Tuesday, January 19, 2010

kita ketatkan mana yang longgar

Fuishh! Tajuk dah macam iklan "kopi janda". Ikut kiraan jari dah lama jugalah tak keluar satu famili keluar dari Ipoh ni. Ahad lepas ayah cakap nak kutip sewa dekat Pantai Remis. Mula-mula macam malaslah juga nak ikut tapi terasa nak ikut bila adik-adik semua excited nak join. Rugilah kalau tak join tapi mangsa yang memang mangsa I lah sebab bila I dah ada lesen kereta ayah pun macam anggap lesen diri dia dah mati jadi I lah kena drive pergi dan balik serta balik dan pergi. Dahlah semua berat BADAN berlebihan yang melampau. Heh! Termasuk I.


Walk walk fashion baby. U want a bad romance bebeh?



Seluar biru tu ibu beli untuk I. Dia cakap hadiah sebab I drive. Apalah punya reason.



I tak tau kenapa dengan budak terencat ni.



Perasan tak ada bunga raya kat telinga I. Haaa nampak sangat semangat pantai I kan?







***silent




penat jadi berhenti menaip sekejap.




Lama kan tak tengok air gas dalam botol kaca ni. I ingat lagi waktu kecik kecik dulu masa ayah buka restoran I selalu ambil air soya botol kaca lepas tu letak dalam freezer yang buat ais tu. Ayah selalu marah sebab ayah cakap nanti botol tu pecah masa ais jatuh. Tapi I dengan adik lelaki I degil kami buat juga. Ahahaha! Ye larh itu lah satu-satunya cara nak bagi air cepat sejuk dengan cara yang natural sebab tak feel lah minum air dalam gelas, lagi syiok letak straw lepas tu terus sedut slurp slurp mee maggi.




Sedap je kan tengok kiterowang makan? Wait until u see the next picture. Ngeh!






**tumpukan perhatian! tumpukan perhatian!














Nice right? adik I yang paling kecil sekali terjatuh lepas balik mengaji.
Motif, I sengaja nak kasi korang geli. Ahahahaha!




Lepas tu, I nak lah menampakkan ayah I macam ala-ala semangat pantai gitu tapi dia perasan plaks. Thanx to Ifa sebab dia berjaya candid my picture. Nampak macam orang gila. Cis!




Scene 1
*Im like crazy monkey jumping & laughing around


Scene 2
*opss he noticed something


Scene 3
*kantoi! tak boleh buat apa dah.




Tak mandi tapi main pasir. Sebabnya si Ifa tu boleh lupa bawak towel. Apalah! Makanya kami tengok je lar orang mandi manda. Sangap macam mana pun tak boleh buat apa sebab tak bawa towel. I memang tak naklah kan sebab dalam mind dah set 'dekat laut mesti ada orang kencing' then kita terminum air tu bila main siapa dapat tahan nafas paling lama dalam air. Euwww!



Gambar syok sendiri mestilah ada seketul kan? kan?


Kalau ternampak gerai macam ni siapa yang tak nak singgah betul tak?
Makanya........



habislah duit beli roti aiskrim ni. Susah tau nak cari dekat Ipoh jadi sanggup pusing satu teluk batik tu semata-mata nak cari roti aiskrim.




**lumut



teruja gila bila rambut terbang terbang.


OK! dah!dah! Sumpah I tak larat gila nak tunggu blog ni upload pic, lambat sangat hari ni. And..and..I akhiri penceritaan hari ini dengan gambar yang hebat ini. Sungguh indah ciptaan Allah S.W.T. Kalau dah kawin nanti nak lepak tepi pantai then suruh apek pakai bikini sambil tengok matahari terbenam. Ohh so sweet!








CEPATLAH PLAN PERCUTIAN BERSAMA KELUARGA UNTUK MERAPATKAN MANA-MANA YANG LONGGAR!

17 comments:

The Gadis Qodoq said...

wah! aku suka ais krim roti tu. sedap weh.

enyheartsdiamond said...

awww..da ais kelim!!!yummy! :D

*i g pavilion pon pakai bunga babe..hahaha..

so bila pakai bunga, it's not da indicator dekt pantai..

btw, a happy family u have ..

xoxo

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

siggplus said...

gambar last tu buat orgasma oh

n aku rindu roti aiskrim kt teluk batik tu

ada kacang lagi, fuh

sasha* said...

akak pnh gi teluk batik ni.panas giler babi haha.nasib tak jd tan kulit akak :P.

ice cream nampak sedappppp.nakk

ainee cumi2 said...

qdq: ko tau takpe..yummy gila!

ainee cumi2 said...

eny: tu r tapi ini bunga real punya, i petik kat tepi pantai..ahahhah! yang u pakai tu surely bunga yang kepit kepit tu kan? jangan u cakap bunga real..serius i salute!

ainee cumi2 said...

bridal makeup class: nnti i usha.=)

ainee cumi2 said...

sigg: ko ni gaya cakap macam teruja habis..sampai aku pun rasa ohh nyaman dapat tengok matahari terbenam sambil makan aiskrima da kacang kat atas..ahahah!

ainee cumi2 said...

k.sasha: aini gi petang petang..mendung da pun..ayah aini cakap aini bawa lembap..sekali tang malam angin aini rasa nak bawa laju mmg laju habis..semua kete aini nak potong!ahhahahah

Ms.Banana said...

best2!!!

apek pakai BIKINI??
gila TREND!!
hahaha

Baybee Laydee said...

i suke gambar roti ngn aiskrim 2 lazat. hahaha

ainee cumi2 said...

enna: memang style kan?ahahahha!bodoh! ko pun suruh r fatah pakai mcm apek..kehkehkeh!

ainee cumi2 said...

baybee laydee: tau takpe..i pun! da larr setahun sekali pun belum tentu dapat makan..unik!klasik!

Ms.Banana said...

xpe2..
nnt kita plan p langkawi sesama
time tu kita bleh suh apek ngan fatah pakai bikini
bhahaha

ainee cumi2 said...

enna: time tu kena make sure kita da kahwin r weyh!

Fadhlinasir Nama Diberi said...

lame tak g pantai..adehai..

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...