Tuesday, September 29, 2009

cinta baru


tengoklah betapa comelnya mereka ketika berposing.
dinamakan UPIK ABU & LAURA.
macam mana nak tolak mereka untuk mengisi kekosongan SAYANG yang sudah lama hilang kalau dah secomel ini wajahnya.
*ok dun talk about sayang, bikin i nangis je nanti!


MEMPERKENALKAN CINTA BARU AINI YANG BIKIN APEK JELES SEBAB TAK MAIN SMS DENGAN DIA MALAM-MALAM DAN MENCURI WAKTU TIDUR SAYA DI PAGI HARI SEMATA MATA NAK TUKAR LAPIK PAPER DAN BAGI MAKAN.

tengok betapa sayangnya I terhadap mereka jadi korang jangan gatal nak datang rumah I culik pelakon drama TV3 waktu petang ini


ini namanya UPIK ABU


ini namanya LAURA


gambar jessica nanti-nantilah upload. JESSICA tu emaknya kepada upik abu & laura ni.
tengok nama semua nak glamer kan?salahkan tuan lama dia.
thanx to my childhood frenz, NUR AMIRAH JAMALUDDIN sebab sudi menghadiahkan kucing2 yang berbulu lebat ni dekat I yang sekian lama dambakan kasih sayang dari kucing ;)


cadang nak buat sangkar yang maha besar untuk mereka supaya dapat letak tempat makanan yang selesa then ada tempat cakar agar sofa emak I tak mejadi port untuk mereka mengasah kuku. ohh paling penting tempat melempiaskan nafsu pelawasan makanan. penting tu! jadi saya cadang sama ada nak beli sangkar 2tingkat berharga kurang dari RM300(dimaafkan sebab under budget) atau bina sangkar seperti ini sendiri. siapa nak tolong?atau ada contact number supplier kayu murah atau penerima tempahan membuat sangkar kucing(saya nak murah juga).




tapi akan I hamparkan permaidani segala untuk keselesaan. jangan risau, kebebasan mereka tetap diutamakan cuma sangkar ini untuk letak segala makan, minum, tempat berak, tempat tidur. even jessica sekarang pun masuk sendiri dalam sangkar untuk makan. dats very GOOD right?anyway, ada cadangan lain tak?


**buat sesiapa tak kenal siapa SAYANG, klik entri lepas.

32 comments:

sasha* said...

wah ni dh mcm kazaa dh sayang kucing lebih hehe.cuba tgk kucing kazaa yg br lahir.comel giler (^_^)

Ejump said...

nak sekor. . .

paraxixth said...

ala comey ketika baby saja. nnt dah besar tetap jahat.hahah

weh..sayang ko tu..erm...kat umah aku.hahhaa.

chipsmore said...

gila fanatik dgn cite upik tuuu...sampai kucing pon dapat nama sama gituuuu.... ;)

siggplus said...

esok2 dh ada anak kucing, kau bagi nama sekar, xpun suami2 takut istri tau..hahaha

comel2 try bg jumpa joni tgk, muka dia comel ke muka takut trus..heh

NIMI said...

k.sasha: memang sayang gilos kat kucing..saya gila-gila!tu r a.kazaa punya anak kucing pon kiut gilaks..bukan nak derma kat aini sekor

NIMI said...

ejam: tak leh!aini pon ada 2 ekor je

NIMI said...

paraxixth: mana ada..baik!baik!i akan train dia sebaik mungkin..ahahaah!

woihh biar betol weii??jangan r buat i teruja!

NIMI said...

chipsmore: salahkan tuan lama dia..tapi terbit nama upik abu tu sebab warna dia kelabu..so alang-alang kasi nama adiknya laura..macam-macam kan??=))

NIMI said...

siggplus: perghh harga joni kau mahal gila..hari tu aku tanya kat kedai berapa sepasang sampai 2rat lebey.
mana ko dapat deme tu huh?dalam hutan ke?ke ko tangkap kat kedai je?

btw sapa sekar tu?

Ejump said...

ala..kite tukar nak?...
i ade wane putihnye. . . hee~~

siggplus said...

tu harga kt ipoh..mmg mahal..kau tgk kt gm kan?kt sn mahal gila..dah la xpandai jaga..aku bli kt penang, kt breeders..harga mmg la kurg gila2 dr kt kdai..

sekar tu cite indon..ntah mak aku ari2 tgk..xmiss lgsg..

leadleedeea said...

aaaaahhhhhhhh kucins~!! akak sukoooo~!! comel laaaa laura tuuu..eh eh upik abu pon comellll....jaga elok2 tau..bagi makan IAMS..mesti lagi gebus cam KMac..ehehehehee~!!

leadleedeea said...
This comment has been removed by the author.
leadleedeea said...
This comment has been removed by the author.
aZilsah said...

selesanya sangkar tu!

NIMI said...

ejump: eee tak mo tak mo..ni tak sayang kucing larr ni nak tuakr tukar yer ejam

NIMI said...

siggplus: penang kat mana weii??bagi r alamat ngan peta..mana tau sangakr kat sana murah..ehh dia ada jual sangkar ke??

ko ni ngek r ko ingat aku layan ke citer indon..layan waktu first2 boleh larr lepas tu mengarut ngarut ak da mls da..tapi ak ske filem dieowang macam radit dan jani tu <3

NIMI said...

IAMS tu apa kak??
KMac tu apa??

mana nak dapat??
IAMS tu shortform ke?
kat mana nak beli??

memang aini tgh cari makanan kucing yg bagus untuk upik abu ngan laura ni

NIMI said...

azilshah: nak join skali tggl ngan upik abu n laura tak??hheheheh

siggplus said...

penang kt sbrg..bukan kt pulau..dia breeders la mn ada jual sangkar2 ni..time aku bli pn dia bg kotak je..heh

aku tak suka cerita indon, sungguh fake..paling aku benci time kalau terkejut camera zoom in zoom out slow motion bnyk2 kali..menyampah betul..

btw jgn bg mkn iams..iams tu kejam terhadap binatang yg dia guna utk testing mknn2 dia tu..jgn support syarikat tu..

siggplus said...

aku rekomen royal canin..bit pricey tp value for money and ur cats

zra TheRARA said...

name nk vogue jew cham tuan jew.
hahaha. chumel glew!
:)
chumelnyer kalow dpt kandang cham uh.
huhuuh!!

Ms.Banana said...

aku sayang kucing!!
aku pun ada bela kucing kat umah..
nnt aku postkan..
aku suka kucing kau yang warna oren tu sebab bulu dia tebal!!
hehehe

Ejump said...

ala...mak die asik branak je. . .

xpun tukar ngan arnab nak?...

:)

NIMI said...

siggplus: itulah apsal lepas ak da post br aku prasan "OII BREEDER LARR AINEE BUKAN PET SHOP NAK ADA SANGAKR2"..
bhahahha!!

kurang mcm mana tu?
kalau mcm kucing parsi berapa?yang chomel tahap nak mati..
rumah dia mesti busuk bau taik kan?

ye ke?mana ko tau?royal canin??brand tu ak nampak smalam..mmg mahal siot!kalau ak kasi makan whiskas je boleh?heheheh

NIMI said...

zra: tuan lama dia yang kasi nama tu yunk..

NIMI said...

enna: ye larhh marilah kita berkongsi cerita tentang kucing masing2..
ahahahahha!
ada sangkar maha besar tak?

siggplus said...

boleh je whiskas, tp jgn IAMS..kuasa kt tgn kite..kalau xda sape bli IAMS, dia akan bangkrap..kau nk tgk cmne dia treat test cats n dogs dia kau g tgk peta.org

kt situ jual exotics je kot..aku xnmpk pn parsi...tp parsi aku ada nmpk kt kdai dkt ngn pasar gunung rapat..dlm rm500 kot yg kecik..

brand royal canin terbaik..aku pn ada plan nk bg joni royal canin..tp sbb joni ni memilih, aku takut dia xnk mkn, nnt rugi

NIMI said...

baik larhh..
ko ni tau tau je kan aku ni kalau disuruh boikot ak memang boikot..
macam mcd ngan kfc segala ak tak makan kot smpai skrang..

tapi kalau kasi royal canon tu apa benefitnya??
kawan ak cakap jgn kasi smartheart ngan friskies sebab kucing senang dapat kanser apa tah..aku lupa!dia cakap whiskas ok..

perghh joni ko nak kasi makanan kucing?ko bia btol!

siggplus said...

haha boikot2..mknn iams tu mmg bgs..tp bcoz of the way they treat their test dogs and cats, mmg patot kite boikot..aku kan animal lover, aku concern benda2 ni..heh

royal canin tu complete nutrition utk ur cats..mmg sgt sesuai..kau g merata online forum suma rekemen royal canin the best cat food..

dia mcm ni, whiskas tu cat food kelas bwh, dats y dia murah..royal canin lak cat food kelas atasan..mmg sgt2 quality..keras pun tak sgt mcm cat food kelas bwh..sng nk hadam..

mmg joni mkn mknn kucing la slama ni pun..dia mkn science diet..sbb dia picky dlm mkn tu aku xbrani nk tuka royal canin

NIMI said...

okeis cukup bulan dpat gaji aku beli royal canin

baru r aku paham the difference

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...