Saturday, October 24, 2009

bagaimana perasaan berkawan dengan patung

feel tak kalau pegang tangan patung? cium patung? macam dalam video klip M2M-preety boy

semalam birthday ayah tapi tak dpat wish depan-depan pun. I bz! Ayah pon bz! Minggu lepas dia outstation sampai Pahang then minggu ni dekat Johor. Jauhnya ayah I melancong. Mengikut kiraan I dah seminggu tak cakap dengan dia sebab bila dia balik rumah I dah tidur pun then bila I bangun dia tengah tidur lagi. TSK!!Tapi sempatlah wish hepi bday sambil nyanyi lagu feberet dia.

Happy Birthday To U,
U live in the zoo,
U look like a monkey AND the monkey likes u..

Cadang nak bawa dia makan-makan dekat MP restoran. Restoran steambot. Beshh!! Kalau gaji masuk hari Rabu ni bolehlah belanja satu famili makan kat MP tu. I da baget kalau 6 orang total semua sekali RM180. OK larhh tu kan? Cakap buffet.


Ehhh kalau Hari Raya kita celebrate sampai sebulan, Deepavali pula sampai berapa bulan?4 ke 5? Dengar cerita deepavali siggplus dengan paraxixth meriah ada parti buih lagi TAPI korang celeb berdua je mana larrhh puas. I ni dikelilingi rakanrakan keling yang keluar masuk kedai sambil pakai sari sebab nak cari dress untuk prom nite mereka. Memang meriah sangat! MAcam buat rombongan sampai 3 kereta wa cakap! Boleh buat well well.


I da cakap da memang meriah!


Hari tu saza larhh paling semangat bangun awal. Janji pukul 9.30 tapi I keluar rumah pukul 9.40. MEMANDANGKAN HARI TU RAYA KELING MAKA I PON BUAT JANJI KELING..I kasi alasan jalan jem. Jem tang mana pun tak tau sebab hari tu dah larhh hari sabtu then jalan nak pergi Tambun tu pun da besar. Korang da pergi petting zoo? I nak pergilah untuk celeb enivesari ke 4tahun 2bulan ni. Tambun sekarang dah maju, MCD pun nak bina dah dekat situ. Dulu saza selalu kena hina sebab dulu kat Ulu sekarang dia da POYO dia tak cakap dia duduk kat Tambun dah dia cakap dia duduk Sunway. CEHH!Kau ingat maju sangat ke tempat kau tu saza??


Seperti biasa bila saza melangkah masuk je dalam kereta I sure perkataan mencarut semua keluar. Vavi lahh, Gampreng lahh. Kiterowang memang macam ni larr kalau tak jumpa 6bulan. Itu belum ditambah lagi dengan cik nadh gigi besi.
BILA KAMI BETIGA, KELAKUAN TAK SENONOH SELALU TERJADI =))
tengok patung tu takda perasaan pun kami pegang dia punya tutttt


OWHH ADA penambahan ahli pula kali ni. Itu Fana, kawan lama.

Yang tak boleh blah, nadh bising-bising suruh datang rumah dia tepat pukul 10 tapi dia boleh pula tidur baik punya lentok pelok pasangan lesbian dia. Memang kena sekeh larrr. Lepas ni kalau kau cakap pukul 10 aku tetap nak datang lambat pukul 11 ok?


mereka yang sibuk nak bershopping tapi kami yang dapat barang dulu. TERBAIKlah!


ehh tadi cakap 3 kereta ini macam punya manusia satu kereta pun muat. OK!mereka semua pakai sari jadi kami segan nak masuk sekali so amik keputusan bawa tujuan masing-masing nanti jumpa kat IPOH PARADE.


CUBA KORANG TEKA saza ngan adeq tengah tengok apa?



**tenuk??


**manusia sedang bermadu kasih


**nenek teraniaya??


JAWAPANNYA IALAH









haiwan chomel ini. Sebiji macam anak patung. Tuan kedai pun pening kepala sebab kiterowang bukan tengok baju tapi tengok anjing tu. Nama dia JUNIOR. Haaa tengok!Sampai nama dia pun kiterowang interview tahu.

Nadh cuba 3 dress. Dress pertama yang I jadi fashion designer tu. That is really her feberet tapi oleh sebab badan dia terlampau tak ada isi jadi dress tu longgar dan harga tak berbaloi ok?? SANGAT MAHAL!

This is the 2nd dress. cantik juga kan? Tapi tak sesuai lahh untuk prom nite. Kenalah gila glam sikit baju untuk prom nite. Apa salahnya sekali sekala? Dah korang tak payah tengok lama-lama. Dia da ada boyfie.


dan inilah dress yang dipilih oleh kami bertiga sepakat sehati berjiwa berdansa. Mesti warna hitam kan? Takpe takpe its a must have in girls wardrobe. Nadh kenapa kau nampak tinggi pula? Bukan ko tinggi sikit je ke dari ak??



Tengok teruja sangat sampai jadi macam ni. SPOT SOMETHING YANG MENCACATKAN GAMBAR TAK?posing da maut habis da..kalau korang baring kat tempat sampah tu mesti lagi STYLE kan?


Nadh dah dapat baju, adeq tak dapat dapat lagi baju dia. Adeq tu adik kepada nadh dan merangkap kawan I juga. Sampailah satu kedai tu spot baju yang cantik sangat. Leopard punya corak pula tu. IN!IN! cantik sangat tapi tak sepadan dengan tema but who cares!!ok!!I care. Nanti kalau korang semua dijemput datang majlis kahwin I sila ikut dress code kalau ada ok??hehehe!!


Ni haa bajunya, cantik kan adeq pakai
PESANAN UNTUK ADEQ: kalau ko tak beli, aku beli dulu weyhh!menangis larr kau jangan harap aku nak kasi kau pinjam.=P


Lepas da puas test semua baju idaman, kiterowang keluarlah sebab nak pergi bawak saza tu jumpa dentist sebab gigi dia dah berulat. Dah xsanggup tengok ulat-ulat dalam gigi dia tu, dah berlubang lubang dah gigi dia. Sambil tunggu saza, adeq belanja I tau fu fah terbaik at IPOH. Korang kena pergi sana makan kalau datang Ipoh, kalau korang malas nak angkat ponggong dari kereta tak apa sebab dieowang ada drive thru ok macam MCD. Tengok!TERBAIK KAN??

adeq dengan TAUfuFa terbaik datang dari ladang ipoh


Lepas tu pergi IPOH PARDE makan semua. U all tau tak I ada satu penyakit yang kawan-kawan rapat je tahu. Then kawan-kawan baru I ni bahan I sampai balik UITM terutama sekali si kecik Ijin tu. Tolak sekali mampos terus. Dah!KOrang tak payah berteka teki apa penyakit I tu, kalau nak tahu sila keluar dan belanja saya makan gerenti korang akan tahu penyakit I tu. THANX KAWAN-KAWAN SEBAB PAHAM PENYAKIT I NI. terharu ok!

Lepas tu semua bawak hala tuju masing-masing, adeq I campak dekat KOPITIAM, nadh dan rakan-rakan balik rumah sendiri then I dengan Saza pergi rumah KOnisak konon nak beraya tapi hampeh Konisaknya tak ada. Then dapat call nadh mintak tolong hantar dia dan rakan-rakan balik UITM. Hampeh punya nadh! I dengan Saza dah jauh kot.

Tapi disebabkan Saza pun tak ada aktiviti and dia nak menghiburkan diri dia before test minggu depan berserta sifat I yang baik hati ni jadi I pon cakap OK!! Dahlah rumah Nadh tu pedalaman.

Tengok! Semua muka da macam budak 3tahun baru lepas pantang. Mana tak keluar dari pukul 10pagi sampai malam. Korang tengok je budak baju hitam tu kecik tapi mulut dia boleh tahanlah. Ijin bila nak jumpa lagi, jom perang mulut(padahal baru je kenal kan da kamceng semacam..=)


dahlah nak masuk kolej gabra tak lepas pakcik guard sebab I ngan Saza orang luar tapi nasib baik I dengan Saza pandai berpura-pura jadi kami lepas. Pakcik guard tu tak periksa pon terus suruh jalan, siap angkat tangan lagi. Kami jerit gila vavi tau. HEBAT OK! Tapi past paling sedey kereta I sagat calar baik punya panjang kat bawah sebab I bengap pergi langgar PEMBAHAGI JALAN. Nasib baik I bawa wira je kalau I bawa FERRARI bapak I mahu kena maki dengan dia.


tengok! Nadh sedih dah I dengan Saza nak tinggalkan dia.
tak apa Nadh!! Aku dengan Saza dah jumpa bomoh tadi then dia da hadiahkan ko hantu raya untuk teman kau malam-malam. Lepas ni kalau ko mandi ada orang tolong ko amik cebok semua ko jangan terkejut pulaks.


BYE BYE NADHIRAH ZAKUAN dan UITM SRI ISKANDAR


EHHH oklah ayah I da balik jadi nak pergi ketuk kapla dia sambil nyanyi lagu birthday kat dia..TEHHEE!!=D

INGAT!jangan kawan dengan patung sebab patung tak ada perasaan so carilah kawan yang ada ketika susah senang bersama.

16 comments:

siggplus said...

kemslm nadhra..heh

fezaL Mohd said...

fun sungguh besh doe.
haha.

hari jadi bapak u sama dgn i larh wahh.!!!

NIMI said...

siggplus: kan aku da cakap dia ada boyfie..dah ko tak payah menggatal..ko masih dalam tempoh edah..

NIMI said...

fezal: iye ke??ahahahah!one of a kind..

memang fun kalau keluar di hari deepaali weyhh

aZilsah said...

panjang sgt. xlarat nk baca. tp i spot mp restaurant tu. my sis slalu jeles kan i g makan sana. tp i xpenah lg dpt makan sana. T_T

paraxixth said...

macam kenal je nadhra tu

NIMI said...

azilsah: hehehhehe!sekali sekala tulis panjang2 sebab banyak sgt aaktiviti hari tu

NIMI said...

paraxixth: arghh!ko semua org ko kenal?napa??bekas kekasih kau erkk??=))

Ms.Banana said...

gila best!

Chemi said...
This comment has been removed by the author.
Ejump said...

i ske pict yg x snonoh tu...
hehehe~~

Diyana said...

plok patung best

NIMI said...

enna: tau takpe..

NIMI said...

ejam: ahahahha!bongek kamu!

NIMI said...

diyana: patung mana tu?

sasha* said...

haha panjang btul entry ainee.akak tertarik dgn anjing tu.sumpah comel mcm anak patung.

bkn senang akak nk puji binatang comel tau.kucing kazaa pn susah nk dpt pujian dr akak haha :P

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...