Friday, February 27, 2009

.kalau takde BAKAT tapi ada MINAT berhasil tak?.

:22::15::12::23::09:

yes!!saya gemar makan kek dan menghadiahkan org yang disayangi dengan sebuah kek yg cumel dan sedap yg dibuat dengan penuh kasih sayang oleh saya..tapi saya perlu SKILL!!saya gaks ske sgt fashion!sejak darjah 6 saya da berangan nk reka baju sendiri tapi saya tak reti lukis..saya takde bakat..sedeynye saya!!i wish i have dat talent..;(

tahun depan saya akan menghabeshhkan pengajian saya dalam DIPLOMA dan bercadang nk continue studi DEGREE...tapi sy tak tau nak amik bidang ape...saya nk jadi LECTURER tapi kalau leh saya nak mengajar orang dlm bidang yg saya minat..now im taking DIP IN E-BUSINESS..boleh je kalau nk continue studi in BUSINESS..saya juga minat business tapi saya takut degree in business susah giler..tapi amik BUSINESS ni leh gi jauh..mcm2 kerja kite rleh apply..kalau saya amik degree in fashion mahupon pastry laks, skop pekerjaan saya terhad..ye r kalau pastry leh jadi chef je tp income masyuk kalau pandai wat duit(maksud di sini buat klas)...kalau fashion leh kerja ngan AZURA, RIZALMAN...perghh!!!then biler da pandai leh bukak line sendiri..=D

tapi cita2 saya nak jadi LECTURER!!nak jadi LECTURER dlm bidang yg saya minat..tapi saya takde bakat melukis..pendek kata saya takde kreativiti..tapi saya bebetol minat in FASHION..cam glamer g2 kan..ahahhaha!!leh bukak butik sendiri..pastry pons aya minat giler..the FONDANT, the CREAM!!saya ske gile tgk rancangan CHEF AT HOME channel 703..saya impikan dapur mcm die..semue complete!!tapi kalau nak bukak business ni lagi bagus smbg DEGREE in BUSINESS, da abeshh tu baru saya amik skill2 smpingan cam fashion ngan pastry..urghh!!kawan2 bantuin r saya buat keputusan..sape2 ade pengalaman die tade bakat tapi amik bidang fashion or pastry sila kongsi pengalaman tu dengan saya erkk..

BUSINESS?FASHION?PASTRY?

7 comments:

fezaL Mohd said...

mint ade berhasil lah.
kalo kita keep going buat benda yg sama.

bakat tuh akan ade.
trust me.

pernah melaluinya. ;)

Qissie said...

wow syg u better teruskan amik business lah kan.huhu sama la cita2 kita nk jadi lecturer :d

zra_xoxo_venom said...

kalow adew usaha akan berjaya!
uhuhuhu
;DDDD

-luv ya,atin- said...

" Passion is more important than brains & talent "

Donald trump pernah cakap “if u love your job,stop thinking and calling it a job” - u noe what,dia lgsg xpernah ambik cuti..see it's passion rite? no wonder he can be a millionaire...

for me,passion is a starter. Tanpa passion,xmgkin kita akan start doing something kan?

Passion bagi kita semangat & motivasi n always tanam MAINTAIN kalu dh start buat sesuatu...

TAPI:
minat N usaha kena la selari..

dengan minat, tapi tanpa usaha, tak jadi gak.
dengan usaha, tapi kurang minat, tak jadi gak.

so,gd luck sis!

NIMI♥ Co. said...

yes!yes!tenkiu kowang..
sayang kowang semue...
so i rase i choose fashion coz i have passion in dat...
hopefully r!!
tenkiu yer fezal, qis, zra, n atin!!
tenkiu sgt..hargai sgt..sape lg nak naikkan semangat saya silakan..

zaza. said...

ada minat akan berjaya ;)
ada minat baru ada usaha kan ?
anywayy.
apa susah ?
u ambik business. u jadi lecturer in business. then. u bukak lah business in pastry and fashion.
keje agak banyak and payah.
but if u ada minat...
everything is possible.
as longg as u are willing to put in effort to gain what u want sayanggg ;)
all the best ok ?
i'll always support u in everything u do.

NIMI♥ Co. said...

2 r zaza tapi i nk jadi lecturer in what yg i minat..i mmg minat business tapi i cam tak ske nk ajar subjek2 bace nie..
ahahaha!!
i rase kalau i smbg degree in accounting mampos pening pale nie..

i lagi ske pastry dari fashion tapi 2 r xder degree in pastry..
nnti i survey dulu..
btw ade ke yunk??

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...