, tapi dewan gila tinggi kot so gantung kat rumah je. Kat khemah dengan dalam rumah. Harap harap sempat. Kita memang suka DIY tapi tak skreatif u
uiks..
second generation?
hahaha!Buat lawak ke akak oi
girl generation lah!XD
adeh..pecah pelot den..T.T

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand