Friday, January 15, 2010

Everyone life is full with gossips

Kadang-kadang I selalu rasa hidup I macam dalam series Gossip Girl. Cehh! Hidup nak jadi socialite je kan? Lepas tu selalu rasa diri duduk dekat Upper East Side. Haha! Kelakar betul. Hakikatnya duduk dekat pekan koboi(Ipoh) ni sahaja. Lepas tu bukan duduk dekat penthouse tapi duduk rumah yang terletak atas tanah je bukan dekat rumah atas rumah. Yang paling ketara rumah I tak ada lif. Ahahahaha! Teringat lagi kena tipu dengan kawan yang suka cakap besar waktu umur darjah 5. Dia cakap rumah dia besar. Ada tangga bergerak tu. I kagum gila dengan dia rasa macam dia ni kaya sangat macam dalam cerita Richie Rich yang dalam rumah dia ada McD tu. Dengar cerita dia buat mata I tak kelip-kelip pandang dia. Dalam hati cakap, "Satu hari nak jadi macam dia nak bina lif dalam rumah". Heh! Tengok betapa lurusnya I.


OK! The main thing kenapa I rasa I selalu hidup dalam dunia Gossip Girl sebab serius I punya hidup memang penuh dengan gosip. I dengar dan simpan sampai bila orang tu buat taik dengan I, I revealkan. Ceh! Mana ada! I tak sejahat itu lah. Kalau rahsia tetap rahsia walaupun gaduh macam mana besar pun melainkan benda gosip buat apa nak rahsia tapi I dah belajar satu benda. GOSSIP SERIOUSLY NOT HEALTHY FOR US! So tak payahlah u all nak dengar gosip gosip tu and sebarkan gosip tu. Ok! Ada kelonggaran boleh dengar but dont ever ever EVER sampaikan dekat orang lain. Sebab bila sampai satu tahap bila kawan kita tu nak jatuhkan kita dengan cara petik mulut je dia boleh buat kita jatuh tersembam sampai rasa down sangat nak bangun balik.


Tapi..Tapi..I ada satu scene yang I gila jatuh cinta dalam cerita Gossip Girl. The white theme party. Semua putih. Ok! I nak berangan lagi sekali tentang wedding I boleh? Haha! I ingat lagi I berangan I nak pakai baju apa semua masa wedding last year dekat sini. Gila kelakar. Tetap sama! I tetap dengan gaun kembang putih I. Impian dari kecil ok! Cuma tema tu dulu ingatkan nak campur putih dengan pink ke putih dengan hitam tapi sekarang officially nak tukar putih semua gara-gara pertanyaan adik I yang kecil sekali. Nampak suci sangat katanya.



Queen B("____")



This type of hair sangat cantik with the hairband rasa nak buat macam ni jugaklah for my wedd. Owh aini teruskanlah berangan mana tau ada orang nak sponsor kan?kan?



Serena & Nate. Jaket yang Nate pakai tu still termasuk dalam keluarga putih. So check!



Benda yang I nak fokus dekat sini bunga dekat belakang tu. Nampak tak? Nampak tak? Sucinya. Ok! Now I terbayang bayang how my wedding will be. Heh!



Some idea for those who want to attend my wedding-to-be. Ahaha! Berangan!



Sebenarnya berangan nak ada orang panggangkan ayam untuk tetamu-tetamu semua tapi baget mesti besar gila kan? So tak boleh! Reject! Reject!




Meja pun kalau boleh nak letak bowl isi air then tepi tepi dia letak bunga ros putih. Owh lupa dalam bowl yang isi air tu I nak letak lilin. Ohh dan tempat buffet tu I nak taburkan kelopak kelopak ros putih tu. =)



lepas tu kan..lepas tu kan..sepanjang nak pergi ke tempat I makan and bersanding ada benda benda macam atas ni. I tak tahu nak sebut apa tapi I panggil ros bulat bulat dengan kain net. Ahaha!



Hemm.. Kalau tak nak pakai khemah tapi nak gantung tanglung tanglung putih dengan lampu tu boleh ke? Ok! I tahu pelik so kena rejek! Terlepas satu angan angan nak kasi orang makan ditemani cahaya lilin dan bintang-bintang. Ececececeh!



Boleh ke kasi wedding card macam ni? Simplenya. I rasa nak print pun juz guna black & white je tak payah kaler kaler. Jimat! Jimat! Then just letak riben putih je. Oh so simple but sweet. Haaa dah nampak dah kertaksuban I terhadap weding warna putih? Ahahaha! Jangan muntah! Terima je lah angan-angan I ni.



Dah penat orang datang jadi kena bagi doorgift. Memang dari kecil kecil dulu berhasrat nak kasi kipas supaya bila panas orang boleh guna untuk kipas diri sendiri. Excitednya! Korang setuju tak ni I nak kasi kipas je kat korang? Nak demand laks, sekeh kang! Lepas tu kan..lepas tu..sebelah tu untuk bekas bunga. Comel kan? Untuk tetamu lelaki I kasi kot then untuk tetamu perempuan I kasi gown. Silap! Bukan bunga tapi telur. Tengok effect kalau kena penyakit terlebih excited ni.



Lilin merupakan satu kemestian. Silap silap terbakar pelamin semua. Pandai juga si Charlotte aGeary ni snap picture. Dia orang putih jadi I tak ada number dia, jangan gatal nak minta.



Kek I nak macam ni. Then huruf tu tukar jadi AA.



Ini untuk flower girl. Kalau adalah tapi rasanya tak payah kot flower girl. Haaa tau dah!Tau dah! Ini untuk letak doorgift. =)


OK! Sekarang siapa nak datang wedding I kena ikut dress code iaitu warna putih. Sanggup? Sanggup? Oh lupa nak bagitau wedding ni will be held in the night di bawah pancaran lampu jalan. Tapi lambat lagi, silalah tempah baju awal awal. Ahahahaha!


**owh lupa nak bagitau. haha! Rasa nak gelak sebelum bagitau boleh tak? Hahaha again! Rupanya result MUET I keluar "x" sebab I tak ambil paper Reading gara gara berparti pada malam hari. Bikin gabra semua orang je dah larr tua da orang ingat I dapat band 6 band 10 sampai buat I rasa bangga padahal band 1 pun tak layak jadi jawapannya kenalah repeat balik. Terbang lagi rm60.*sigh!

14 comments:

Ames said...

how come takde chat box =(
my class is 5S2 ..u dgn yy di 5S3 kan?

touyakaruma said...

haha aku berangan masa hari perkahwinan nanti all black ala ala gothic.

enyheartsdiamond said...

im a gg addict too :)

season 3 tergantung kan?

til chuck pegi grave bass tu..

sasha* said...

sama.akak suka gg gak huhu

lah cmne bole miss 1 paper tu?

ainee cumi2 said...

ames: cehh no wonder i recall byk kali tak dpt..i deleted the chatbox already..=D

ainee cumi2 said...

touyakaruma: gila ahhh..hitam semua..takut!

ainee cumi2 said...

eny: tau takpe! addict sgt..
tergantung ehh??bukan da sambung ke? waktu tu bapak dia baru mati ke apa?i mcm tak caya je bass tu da mati tau

ainee cumi2 said...

k.sasha: hehehehhe!sebab aini gi karaoke malam malam dgn kawan opis..ahahha!

hOneyss said...

klo org org na umah tangga byk3 owh..

snaman ckit.. hahaaaa

umah lak klo bleh xmo la ltk dapur..

so krg la mkn..

hahaaa...

ni la akbt ketensionan kronik brt bdn naek mndadak.. hahaaa

enyheartsdiamond said...

aimee-season 2 dia dah mati..

season 3 dah sambung ke???

eny tgok sampai episode 12 je season 3 tuhh..

masa kat grave tuh..chuck nampak sorang perempuan tengah nangis2 kat gravee tu..

*buasir?doktor ckp cmtu la dear..tp i x rasa itu..myb ulser ke apa ke..

takot susah beranak la nanti..

cik EPAL said...

nasib baik saya tak reti gosip :D

ainee cumi2 said...

honeyss: rumah tanggabanyak banyak..woah!boleh kuruskan peha kan?

ainee cumi2 said...

eny: owhh i silap perhitungan..tapi bukan ke last episode of season 2 dia pasal si humprey tu lamar lily?

ainee cumi2 said...

cik epal: baguslah kalau macam tu..=)

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...