Thursday, February 19, 2009

.pencarian penuh HARAPAN pas da abeshh blaja..KAWINkah?.


blogger-emoticon.blogspot.comHI SEMUA!!
PERINGATAN: entry ini sgt pnjg berkaitan ngan hal kerja..stop saja di sini kalau mls bace..heheheh!!

skrang ni kalau nk idup semue pakai duitkan??nk masuk tandas pon kene ade duit..kedekut punyer mall!!tandas pon nak berkire!!2 sbb kiter semue yg muda mudi ni semue nak demand gaji..hehe!!terutama skali PEREMPUAN..surely r, sbb kiterowg nak SHOPPING maaa...leh beli jenama2 cam PRADA, GUCCI, LV, JIMMY CHOO...eee memcm lagi r!!tapi dengan keadaan ekonomi skang ni semue pekerja diberhentikan kerja..kesian pakcik2 ngan makcik2 kat kilang tu..ye r!!kita yg muda2 ni senang r nak cari JOB lain tapi pakcik2 ngan makcik2 tu nk cari kerja ape??da tua sape nak amik dieowg keje..SIAN GILER kan!!mcm mane ngan anak dieowg??arghh tak mau ckp lagi sedih;(



zaman skang ni org da xpikir da nak cari duit cara halal, tak tau lah ape nak jadi kan ngan org2 yg ske cari duit ngan cara xhalal ni..kalau da ada anak, sian anak tu makan duit haram..haishh!!tak berkat hidup wooo!!ade yg ske cetak duit palsulah, rompak r, samun r, terima rasuah larr...eeeee semuenyer HARAM!!semue sbb kuasa dunia ni, DUIT..CASH!CASH!CASH!ade tu da r rompak then gi bunuh laks org yg die rompak tu..eee mmg berlipat kali ganda r dosanya..cian org yg tak berdosa tu!!

da melalut laks saya ni, actually nak gi tau ape JOB yang DEMAND gaji although ekonomi menurun ke menaik ke, mantain je org nak pakai..kat sa2 dunia tau bukan kat MALAYSIA je..mengikut info kat yahoo r!!xtau r plaks saya kan..



p/s: nadya, entry ni untuk awak!!awk kan tgh cari kerja yg gaji tggi kan...da r sesat si mucuk2 nadia ni, amik zoology tp nak keje BANK..hehe..tape2 ramai per org wat mcm tu nadya..chaiyok nadya dalam mencari kerja untuk sara saya..

kan beshh kalau manyak duit cam kat ats ni..amik je bape nak..xyah pikir!!huhu..NAK!!


1. ACCOUNTANT
-banyak org yang kaye sbb bukak business sendiri kan??so dengan adanya business, surely akauntan diperlukan tuk manage akaun2 tu..alah tgk je r BANK contohnyer semue gaji tggi kan sape yg keje c2..termasuk r kerani yg baru lepasan SPM gaji pon da 1000++..Co. perlukan akauntan tuk assist die punye akaun syarikat and manage tax2 yg co. perlu bayar..kalau kowang pandai kowang leh wat part time akauntan..sbbnye ade co. die nk kurangkan cost so die akan hire accountant luar so dat die tak payah potong EPF SOCSO..budget r katakan
-requirement: BACHELOR's DEGREE in ACCOUNTING
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: CTK



2. COMPUTER SOFTWARE ENGINEER
-maybe kiter tak sedar yg software manyak menolong idup kiter..tol x??orang yg kerja ni die akan blaja tentang computer..kirenyer die ni pro computer r..bukan kiter je ade doctor tau, computer pon ade doctor gaks..dengan perkembangan dunia internet, keperluan engineer komputer mmg sgt diperlukan cuma kita xtau
-requirement: BACHELOR's DEGREE in COMPUTER SCIENCE
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: FATIN SHAZWANI





3. DOKTOR GIGI
-haaaa igt takde org gi klinik gigi..hari tu saya pergi kawan saya(ANDREA) punyer husband punyer klinik gigi..brape banyak punyer da??ramai gaks org pergi rupenyer..saya jer yg tak nak gi sbb takut..ahahhaha!!skang ni makin manyak masalah gigi..gigi rosak larr, gigi nk tercabut r, nk pakai braces r n tak luper gaks nenek2 n atuk2 yg nak pakai gigi palsu..hehehe!!senyuman i2 kan PENTING dlm idup ni..senyuman yg manis surely will cairkan hati seseorg although org tu tgh marah..hehehe!!senyum k bukan gelak!!ape tugas doktor gigi??alah cam cleaning, X-ray, cabut2 gigi jahat..eee memcm r!!
-requirement: BACHELOR's DEGREE in DENTAL SURGERY



4. CIKGU
-dengan peningkatan pesara2 guru kan surely permintaan guru pun meningkat..guru ni kan penting!!pelita hidup kita semue..merekalah yg ajar kita semue membacalah, menulislah, menangis..ahahahha!!jasa guru xkan saya lupakan smpai mati..hehehehe!!kalau saya kawin nnti semue cikgu yg pernah mengajar saya saya nk jemput..hehehe!!bg saya lecturer saya skang ni pon cikgu saya..hehe!!pekerjaan cikgu ni seswai ngan org yg ske budak2 n ske tgk peningkatan deme baik dari segi perangai, attitude mahupon sukan..PELBAGAI r pendek kata!!
-requirement: BACHELOR's DEGREE in EDUCATION
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: RAJA NADIAH



5. ENVIRONMENTAL SCIENCE & PROTECTION TECHNICIAN
-memndgkan manyak syarikat2 tumbuh bak cendawan surely r deme nk cantikkan opis dieowg ngan tumbuhan2 n bunga2 yg cun melecun g2 kan so surely r deme need someone to water the plant n make sure pokok2 dieowg tu cantik slalu..sebagai org2 yang pakar dalam bidang ni, surely kowang akan memikirkan cara2 baru to alleviate environmental stress on the planet, right??
-requirement: ASSOCIATE's DEGREE in APPLIED SCIENCE




6. MISI aka NURSE
-mmg HOWT JOBS r skang ni pekerjaan misi ni..nape HOT JOBS??ye r skang ni klinik, hospital, ngan nursing homes semue nak gune NURSE..sape nak manyak duit tapi xde kegeliaan nak basuh taik org or tak gentar biler tgk darah n tak takut pegang jarum lalu menjahit utk smbgkan angota2 badan mayat yg da terputus leh aja apply jadi NURSE..tugas yg mulia kot!!da r mulia, high pay lask tue..kalau kerja kat ARAB SAUDI leh dapat RM10,000 tu..wauuu!!
-requirement: DIPLOMA in NURSING
-kwn yg tgh blaja dlm bidang ni: EINA, IYLIA(kakak sedaraku)



7. PERSONAL FINANCE ADVISOR
-pernah dengar AKPK??ehh btol ke??alah yg slalu kuar iklan tu..haaa tu personal finance advisor r tue..kowang yg berminat tuk tolong orang n ske main ngan akaun leh aja terjun dlm bidang nie..keje ni kirenya cam tolong org uruskan kewangan r!!
-requirement: BACHELOR's DEGREE in FINANCE




8. PHYSICAL THERAPIST ASSISTANT
-ni kirenye cam pas org da eksiden tu semue kan deme perlukan rawatan susulan..kat sini r physical therapist punyer khidmat digunakan..deme ni ler yg akan tolong2 org yg baru pas operation ke kan..tapi physical therapist die tak leh berdiri sengsowang je surely die kene ade assistant..
-requirement: ASSOCIATE's DEGREE from an accredited physical therapist assistant



9. SKIN CARE SPEACILIST
-kowang surely pernah gi wat FACIAL ngan body treatment kan??alah takyah nak tipu r kalau tak pernah buat..ni mmg feberet wanita kot!!saya pon at least sebulan skali pergi..pas da wat facial kan muke cam licin je..ceeewahh!!wak2 tu r nak bangge kulit licin semue..ahahhaha!!alah xpon kakak ke makcik ke nenek kowang ke kawin, kan ke pakai perkhidmatan makeup..haaa igt makeup sesuke ati je, deme surely r kene tgk condition kulit kowang ye dak??
-requirement: sijil atau program2 yg berkaitan ngan kecantikan cam FACIAL, PEDICURE ke..yg berkaitan ngan kecantikan r!!



10. COUNSELOR
-dengan mengejar kemewahan ni semue surely ade org abaikan anaklah, mak bapaklah, isteri abaikan suami then suami abaikan isteri r..memacam r!!haaa masalah camni akan meningkat r kalau semue org dalam dunie ni masing2 sibuk ngan hal masing2..semue pon terabai!!manyak masalah timbul..kat luar negara da manyak da tubuh pejabat2 kaunseling ni sbb kat sana mmg probs giler ahh!!alah mcm tak biasak lakk tgk..cam MR&MRS SMITH punyer citer pon ade kan..one day surely msia pon akan hadapi masalah camni..
-requirement: BACHELOR's DEGREE in COUNSELLING



blogger-emoticon.blogspot.comohsopopup: alah kalau susah sgt main je jutaria or monopoli kalau nk rasa kaya pastu bankrupt..hehhehe!!experince gaks per..

15 comments:

fezaL Mohd said...

setuju !!!.
skrg semua nk guna duit.

payah tk da wit.
nk beli ape2 ker.

kalo study lagi lah.
bayor wit tuh la nih lah.
lama2 pokai.

cmne lah nnt kalo dah start keje
n kahwin perh nk urus kewangan.
payah.. hhaa ;)

NIMI♥ Co. said...

btot!btot!!
skang ni mesti r nk demand je kan keje tapi 2 r tah..

ahahhaa pokai..btol!btol!nak tggu gaji ujung bulan seksa sbb gaji da abesh wak2 tengah2 bulan..=[

Qissie said...

totally agreed with you.heee,it's all about MONEYYYYY!Hahaha i nak duit banyak2 lah cmni.haish'

nursing mmg hot hit skang ni kan.semua je nak apply nursing.aiyo

i nak lain dari yg lain.haha.finance tu mcm best.and cikgu!hahah :D

a i r a said...

kalau main jutaria, asyik beli negeri2 - airport aper kejadah semua tu..

cuba pikir balik.. budget makan takder pun kan dlm game tu..
hahaha

NIMI♥ Co. said...

to qis: alah mak u cikgu kan..i ske jd cikgu especially for kids..arghh!!swonoknyer!!

to aira: tau takper...beli umah jual umah masuk penjara saman parking tu je yg ada dlm jutaria tu..ahhahahah!!!

nadya said...

arghhh! money! money. i gila duit. uuu. na keja best! :p

nadya said...

wah. bnyaknye duit tu. i na 15 bundle je. 15 je ta bnyk. :p

inn said...

haha..xsenonoh..bgs2..

oh ya..cik ainee di tag

zaza. said...

hahaa.tau takpe.MONEYYYYY!!
yaaaaaaaa.
nurses !
I ada terfikir jugak nak cari husband nurse.
I heard gaji boleh dapat until 5 angka. hahah :D
I heard.
tapi. ishhh. bile lahh I nak start keje ni? tak sabar guee.
hahaha

zra_xoxo_venom said...

pjgnyer???
sguh berdedikasi ineh minahhhh!!
huhuhu
;DDD

NIMI♥ Co. said...

to nadya: ahahhahaha...kan i da list out da semue pekerjaan yg gaji tggi..haaa apa lagi nadya..gi r apply!!
woi kalau duit tu i punyer da lame i kasi u..ahhahah!!xluaknyer!!

to inn: ehh cik elmo ni ape yg tak senonohnyer???alah kene tag..penatnyer..i ade 5hutang tag..blerghh!!tape i ade mangsa tetap iaitu cik badak!!

to zaza: serius nk cari hubby nurse..giler ahh..au u!!eheheheh..giler duit!!

to zra: ahahhahaha...i take dat as compliment yer sayang..

Qissie said...

haha yep,my mum cikgu bahasa inggeris.and dia pk hem.asyik bz je.seksa btul jd cikgu.

NIMI♥ Co. said...

sekse ke??r u sure??cam beshh je..ade cuti manyak kot!!

p i a said...

nimi,

pia sokong gle vavihhhh rrr..!!!!
idop tade duwet ble mampos.

bkn nak ckp mate duwetan,tp bnd tuh keperluan..

huhu.masok jamban pon duwet.

kn2.

erm tq!membuka mata shaya pasal job.

mwah!hehehe

NIMI♥ Co. said...

benar i2 pia..
hehe!!
semue nak pakai duit skang nie..
busuk tol!!
kalau lah semue org ade duit kan beshh..
ni kalau kite ade duit hidup sng tapi org lain blum tntu idup sng cam kiter..
*sob*sob(ainee mmg seorg yg emosianal)

yes yes PIA, PIA nak keje per??

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...