Monday, February 7, 2011

Aktivi senonoh menjelang usia 22. KEDUT? Mana adalah!!

Haishh gila lega bila balik ofis sebab dekat ofislah dapat update belog, sebab dekat ofislah boleh reply shoutbox, sebab dekat ofislah boleh bukak tab banyak banyak banyak tanpa terDC. Ini asal bukak kat rumah je, Iqa Joe mesti DC. Kesian! Kesian!

OK last sekali I update pasal sambutan hari jadi awal kan? HELLO! Kan I dah ackap tahun ni punya bday best. Kan?Kan? memang THE BEST BDAY EVER lahhhh..

On my bday day pulak, I tak boleh ambil cuti sebab esoknya kan CHINESE NEW YEAR, kasi chance sama lengchai dengan lengloi dalam opis I cutilah. Tapi nasib baiklah half day. I like ok! Disebabkan half day I telah membuat date dengan 2 orang sahabat dari kecil iaitu Ain Salleh & Mira Jamaluddin.

WE ARE BESTFRIENDS SINCE 1996
AIN SALLEH, MIRA JAMALUDDIN, AINEE JOE

Jalan punya jalan punya jalan, sampailah kat De Garden. Tempat lepak baru. Best cuma yang tak bestnya kurang tempat makanan yang HALAL. Tengok, beg yang baru Yna Bliss hadiahkan semalam terus jadi beg feberet usung ke sana ke mari.

FRUIT LAND menjadi destinasi mengisi perut kami.

Ain Salleh makan nasi sebab dia macam tak boleh hidup tanpa nasi lepas tu dia sorang je order air. Lepas tu siap nasihatkan I dengan Mira order air lagi sebab dia cakap, "Air bagus tau". HELLO AIN! Yang bagus tu air putih bukan air manis manis ni. Geget kang!

Ohh dan Cik Mira Jamaluddin kita ni pun tak boleh hidup tanpa nasi rasanya so dia pun order nasi jugak tapi serious ikan dia sedap. Nyum! Nyum!

Dan I pula order spaghetti. I kan budget orang putih sikit so hello!!! tak main ahh nasi nasi ni. Gua makan mee lahh babe. Tengok ahh I punya paling banyak rasanya. Takde ahh semua appetizer dengan dessert kiterowang dapat sama cuma main course je dapat lain-lain. Dan aiskrim strawberi tu kalau nak kena tambah RM3.90. Gila mencekik kan? Nasib baik seeedaaap..


Lepas kiterowang dah habis makan, kiterowang berjalan jalanlah kan tapi mata I dengan Ain memang tak boleh tahanlah. KITEROWANG MENGANTOK GILA OK! MENGANTOK YANG TERAMAT SAMPAI JALAN PUN KALAU BOLEH NAK TUTUP MATA OK! Paham tak betapa mengantuknya kami? Kiterowang syak dieowang letak dadah lah dalam makanan kiterowang. Betul! Tapi yang peliknya Mira sorang je tak mengantok. BAYANGKAN LAGI BETAPA MENGANTUKNYA KAMI SAMPAI AIN SI DRIVER PUN TAK LARAT NAK DRIVE AND SURUH MIRA DRIVE PADAHAL PERGI JUSCO JE WEYH. PUNYALAH DEKAT ALAHAI! DAH LAH TU SAMPAI JUSCO PUN STILL MENGANTOK OK!


Lepas tu apa lagi mestilah melawat kawan kawan yang bekerja dalam Jusco tu jugak. Tapi untuk bulan ni ada sorang je yang bekerja di Jusco iaitu Shima Shaidun. Hai Shima, saya nak aiskrim BR satu FREE boleh? Dahlah tu adalah dekat 3-4 kali stop menyinggah dekat BR ni nasib baik boss dia tak marah ok! Nanti aku melawat ko lagi ok Shima. Bestnya ada kawan kerja kat Baskin ni. Dia ni ada jual lens murah tau. Boleh singgah sini then dia ada jual shawls murah murah dan uptodate jugak kat sini. Pi lah jenguk. Mana tau ada yang berkenan ke kan leh ahh beli.

HUSNA, SHAFIQAH, ATUL, TSURAI, LIYANA
AIN, AINEE, LYNN, AIMI, MIRA

Tak cukup dengan Shima, terserempak pulak dengan kawan kawan Convent dulu. Shima pun budak Convent jugak. Dah macam reunion tanpa dirancang pulak. Tengok deme semua baik baik je pakai hijab, I dengan Ain ni bilalah nak sampai seru ni. Coming soon! Coming soon! Ingat nak pakai time bday ni tapi tak jadi pulak rasa macam tak bersedia lagi. Best gila! Macam gila havoc time jumpa ni. Macam food court tu kiterowang yang punya. Aimi pulak dok promote shawl dia. Dia pun toke shawl rupanya sama dengan Shima. Link belog dia, tak ada pulak dia bagi tapi takpe nanti kalau ada, I tempek kat sini okies.


Hello! Bukan setakat kawan convent, kawan kat MGS pun terserempak jugak ok. Tengok, kan dah cakap macam reunion tak dirancang. Ni namanya Atteya. Satu kelas masa form 4 & form 5. Jangan tak tau I ni banyak sekolah ok, saja suka pindah pindah sekolah leh dapat banyak kawan. Ko ada?


Lepas tak havoc havoc semua ajar si Mira Jamaluddin makeup semua, kiterowang semua pun balik almaklum ahh I ada date dengan Apek pukul 8 malam. Nak dinner weyh! Nak dinner!



___________________________________________________________________

DINNER WITH SWEETHEART!~

Balik balik terus rushing tukar baju segala tapi semua macam tak sesuai so sarung je cardigan mahal yang Apek bagi tu. Pakai Tee yang sama. Makeup pun tak sempat nak touchup. Cair!

Apek kan dia suka buat suprise bila nak masuk kereta tau. Dalam entri lepas dia buat suprise bai bday card awal awal kan? Kali ni suprisekan I dengan cake pulak. Alahai terharunya dapat BOYFRIEND/TUNANG baik macam ni. Lilin tu! Lilin tu! Suka sangat. Yeah baby, IM 22 YEARS OLD THIS YEAR AND THIS IS MY LAST BDAY BEING A SINGLE LADY! ;( :)

Aktiviti tiup lilin. Tiup tapi macam tak tiup.

OTW pergi David Dinner. Yeah Apek bawa makan kat tempat sama kiterowang celeb enivesari ke 5 tahun dulu sebab serius kat Ipoh ni tak tahu nak makan kat mana tempat romantik romantik gitu.

APPETIZER

MAIN COURSE

DESSERT

Total adalah RM80. Oklah kan? Lepas tu dia ada bagi 4 ketul udang fresh tapi lupa pulak nak snap pic. And yeah itulah cardigan mahal yang I bumbang dalam entri ni. Kalau perasanlah kan, kat bahu tu ada bunga rose besar punya. I suka sangat dis cardigan.

TENKIU TUNANGKU & KAWAN-KAWANKU KERANA MENCERIAKAN HARI HARIKU. I LOVE U GUYS SO MUCH!

No comments: